Imorgon måste jag agera fysiskt. Vinterfettet har lagt sig som en mjuk vaddering runt hela midjan och jag otrivs å det grövsta. Imorgon ska jag dra på mig mina rosa löparskor och hitta på någon lämplig aktivitet. Mio och Rill ska följa! Sov gott!

Hej.
Jag sov seriöst som en död. Försov mig trots att alarmet hade ringt sex gånger under en timme, jag vaknade alltså på sjätte ringningen. Hur läckert är det. Jag kom i alla fall bara tio minuter för sent till jobbet och arbetsdagen har gått sjukt segt (men jag har varit produktiv som attan).

Idag börjar jag plugga Historia A men jag har inte fått min kursbok som jag beställt än. Dock finns det ett fåtal uppgifter man kan börja med utan kursboken så jag sitter och filar på en utav dom. Jag har en känsla av att det här med pluggandet kommer att gå som smort (TA I TRÄ).

Mio är jättebusig och tjuvaktig idag, först åt han upp sin tuggrulle, sedan stal han Rillans tuggrulle när denne tittade bort, sedan stal jag tillbaka den och la den på köksbänken.. men vips hade Mio den igen. Rackarn hade lyckats hämta den från köksbänken, men jag förstår inte hur! Han myglar med sin smidighet. Denna gång blev det dock en riktig kamp om tuggrullen, Mio tyckte säkert att han var värd den efter strapatsen som ingen såg. Men jag vann, ehe.

Nu ska jag diska bort en tredagars disk (hate myself) och sedan är jag nog värd en stund i soffan framför tvn. Jag brukar aldrig vara sugen på det men just idag känns det som en tvkväll. Bara för det går det väl inget sevärt på mina gratiskanaler, jag har ingen koll på tvtablån..
Hej.
Nu sitter jag här med en skål helt spontant ihopslängd tonfiskpasta med sambal och den blev riktigt bra! När jag ätit upp mitt sena men väl behövda kvällsmål ska jag ta en dusch och sedan krypa isäng. Jag har sovit både kort och dåligt flera nätter i rad så jag hoppas på en riktig knock out i natt. Det är inte likt mig att börja tänka på refrängen vid 10 på kvällen så utsikterna är goda..

Träningen gick bra idag men utöver det har kvällen inte varit alltför kul. Men det som måste sägas måste sägas, annars blir det bara värre..
:(
Jag är hemma och kan andas igen.
Hundarna har varit ute och kollat att allt på gården är som det ska trots att de sovit borta. Jag har baxat in ved och fått igång lite govärme och spelar kent på högsta volym. Dessvärre är hundmaten slut och jag kan inte köpa ny förrän imorgon så nu måste jag ställa mig och laga mat till dem på spisen, det känns lite udda men det får gå. När de har ätit ska jag lägga mig en halvtimme och läsa innan jag måste åka mot hippo!

Heeey!
Jag sitter och ruttnar i en källaretta som luktar surt. Eller det är väl förmodligen de svettiga, efterfestande, bakfulla människorna som luktar surt. Jag har precis varit på affärn och insåg när jag kom tillbaka att det var nästintill outhärdligt. Dock vågar jag inte köra hem än eftersom det blev rätt sent igår så får jag glatt sitta här och underhålla mig själv ett par timmar till.

DET VAR INTE KUL IGÅR.

Till höger om mig ligger en karl med spyhink och en tillbringare vatten intill sig. Han har inte sagt många ord idag. Till vänster om mig ligger en mycket olustig konstallation.. det är en kvinna jag känner väl som fortfarande är full (och som körde sönder ett vägguttag med en rullstol igår) och en karl som jag inte känner väl men som jag hade en liten fysisk fight med igår (som jag inte på långa vägar gick vinnande ur trots att fightens regler var helt till min fördel). Sedan är mina hundar här också. Jag har varit ute med dom och fått mig lite frisk luft, de verkar lika sugna som jag på att få åka hem.

Jag funderar på att ta en liten powernap av ren tristess. Ikväll har jag dressyrträning som vanligt och sedan blir kvällen lugn, tyvärr har jag ju tagit på mig att jobba ute på flyget imorgon vilket kväver mig å det grövsta..
Hej hej

Godkväll.
Jag är hemma igen från middag och spel nästgårds. God mat, lite vin och trevligt sällskap. Imorgon ska jag som sagt upp och ha några lektioner på hippo och på kvällen blir det fika med några tjejer från flygrestaurangen. Jag gillar den här helgen.

Sen måste jag ju berätta! När vi adopterade Mio för 2 år sedan snart så hade han först bott i jourhem i Sverige. En del av gatuhundarna gör det av olika orsaker i väntan på ett eget hem. Nu medans jag ska plugga på distans hemifrån så tänkte jag att jag kunde vara jourhem. Det gick väldigt fort då det är många hundar som är i behov av nya hem så nu väntar vi på en podencotik som ska komma direkt från Spanien och bo hos oss tills hon blir adopterad! Det ska bli så kul. Hon verkar väldigt fin trots att hon blivit illa behandlad på gatan. Inom en månad kommer hon..

Nu ska jag läsa lite i min (ruggigt spännande) bok och sedan försöka sova en släng. Godnatt!
Godmorgon.
Jag kan inte ta tag i dagen! Jag är helt stuck i en bok. Men nu måste jag verkligen lägga ihop den och börja agera. Det är ju fredag! Jag ska fixa stallet, åka in till stan och köpa gardinstänger samt gå på banken, klippa klorna på lille Mikki och ikväll ska jag laga med med Sonja (jag hade tänkt gå i husmorsskola där och lära mig lite matlagning) och sedan blir det sällskapsspel.

Jag har fått ett festerbjudande men dels är det fredag och dels ska jag upp och hoppa in som vikarie på ridskolan imorgon. Passar mig ypperligt. Ha en trevlig dag people!
Den här förbluffande och tyvärr anonyma kommentaren gjorde min dag idag:

Hej! Tänkte bara skriva att jag alltid läser din blogg och skrattar högt flera gånger. Det är nästan jobbigt att någon jag aldrig träffat är roligare än flertalet av folket i ens omgivning. :(

DESSVÄRRE är det just faktumet att den är anonym som gör mig misstänksam. Det här kan lika gärna vara någon jag känner som antingen driver med mig eller försöker muntra upp mig. OM så är fallet.. ge dig icke tillkänna. Låt mig få gå och lägga mig ikväll i tron om att någon skrattar högt åt mina inlägg..
Hej gej!
Hemma från jobbet igen. Dagarna går otäckt fort just nu. Den här dagen är dock inte riktigt som alla vanliga dagar, när jag kom hem fann jag nämligen en liten överraskelse på köksgolvet.. en liten liten liten bajsklutt. Hm. Ja så kan det gå om man jobbar långa dagar. Jag har ju mina fantastiska grannar som alltid släpper ut mina hundar de dagar jag jobbar MEN är det för kallt vill de helt enkelt inte gå ut, och idag var tydligen en sådan dag. Akilles låg och skämdes när jag kom hem men det säger inte så mycket, det kan lika gärna vara Mio, Akilles får nämligen skämmas åt dem båda då Mio är helt samvetslös..

Den här har förresten spontanflyttat in hos mig. Med dator och allt. Bra: det blir varmare i sängen, han tog med lax. Dåligt: datorn har tagit över hela mitt sovrum, jag tvingas sköta min hygien..
Idag blev det inte mycket bloggat, till allas stora förtret. Jag har jobbat den ljusa delen av dygnet och sedan spenderat kvällen hos grannarna. Jag är så sjukt haj på UNO..

Imorgon blir det jobb igen. Det är väl ungefär det jag har att berätta för omvärlden. Nu ska vi se film och äta chips i sängen. Godnatt!

I mitt huvud idag. Haha, det vill ingen veta. Sofia har fått höra en del dock stackarn..

Mina hundar älskar sol (vem gör inte). De har varit ute och skuttat i pudersnö och nu sitter de och solar på soffan. När jag tittade snabbt trodde jag att Rillan var en soffkudde.
Godmorgon.
Det här är veckan före plugget drar igång på riktigt. På måndag är jag officiellt student (komvux) vilket känns både bra och dåligt. Bra: Jag kommer förhoppningsvis ta mig vidare i livet, få mitt slutbetyg så jag kan söka fler jobb och fler utbildningar, jag får plugga på distans och får vara hemma mer med hundarna, jag får lägga upp mina dagar själv utan skoltider att passa (till största del), jag behöver nästan aldrig lämna byn.. Dåligt: Jag ligger och funderar på om jag kommer få en släng av studentsjukan? Börja bära stora glasögon med fejkglas och bli flamsig och spexig? Kommer vilja köra lekar, charader och sketcher på varenda fest? FÖRVISSO så kommer jag ju ha så lite kontakt som möjligt med andra studenter så jag känner mig relativt säker. Sedan vet jag ju att studentsjukan sprids värst på universitet.

Den här veckan jobbar jag i allafall några dagar som personlig assistent och på lördag ska jag hoppa in som vikarie på ridskolan. Jag jobbar alltså inte en enda kväll i veckan, grymt. Jag kommer att fortsätta jobba medans jag pluggar men bara något pass i veckan, jag ska låta plugget gå först så jag blir klar någon gång. Är ju inte jätteflashigt att bli klar med gymnasiet när man är 24 år så jag vill inte dra ut på det ytterligare.

Vad händer mer i veckan då förutom jobb, hm. Idag ska jag äta middag hos mamma och prata av mig lite. På lördag kväll har jag och Mikaela styrt upp en liten tjejfika med några från flyget. På söndag är det ridning och träning som vanligt. Fredag är jag öppen för förslag, jag föreslog spelkväll för Sonja men hon tyckte att vi skulle se Let´s Dance.. jag tycker dock att jag sett nog med avsnitt för säsongen så vi får se. Annars ska jag väl bara städa, tvätta, ta hand om mina hästar och hundar, umgås med min pojkvän på min lediga tid.. Det är dags att få kloklippningsbesök av Mikki också.

Nu ska jag klä på mig och gå ut i stallet efter jag fått i mig lite proviant. Jag funderar på att longera Simzon idag. Hoppas att ni får en lika gemytlig vecka som jag (planerar för iaf)!
Ibland infinner sig en liten känsla av nöjdhet. Och ibland krävs det ganska små medel. Som nu. Jag sitter i min superfåtölj med ett betapetspel på gång i knät, min lurviga filt, Akilles under benen (haha, ja), Loka vattenmelon och några små Marabou Premium mint.

En sån här liten "bjudask" har jag investerat i..
Jag känner mig köldskadad. Nu när jag varit borta över helgen och ingen har eldat så är huset svinkallt igen. Nu tar det minst tills imorgon innan det är mysigt igen.. Jag sitter vid dotan med ont i magen efter en jätteportion middag. Jag har också hunnit vara ute i garaget och uppdaterat Sonja om "det senaste". Nu ska jag göra något halvvettigt och sedan spela lite betapet.

Jag var ju förbi Christina och fick med mig dessa tre små paket..
what could it be?


Det är tre överlevarväxter! Men kolla på dom.. de såg mycket piggare ut hemma hos Christina. Min blotta närvaro gör att de ser ledsna ut.. Eller så fick de en köldchock när de kom in här i huset. Jag ska göra mitt bästa för att hålla dessa vid liv..

Kom precis tillbaka från informationsträffen. Det var en enorm lättnad att först inse att det är min Linn som sitter där på en stol och ska läsa via samma skola som jag, någon minut senare trillar även min gamla klasskamrat Jonas in. Mycket gemytligt. Nu har jag i allafall lämnat in en studieplan som jag är mycket nöjd med.. äntligen har jag en plan med livet men den fullständiga planen är än så länge hemlig..

Nu ska jag se mig om efter att par varma byxor att snylta och ta med hundarna till I20skogen tänkte jag. Det är ju trots allt soligt utomhus och jag kan behöva en promenad.

Hej.
Lördagkvällen var relativt bra. Jag hade finsällskapet med mig ut på krogen, gott vin och en fin klänning. Vi var tre ganska slitna själar som förfestade men jag tyckte ändå att det var en god kombination. Sista timmen av vår utgång ska vi dock inte gå närmare in på.. men låt oss säga att jag blev arg och Sofia fick napp på dansgolvet.

Idag lämnade jag hundarna hos Robin och åkte hem själv efter några ärenden. Jag skulle fixa stallet men hästarna hade sovit utomhus så jag slapp mocket idag. Jag avnjöt istället en liten facebookchatt med ett gammalt mytomanex, ville bara tala om för honom att jag avskyr honom mer än en könssjukdom (men mer om det i ett annat inlägg, kanske imorgon för jag orkar inte jaga upp mig igen).

Jag svidade om till ridbrallor och åkte till hippo. Fick först rida fina Armani, jag tror jag kom på något idag för jag fick en riktigt bra känsla på slutet efter lite hattande fram och tillbaka. Sedan var det dressyrträning men den blev lite stökig idag, det var många elever och ponnyerna var busiga. Efter hippo åt vi middag hos Robins mamma och jag fick med mig en hundmatsäck därifrån. Sedan har jag spenderat en stund av kvällen i Sofias kök där vi utbytte diverse otäck information. Nu sitter jag här i the basement och dricker cola, hundarna sover och R tittar på "The Office".

Imorgon är det informationsträff inför min skolstart, jag är nästan lite nervös! Man får lägga upp studieplanen osv. Jag tror jag ska promenera dit så det blir väl en ganska tidig morgon i möra. På eftermiddagen ska jag åka förbi Christina och plocka upp några små ynglingar som ska flytta in hos mig. Godnatt!


Jaha, som sagt, allt ska hända mig..

Vin tack.
Godmorgon.
Jag har tvingat mig själv att ligga kvar i sängen tills nu, annars orkar jag nog inte vara uppe ikväll. Jag måste seriöst besöka vårdcentralen i veckan och kolla om jag bär runt på något olustigt virus för jag har varit förkyld sedan julafton (mer eller mindre).

Akilles är ett musseldjur.

Pappa är på väg hit och han blir tjurig om han inte får kaffe så nu måste jag börja agera.

Sen vill jag bara inflika att man är ett geni om man har denna bild som profilbild på facebook (Maygol), loving it!
Hej ickehärliga fredag.
Nu ligger jag nerbullad under mina två täcken och två filtar. Rillan är här och jag tänker även tvinga Mio att sova i sängen i natt. Det grämer mig att jag fortfarande inte bytt till nya sängkläder, jag tror att en intresserad skulle kunna hitta både hö och brödsmulor här.

Hästarna var redan inne idag när jag kom hem men lyset var tänt så jag gick dit och myste lite. Simzon var jättegosig och hans öga ser riktigt bra ut. Jag älskar att natta hästarna, synd bara att det ska vara så förbenat kallt. Det var minus 28 när jag körde hem från jobbet.

Förresten så har mina hyresvärdar varit här och mekat med tvättmaskinen men jag tror inte att resultatet blev som väntat.. den centrifugerar fortfarande inte och kläderna däri börjar väl säkert mögla snart. Där sjönk humöret ytterligare ett snäpp.

Nu ska jag ligga och spela nördiga internetspel tills jag blir tillräckligt trött. Hoppas och tror att morgondagen blir en bättre dag! Sovmorgon, nytt bilbatteri och vin!
First of all, jag har ingen handväska. Jag bär runt allt jag behöver i mina stora jackfickor. I dag hittar jag däri: mobiltelefon, visakort, körkort, nycklar, bilnyckel med en söt mjukisräv, handsfreen, ett recept på löksoppa, snusdosa, läppsyl, nässpray, några små "kom-ihåg" lappar, gammalt kvitto, några mynt, flygplatsbadgen, en halv alvedon och några halstabletter med papper på. Ändå finns det massor med plats kvar i jackfickorna.. helt otroligt.
Jag lämnar bitterheten för en sekund för att trumpeta ut att det är Akilles födelsedag idag! Han fyller 5 år min lilla korvunge! Han har fått ett jättegott födelsedagsben som redan är slut..

Mina bästa fem år!
Ja, jag ljuger inte. När jag skulle åka till jobbet i förmiddags så startade inte bilen. Jag fick hjälp att kabla igång den när Sonja kom hem och kom 40 minuter sent till jobbet. När jag skulle åka hem från jobbet så startade inte bilen (observera att jag haft den på motorvärmare vid båda tillfällena). Den fick kablas igång igen och jag kom hem sent och köldskadad. Imorgon ska min käre far komma och hjälpa mig att byta batteriet (den står inne i varmgaraget nu pappa!).

Jag har även bråkat med en kund idag. Det handlade om en bok som inte var prismärkt och jag var ju tydligen dum i huvudet på grund av detta. Men jag har ju tyvärr bestämt mig för att inte ta mer skit i den där kassan så jag käftade tillbaka tills vi båda halvskrek och var röda i ansiktena. Bakom henne stod en hel kö med förvånade människor, haha. Till slut var hennes argument så uppenbart dumma så det blev pinsamt. Såna människor verkar bli sjukt störda av att man inte slickar deras röv utan istället säger vad man tycker om deras uppförande. Jag är verkligen jättetrevlig, men när det kommer till sådana idioter är jag inte lämpad för ett serviceyrke..

Jaja, det här är inte min vecka helt enkelt. Jag känner för att böla en stund men vinet är slut. Och ja, det kunde ha vart värre.
Oboj.
Jag har släppt ut hästarna, mockat, burit in ved och hämtat in posten så nu känner jag mig redo för flygplatsen (så redo som man nu kan bli). Jag ska kasta på mig lite smink och börja dra mig, insåg just att jag har en bula mitt i pannan efter att jag sprang in i diskvagnen med huvudet före igår. Ha en trevlig fredag.
Ohoj vad skoj. Jag har jobbat hela dagen i kassan, inte så värst roande. Det var en del stammisar på plats idag, till exempel "The little Columbian guy" och den otrevlige "Sköldpaddan".

Jag kom hem strax före tio, körde igång en eld, gick ut i stallet med hundarna och tog in hästarna. Brukar kunna ta in alla fyra hästarna samtidigt men idag fick jag lov att ta dem en och en för de var helt galna. Speciellt Älvan var helt tokig, förmodligen för att de frös så mycket! Nu står de i alla fall inne och mumsar hö.

Jag är vansinnigt less på kylan. Och en massa andra saker. Och folk.

Nä nu måste jag hejda mina fingrar innan jag börjar spåra iväg. Det är inte svårt att bli upprörd i dessa tider. Jag hoppas vakna till en bättre dag imorgon men utsikterna är små. Godnatt.
Gomöra.
Jag har bra dagar och jag har dåliga dagar. Idag är en dålig. Mina arbetskläder är fångar i tvättmaskinen sedan igår kväll så jag måste jobba i något civilt vilket inte kommer bli populärt. Finally har jag i alla fall fått upp värmen i huset så det känns okej att lämna hundarna hemma idag. Nu ska jag ta en dusch och fixa mig, sedan ska jag bära in lite mer ved så jag slipper gå ut ikväll när det spökar. Ha en bra dag people.

Idag kom mitt antagningsbesked till skolan.. på ett faaaaat..

Kul. Nu har jag lyckats färga en hel tvätt babyblå. Före jul blev en tvätt rosa. Det lustiga är att minst två underkläder har varit med i båda färgningarna.. Dessutom verkar jag aldrig lära mig min tvättmaskin och dess nycker. Nu lär den signalerade att den var klar hade den ändå inte centrifugerat när jag öppnade luckan..
Här kommer del två, dvs lillebror Elias!

Elias är en liten söt, energisk och busig sjuåring (kissochbajsåldern, till min stora förtjusning!). Han är dock "bara" min halvbror, men det brukar jag aldrig reflektera över. De vuxna familjemedlemmarna kan man ju pika lite med något halvtaskigt, men det känns lite fel att göra i Eliaskapitlet så jag får hålla mig till snälla saker (finns väl inte så mycket negativt att hitta hos en sjuåring överhuvudtaget förvisso, om barnet inte heter R_ _ _ _S dvs, eller hur Frida?).

Elias har varit naggande god under alla sina år, vansinnigt söt! Jag har nog inte koll på alla hans intressen men jag älskar att han tycker mycket om djur (och är framförallt väldigt snäll och respektfull mot djur) och hårdrock. När han var här senast gick Iron Maiden på repeat! När han blir stor kommer han förmodligen bli musiker eller proffessionell fidoltränare..

Både jag och Frida är övertygade om att vi skulle göra VAD SOM HELST för denna lilla älskade kille.

Jag får nästan ont i hjärtat, fina unge!


Trollmor har kidnappat ett barn..


Nice haircolor!


Jag ska lära dig alla groteska miner jag kan..
Jag har en syster och en bror, båda yngre än mig. Jag börjar med Frida Ärtskida..

Frida var vansinnigt söt när hon var liten (bra mycket sötare än mig som såg ut som en liten korpulent pojkvasker). Efter sötperioden hade hon en galet dryg tonårsperiod men nu är hon tack och lov relativt vuxen. Frida har aldrig förstått det själv men hon var en sådan lillasyster som härmade en med allt, kläder (som hon tjuvade från min garderob!), parfym, musikidoler osv. Mamma fick alltid trösta mig med orden "men du är ju hennes idol!". Det hjälpte föga.

Jag och Frida är väldigt lika på några punkter, på både gott och ont. Vi har haft de värsta bråken men också de allra roligaste stunderna tillsammans. Jag kan inte komma på någon som fått mig att skratta så som hon, en liten händelse eller ett skämt som träffar rätt kan få oss båda att ligga på golvet och gråta av magsmärtor. Vår humor är extremt lika (men skiljer sig förmodligen mycket från gemene mans). Tilläggas bör även att Frida har en mycket omtänksam och generös sida som hon kan plocka fram när det gäller. Saknar dig syster byster!

Den här bilden fick mamma och pappa på varsin mugg i julklapp..


Haha.. i Säter, i stugan där någon bröt sig in och "duschade"!


Vad som kan hända om man lämnar oss två ensamma i en bil..


Murra vad kallt det är. Elen verkar inte orka värma särsilt mycket nattetid när det är så här rackarns kallt utomhus. Jag har sovit med två täcken och två filtar! Jag måste ut i vedbon nu och konka in ett lass..

Såna här vansinniga dagar är det liiite jobbigt att mocka och rasta hundar. Men bara lite.
Det är jättekallt i huset. Dagens planering gick i stöpet på grund av att min bil inte startade i kylan, men nu har jag i alla fall jobbat samt tagit mig hem (jag fick hjälp med bilen av två händiga män!). Jag eldar som en galning och har packat in Mio i min morgonrock. Rill ligger under täcket med mig och säger vad jag ska skriva..

Imorgon är jag ledig. Hur godt ska inte det bli? Sedan jobbar jag torsdag och fredag, men är ledig i helgen. Yey!

Hej! Tro det eller ej, men jag sitter i en rullstol och skriver..

I natt har jag sovit 13 timmar, jag somnade i soffan sjukt tidigt och sedan har det bara flutit på. Jag och hundarna har varit på en liten kylig promenad vid älven och nu ska vi strax iväg till djurmagasinet på Teg och shoppa något gott på Valentines Day. Jag ska bara klippa klorna på hundarna först så jag slipper skämmas på affärn. Jag måste även förbi på systemet och köpa en flaska vitt vin för vi ska äta sushi ikväll (vegetarisk sushi för min del)! Yey! Först ska jag dock jobba några timmar ute på flyget och jag beeer till vädergudarna att inte försena några plan idag..

Kräm

Hej!
Jag var uppe med tuppen idag. Släppte ut Simpis som sovit inne i stallet helt själv! Vilken stjärna. Det var bara han som ville komma in igår kväll så då provade jag att ha honom själv i stallet och han skötte sig utmärkt. Blev iofs bara 6-7 timmar men ändå.

Sedan åkte jag till hippo och var ansvarig för en ridskoletävling. Förutom att banskissen saknades så jag fick improvisera en på tio minuter (ruggigt oläckert för min stressmage) så tycker jag att det flöt på bra. Det var kul.

Nu har jag vart hemma ett tag, mockat, druckit thé och läst ridsport hos Sonja, varit ute med hundarna och försökt lokalisera en bajslukt i huset (utan något resultat). Det är inte lätt att lokalisera en bajslukt, eller någon anna lukt heller för den delen, när man han mitt dåliga luktsinne.

Nu håller jag på och packar en Lagerhauspåse (standard att packa i) så att jag och hundarna ska kunna övernatta hos Robin efter ridning och dressyrträning ikväll. Det är inte lite man behöver ha med sig faktiskt, jag kommer ju att åka i ridkläder så jag packar vanliga kläder, vanliga ytterkläder och skor, arbetskläder tills imorgon, sminkväskan, hundmat, hundtäcken och de vanliga småsakerna man alltid har med sig.

Nu måste jag lägga i en högre växel, så ha en trevlig kväll gott folk!
Godkväll.
Nu är jag i säng efter en spelkväll nästgårds som jag lämnade med enbart förluster i bagaget. Mitt hår är kortare som sagt, men knappt någon ny nyans. Utväxten syns förvisso mindre men i övrigt fäste inte färgen speciellt bra. Jag bjuder ändå på en bild så här på kvällskvisten!

Jag vet inte varför jag fick en Rudolfnäsa.. förfrusit den kanske?


Imorgon ringer väckarklockan vid 6 så jag måste försöka somna snabbt som ögat.
Godnatt!
Spänningen är olidlig. Jag lägger upp en bild så fort håret har torkat..
Igår blev jag less på att mitt hår var så dött och äckligt tunt. Så jag klippte av mig 15 cm efter duschen. Nu har jag varit och köpt två hårfärger (en vågad och en safe) i Sävar och funderar på att klippa av 5 cm till.
Hej.
Nu har jag vaknat så här kommer hela den spännande historien om gårdagen. Jag skulle alltså börja jobba 11.30 men fick inte igång bilen förrän vid den tiden, jag fick hjälp av Sonja att kabla igång den. Jag åkte i ilfart till pappa i Holmsund och kastade in hundarna (jag valde att lämna dem där eftersom Rill inte var helt hundra i magen ännu). Pappa skjutsade mig till jobbet och for sedam och hämtade ut min bilnyckel.

Jag hade ju givetvis meddelat jobbet om min morgonincident med bilen och jag tyckte att jag anade något märkligt i rösten på både Mikaela och Jorda när jag ringde. Det sades inget märkligt, det var mer tonläget som var skumt. Så när jag väl kom fram insåg jag att det var kaos på flygplatsen. Flygplanen var flera timmar sena, det var 500 pers i restaurangen och alla ville köpa upp sina förseningskuponger (helst på mat). Det var folk och disk överallt. Det var vid denna tidpunkt jag insåg varför de låtit så konstiga i telefonen, de var rädda för att jag skulle dra en vit förkylningslögn om jag visste om kaoset. Mikaela hade vässt "säg inget till Johanna".

Så höll det på hela dagen. Jag diskade, diskade, diskade och diskade. Till 23.30. Och jag var sjukt tacksam för att jag slapp stå i kassan. Jag kan ju säga att 23.30 var jag väldigt nöjd över att jag hade lämnat hundarna hos pappa, vi skulle egentligen sluta 20.00. Det var verkligen ett extremt långdraget kaos och när klockan närmade sig hemgång rann det ur ögonen på mig. Jag har varit med om kaos förut givetvis men det brukar alltid komma en liten stund under dagen då det är lugnt, man hinner städa upp lite och andas. Men icket igår. När ska sthlm lära sig hantera snö?

23.30 stod i alla fall pappa och väntade på mig (tålamodspappan som egentligen skulle hämta mig 20.00) med hundarna i bilen. En minut innan jag satte mig i bilen hade Akilles fått rännskita och bajsat i baksätet så det var outhärdligt, det stank, pappa var arg och Akilles var ledsen. Det lustiga var att Akilles hade varit bra i magen hela dagen fram tills dess. Det blev ilfart till verkstan, packade över hundarna till min bil och började färden hemåt. Det var så skönt att få köra sin egen bil! Jag kom hem halv ett, gick ut i stallet och insåg att allt var klart med vatten och mat. Hästarna tyckte mest att jag störde. Jag hade ju mockat på morgonen tack och lov, men inte fyllt upp med hö och vatten inne. Sedan var det in i duschen med hundarna, jag misstänkte starkt att de trampat runt i rännbajset i bilen.. på tal om det måste jag tvätta mina jeans också kom jag på nu. Sedan fick vi äntligen gå i säng! Jag har sovit som en stock.

Idag ska jag ta det lugnt, bara dola här hemma och kanske färga håret om de har någon bra färg här på Ica eller i Sävar. Jag ska nog ta ut Simzon på en liten skrittur också, solen skiner ju! Det blir inget party ikväll eftersom jag dels är levande död, men även för att jag ska upp och jobba på hippo imorgon. Ha en bra dag!
Hej.
Sjukt trött efter ett saftigt pass på jobbet, det har hänt en olustig liten magsjukeolycka på kvällskvisten men jag berättar mer i möra. Sov gott!
Allt ska hända mig. Jag borde ha åkt för en kvart sedan men nu startar inte bilen. FY FARIKEN. Antingen är det något fel i nyckelhålet eller så är batteriet helt urladdat för inte ens instrumentbrädan lyser upp när jag vrider om nyckeln. Jag har ju pappas bil så jag känner mig helt lost. Jag har meddelat jobbet att jag kommer på obestämd tid, sitter och väntar på att Sonja ska komma hem från ÖF så vi kan prova kabla igång den. I wanna cry..

Akilles ca 10 veckor

Hjärtat!


Godmorgon.

Jag har varit ute och släppt ut hästarna och mockat. Det var -20 när jag gick ut klockan 8, men nu verkar det ju bli fint ute. Jag ska dock jobba hela dagen, ska bara hoppa i duschen först. Det blir ännu en lång dag för mig så hundarna ska få vara hos pappa idag och ikväll får jag tillbaka min egen bil!

Vad händer ihelgen? För mig blir det nog ganska lugnt. Ska fortsätta äta min flytande föda (jag är hungrig hela tiden men det gör ont att tugga) och så ska jag jobba på hippo på söndag, ridskoletävling + vanliga dressyrträningen. Och rida fina Armani!

Ha det godt.
Det här blev en konstig dag. Jag hade en del planer men nu blev det inget alls på grund av att bilen inte hann bli färdig på verkstan idag. Jag har hämtat in ved och mockat en box, sedan blev jag sittandes hos Sonja i några timmar och avhandlade ännu ett gäng viktiga ämnen såsom spöken och andar, killar, bröd och magsjuka hundar.

Ikväll kommer Robin hit, i övrigt händer inte så mycket. Jag ska passa på att ringa några samtal, vika tvätt och bara ta det lugnt! Jag ska jobba imorgon och på söndag.
Alltså. Vad gälle. Akilles verkar ha dragit på sig något, han var ute flera gånger i natt för att bajsa och spy. Nu vill han inte ha frukost. Kan det ha något att göra med den äckliga köttklumpen han fyndade på sjön igår..

Jag har en visdomstand som tar kål på mig. Jag vill helst inte stänga munnen överhuvudtaget för det är så mycket tandkött i vägen känns det som..
Ååååh. Ligger äntligen i sängen efter en extremt lång dag. Började med att lämna in bilen på verkstaden tidigt i morse, pappa kom och hämtade mig och hundarna och sedan åkte vi ut till Holmsund. Vi fick frukost och en promenad på isen i solen. Sedan har jag jobbat x antal timmar på flyget, jag kom därifrån någon gång vid 9, åkte och hämtade hundarna hos pappa (jag har haft hans bil idag), åkte till Ida och hämtade ögonkräm till Simzon, kom hem vid 23, ut i stallet och dona med ögat samt en extremt snabb mockning. De hade fått kvällsmat redan när jag kom så det var skönt.

Men nu ligger jag som sagt i sänga. Det är jättekallt här inne men det tar sig sakta. Jag har på mig min mossiga morgonrock och ligger under täcket samt två filtar, dessutom har jag en hund på fötterna. Min nästipp är iskall. Jag återkommer imorgon för nu håller ögonlocken på att falla igen på eget bevåg.. sov gott!
Samma som alla andra dagar, mina lumparkalsonger som basplagg..

Hej igen.
Jag fick plötsligt en massa bloggtid, ehe. Har precis diskat, städat kylskåpet samt hängt en tvätt och sitter nu och myser i känslan av att ha varit duktig. Åt så mycket hemlagade quesadillas till lunch (sent dessutom) så det är väldigt tveksamt om det blir någon uppstyrd middag idag.

Jag ska strax ut och checka ögat igen samt mocka boxarna. Sedan ska jag organisera upp en packning tills i morgon för jag och hundarna ska sova hos Robin i natt. Jag ska upp tidigt för att lämna in bilen på verkstad imorgon, pappa ska hämta mig där och sedan ska hundarna få vara ute hos honom medans jag jobbar 11.30-stängning på flyget. Det blir mest troligt en sen kväll imorgon eftersom jag då måste fixa stallet efter jobbet, mu..

Här kommer några färska bilder på Rillas upptåg. Vissa tror att jag arrangerar den här typen av bilder men det gör jag inte! Jag vet inte hur han lyckas ibland. Mumifieringen här nedan har han fixat på helt egen hand (han använde underlakanet i sängen.. ja det är väldigt jobbigt att bädda om hela tiden efter hans ofog)..









Måste bara få glänsa lite här nu. Jag tog inte någon spark på turen idag, jag tog löpardojjorna istället och joggade/powerwalkade istället. Det var godt.
Godmorgon.
Jag har varit ute och släppt ut Metra och Bella, Simzon och Älvan fick stå inne och äta frukost (till Älvans stora förtret) för jag ska spola ur ögat igen och sedan låta det torka innan de får gå ut. Känns inte supershysst att släppa ut Simzon i minusgrader med vatten i och runt det onda ögat (som blir bättre och bättre!). Nu håller jag på att koka ny koksaltlösning på spisen!

När jag fixat med ögiset ska vi ta en sparktur (jag, hundarna, Sonja och barnen). Jag ska passa på att handla röd lök (intresseklubb!). Återkommer!
Godkväll.
Jag älskar när hundarna har krupit ihop någonstans tillsammans (som i skrivande stund, i sängen). Tror iofs att det är Akilles som kryper ihop intill Mio och inte tvärtom. Men jag blir glad av synen.

Det har i alla fall varit en ganska lugn dag på jobbet och som vanligt har jag ätit god mat där, idag åt jag fransk löksoppa med parmesan. Lök är så sjukt gott, älska lök.

Simzons öga var faktiskt lite bättre när jag kom hem från jobbet! Fast långt ifrån bra. Sonja hade hittat en pipett perfekt för ändamålet och kunnat spola ur ögat ordentligt en gång under dagen. Jag gjorde en kvällsspolning nu på kvällen också, svullnaden har gått ner så han kan öppna ögat nu. Håller mina tummar för att det blir ännu bättre under natten! Det är mest troligt själva ögonlocket som är angripet för ögat inuti ser ut som vanligt. Lillgubben.

Jag har traderat hem en blå jumpsuit förövrigt! Är rackarns nöjd!

Blogg.se ska ha ett systemunderhåll efter 24 så jag får nog snällt avrunda för dagen! Godnatt.
Hej.
Simzons öga var inte bättre i morse. Jag har försökt spola det ännu noggrannare idag genom att ta i lite med hårdhandskarna, Sonja tyckte att vi var för mesiga mot honom igår. Jag fick nog in mera vatten idag men jag vet ändå inte hur bra det blev. Jag får slå en pling till vet och höra..

Nu ska jag dock kasta mig i duschen och åka iväg till jobbet efter det, ska jobba ute på flyget idag. Med mig i bilen tar jag givetvis en nutrilett choco-banana. Ha en trevlig dag.
- Jag la en extra tia på tandkrämen och köpte en ny som heter "Pepsodent white now". Och ja, jag fick synligt vitare tänder efter typ två borstningar. Rekommenderas!

- Det finns en ny smak på nutrilettshake! Choco-Banana. Låter nice, jag köpte två men har inte provat än.

- Mini Mozarellabollar. 12:- på Willys.


Jag har inte hunnit bilda mig en uppfattning i ämnet. Livet får utvisa.

Jaha. Hemskt kul. När jag hade plockat in hästarna upptäckte jag att Simzons vänstra ögonlock var i samma size som en pingisboll. Jag och Sonja har spenderat en halvtimme med att försöka spola ur ögat med ovisst resultat. Jag hoppas det ser bättre ut imorgon, annars blir det väl farbror veterinären..
Hohoj.
Jag har spenderat lördag kväll med Robin, strips, hundar och en film. Idag har jag först varit och kollat på seriedressyren på hippo, tagit en powernap hos Robin, ridit Armani och sedan haft dressyrträning med ponnyekipagen. En helt ok söndag. Handlade lite proviant på vägen hem (har kommit fram till att jag alltid handlar sjukt mycket vätska! Mjölk, juice, soppa, nutrilett shakes, loka.. you name it. Kassarna blir alltid vedervärdiga att bära) och nu eldar jag på i pannan för att få en dräglig temperatur i huse. Ska knalla ut och ta in hästarna om en stund. Hej!
Godmorgon.
Inatt är det inte mycket luft som har passerat genom näsan min. Fy vad äckligt det är att sova med munnen öppen, det känns som om läpparna ska fnasa sönder av torrhet nu . Min sista dröm jag hade innan jag vaknade handlade om att jag ville äta en semla men jag var för tät i näsan för att känna någon smak.

Idag är det lördag, Andreas fyller 30 så jag och hundarna ska åka förbi och säga grattis. Sedan vet jag inte riktigt vad som händer ikväll, jag skulle föredra en lugn aktivitet..

Jag är mitt i en ohållbar situation som gnager på mina redan så lättstressade nerver..

Hej svej.
Jag har varit ute på tålsmarksrundan med Sonja. Jag red Metra barbacka (för det tar så lång tid att sadla?) och Sonja red Bella. Det var kul, Metra är så rolig att rida, hon är som ett litet lok. Vi var nog ute i över en timme, jag provade mina nya vinterridhandskar från Globus och jag måste säga att de INTE höll måttet!

Sedan har jag glott på Lets Dance som en medelsvensson. Och ätit chips så nu mår jag illa. Riktigt illa faktiskt kände jag nu.. blä.

Akilles har fått en aktivitetsboll och far runt som en vettvilling.

Håkan Hellström - Jag vet vilken dy hon varit i


Jag har inte någon bästis. Däremot har jag några riktigt nära vänner och jag kan inte välja bara en. Sen är min relation till mina nära vänner väldigt olika, den personen jag helst festar med en lördagkväll är kanske inte samma person som jag helst pratar ut med om jag är deppig. Den vän jag står närmast behöver ju inte heller vara den vän jag träffar oftast.

Jag nämner inga namn, jag tror att mina nära vänner vet vilka dom är! KYSS!

Här har jag iofs någon jag kan kalla för bästis..

Kent har så många fantastiskt bra låtar så det är svårt att välja, men jag har i allafall valt ut några låtar (de flesta är extraspår från boxen) som ni bara MÅSTE lyssna på och ge en chans! Helt underbart. Jag finner inga ord!

Kent - Vintervila
Kent - Halka
Kent - Det kanske kommer en förändring
Kent - Håll ditt huvud högt

Min bakgrundbild på dotan!

Go möra.
Jag ligger kvar i sängen, har inte sovit speciellt bra i natt eftersom jag vaknat av andnöd ett par gånger. Och en gång för att jag var kissnödig. Det här är en sjuklingdag och jag ska spendera den med att kurera mig. Jag har dåligt samvete över hästarna den här veckan, har inte ridit alls. Önskar att jag hade en medryttare som kunde rycka ut i sjukdomstider! Idag kanske blir dagen D då jag knallar ner till ICA och sätter upp en "Medryttare Sökes"-lapp på anslagstavlan.

I övrigt finns väl inte så mycket att skriva. Jag är hungrig och efter jag tagit tag i det ska jag väl ut och mocka. Sedan får jag se vad kvällen bjuder på, jag hade ju egentligen planer för dagen men de har jag skjutit åt sidan nu. Eventuellt så kommer väl Basker-Ville hit ikväll, men jag har inte hört något konkret. Men nu måste jag klä på mig och mata mig själv och vovvarna. Hej!
Vadå "min dag"? Jag gör väl inget annat än skriver om mina dagar, det är väl det man brukar göra i bloggar. Nu har jag ju nästan avslöjat allt om min spännande torsdag redan! Nåväl, min dag började med att jag vaknade typ 20 minuter för sent, jag fick rusa ut till bilen utan smink och hamnade sedan givetvis bakom en vidrig medtrafikant som envisades med att köra 10km under hastighetsbegränsningen (händer ungefär varje dag efter att jag passerat Bodbyn). Jag vet inte hur det gick till men jag kom fram till jobbet i tid trots detta missöde.

Jobbet (PA) gick väldigt bra förutom allt snor som bitvis hindrade mig i mitt arbete. Jag måste säga att jobbet som personlig assistent hittills har varit över förväntan. Efter jobbet i alla fall så åkte jag hem, hundarna hade saknat matte så de ville åka med i bil, och sedan vidare till affärn. Kom därifrån med glass, buljong, handtvål och kolasås. Det var alltså ingenting jag egentligen behövde men jag fick ett litet shoppingbegär.

Resten har jag redan förtäljt. Jag spenderade kvällen hos Sonja och Henrik med allt vad det innebar, precis vad jag behövde för att slippa fokusera på mina bihålor. Förövrigt är jag extremt nöjd över att ha ett vedlager igen! Det är så mysigt att elda i pannan på kvällarna. Okej, det är inte bara mysigt, det är även en fråga om överlevnad..

Efter att jag bäddade ner mig i min vilfåtölj har jag hunnit med en kopp med glass och två partier betapet som slutade med -13 i ranking (anteckna!). Nu ligger jag och myser i sängen med en extra filt och känner mig allmänt smånöjd trots att jag är halvrädd för att kvävas i mitt eget slem om jag somnar. Kvällens facebookchock, jag tror att någon har blockat mig! Men men, nu måste jag tvinga igen ögonlocken innan jag börjar yra. Sov gott!

Hej igen. Jag har haft en superkväll trots allt snor. Ibland behövs det så lite för att man ska trivas med livet! Det började med att Sonja ringde och undrade om jag ville komma över och spela ett parti bönspel. Jag förvarnade om mitt förkylningstillstånd men fick komma ändå.. när jag kom dit fick jag en stor kopp myntathé med honung mot förkylningen, ett paket näsdukar samt två mörka chokladkakor med hela hasselnötter (av det fina märket med elefanten på). Ibland undrar jag om mina grannar bara finns i min fantasi..

Efter spelet gick jag ut och mockade, sedan tog vi in hästarna tillsammans och efter det kände jag att trycket i näsan lättade lite av att vara utomhus så jag följde med Sonja på en hundpromenad i mörkret. Vi diskuterade livet i allmänhet, oheta jeanspassfomer på män och djurrätt, ypperliga ämnen för en torsdagkväll!

Nu ska jag äta lite choklad eller lite glass, brassa på i pannan och krypa ner under en filt! Mio och Rill verkar sugna på lite mys i soffan. Jag kanske återkommer om jag inte somnar. Hej!
Hej, jag är snorig och förkyld som bara ett barn kan vara. Torra läppar, spruckna röda näsborrar, snor i snorrännan.. you name it! Jag är i alla fall hemma från jobbet nu, har kört igång vedpannan och ska åka och handla något gott till kvällen för att trösta mig själv. Återkommer!
Jag är trött och förkyld samt i behov av sömn så jag har inte någon blogginspiration idag. Dock kan jag bjuda på en fantastisk länk. Här finns timmar av läsning.. det ena blogginlägget mer genant än det andra. Kolla helst under kategorin "kändisskap"..

En lustig blogg

Hej kväll.
Nu går jag och lägger mig. Jag ska jobba som personlig assistent imorgon, mitt första "riktiga" pass. Jag avlider om jag försover mig!

Jag ligger förövrigt och läser en katastrofalt grotesk blogg! Kanske delar med mig imorgon. Sov gott!
Jag orkar verkligen inte ge ett långt luddigt poetiskt svar på detta.. Jag är inte in the mood.

Tänker sprida lite kärlek istället genom att gå in på hundrondellen. se och beställa en t-shirt eller jacka för att sponsra lite. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, funderar du på att skaffa hund så kan jag starkt rekommendera hundrondellen! Adopterade ju mitt hjärta Mio genom dem..
Kul. Jag har varit med om en vansinnigt dryg incident. For ju till pappa och hämtade ved i en hästtransport, när jag skulle åka därifrån så fick jag möte i en uppförsbacke så jag var tvungen att ta ner farten och vad händer, jo, jag kommer inte upp för backen. Det var glashalt och hela ekipaget gled iväg baklänges. Sedan stod jag där och blockerade vägen från två håll som en fällkniv helt oförmögen att flytta på mig. Jag fick ringa dit pappa och efterhand blev det en liten folksamling runt bilen. Random bil nr2 som försökte dra upp oss lyckades (+ 3 människor som puttade på bakifrån). Väldigt oläckert och väldigt halkigt.

Nu är i alla fall hälften av veden transporterad och urlastad. Jag och pappa har fikat paj som han hade med sig och nu måste jag bara ta en liten powernap innan jag svimmar.
Godmorgon.
Jag är jättetrött och skulle helst sova hela dagen men jag måste ta tag i livet och åka till Holmsund för att hämta ved. Fariken vad jag ska elda sen! Men först väntar en evighet av vedstaplande..

SEN måste jag även ta itu med byråsaneringen. Jag är så nervös.