Godmorgon.

Dags för en tupplur efter nattens jobb. Det är oftast väldigt stillsamt att jobba natt, vi får ju sova på jobbet. I natt har jag dock varit uppe litegrann så jag ska ta mig en powernap tillsammans med Mio och Rill.

Ikväll får jag hem 11 kubik ved. Bara att börja stapla.. ska bli kul med min stukade tå.
Hej gay.

Haha, den där hälsningsfrasen påminner mig om något kul jag läste i en blogg häromdagen. Det var en förkyld tjej som kommit sent till ett möte, och med andan i halsen sagt "ursäkta att min röst låter som en gay, men jag är förkyld och andfådd". Det roliga var bara att hon råkade rikta sin ursäkt till.. en gay. Hahahahaha.

Så. Jag har iaf droppat in efter en ganska lång ridtur längs vår extremt lågtrafikerade väg. Simzon var arg som ett jättebi, det blev en del lustiga hopp, galoppskänkelvikningar och galopp på plats innan han kunde tänka sig att trava en liiiiten stund på tygeln. Dock var han som en grandprixhäst (nästan) den lilla korta stunden. Suck.

En liten incident inträffade dock precis innan ridturen. Jag tänker inte berätta vad som hände, men min högra stortå är rejält stukad. Det gick ganska bra att rida ändå men jag kände när jag satt av att det pulserade i halva foten. Nu är den ganska svullen.. Tydligen kunde Sonja höra ett tydligt knaster från främre delen av min fot precis då incidenten inträffade. Fy!

Nu vill jag ha lite mera fika i lill(stor)magen min och sedan ska jag börja röra mig mot jobbet. Ciao! (Som Sofia skulle ha sagt. På tal om det fick jag ett ruskigt vykort med posten idag.. På framsidan stod Malin i en flamencodress!)
Hej!

Jag är ganska så trött i mina småygon. Vetbetsöket gick fint, Metra var brunstig och på onsdag ska hon tillbaka för att semineras. Jag ska följa med då också för att insupa lite mera kunskap. Hoppas hon blir dräktig, det skulle vara så himla kul med en fölis på gården!

Det hade varit härligt med en ridtur i det soliga vädret men jag ska ändå vänta tills ikväll då jag får ridsällskap. Nu blir det lite plugg, lökning och förhoppningsvis lite städning. Jobbar inatt även. High five!
Hej.

Jag har varit på visit hos mor på mors dag. Nu ska jag ta en dusch och sedan försöka hoppa isäng så tidigt som möjligt, jag ska nämligen upp i ottan i möran för att följa med Sonja till vet. Sonjas Metra ska nämligen betäckas! Så spännande. Metra är ju vår stora idol här på gården.

Fina Metra! Jag har lånat bilden från ASVH
God söndag.

Den här arbetshelgen blev så slapp för mig att jag nästan skäms. Men gött har det varit, minst sagt. Jag har precis skickat in en spanskauppgift och ska strax bege mig ut för att fixa stallet.

Jag har ett litet knep för att göra mina spanskauppgifter lite roligare. Uppgifterna går ganska ofta ut på att man ska skriva dialoger, och då kan man ju välja verkliga personer till sina uppgifter. Jag tar alltid Malin och Sofia, och sedan får de gång på gång skämma ut sig i mina spanska dialoger.. Idag var de till exempel i en klädbutik där Sofia köpte en rosa jacka under glada spanska hejarop från Malins sida.

Hehe.
Hej igen allesammen.

Jag dressade upp mig själv och Simzon inför kvällens ridtur, han fick ha ett nytvättat schabrak med guldkant och så passade jag på att prova mitt fina fina kandar. Men vad händer, vi blir utlurade i snårskogen av Sonja på Metra, haha. Så vi har mest brottats med granar och hoppat över små diken. Men alltid roligare att rida med sällskap. Och det kändes bra att vi såg så proffsiga ut för en gångs skull även om ingen såg oss..

Nu glass och film!

Hej.
Dör jag i förtid av ett svagt hjärta så är det helt och hållet Mios fel. Vi gick ut på promenad i skogen, två människor och tre hundar. Bara två människor och två människor återvände. Det var tre timmar sedan! Nu har Mio precis återvänt, supernöjd efter jaktrundan, men jag kan tala om att det kommer dröja innan han får fria tyglar igen.. Eller några dagar i alla fall.

Själv fick jag sluta jobbet tidigare idag, fick lunch hos mami och har som sagt varit ute på skogspromenad. Hästarna står i beteshagen, inte lika freakin´ crazy som igår.  Nu är jag nyduschad och nerbäddad i soffan med en dubbeldaim och skolboken. Livet blev komplett när Mio som sagt kom tillbaka helskinnad nyss. Ikväll ska vi samla vuxenpoäng genom att äta torsk med kokt potatis, tror inte det har kokats potatis här sedan jul eller något sådant. Dessutom köpte jag hem hallon/saltlakritsglass! Skön lördag och jobb imorgon. Blir en liten ridtur ikväll också.

Den skyldige
Hoho, hej på er ungar!
Nu har jag plockat in hästarna och kvällskissat vovvarna, då återstår bara ett parti betapet med Fridi och sedan ska jag sova! Jobb imorgon mellan 8 och 16. Nu blev jag avbruten mitt i bloggandet här, ändrade planer. Jag ska fara och hämta en onykter Slobin i stan innan jag går i säng. Perfekt! Då blir han hundansvarig under morgondagen. Godnatt!
Pwew, nu är hästarna infångade och överförda till vinterhagen igen. Jag passade på att fixa klart stallet för natten och hundarna fick vara ute en stund i regnet och göra vad det nu är dom gör när jag inte ser dom. Nu är vi i alla fall inne allihopa och myser, hundarna har fått varsin tuggis och är allmänt nöjda. Mio har ju dock något tics som går ut på att springa runt i 5 minuter och se hur många tuggisar utöver sin egen han kan stjäla, innan han kan lägga sig till ro och nagga. Lyckas han att stjäla en extra ligger han på den med sin mjuka mage medans han tuggar upp sin första..

Eftersom den svarta faran verkar bli stationerad hos mig ett tag till så behöver jag nu hundvakt till Peace and Love! Pappa ska ha de två bruna men han orkar nog inte ha fyra hundar. Någon hundvan som är sugen på en mysig tik med strutformat huvud några dagar? Frida och Mikael står som back up plan trots att jag inte riktigt fått ett godkännande..

Älskade struten
Hästarna är helt galna. Det ska bli spännande att se om jag kan fånga dom på en stund!
Godmorgon!
Nu är Robin i stan, han ska väl festa loss under yran som alla andra jag känner den här helgen. Själv ska jag jobba, riktigt oläckert. Den här fredagen ska jag bara spendera med mina djur och min skolbok. Hästarna ska få gå någon timme i beteshagen och snappa upp lite av det lilla gräs som finns hade jag också tänkt. Nu ska jag gå en kort hundpromenad, nummer två för dagen, sedan lägga mig på soffan en stund och samla kraft. Kram!
Godkväll.
Jag är helt svettig efter den här varma dagen, men vi har varit ganska produktiva. Vi gjorde en avstickare till Stena och fick paj med vaniljsås, rikti nice. Nu ska jag diska bort efter en sen middag, sedan blir det kvällskiss med vovvarna och sedan blir det förhoppningsvis en tidig kväll. Upp tidigt i möran!

2 extra soffkuddar..
Hej.
Nu ligger jag i sängen och myser. Jag har haft en dressyrträning ikväll med programträning, gick riktigt bra. Tjejerna är redo för tävling i helgen! Efter det åkte jag förbi teg och åt några potatisbullar samt tittade på filmen "True grit" som var riktigt bra, med undantag för den obehagliga 14åriga huvudrollen. Nu ska jag läsa lite bloggar och sedan sova, godnatt!

Mio har intagit sin alldeles egna nattstation..
Hur grymt skulle det inte vara att vinna?

http://www.tlcsverige.se/tavla

Fy vad abstinensen sätter in..
Godmorgon. Jag sitter ute på bron och bloggar för att kunna hålla ett getöga på Nima, och för att få sitta i solen givetvis. Jag tänkte inleda den här dagen med en "Bra eller Anus".

BRA

Solen skiner! Energin steg just från obefintlig till en relativt ok nivå. Jag tror det till och med kan bli en jogg idag.

Löning idag.

Jag har testat "dammsugarpåsar.nu" med mycket gott resultat.

Sommarbetet närmar sig med stormsteg.

Min karl har lämnat den religiösa sekten.

ANUS

Rillan var inte sugen på sovmorgon, trots att matte legat vaken sent igår.

Min medicinska status.

Jag ligger snäppet efter i spanskakursen.

Jorden kommer fortfarande att gå under, 2 dagar innan min 25-årsdag..

(Jag har säkert skrivit på det här blogginlägget i en timme nu, eftersom jag blir avbruten i ett i ett i ett.. Jag sitter således inte längre utomhus eftersom mitt databatteri var på väg att give in.)
Godkväll.

Jag kom precis in från en mycket spännande ridtur med min mörkbrune springare. Efter halva ridturen bestämde han sig för att det var jätteäckligt att ha en liten rottis springande bakom sig (trots att han redan hade haft det i typ 30 min) och betedde sig som den vilda mustangen S nästan hela vägen hemåt. Jaja, så kan det gå när man har en slö matte som inte rider varje dag. Jag har ju varit utan medryttare snart ett år nu och är väldigt sugen på en ny! Så om någon känner en ridsugen tålmodig själ på denna sidan av stan så kan ni gärna be den personen höra av sig..

Simzon är en speciell häst som jag hatar att älska och älskar att hata. Han kan vara tjurigare än den suraste fuxmärren, mera lättskrämd än en Johanna på kallvinden, latare än _ _ _ _ _ på SSP, MEN han bär ändå runt på ett väldigt stort hjärta och är vansinnigt personlig. Tur är det dock att jag har Älvan också, som alltid sköter sig. Annars skulle jag väl få magsår.

Nu ska jag kolla på transporter! Innan hösten ska jag köpa mig en fin hästtransport och ett anläggningskort. Jag känner häst och ridpeppen sakta komma krypandes tillbaka. Yes!
Godmorgon.
Jag vet inte riktigt hur jag ska inleda den här dagen.. Jag har inget speciellt inbokat men skulle behöva ta tag i tvätten, plugget, samt tre viktiga telefonsamtal.

Den snåla ålen som ruvar på alla tuggben..


Så här går det om man glömmer en melon hos Frida..

MELONEN


Hola.

Vad gälle? Jag är äntligen hemma! Jag har varit på besök i Robertsfors nu igen. Skjutsade hem min morbror samt levererade en större mängd kattsand och kattmat till min lilla mormor. Det går ju dock inte att göra snabba besök i den där byn, en liten fikabit måste alltid hinnas med!

Hundarna är superdryga x 5. Glada över att vara hemma skulle jag tro, men jag är trött..

Det ringde ett äldre par om Anonima idag, dock tror jag inte att det skulle fungera. De verkade gulliga men det första de frågade var om hon var rumsren, liksom, även om hon inte var det så är det knappast ett problem? Om hunden är frisk och inte har något fel på kisseriet är det väl bara att göra den rumsren. Sedan var det en del luddiga frågor om hundgård och stövarblod. Jag bad dem läsa på lite på hundrondellens hemsida, om de gör det kommer de nog inse att det är en annan typ av hund än det som de verkar vara ute efter. Synd ändå, hon vill ju ha en egen familj snart!

Igår hade vi en riktig slappardag på teg med maxmat och film, det var skönt. Dressyrträningen var en alldeles lagom aktivitet. Nu ska jag städa lite här hemma, kvällen bjuder nog på en ridtur om det slutar regna.

God söndag.

Jag hade en väldans trevlig kväll igår. Den började med god middag i Haddingen, sedan for vi till Senait och Robert på hedlunda och drack lite vin. Hann med en hel del skvaller med Senait, fick en hel del olustiga infon om "Marie Fredriksson" bland annat. Vi for ner på stan och satt en stund på den nyöppnade båten, jag tyckte att den var mysig men Robin kan inte släppa det faktum att den lutade(?). Sedan gick vi "hem" till teg och åt lax.

Vi har varit och hämtat Rilla och Mio, jag har varit ute på Nimatur längs älven och ligger nu som en sill och planerar kvällens dressyrträning.

Godmorgon!

Chips till frukost. Har varit ute och rekat Nordmaling tillsammans med Nima och nu myser vi soffa. Undrar om ungdomen kommer ta sig bortur sänga innan vi måste börja fara hemåt, ehe.

Ikväll lutar det åt Kulturnatta. Jag måste undersöka saken närmare, samt kolla upp om kvällens sällskap känner samma som jag känner.

Den här har gjort min vecka
JOHANNA DANSAR FULDANS

Jaha, då sitter man här då..

Jag har något att gå till botten med senare.

Hej igen. Joggen började olustigt, jag hann väl springa en kilometer innan jag gav upp. Jag var hungrig, mina ben bar mig inte och jag var rädd för vilda djur. Så jag vände hemåt, drack lite vatten och åt en banan och fortsatte sedan åt andra hållet. Jävlar vad bra det gick sen! Malde på i min mamma-jogg hur länge som helst. När jag kom hem möttes jag av ännu ett landstingsbrev i brevlådan, ännu ett besök av smärta väntar. Eländes.
Åh, det är så mysigt att sitta och titta på det gifta gamla paret Simzon och Älvan. De stod först och kliade mysigt på varandra, sedan såg Simzon ut att bli lite pilsk (ja, jag vet att han är valack men tro mig, det vet han inte om själv) och började väl hålla på med något oanständigt eller för påfluget, för jag såg hur Älvan ilsknade till. Sedan gav hon ifrån sig ett riktigt monstervrål, kastade sig runt och måttade en spark mot Simzon som såg ut att kunna bli förödande.. men.. den nuddade inte ens trots att hon stod med sin rumpa max en meter från hans bog. Han stod helt stilla med nyfikna öron och bevittnade hennes känsloutbrott, för han vet att hon alltid gör så, måttar en dödlig spark för att sedan i luften vinkla tillbaka bakbenen igen så att hon inte ska träffa honom. Hon har precision, den där damen. Sedan började de klia på varandra igen.
Godmorgon.
Vilken underbar dag det är! Jag sitter ute på bron och svettas i solen. Hundarna har vart ute och röjt en stund men de orkade inte hålla igång så länge i värmen, Mio har till och med gått in den lilla sillen. Tyvärr har jag inte investerat i någon solstol än, så nu sitter jag på "uppsittningspallen" vilket förmodligen kommer att göra den här stunden i solen relativt kort. Jag tror dock att jag ska fara ut och jogga en sväng innan lunch, då får jag ju också lite färg. Observera LITE färg, jag har ytterst svårt för att bli brun.

Efter lunch ska jag ta med mig flocken, hämta upp Frida, åka till Stena och lämna Mio och Rill, hämta upp Robin och sedan åka till Nördmaling. Nima får följa med, hon är den enda hunden som har storlek nog att försvara sig mot MonsterBanka. Vi ska alltså spendera fredagkvällen hos Frida och Mikael, men jag tänker inte avslöja vad det blir för aktivitet (ledtråd, jag kommer vara ett litet förvirrat LL). Vi kommer hem imorgon i alla fall och ska spendera lördagen i stan.

MonsterBanka
Jag gick ut i regnet med mina pyjamasbyxor. Jag kunde inte låta bli att göra ett försök med gammkameran utan blixt och den lyckades fånga lite av det vackra i alla fall, det var dock mycket starkare i verkligheten. Bullmark är the place to be ikväll, as you can see..


Hoho, hej på er ungar! (Gösta)
Jag kom precis in från en hundpromenad som glatt bjöd på regn efter halva vägen, vi fick jogga hem så nu sitter jag här och klimakteriesvettas. Tittar just nu ut genom fönstret på en helt amazing rosa himmel.. Nu skulle jag vilja ha en systemkamera i hand! Det är helt sjukt vackert.

Kvällen har jag spenderat hos min mor, med henne, Frida, Elias och morbror Greger. Jag och Frida lagade Marlene-lasagne (eller kanske snarare Marlenes-lillasyster-lasagne) och den blev väldigt god. Den ska jag definitivt göra fler gånger..

En blöt Dala efter kvällspromenaden
Godmorgon!

Vaknade med ett mycket trevligt mms på telefonen. Jag har släpat ut hundarna på en morgonkiss men det gick sådär i regnet, Akilles som var lös kissade vid brevlådan och sprang hem igen trots min arga röst. Gick en bit med Nima och Mio men efter en liten stund hade Mio tagit fram sina "regnöron" som betyder att han vill in. Så då gick vi in för frukost. Nu ska jag diska, klippa lite klor och skriva en shoppinglista.

Jag inser att min blogg förmodligen är vansinnigt ointressant just nu för någon som inte tycker om hästar och hundar, men det är liksom det enda som sysselsätter mig på vardagarna. Förutom plugget då men hur intressant är det att skriva om? Man måste ju vara medlem i den allmänna intresseklubben för att uppskatta sånt.

Jag ska ta tillfället i akt och avslöja en sak. Jag gillar att läsa bloggar MEN, finns inte en enda mode och sminkblogg som jag finner intressant. Kanske för att det finns en miljon och alla ser likadana ut, kanske för att jag helt enkelt inte bryr mig, jag vet inte. De bloggar som jag följer, följer jag (till största del, det finns något undantag) antingen för att jag känner personen eller för att bloggaren är ett enda stort fail. Jag gillar att störa mig på okända personer och gotta mig i deras dumhet. Ibland händer det även att jag klickar mig in på någon barncancerblogg men det slutar alltid i tårar så jag brukar begränsa mig till någon gång i månaden. Med detta i åtanke, någon som kan tipsa mig om någon bra underhållande blogg?
Godkväll!

Nu har jag varit i Robban och gjort lite apoteksbestyr samt hälsat på mormor och Lennis. Fick gott fika och lite vanligt "medskick", haha. Har även varit ute och glidit i den babyblå taunusen, jag har liksom väntat på detta i 24 år så det var en stor dag idag!

Nu har jag i alla fall precis kommit in från stallet, blev en tur längs väga med Simzon. Lyckades fara iväg utan hjälm idag också, det är inte medvetet men det är väl den här lantlunken som gör det. Älvan har tappat en sko så där blir det väl inte så mycket ridet de närmsta dagarna, hon är inte en dam man far ut på med en barfota framfot och jag har inga hovslagargrejer. Frågan är om jag skulle våga slå på en tappsko på henne även om jag hade det..

Imorgon ska jag plugga på förmiddagen och sedan åka in till ersboda för lite familjehäng på kvällen.
Alltså, det gick sjukt bra att jogga. Jag var ute cirkus 50 minuter, det gick iofs väldigt långsamt men jag saktade bara av två gånger (ena gången skulle Nima bajsa, och den andra skulle jag kissa, hehe). Rillan och Mio fick träna på att gå fot i joggingtakt, det gick bra för Rill men Mio fick jag hålla ett benhårt öga på.. ett litet sorkpip och han drar iväg!

Nu ska jag duscha, äta någon god lunch och sedan ska jag bege mig iväg till Robertsfors på ett ärende. Ikväll ska jag ut på en ridtur med Sonja tror jag, och sedan blir det väl mera plugg förmodar jag. En liten betapetamatch (mot Frida) i sängen brukar avsluta de flesta dagar. Så ser dagen min ut. Vad händer i övriga världen?

Haha! Nu började det regna. Snacka om tajming.

Det är tufft att motionera..

Hej igen!
Gissa vad vi ska göra nu, jag, Rill, Mio och Nima.
Vi ska ut och jogga!
Nu ska vi köra lite pepptalk..

Suck. Det är en daglig tävling att hinna ut före hönorna. Vi hann inte idag, så nu blir det ut på en promenad i koppel i stället. Bajskorv, säger Mio.
Godkväll!
Jag har precis kommit in i stugan och jag luktar inte gott. Dusch prioriteras inte när man bor själv på landet med hundar och hästar samt pluggar på distans, haha. Uh vad nasty jag lät nu, jag duschar givetvis om det vankas besök. Jag har varit ute på en skrittur med båda hästarna och efter det gick jag en hundpromenad så nu är vi alla nöjda! Jag bjuder på några suddiga och mindre suddiga bilder från dagen som varit!





Mio har just dödat mig. Jag hörde något som lät som dödstjut i mina öron, och jag kunde höra att det var Mios "röst". Jag började springa mot ljudet som var ihärdigt och försvann bortåt i snabb fart. Jag kunde se framför mig hur Mio blev bortsläpad av en varg eller två, jag sprang som en idiot och skrek halvgråtandes "Mioooo Miooo". Ljudet gick över åkern, genom skogen, över vägen, in i snårskogen och där kunde jag inte springa.. så hörde jag ljudet längre bort fast ganska nära vägen så jag sprang längs vägen och mötte tillslut en galen Mio som sprang mot mig.. utan en skråma. Jag är genomblöt av svett och ohyggligt arg.
Min kropp ville kliva upp ur sängen alldeles för tidigt i morse igen, jag tvingade dock mig själv att ligga kvar till tio (!). Jag behövde det. Nima var så söt, jag hörde hur hon, kanske runt sjutiden, tassade in i sovrummet och tittade på mig. Jag låtsades sova, då tassade hon ut i vardagsrummet och somnade om. Lillgrisen.

En trevlig sak slog mig under förmiddagens hundpromenad. Mina hundar är så otroligt fina just nu, utseendemässigt dvs. Okej, jag har en renrasig hund och de andra är två byrackor, men de är alla superfina i hullet och väldigt fina i pälsen. Nima skulle kanske kunna gå upp lite lite i vikt för att det skulle vara optimalt, men ja, dom är jättefina! Speciellt Rillan faktiskt, med tejpade öron, 5 cm lägre över marken och ett par bollar hade han säkert kunnat bli en mästeravlare då hans lilla hundkropp är sjukt rastypisk och väldigt atletisk!

Nu ska jag forsätta med detta evinnerliga plugg. So long.

Mattes hjärta

Här sitter Han med stort H, på lampan..
(gammal bild men han sitter där än)


Vad händer man om det dyker upp en extremt vidrig, stor vargspindel på handfatet 3 cm från ens vänstra öga när man håller på och tvättar ansiktet? Jo det kan jag tala om. Man får allvarligt hjärtstillestånd.

Jag har skickat in min första redovisningsuppgift i kursen samt gjort några diagnoser så nu känner jag att det är dags för sängen. Blev en sen kväll så jag slet ut hundarna på en extra kvällskiss i hopp om en sovmorgon i morgon, jag lurade alltså mina hundar. De trodde att de skulle få sova gott efter tiokissen, men så blev inte fallet. Hehehe.

Kanske är detta första natten på x antal dygn som jag lyckas sova längre än typ 5 timmar? Framtiden får utvisa.. Nu måste jag bara avsluta dagen med ett Sofiasamtal. Sov gott!

Jaha, då har man nästan satt i sig en hel (stor) flaska portello. Det är exakt därför jag aldrig köper hem läsk! Jag har ingen läskdiciplin. Nu var det dock inte jag som hade köpt hem den så jag får väl hoppas att det här var en engångsföreteelse..

Hundarna är superslöa, det är väl det ganska boring vädret. Antingen fullt solsken eller ösregn ska det vara! Just nu hade det gärna fått regna så jag kunde sitta och kura ordentligt i min lillstuga, hundarna kvällskissade och hästarna är inne redan. Men näe, nu måste jag fortsätta med spanskan. Klamme också! (Klamme ska bli mitt nya svärord)

För dig som är sugen på töjsmycken (eller andra piercingsmycken för den delen) kan jag rekommendera denna sida, finns hur mycket snyggt som helst!



Förresten Sofia, klappa in den! Eller klappa ut den..


Yes! 3-millimetarn har dykt upp i brevlådan. Jag håller nämligen på att töja ut en örsnibb (igen). Det är en väldigt spännande procedur och ett trevligt sidoprojekt.

Jag köpte förresten några stora hundben på affärn så nu är hundarna väldigt nöjda och upptagna.

Hej!

Härlig dag idag, jag älskar nämligen regn i lagom doser. Jag klev upp tidigt och skjutsade Robin till jobbet, nu blir han borta tills på fredag igen (inte bra). När jag kom tillbaka var jag så sugen på stallarbete så jag mockade hela stallet, spånade (observera att jag var tvungen att balansera och hämta spån från en lastbil) fyllde mat och vatten till alla samt städade lite och gjorde snyggt. Om det var sug efter stallarbete eller en anledning till att skjuta upp dagens pluggande vet jag förvisso inte, men efteråt kände jag mig förtjänt av en thekopp inne hos Sonja.

Nu ska jag strax åka på affären och fylla upp mitt urätna kylskåp. En måste ju bättra på BMIet litte..
Hej.

Hemma, nyduschad och pretty nöjd. Dressyrträningen gick finfint och efter den blev det maxmat till middag. Jag har även hunnit med att halvse/halvsova mig igenom en rätt spännande film, "the mechanic" tror jag att den hette. Ja, vad annars har hänt idag.. Jag fick med mig en rätt fräsch karl hem från storstaden, inte så pjåkigt. Nu ska vi gå och sova, i veckan har jag oändligt med plugg att ta tag i men faktiskt inte en enda arbetstimme att avverka. Skönt ändå!

Sov sött!

Så här sött kan man sova om man är en liten hittehund..
Godmorgon Bollon.

Vi har precis ätit frunch, jag sitter vid min lilldota och Robin håller på att starta upp nydotan för jag känner mig helt lost på det där. Idag blir det en lugn dag, har bara dressyrträningen inbokad.

Det var en mysig lördag igår tycker jag, vi åt god mat hos Lannis och såg på Eurovision (efter en hel del tjat från min sida). Det var rafflande, och jag hatar att Sofia påstår att vi inom 4 veckor kommer att ha festat till Irlands vedervärdiga bidrag Lipstick.. Ordet Lipstick har dessutom en helt annan, ofräsch, innebörd för mig.

Poss!
Såhär ser det ut om man sneglar mot min farstukvist, där i den vita skålen sitter jag och läser. Jag har tagit en massa bilder med en lånad lustig kamera utan blixt, därav suddigheten.

Okej, när kan jag ha somnat igår? Halv ett kanske. Tidigast. Jag vaknade klockan sju, det var min sovmorgon det.. Somnade om till åtta efter ett toabesök men sedan ville Rilla gå ut i solen så då var det kört. Mio är nere på åkern och jagar så jag och Rilla har släpat ut hans ytterst bekväma nersuttna sovfåtölj och ställt den på bron i solen. Såhär sitter vi och myser, dock var det inte lika varmt ute som det såg ut. Nima ligger nedanför i gräset och tar en paus, jaha nu for Rill iväg.. aha.. han har hittat något intressant djurbajs.

Nu måste jag fortsätta läsa lite i min bok, sedan ska jag gå och mocka tror jag. Eftersom jag hade storstädning igår så har jag en ganska slapp dag framför mig, och vid fyra ska jag böra dra mig mot Gräsmyr för grill och umgänge. Jag ska dock vara nykter och köra så att hundarna slipper följa med. Imorgon ska Slobin få hjälpa mig igång med min nya dota och sedan blir det spanska hele daga..

Hoppas ni får en trevlig start på helgen people!
Ibland när jag är törstig så kan jag inte sluta tänka på Cola-Cola med is. Tyvärr är det något som aldrig någonsin finns i mitt kylskåp.

Jag och Sofia lyxade till det med fajita pita ikväll. Nu är jag hemma, vovvarna kvällskissade, tvätten hängd och jag ska avsluta kvällen i sängen med ett parti betapet mot min kära syster yster.

Förresten så har jag fått en ny dator idag! Av min käre far.

Sov gott!
God förmiddag.

Natten har varit lugn, jag har kommit hem, varit ute med hundarna samt varit på affärn och handlat lite mat och städatiraljer. Det blev billig shopping för en Dala idag, då jag hade 102 :- i pantflaskor.. hehe. Ännu en anledning att unna mig vegetarisk sushi ikväll.

Nu ska jag fortsätta mitt städil som jag oväntat kom in i. Ikväll ska jag som sagt äta sushi med Soffan, sedan ska jag sova ut ordentligt på lördag! Så efterlängtat. På lördag vankas det grillning i Gräsmyr, inte illa.

Btw har jag precis invigd en ny handtvål på toaletten och det är det sjukaste jag varit med om. Det luktar typ gott i hela huset. 10 spänn..
Vad är det här för en djur? Kanin?

Jaha, aldrig får murran vara ifred..

Jag har varit dödsslö idag. Hade en fruktansvärd förmiddag, sedan planade dagen ut sig och blev ganska hyffsad. Jag har kommit in i min nya bok och den är minst sagt beroendeframkallande. Nu har jag precis kommit in från stallet, hästarna får sova inne i natt då jag hört ett visst regnrykte? Ska ta en dusch och sedan glida iväg mot jobbet. Det är verkligen en perfekt kombination, nattarbete och mina kvällströtta hundar. De bryr sig inte om att jag far och vaknar inte förrän jag kommer hem igen.

Hej!
Den här dagen är riktigt riktigt dålig.
Situationen är ohållbar och jag gråter floder.

Godmorgon!
Det är en härlig dag idag. Jag ska sätta mig ute och läsa en stund strax, samt fundera lite över utbildning. Jag vill utbilda mig, men jag vet inte riktigt till vad. Jag har börjat tänka i helt nya läskiga spår så vi får se vad som händer.. Det enda jag vet säkert är att jag vill ha ett praktiskt och varierande arbete i framtiden.
Ha en bra dag!
Fick precis detta uppfriskande sms av Linnea..

"Johanna, vet du vad min lille hjälte gjorde igår? Han skulle hälsa på en kvinna som satt i parken, hon busade med honom en liten stund, sedan smyger han runt bakom henne och kissar på hennes rygg..!! Jag dör.."

Hjälten
Hej.
Vilket sommarväder, nöjd blir man. Jag har som sagt jobbat natt, superlugnt, gick en promenad med dogsen när jag kom hem (som slutade med att jag fick jaga en för tillfället dövblind Mio över en åker) och sedan följde jag med Sonja och barnen in till stan. Jag handlade lite najsa hundtuggisar på Loboo, lite mat på coop och sedan blev det lunch på frass.

Vi har varit hemma sedan ett ungefär, hundarna är välrastade, jag har fått min (nästan) dagliga kopp the hos Sonja och nu ska jag nog försöka ta en liten lur innan det är dags för jobb igen. Mitt hus skulle behöva en storstädning också, jag får ont i huvudet av tanken.. hundarna drar in en massa lera minst två gånger om dagen så jag har det jag gör. Att jag varit en hel del på "resande" fot på senaste tiden gör också att jag har en massa ouppackade påsar och väskor som jag snubblar över varje gång jag går genom hallen samt loads and loads av tvätt. Sjukligt irriterande.

Nej en lur nu, jag blir på så dåligt humör när huset är ostädat..
Hola Bandana!

Jag är trög, har pluggat lite men stötte på ett enormt problem. Ska få låna en dator av C Landström i helgen så då kanske det reder upp sig. Jag jobbar natt i natt, med mig har jag min nya bok "Att älska som en porrstjärna", Jenna Jamesons biografi. Längtar efter att få höra Sofias vackra stämma i luren på väg till jobbet också..

En liten dusch på det här så..

MOBILTEST

HAR DU PUSSAT NR 2?
Andreas - Ja, vi har ju bott ihop så då är det ju lätt hänt

VAD HAR DU FÖR RELATION MED NR 20?
Enöga - Den allra beste

ÄR NR 18 SÖT?
Dissarlinjen - Haha, ja mycket..

VAR DITT FÖRSTA INTRYCK MED NR 33?
Hundrondellen Ulrika - Har bara träffat en gång, men pratglad hundälskare

NÄR TRÄFFADE DU NR 57?
Killander Christina - Vi vinkade till varandra på skärtorsdagen vid 4-tiden, annars var det när jag var där och hämtade min vandrande jude..

NÄR SKA DU TRÄFFA NR 14 NÄSTA GÅNG?
Cissi - Det kan man aldrig veta i förväg.. våra måndagsdejter är förbi sedan länge.

ÄR DU NÄRA VÄN MED NR 13?
C-Lan - We are like THIS

HAR DU GÅTT PÅ BIO MED NR 4?
Atg hästkliniken - Nej det kan jag inte minnas att jag har..

SKULLE DU KUNNA DEJTA NR 5?
*Inser vem jag har plats 5 och raderar*

VAD PRATAR DU OCH NR 45 OFTAST OM?
Jobb Robin - Bajs faktiskt. Men det här blev ju lite pinsamt, jag tror det är dags att döpa om Robin i adressboken..

KÄNNER DU NR 1?
Adiam Michael - Yes, and Im proud of it

SKULLE DU KUNNA GE NR 6 EN KRAM?
Barbamamma - Ja, jag kramar alltid mamma när vi ses!

Direkt när du ser det här testet måste du kopiera det, och svara på frågorna

..har algrens bilar plötsligt blivit enorma? Jag sitter med en påse här, bilarna är typ större än mandarinklyftor..

Hej.
Nu är jag äntligen hemma! Jobbade natt i natt, åkte och hämtade hundarna samt hämtade ut nästa kursbok (spanska) och nu är jag som sagt hemma på gården. Jag började med att försöka jaga in hönorna men blev så arg så jag gav upp, fick dock förstärkning lite senare så nu kan hundarna vara ute lösa en stund. Jag är megatrött men ska äta lite gröt och snacka lite skit med Sonja innan jag (förhoppningsvis) tar en liten lur!

Mio kom precis in, och han luktar så dåligt att jag nästan kräks. Robin hade definitivt kräkts. Uuh. Miodusch!
Det finns en sak som jag älskar med mig själv, och det är att jag ibland kan känna mig så nöjd och glad över små saker. Ibland får jag bara ögonblick av total nöjdhet och lycka, trots att jag samtidigt kan ha stora orosmoln häckande över mig så kan jag ändå stanna upp i mina tankar och bara tänka att "vad härligt livet är". Man kanske skulle kunna kalla det för små stunder av harmoni.

Det kan räcka med att titta på en lycklig hund, lyssna på en underbar låt, dricka ett glas gott vin, läsa en bok i solen, känslan då hästarna vänder på huvudet i hagen när jag visslar och kommer lunkandes för mys, krama en lillebror, träffa en god vän osv osv osv..

Gud vad gammal och gay jag är..

Akilles som valp, lycka!
AHA!
Godkänt på provet och godkänt i hela kursen. Samhällskunskap. Som jag precis deklarerade i min facebookstatus så ska jag fira med lite ramlösa och en tupplur för jag är gode trött. Förresten så har Rill precis fått leka samt agerat uppfostrande farbror till en 8 mån foxterrier. Böghög i sängen nu, Puss.
Godmorgon.
Jag har varit usel på att uppdatera i helgen men jag har haft många järn i elden. Jag har hunnit jobba 24 timmar, haft en dressyträning (som gick riktigt bra, så kul när eleverna rider bra!) och tiden där emellan har jag försökt gå hundpromenader och vara social. Mio var förresten med på jobbet igår! Därför är det ju inte mer än rätt att han får halva söndagslönen.. undrar vad han ska investera i?

Nu har jag precis lämnat jobbet, jobbade natt och nu sitter jag på Gouter (?) med en macka och en latte. Måste skynda mig nu för har snart prov i samhällskunskap! Men har bara 5 minuter till skolan här i från. Wish me luck!
Vad fariken. Idag for vi ut och red en långtur, tror vi var ute i nästan två timmar. Men vad tror ni att vi möter på en liten enslig skogsstig? Tre älgar. Okej, de stog inte på stigen utan en bit in i skogen men med min radar så upptäcktes de ganska fort ändå. Vad ska jag vänta mig härnäst? En varg? Tydligen är det en på väg uppåt lanne.. Förresten så invigde vi våren lite med att göra iordning hästarna utomhus i solen, mysigt!

Nu ska jag ta på mig något anständigare än en badrock och snart knalla över nästgårds på lite tacos. Sedan ska jag packa ihop mig och hundarna och åka till Robin på fredagsmys. Det blir en helg i stan eftersom jag jobbar lördag dag, söndag dag, söndag natt samt har prov i samhällskunskapen på måndag morgon. FY! För prov alltså.

Hoppas ni alla får en trevlig kväll och helg!
Alltså. Jag är jättegammal nu.. men jag vill skaffa mig något slags fågelbord här utanför köksfönstret.

Önskar även att sopbilen kunde komma någon gång så jag kan släppa ut vovvisarna utan risk för att de blir manglade.
Kul, det är typ ingen som läser min blogg längre. Jag måste verkligen ta mig i kragen någon dag och skaffa mig en passande header, och med passande menar jag att den måste hänga ihop med bloggnamnet "Bushbrud" på något vänster. Jag måste alltså få någon att fota mig i en så bushig miljö (nemas problemas att få till miljön) som möjligt, helst vill jag även utföra någon väldigt lantlig procedur på bilden också. Typ harva ett potatisland med en nordsvensk eller plocka ägg i en korg av bast. Observera att dessa procedurer är helt möjliga att utföra utav några större förberedelser.. så, vi får la se vad det blir.

Nu ligger jag i min egen säng i natt och det ska bli så skönt att snart få sova! Jag har ju varit vaken sedan klockan 5 någon gång, hade tänkt ta en powernap någon gång under dagen men det hanns aldrig med. Vid mina fötter ligger Nima och drömmer något som verkar halvläskigt, gud vet vad den hunden varit med om. Jag måste krama henne.

Sov gott! Imorgon är det fredagsmys!

..kan man hitta mycket oläckert, men detta tar nog ändå priset?

Det är något galet fel på systrarna Dahlbäcks rövar.

Why am I here anyway? Jo, jag har hämtat lillebror på fritids, pressat honom på information om vilka fula barn som är elaka på skolan och planerar nu i hemlighet en grym hämnd på dessa. Han har fått middag också. Nu kom min kära mamma hem!

Nu för tiden kallar man långfingret för fuckyoufingret redan vid sju års ålder utan några konstigheter.. Why am I not surprised.
Sitter och lyssnar på den här gamla godingen..

Ang. föregående blogginlägg: Jag har alltså mött 2 älgar i skogen och det enda som pappa tycker är anmärkningsvärt med texten är att jag inte åt middag i tid?

För er som annars undrar om älgarna så var det mest troligt en älgko med kalv. Värste sortN.

Skämt å sido, jag tycker att älgar är söta. Tyvärr såg jag dock på "Wild America" hos Linnea när jag var yngre och har sedan dess varit rädd för di meste som man hittar i skogen.

Hej pastej.
Fan vad drygt, jag glömde att äta middag. Det får bli en micropaj nu innan jobbet helt enkelt. Jag och Sonja har precis varit ute på upptäcktsfärd med Simzon och Metra i värsta snårskogen, ganska mysigt tills vi stötte på två älgar. Jag kan säga som sååå, Simzon var inte sen med att hetsa upp sig så jag fick träna mina skills lite. Helt seriöst så har jag värsta vilddjursradarn, jag är en mästare på att upptäcka dom. Ännu en av mina skills.. Man kanske skulle blitt jägare helt enkelt. Synd bara att jag samtidigt är så farikens rädd för alla vilda djur över knähöjd, haha. Den dagen jag ser en björn kommer jag att avlida av hjärtstillestånd, sanna mina ord.

Nåja. Imorgon är en stor dag, ehe. Den här veckan går verkligen i smärtans tecken, och nej det är ingen tatuering som ska komma till världen but I wish it was. Och det är nästan något lika bra. Nej ingen piercing heller. Imorgon ska jag även hämta hem min söta lillebror på 7 år från fritids och spendera lite tid med honom, det blir mysigt. Kanske ska jag också laga middag på kylgränd men jag har inte fått några tydliga direktiv. Nu ska jag läsa lite bloggar och sedan göra mig klar för jobbet! Poss. (Kära läsare, om du bara visste hur många gånger jag måste korrekturläsa min egen text, jag har blivit så sjukt slarvig när jag skriver på datorn)

Hallå kotte blå.
Nattpasset var lugnet själft. Jag släppte ut vovvarna när jag kom hem och åt frukost, sedan lade jag mig i soffan med en god bok, en filt, solvärme genom fönstret och alla hundarna inom en armslängds avstånd. Höjden av mys. Sedan blev jag inbjuden till Sonja på en thekopp, jag tog med mig fikamixen och vandrade över gårn. Nu är jag tillbaka i lillstugan och sitter i ett ytterst olustigt samtal med Borran. Ska strax ringa och bekräfta att jag jobbar i natt igen, sedan blir det plugg och ännu senare en liten ridtur för att smutta åt mig lite friskluft. Jag ligger ganska bra till med plugget nu så den här veckan blir nog inte lika hektisk som jag först förutspådde.

Min Älva i sommarskruuuud..
Förra årets bild, riktigt såhär nice är det inte i Moris än..
Fina älskade vovven



Anonima söker fortfarande ett eget hem!
Vet du någon som vill ha en underbar kompis?

Oboy vad skoj.
Nu har jag pluggat mig vindögd igen, buhu. Men det känns i alla fall bra att ha det mesta bortgjort. Nu har jag bokat in slutprov i denna kurs, nästan måndag gäller det. Varför verkar jag lyckas boka in en oläcker händelse varje måndag? Man vill väl ha en god start på sin vecka..

Jag och Rillan har tagit årets första cykeltur ihop, supernajs tyckte han att det var. Och jäklar vad han är kvick i benen. Jag var dock alldeles andfådd efteråt. Nu ska jag strax gå ut och ta in hästarna och spendera lite tid med dem. Börjar jobba 12 ikväll.
Ha en trevlig kväll ni trogna bloggläsare.
åh, och där är tiden
känner du hur den flåsar mot din hals
känner du hur skinnet svider
jag ska slicka dina läppar
jag behöver lite


Rikti nice. Nu är det lugnt i stugan, hundarna har varit ute och busat. Nima och Mio var på det sjukaste bushumöret jag hittills skådat (på dem iaf), så söta. De busade dock inte med varandra, sprang bara runt som galningar. Ava och Jacko har dragit hem några goda skelettdelar från skogen som Mio gärna lägger sig och filar på när hans gamla kropp måste ta en paus. Själv satt jag inne hos Sonja med en thekopp och glodde på skådespelet. Rill var också med i thestugan och åt kanelbulle. Eftersom Rill var för feg för att vistas ute under buset så ska jag och han ta en cykeltur till affären om en stund.

Nu sitter jag och skriver om Sveriges statsskick. Så lame.

En bild från i julas på mig och min gråtrut
Halloj vad skoj.
Vill man veta vad man just drömt om man vaknar blöt i svett halv 5 på morgon och dessutom har bitit sig själv ordentligt i tungan? Svar nej. Tur jag inte minns.

Nu har jag sovit läääänge men det tyckte jag att jag var värd, jobbar ju natt i natt och får iofs sova en hel del men brukar sova väldigt lätt. Nu vill hundarna ut och skutta!
..ett stark sug efter Riiigeeeh



Haha. Nu ska jag spela betapet. Älskar att Frida skrev in "bedeped.se" när hon skulle gå in på sidan. Gud vad jag matar på om min lillasyster här i bloggen, man skulle nästan kunna tro att jag inte har any friends, precis som "min lillebror" under Taizeresan..
Oboj.
Jag är hemma igen från ett mycket oläckert kvinnokliniksbesök. Min lilla mamma bjöd mig lunch, sedan återgäldade jag tjänsten genom att fara och handla blomjord åt henne. Jag har druckit en kopp the hos Sonja men är nu placerad i soffan. Är helt slut efter den här dagens bravader, borde plugga men måste ta en powernap först..
Ganska ohett :)
Observera att jag kör honanna-minen..

Maxmat, ett sött grus och en trevlig dressyrträning har fått mig på bra humör igen. Är hemma i Bullmark och hundarna har varit ute och sprungit av sig lite härlig galenhet på "jaktmarkerna". Nima blir så glad när man ropar på henne att hon typ gör volter på vägen till den som ropat, haha. Nu ligger dom iaf och myser och jag ska snart göra dem sällskap för jag är mängda trött. Är pretty nervös inför morgondagen dessutom, blä.

Bläää. Gårdagen kväver mig så djupt. Dagen började perfekt. Jag hade en grov pepp, vi åkte till travet, fick good seats, åt våran goda matsäck osv osv osv. Vi trotsade kylan bra länge men till slut gick det inte mer så vi bestämde oss för att flytta in vårt pick och pack, dagens osmartaste drag. Jättekul att spela på hästar när man ser 10 % av banan, not. Jag hatar stora folksamlingar och trängsel.

Vi åkte "hem", gick en dogwalk, åt middag, tog en powernap och började dricka. Jag blev på dåligt humör över något som bara Malin vet om, sedan åkte vi till Fabriken där vi hade biljetter till årets valborgsfest. Årets alternativa fulfolksfest var det snarare. Musiken gjorde mig lite peppad men peppen dog snart när jag insåg att dom vi åkt dit för att hänga med åkte hem en halvtimme efter att vi kom (kan det hänga ihop tro?). Det var så kvävande. Och jag klarar verkligen inte alternativa folksamlingar, det är värre än vanliga folksamlingar. "Hej jag är alternativ, jag tycker att alla människor ska få se ut och vara hur dom vill. Fast jag själv gillar bara andra alternativa och kan bara umgås i min inskränkta lilla grupp där vi alla har lustiga frisyrer och glasögon som vi egentligen inte behöver."

Nå väl, vi höll ut ett tag. Sedan när vi skulle åka hem så hade någon snott tröjan som jag hade lånat av Robin. Så sjuukt kvävande, jag känner mig jätteskyldig nu. Perfekt avslut på en perfekt kväll? Och jag spenderade så mycket onödiga pengar, jag hade lätt kunnat skaffa mig en tatuering istället. Ååååh, det är det som kväver mig mest.

Nu har jag varit ute på en liten morgontur med hundarna och ska nog försöka sova en stund till, vi kom hem efter fyra i natt. Min kropp skriker efter maxmat, jag måste nog göra den till viljes senare.

Får dock avsluta med att inflika att fredagkvällen i Braxsele var mysig! God mat (väntar fortfarande på receptet Marlene) och en trevlig ridtur/björnspaning med Sandra.