Oj, en enorm bloggtorka har svept in..

Jag sitter här med lite kvällsfika och klickar hem julklappar. Dagen har spenderats på stan av alla ställen! Har ätit lunch med Mallis och middag med Sosia. Annars är allt som vanligt, jag jobbar och pysslar om djura. Nu ska jag strax hoppa i säng, mys!
Hoj!

Vilken torsdag. Började med osämja i huset. Jag var oskyldig. Kom till jobbet och fick rida fina lilla guling, vilken liten stjärna han är! Jag och Jenny red markarbeteslektion för Kerstin och det var hur kul som helst. Svettigt men kul! Sedan flöt min kortdag på med mycket jobb och mer blir det i möran.

När jag kom hem skyndade jag mig ut på en promenad med Ä. Vill inte rida på henne med en framsko borta så det fick bli en liten tur längs vägen eftersom hon fortfarande är rätt tjock i sina bakben. När jag kom in hade Robin lagat jättegod middag och tänt ljus på bordet! Mys.

Nu ska jag ut och mocka, ha ne hej!

Halvt bortregnad Älva på promenad
Godmorgon.

Idag var jag uppe med tuppen. Jag har varit och lämnat in bilen hos Hasse och avvaktar nu eventuell dödsdom. Fick skjuts hem av pappa och passade på att storhandla, en fick ju lön idag.

Igår var Nora med sambon Oskar på besök, vi var ute och red en sväng samt fikade. Trevligt! Det är inte helt bra med min lilla Älva dock, hagbyte och byte från hö till hösilage har gjort henne tjock i benen. Sedan fick hon ett ordentligt skav av sadelgjorden igår. Ogillas. Nu flyger skorna dessutom hejvilt verkar det som så jag får ringa hit en Jonas lite tidigare än planerat.

Jag är jättetrött, sov dåligt i natt. Ska vila lite nu, sen fixa stallet och sen åka och jobba kvällen. Ha en bra daaag!

Tuppen, som jag var uppe med
En av mina favoritbloggar, Katastrofala omslag, skriver idag om en mycket olustig LP-skiva..
Tummen i rövven
Hallå!

Jag gjorde ett försök till att blogga igår efter en lång dag men internet var inte med på noterna. Jag jobbade i alla fall till 16 och skyndade mig hem för en blixtdusch. Robin hade för första gången fixat stallet åt mig (mockat, fyllt mat och vatten) och han fick helt klart godkänt. Jag sminkade mig på 3 sekunder, max, och sedan åkte vi in till stan igen. Det bjöds på middag hos familjen Fällman/Killander nämligen, Nora och jag fyller ju år på samma dag. Det var i alla fall jättetrevligt, supergod mat och trevligt folk. Jag knep några glas vin dessutom. Det blev en sen kväll eftersom jag tog in pållarna när vi kom hem samt städade inför idag, men vad gör man inte för en lit´n sovmorgon!

Just nu ligger jag och tar igen mig lite. Har haft finfrämmande idag! Mina föräldrar, syskon, mormor och Lennart, Sonja och barnen samt Robins föräldrar har varit här. Jag bakade en päronpaj med valnötter imorse, resten av allt gott fika hade besökarna med sig. Lyx! I förmiddags stod det dessutom en sjukt god tårta på bron och två små paket från familjen Nilsson. Jag har fått helt sjukt fina presenter från allihopa, jag måste ha varit väldigt snäll i år!

Ikväll vankas det spelkväll och imorgon får vi besök av Nora och Oskar, jag är ledig ju imorgon och det känns verkligen hur skönt som helst. Sedan jobbar jag tisdag-fredag och är ledig nästa helg, helt ok!

Tusen tack till alla som grattat mig på olika vis!
Hej.

Gräsänka är jag ikväll, vilket givetvis medfört att jag köpt hem en massa gott att äta på. Sitter just nu och gnager på en tunnbrödmacka med gravad lax och efter den vankas en smarrig krämbulle. Jag hoppas du läser detta Robin! Själv jobbar jag imorgon och satsar på en tidig kväll ikväll.

Men! Betapetet som skulle rädda min ensamhet ligger nere! Hur kan det bara få hända på en fredag? Usch.

Jaja, imorgon jobbar jag som sagt. Jobbar fram till 16 och på kvällen är vi bjudna på middag hos Nora (hos hennes föräldrar) eftersom hon fyller år på söndag (som jag också gör, ehe). Blir nog trevligt! På tal om väninnor så var jag på visit hos Mikaela idag, hon bodde i ett fint hus och hade en söt bebis :) Jag bjöds på en mycket god lunch också, inte att förglömma. Var väldigt kul att träffas, jag har saknat henne sen jag slutade jobba på flyget.

Nu hör jag två som kivas om ett jätteben i sovrummet. Could it be the brown boys?

Ho. Jag har blivit förkyld igen, utan förvarning. Slö som en hög. Det tog en timme att mocka. Vi har varit ute och ridit, hästarna var superpigga och jag börjar ana att det beror på att de fått flytta upp till vinterhagen i veckan. Hagstorleken har därmed krympt typ 20 gånger så de gör väl inte av med lika mycket energi i hagen. De passade på att pröva mitt humör innan ridturen, Simpan skulle inte tränsas och Älvis slet sönder dörren in till sadelkammaren - true story. När vi äntligen kom iväg var vi dock alla på bra humör igen.

Nu ligger Rill och leanar mot min axel medans jag lusläser en olustig blogg. Torsdagsmys, kan man väl kalla det. Gillar ju att störa mig på läskiga personer! De som är tillräckligt nyfikna kan få adressen :)

Jag hade planer på att vara extremt produktiv idag men de gick ju i stöpet när mina pulserande bihålor klev in. Nu ska jag strax ta en välbehövlig dusch och sedan ta in pållarna. Robin ska få göra ett försök till att fixa sadelkammardörren. Imorgon ska jag änteligen hälsa på Mikaela och hennes lilla Ebba, har ju stött på dem på Willys men inte gjort något hembesök (som sig bör). Har inte ens sett deras hus som de bott i sen typ.. förra året. Nu har ju inte heller hon varit här i mitt så jag drar slutsatsen att vi båda är usla. Ska bli kul att träffas i alla fall!

Min röda lurviga springare

Japp, då ska jag ut och undersöka boxarna för att se om jag hade rätt i föregående inlägg. Det ser onekligen kallt ut utomhus så jag har suttit väl länge och dragit mig vid köksbordet. Har ätit både frukost och lunch utan att byta position (förutom för att gå till kylskåpet)..

Nu går det inte längre. Dagen springer ifrån mig. Hoj!
Godkväll.

Jag har legat under en filt och spoonat little Rill. Bäste vis att smälta en god pastagratäng! Hästarna fick komma in vid elvasnåret idag, jag gör vad jag kan för att undvika slagfält i boxarna. Jag kan verkligen inte förstå hur mina hästar kan känna behov av att pulverisera sina bajsbollar så till den milda grad! Som idag, de har varit ute 06-23 samt varit ute på ridtur. Imorgon kommer de snällt stå och vänta på sin tur att få gå ut, utan att föra oväsen, oavsett om klockan är 6 eller 9. ÄNDÅ, så är det mycket möjligt att bajsbollarna är fördelade in till sista atom när jag kommer ut för att mocka. Jag köper det inte! Är det en pakt? En vadslagning?

"Det är vi som gör det"


Nu vankas sängen. Hihihi.
Hej!

Jag har haft en jättebra dag idag, men sov tyvärr bara några få timmar i natt så jag är ganska trött för tillfället. Sitter och väntar på att en pastagratäng ska bli klar i ugnen, när den är nertryckt ska jag nog kunna hålla igång i några timmar till. Ikväll blir det städkväll igen, vi blir aldrig klara med någonting här hemma. Just nu ser det väl ganska respektabelt ut vid första anblicken men i små lådor och skåp lurar oredan..

Jag och Robin har varit ute och ridit och hästarna var på topphumör. Vi gick bland annat ner i en "vattenpöl" i skogskanten (den är uppskattningsvis ca 20 meter lång och flera decimeter djup) och Älvan började leka i vattnet, hon stod och sprätte vatten med frambenen och näsan och var hur söt som helst.

To be continued.. gratängen är klar :)
Oboj.

Jag inleder med att kommentera vädret, är jag inte unik så säg. Nog är det någon slags storm som pågår utomhus alltid, när jag skulle öppna stalldörren tog vinden tag i den så hårt att jag inte lyckades hålla kvar den med armkraft. När jag körde hem från jobbet regnade det så kraftigt att det gick små vågor på vägen. Gissa om jag blev förvånad när jag kom hem och hittade mina små hästar i hagen! Jag trodde nämligen att de skulle ha regnat bort! Och Älvan som dessutom är gjord av socker.. det hade kunnat sluta illa.

Nu står de i alla fall inne och mumsar nöjt på sitt kvällshö. Jag har äntligen fått på Simpans tappsko dessutom, men det krävdes att jag fick låna hem ett verktyg från jobbet för att jag skulle lyckas. Det finns nog förövrigt inget tillfälle då jag svär så mycket som när jag slår på en tappsko. Jag gillar det.

Jag är jättepigg just nu men måste kasta mig i säng, 05.00 står väckarklockan på på onsdagar (då får jag snooza lite också). Sov gott!

Anonima i höstrusket
Hej. Jag är jättetrött och internet är omegasegt. Jag tror att jag behöver gräva ut ett litet bakverk ur frysen för att ha energi till kvällens sista bestyr.

Det slog mig precis att vintern är i antågande och det känns verkligen inte bra. Visst, det är mysigt med pudersnö, juletider och eldning i vedkaminen. Men det väger verkligen inte upp för all denna kyla som vi kommer att utsättas för. Min bil ville till exempel spela mig en hel del spratt förra vintern genom att inte generera någon värme alls till sin förare (mig), vilket gjorde alla bilfärder (typ varje dag) outhärdliga. Fläkten var ju tvungen att få, annars immade rutorna igen, men luften som fläktades in var ju sisådär 30 minusgrader. En anna fruktansvärd sak; frusna fingrar. Än har jag inte stött på den vante som går att rida med utan att fingrarna gör ONT efter 15 min. Fy. För att inte tala om mörkret, runt februari kommer all min energi vara förbrukad och jag kommer att röra mig som en sengångare fram till juni.
Hihihi. Någon blev mycket nöjd över sitt ben. Nöjd och tillsynes även galen.

Haj.

Nu är vi hemma igen hele familjen, välbehållna. Rill och Mio har varit hos Stena och Nimen har varit hos Robins mamma.

Vi inledde festandet, vid femsnåret igår, med pizza och presentöppnande. Jag fick följande items: hundben, blinkande halsband till Mio, en lila kisstratt (bild kommer senare), en liten olustig figurin, en samisk peningapung i läder, ett ölstop och en fritös. Malin fick en liten trästaty, en samisk brosch, en liten läderbörs från El Salvador, ett förkläde, hembakad fudge, ett skrivblock, en LP "Hela kyrkan sjunger" och en ful fisk gjord av något slags horn. Som ni märker var det ett mycket gynnsamt födelsedagskalas.

Det vi gjorde var att vi drack. Blev osams och vänner igen. Gick ut på krogen men ångrade det valet som vanligt. Sedan var det dags för efterfest men jag blev en slapp fisk i soffan, Malin försvann in i sovrummet för att inte återvända och Sofia gick upp i rök (gillar inte när hon gör det). Idag blev det lunch på Max och middag på Frasses men jag har fortfarande ett riktigt grovt cola-sug!

Tre som var DÄR.


(Här skulle det ha funnits en bild på Malin, hennes förkläde samt Sofia utförandes en opassande handling i kombination med detta. Jag har dock inte balls nog att lägga upp den.)
Hoj.

Vi vaknade en aningens senare än planerat i det här hushållet i dag. Ska fixa stallet, motionera vovvar (som sedan ska släppas av hos sina respektive hundvakter), slå in Mallis presenter och fixa iordning oss själva. Helst inom två timmar. Det är punkten "fixa iordning oss själva" som gör att jag känner mig tveksam till vår tidsplan..

Hursomhelst. Det blir middag, ferra och övernattning hos Malin och Totte idag. Utgång om andan faller på. Ha en bra kväll!
Hej!

Fredag kväll. När jag kom hem från jobbet fick jag middagen serverad och en förskottspresent av min söta sambo. Jag fick en parfym som jag velat ha jättelänge, CLEAN fresch laundry heter den och luktar sjukt gott. Som nytvättad tvätt :) Jag fick den idag så att jag kan använda den imorgon då det blir partaj! Förutom att jag inte har någon stensäker outfit än så känner jag mig minst sagt exalterad inför morgondagen.

Godmorgon.

Jag har sovit sjukt bra den senaste tiden. Det har tagit max 10 sekunder från att jag stängt ögonlocken tills att jag somnat och sedan har jag inte ett enda minne från natten som varit när jag vaknar. Vissa mornar vaknar jag dessutom i exakt samma ställning som jag somnade i (om jag nu inte bytt position och sedan av en händelse lyckats rulla tillbaka till ursprungspositionen).

Nu ska jag snart börja rulla mot jobbet. Det blir en lugn kväll ikväll, det vankas ju partaj i morgon.

Sovning! (Nej, alla dessa djur sover normalt inte i sängen men det var svinkallt denna morgon!) Och förlåt Sofia, för att vi inte har matchande sängkläder i hela sängen..
Åh så frustrerande! Jag har fått en souvenir från Madeira av pappa och nu får jag inte lägga upp en bild på den i bloggen eftersom Frida inte har fått sin än och det skulle inte förvåna mig om hon kommer att få en likadan.

När jag först fick den var jag skeptisk. Jag tog på mig den (ja det är en sak som man bär på sig) surt muttrandes. För att den var så ful! Nu, en timme senare, har jag den fortfarande på mig och börjar onekligen att trivas med den.. Den är som gjord för mig.. Jag funderar på att sova i den.
Godmorgon!

Tänkte vara duktig och mocka innan jobbet idag, en får se hur det blir med det.. det var ganska varmt och skönt här inomhus..

Han vet inte om det än men idag kommer Mikkis befriare! Han kommer att kasta sig in i bilen and never look back. Nä, faktum är att han verkat ganska nöjd med tillvaron de senaste dagarna men gammelgubben måste nog hem och vila upp sig lite i den trygga pensionärsvrån.. Dessutom har det gjorts ett enormt framsteg dessa tio dagar! Mikki har insett att vi inte har någon morgontidning i det här hushållet, vilket för mig innebär några timmars extra sömn om jag så vill. Synd bara att det inte lär hålla i sig till nästa visit.

Ikväll blir det bowling och mat med jobbet, blir nog kul! Nu ska jag skära upp min fudge som jag gjorde igår och sedan gå ut och mocka. Eventuellt.

Befria maaaj!

(om en Iphone 4)

"Men hallå, jag är inte alls bortskämd. Det är ju inte så att jag bara har fått den! Jag fick ju lov att tjata först."

Dagens ungdom..
Hej.

Äntligen lite slappartid! Ligger och myser med pastillen Rill och sköldpaddan Mio. Eller Snackel-Jack och Snaggel-Paff, som dom också kallas. Har haft en bra dag på jobbet men morgondagen blir kanske ännu bättre, då står det hoppning/markarbete på schemat för instruktörerna! Det var ju ett år sedan, i runda slängar, som jag tog mig över en bom så det kan bli spännande.

Jag har precis skickat Robin på Ica i Sävar för att köpa blockchoklad. Han hade nämligen ätit upp all choklad som jag skulle baka med! Inte okej. Han hävdar att det hela rör sig om ett missförstånd men den här gången kom han inte undan. Det var två chokladkakor för bövelen!

Just nu hoppas jag att någon kan ge mig styrkan att gå ut i stallet och slå på en tappsko..

Therese: Jag ger pås-risotton godkänt. Smakade helt ok men var inte så krämig som en hemlagad kan vara (om någon annan än jag lagat den dvs..)!
Hej!

Håller på med middagen. Jag hittade något nytt på Ica Sävar, eller ja jag tror att det är nytt iaf, en påse med risotto. Man blandar bara med vatten och kokar upp. Jag är ett big fan av risotto så jag hoppas det blir bra. Jag valde risotto smaksatt med saffran, det känns som att det bara inte kan gå fel.


Godmorgon!

Solen skiner utomhus men jag tänker inte låta mig luras, jag vet att det är riktigt kallt ute. Ett par facebookstatusar har skvallrat.

Nu ska vi göra oss i ordning för att åka ner på stan en sväng. Jag ska in på Umeå Energi och tigga till mig en elräkning bland annat, har inte fått min sista faktura. Måste hitta en bra present till Mallis också (jag har köpt en fruktansvärd så jag ska försöka hitta något som väger upp).

Robin "hittade" förövrigt ett gym i byn igår. Vi blev båda taggade, så jag har mailat byamannen om hur man går till väga för att lösa ett gymkort..
Hej.

Jag har precis fått ett samtal från Madeira. Det var min gode far som ville veta hur det var med Mikki. Han lät onykter men hävdade att det var solsting som gjorde honom sluddrig. I bakgrunden tjoade Eva. Jag vill också åka utomlands! På en riktig hederlig charter! Dricka billig alkohol, äta fet mat, läsa en bok om dagen i en solstol, gå promenader längs stranden med fötterna i havet, störa mig på andra turister, köpa fula souvenirer till BK och Frida.. mmmm!

I skrivande stund sitter jag och väntar på att vår sena middag ska bli färdig. Håller på att baka zuccini och bakpotatis i ugnen, till det blir det en röra med fetaost, soltorkade tomater, vitlök, rödlök och lite annat smött och gött. Tidigare hade vi finfrämmen, det var en Lannis som kom förbi och fikade. Jag bakade men fick ändra bakplan i sista sekund på grund av diverse orsaker, god blev kakan ändå! Om än lite sliskig..

Hade tänkt skritta ut på Simpan idag men på grund av kakslisket så tog jag honom i grimma och grimskaft och gick en promenad med honom. Han verkar gilla det faktiskt, och jag fick min motion.

Sist jag var utomlands!

Godmorgon.

Jag har drömt en riktigt jobbig dröm. Den började ombord på ett flygplan, när vi alla skulle gå av var det två eller tre män som försökte kidnappa mig. Jag sprang och kom undan medans de sköt efter mig. Sedan blev jag jagad under vad som kändes som flera timmar och antalet personer som jagade mig blev bara fler och fler. Jag sprang in och ut ur byggnader, gömde mig i skogen osv. Otroligt jobbig dröm. Men nu är jag vaken, tack och lov.

Jag är ledig idag så jag ska rida, baka och städa. Fyra hundar innebär dammsugning var eviga dag. Har varit ute en kort morgonsväng med hundarna förresten, och fy vad kallt det börjar bli ute nu. Starkt ogilla.
Godkväll.

Försökte blogga från köket men det gick inge vidare, vågrät position är det som gäller så nu ligger jag på sängen och nöjdar mig. Jag har varit iväg och haft dressyrträning med ponnyekipagen som vanligt och de var riktigt duktiga. Kom hem med ny energi så jag mockade åt Sonja också och tog in hästarna. Utvärderade Älvans nya täcke och det verkade ha fyllt sin funktion.

Jag var på väg att börja baka nyss men så långt räckte inte energin, det får bli imorgon. Godnatt!

Två stycken som jag känner..
God söndagsmorgon!

Jag gillar inte riktigt när andra människor skryter om sin egen effektivitet, men en sådan här morgon kan jag förstå varför de gör det. Av nöjdhet, helt enkelt. Jag har nämligen släppt ut hästarna, burit ner hö, tagit in ved och gjort upp en eld, varit ute med alla fyra hundarna och kört en tvätt. Ganska effektivt för en ledig söndagmorgon kan jag tycka. Det var riktigt kallt utomhus nu, frost all over the place, men solen skiner i alla fall. Nu äter vovvarna frukost och jag tror att jag ska krypa ner under täcket en stund igen tills eldningen har gett effekt!
Hej!

Här kommer ett inlägg från vattenklosetten. Vi har återkommit från en 30årsfest, vi var där nyktra så det blev läge att börja bege sig ganska tidigt. Det var Robins kusin som fyllde år och jag kände mig en aning obekväm i det (enormt) stora okända sällskapet. När vi kom hem stod hästarna och trampade otåligt, det börjar bli kyligt om kvälla nu!

Vi orkar inte elda ikväll så nu ska vi snart krypa ner under massa filtar och täcken och sova, ihiihihiih. Höstmys när det är som bäst.

Nykter på fest är inte bäst
Hej.

Vilken härlig dag! Jag har sovit sjukt bra, helt utslagen. Tyvärr vill ju Mikki gärna ut och "ta in tidningen" vid 7 på morgonen. Jag har försökt förklara för honom att vi inte har någon tidning här men han ska ändå ut och kika, så även denna morgon. Jag somnade dock om efter det och sov till 10 eller något.

Nu sitter jag och äter lunch med Fridimys, pasta med pesto. Vet ej vad som händer härnäst men jag ska försöka tvinga med henne ut på en promenad med några av hundarna. Sedan vill jag ut med Simpan och prova mitt nya hackamore!

Tidningshämtar´n
Hoho!

Sitter och tar en sen kvällsfika med lillasyster som jag lyckades övertala till att följa med mig hem efter Killer Queen (Robin är nämligen på _ _ _ igen). Jag försöker få upp lite värme här, karln hade tack och lov plockat in lite ved innan han åkte. Tog in hästarna halv 12 och var livrädd under hela proceduren. Det är en liten bit ner till hagarna och det var kolsvart (som vanligt den här årstiden men min arma pannlampa har dött!).

Nu, kommer en liten recension av dagen. Instruktörskursen/clinicen som jag var på var rätt intressant på sina håll, men innehöll även en del saker som jag inte alls kunde ta till mig då de inte överensstämde med mitt "tänk", eller vad man ska säga. En åsikt om hästhållning som personen i fråga delade med sig av är dessutom olaglig i Sverige.

Jag jobbade bara några timmar efter det, åkte hem till mamma och tog en dusch samt lite mat, sen åkte jag och syster på den hära Queen konserten. Det var ett coverband som kallade sig för Killer Queen, vad jag förstod. Jag visste givetvis innan att det inte var någon originalmedlem från Queen som skulle uppträda, om jag inte skrivit det förr. Däremot hade jag lite högre förväntningar då biljetten kostat 400 kr. De spelade och sjöng riktigt bra, men scenkläderna var sjukt beiga. Freddie (som förvisso hade rätt bra outfits) hade antydan till ölkagge och innegympaskor (han var dock rätt charmig) medans resten av banden verkade ha handlat sina rockiga kläder på DressMan och rörde sig knappt ur sin stela position på 2 timmar. Jag borde även ha anat oråd då vi fick biljetterna av pappa (eftersom han bokat in sin resa efter att ha köpt dem), medelåldern på publiken var nämligen 60+. OBS! Inget skämt! Och jag ljuger faktiskt inte när jag säger att en tant två stolar från Frida hade med sig en stickning som hon underhöll sig med! HON STICKADE!

Jeje. Nu ska vi sova, älskar sova! Jag tror att det vankas sovmorgon. Hoj!

The real deal

Hej gott folk.

Vad tror ni har hänt sedan sist? Jo, jag somnade ganska precis 10 minuter efter att jag senast uppdaterade bloggen. Det jag hoppades inte skulle inträffa. Sedan lyckades jag ligga där i soffan och tryna i hela två timmar innan någon ingrep!

Nu har jag i alla fall varit ute och nattat hästarna, fyllt vatten och mockat lite (så att det går fort imorgon bitti). Håret är tvättat och väskan packad. Ligger i sängen med fyra hundar i sovrummet, så himla mysigt! Bara Rilla som får ligga i sängen dock. Den lilla bönan Mikki har fått med sig pappas morgonrock att sova på, vilket var en himla bra idé. Sist han var här på långvisit var han rätt orolig på nätterna men nu sover han som en liten brun stock.

Godnatt!
Godkväll.

Jag har precis bäddat ner mig i soffan under två filtar, det är jättekallt här inne nu! Någon borde köra igång med lite eldning men ingen orkar. Jag hoppas att jag inte somnar här nu för jag måste packa ihop mig inför morgondagen, jag ska inleda dagen med att delta på en instruktörskurs i Vännäs, sedan jobba några timmar och därefter ska jag på Killer Queen med syster yster. Det sistnämnda är en föreställning med Queen-musik, blir nog trevligt. Hursomhelst behöver jag tre uppsättningar kläder med mig :)

När jag kom hem från jobbet idag så for vi ut och red, jag på Älvan och Robin på S´et. Det är verkligen kul att vi kan göra det tillsammans. Idag galopperade vi faktiskt litegrann, det går fort framåt!

Morgonens ridpass var förövrigt lika kul som vanligt! Känns så bra att komma igång lite mer seriöst med ridningen igen. Ridningen på jobbet peppar mig till att rida mina egna hästar mer.

Ha en skön kväll!
Ah, ska bara slänga in en tvätt så är jag klar för kvällen. Jag är sjukt trött. Imorgon inleds arbetsdagen med ett ridpass och blir det lika hårt som förra gången så gäller det för mig att samla lite energi. Ha en mysig onsdagkväll!

Tösabiten min
Hoj!

Hemma från jobbet, har ätit några onyttiga smörgåsar och ska strax ut i stallet här hemma. Dessutom finns det ju en och annan hund att motionera här.

Robin klarade uppkörningen till taxikortet idag förövrigt, det ska firas med chips och dip :)
Hej, igen.

Vi var ute på ridtur idag, jag och Robin. I höstsolen som faktiskt kikade fram efter regnet. Kvällen har spenderats hos min mor där det bjöds på både middag och tårta. Väldigt gott men även mycket ekonomiskt! Vi fick nämligen ett och annat medskick med oss hem. Här kommer några bilder från ridturen. Jag fotade en del från hästryggen vilket ger bilderna en skön lustig touch. Nu ska jag sova, arbetsdag i möra!

(hur hög är min häst egentligen?)



*Jag slår armbågen rakt på vredet till ett element, dvs typ en 3 cm lång metallpinne och smärtan är ett faktum*

- AAAJ! AAAAAJ!

*Ingen reaktion från mannen vid datorn ca 7 meter bort*

- AAAAAAAAAJ! JAG ÄR SKADAD!

*Jag slänger mig på sängen, rullar omkring och inväntar hjälp men ingenting händer*

- HALLÅ! (rullar runt som om jag hade tarmvred) HALLÅ! JAG ÄR SKADAD! JAG BEHÖVER TRÖST!

*Några minuter går*

- Aaahh.. jag ska bara betala den här räkningen först..


Hur länge ska man behöva vänta på undsättning?
Upptäckte just att det inte bara är mammas födelsedag och kanelbullens dag idag, det är även djurens dag! Undrar hur jag ska fira detta.

Djurens rätt har i alla fall en kampanj mot långa djurtransporter dagen till ära, läs mer HÄR!

Visste du att..
..runt 160 000 djur självdör varje år i Sverige i samband med transport till slakterier
..Sverige kritiseras av EU för att utföra för få kontroller av djurtransporter
..år 2010 transporterades över 20 000 djur från Sverige till slakt utomlands
.."närproducerat" garanterar ingenting, många av transporterna kör förbi flera andra slakterier på vägen så att djuren transporteras onödigt långt
..i många europeiska länder är det tillåtet att frakta levande djur till slakt i 28 timmar med en enda kort rast

(Har tagit faktan från länken)

Jag vet att det finns otroligt många människor som bryr sig, önskar bara att de vore ännu fler! Dessutom anser jag att en människa som inte reagerar alls när det handlar djur som lider (syftar nu inte bara på detta med djurtransporter) måste ha någon grov psykisk störning. Och människor som aktiv deltar i djurplågeri saknar ju uppenbart alla former av empati och sympati, och borde således inte få röra sig runt t ex barn, äldre och sjuka människor. De är en samhällsfara på alla plan.

Alla kan göra något för djuren, även om det bara är något litet. En liten slant till någon organisation, en vegetarisk dag per vecka (om alla skulle ha detta så skulle djurindustrin minska otroligt mycket och det skulle även ha stor positiv påverkan på miljön), en underskrift på någon protestlista, större medvetenhet när man väljer animaliska livsmedel osv.

FATTAR NI ATT 80 MILJONER DJUR SLAKTAS I SVERIGE VARJE ÅR? Jag blir mörkrädd. FATTAR NI HUR MÅNGA AV DESSA SOM DÖR I ONÖDAN? För att köttet slängs. FÖR ATT MÅNGA VÄLJER ATT KÖPA UTLÄNDSK KÖTT FÖR ATT SPARA EN MINIMAL SLANT. DET SÅ SÅ GROVT SLÖSERI MED LIV SÅ JAG MÅSTE SKRIVA MED CAPSLOCK! JAG SKRIKER INOMBORDS.


Öppna ögonen.

Nu är min dag förstörd.

God möra.

Jag vet inte vad som hände igår, men jag och Robin satt uppe till 2-3 igår. Vi pratade, drack folköl och lyssnade på musik. Och vi städade även pyttelite faktiskt. Jag skyller incidenten på att jag inte haft någon helg. Ganska mysigt var det faktiskt.

Det regnar ute. Jag tänkte ju rida båda hästarna idag så jag hoppas att det slutar opp. Annars gillar jag regn, om jag får sitta inomhus, elda och dricka varm choklad.

Nu är Mikki på ingående!
Jaa, vad hänger.. jag ligger i soffan med en kall måndagsfolle och begrundar livet. Hästarna är nattade, hundarna är trötta, vi är trötta och jag har eldat som en maniac så det är ganska cozy här.

Imorgon kommer Mikki och ska stanna i 10 dagar, pappa ska ju nämligen till Madeira och götta sig. Själv försöker jag knåpa ihop en Ullaredsresa tillsammans med Frida men ännu är det lite för knapert i kassan. Imorgon är det även min kära mors födelsedag, då ska vi dit och fira/fika. Hennes present från oss blev jättesöt.

Nu skulle jag vilja dra en rajd med dammsugaren, det ser ut som skit här vilket drar ner mitt humör ordentligt. Hur kan män inte se the mess? Mr R måste ha något trevligt filter på sina hornhinnor som tar bort röra och jordklumpar på golvet. Det är inte så att jag håller honom ensam ansvarig, men det vore ju trevlig om sån här röra gick att hejda i tidigt skede. På grund av observation. Känner jag mig själv så kommer jag dock inte städa ikväll utan istället tröstäta.

Sov gott.
Humornivån gör mig stum av förtjusning!

Hej.

Jag har precis kommit hem från jobbet (ett utav dom). Observera att jag började jobba 8 i morse (klockan är nu 23.25). Just nu sitter jag och skakar av ilska men jag förmodar att det inte är något jag bör skriva ut här. Blä. Jag har en förmåga att säga upp mig i stridens hetta och det är bra nära nu än en gång.

PS! Jag pratar givetvis inte om hippo.

Haj.

 

Sitter i mammas datahörna igen. Ska göra mig lite middag och kanske glo en stund på TV igen! Alltså, jag ljuger inte när jag berättar följande (ang TV): Mina nerver är så pass dåliga nu för tiden att jag inte kunde se klart på Idol igår. Tittade tills det bara var två kvar och då var jag så nervös att jag stängde av TVn och lade mig i badet (det hade ingenting med deltagarna att göra, det var första gången jag såg Idol denna säsong). Så om någon vill kommentera här vem som åkte ut igår skulle jag bli glad!