Halloj jätteskoj.

Mio är jättegalen i skrivande stund. Han klättrar på mig så att jag kan knappt hitta av tangenterna, jag har ingen aning om vad han vill den lille gynnaren men eftersom han busar så sällan så måste jag låta honom hållas när han väl är in the mood. Kanske är det doften av nygräddat naanbröd som gör honom uppspelt..

Förutom att jag har fått ett enormt problem att lösa framför mig så har jag haft en bra onsdag. Den började med samåkning till jobbet vilket alltid är uppskattat från min sida då jag får halvdåsa på passagerarsidan med rix morgonzoo i bakgrunden. Sedan var det stalltjänst som alla andra onsdagar. Efter det hann jag göra klart schema och planering inför morgondagens kurs innan det var dags för min hab-promenad ute i solen! Efter lunch hann jag inte mer än ett långt medarbetarsamtal som resulterade i några veckors extra jobb efter att mitt vik går ut, samt lite extra lektioner under den närmsta tiden så det kändes bra! Jag fick även tillfälle att prata ut om min ovissa framtid, välbehövt att få bolla lite tankar.

När jag kom hem tog vi historiens fulaste promenad med hundarna, jag önskar verkligen att vi hade kunnat föreviga den på bild. Robin sparkade sig svettig, Mio och Nima sprang bredvid.. Men jag satt vl påklädd på sparken och åkte. Med Rill i knät (fören). Ibland hoppade Rill ner för att ta en liten snabb pink, men sedan hoppade han opp igen! Han är bäst på att åka i/på grejer.

Kvällen har spenderats på övervåningen. Jag har sträcksett 3 avsnitt av The walking dead och varit jätterädd. Tog in hästarna för en stund sedan, onsdag är ju medryttardag vilket ännu känns väldigt lyxigt! Har inte vant mig vid att det är mockat och motionerat när jag kommer hem på onsdagarna än.

Nu avslutar jag det här inlägget med att slänga upp en bild som jag precis fann på face. Det är min lillasyster i unga dar, världens finaste och gulligaste onge var hon! Vi var tyvärr inte ett dugg lika..
Hallå.

I kväll har jag som sagt haft besök av min goda vän Snårran. Det jag gillar mest med vår relation är att vi tysta kan ligga bredvid varandra i varsin soffa och dynglöka utan att stämningen blir tryckt. Idag satt hon med sin stickning och jag med mitt broderi, sedan lagade vi mat ihop och sjöng julsånger.

Nu är det natti!

5 golden Riiiills..
Öj!

Vilken härlig dag det är idag. Jag sitter och gnager på mina älskade rotfruktschips i väntan på att Sofia ska glida in på gårdsplanen, klädd i sin Onepiece.. Förutom det försöker jag också göra upp en eld utan framgång.

Jag har varit ute på en barbackatur tillsammans med Sonja, stackars S fick skavsår utav sadelgjorden igår (trots tunnel!) så det fick bli sadellöst idag, någon som har en mjuk brun dressyrgjord till salu?

Jag har även gått en promenad med hundarna som kändes som en evighet, så vi är tre hösäckar som häckar.

Nu kom na! Over.
Godkväll.

Som sagt har jag varit en mycket fysiskt aktiv människa idag. Jag har ridit S som fortsätter att vara fin, gått två långa promenader med hundarna (först med Nima och sedan med de andra två), städat en gnutta, jobbat, gjort stallet och storhandlat.

Jobbade kort dag i dag, hann med att rida fina lilla Fjalar, ha en afterwork-lektion, kvällsfodra och promenera en stund med en ponny som haft kolik tidigare idag.

Nu ska jag göra lite kvällsfika och avnjuta det under ett parti betapet. Eftersom jag storhandlat finns det vldigt mycket gott att välja på, till exempel melonglass eller rotfruktschips (sååå goda!).

Imorgon kommer Sofia, då ska vi göra handarbete i våra onepieces!
Hoj!

Idag är jag onekligen välrastad. Har varit ute och inte hunnit blogga. Nu ska jag börja åka mot jobbet för några timmars jobb!

Ida: Jag vet, södern lockar!
Gokväll.

Jag sitter och dregglar på sistaminuten.se. I sommar/höst ska det banne mig bli en solresa! Någon som har tips på sköna resmål som inte ligger allt för långt bort och inte kostar allt för mycket? Jag är lite inne på Barcelona, alla reser ju dit nu..

Jag vill ha sommar!!

Wohooooo!
Hej.

Eftersom jag inte har något bättre för mig för stunden (ligger och väntar på en stripsleverans) så passar jag på att skriva en sån här igen!

Så alltså, dagens ämne, detta ångrar jag:

Det finns faktiskt en sak som jag ångrar ohyggligt mycket och det är att jag inte satsade på bättre betyg på gymnasiet. Jag var ung och dum och hade fullt upp med att flytta hemifrån, köpa hundvalp, dela häst med familjen Fällman/Killander och festa med BK tre dagar i veckan. Plugget blev lidande och det får jag nu bittert ångra! Ska man se det från den ljusa sidan var det dock en fantastiskt rolig tid i mitt liv.. (tills det hela spårade ur men det är en barnförbjuden historia).

Här kommer några gamla gamla bilder :)

Back in the glory daaays


80-tals fest


Här var håret rött och sprött!


Finn två fel..


Hahaha. Nu dör jag..


Godmorgon.

The walking dead är inte bara namnet på en hemsk tv serie, det är även namnet på mitt tillstånd för stunden. Det blev en sen kväll. Vi var sju tappra gamla skolkamrater från klass 9 B. Sofia var crazy on the dancefloor och kvällen slutade på Pipan av alla ställen.

Nu är jag så vansinnigt stripssugen..
Hej härliga dag.

Jag inledde dagen med en dressyrträning i Innertavle (eftersom hippologum är stängt för hästar), det var riktigt trevligt och det bjöds på kaffe. Efter det åkte jag hem och red min brune springare som var finfin! Nu börjar han få sådan kondis att man kan rida ordentligt vilket resulterar i att han blir ganska svettig.. klippa eller inte klippa?

Stallet är färdigt, jag är nu nyduschad och står inför den svåra outfitfrågan! Allt jag kommit fram till är vilka strumpbyxor jag ska ha..

Hoppas alla får en trevlig kväll! Själv hoppas jag att det inte är bara jag och Emma som dyker upp från klass 9B :)
Godkväll.

Jag kan säga som så att jag hade lyckats glömma bort några av dagens göromål och fick därför lov att göra några schematiska ändringar. Jag var så sjukt trött i morse så det var inte sant, visste knappt vad jag hette ungefär. Varje liten rörelse var en kraftansträngning. Jag vet precis vad jag behöver: VÅR!

I alla fall. Jag steg upp och fixade stallet, vi åt R´s hempanerade fisk till lunch, Lennart och Jacko kom på besök, vi var på födelsedagsfirande hos Judit och tryckte massa gofika, vi åkte in till stan och gjorde en massa ärenden samt åt middag med Sofia, vi kom hem vid 8 och såg sedan en film som jag tyvärr efter en stund upptäckte att jag hade sett förut. Mina bäbisar blev nattade sent ikväll igen men det verkade de trivas ypperligt med, det var snigeltakt in i stallet.

Appropå stan och ärenden. Jag skulle tro att jag shoppar ganska mycket mindre än medelkvinnan men det finns ett ställe som triggar min shoppingnerv (förutom diverse ridsportbutiker men de står ju i en klass för sig) och det är BODY SHOP. Jag skulle ha en produkt men kom ut med fyra i min lille påse (utan att något säljare övertalat mig, gud vet hur det hade slutat om jag dessutom hade fått "hjälp" inne i butiken). Det är ju inte hutlösa priser inne på Body shop men det räntar ju snabbt på när man plockar på sig.. Jag är trots allt mycket nöjd.

Imorgon är det klassåterträff men jag har inte en susning om vad jag ska ha på mig. Sofia säger UPDRESSED men det jag själv känner är DOWNDRESSED.

Godnatt så länge!
Igår när vi skulle sova (tydligen sov en av oss redan).

R - Hihihihihi..
J - Vad?
R - Hihi.. Bibeln fixar allt..
J - Men va?
R - BIBELN FIXAR ALLT! Hihih hahahhaa hihi..


Han skrattade fram dessa meningar med stängda ögon. Scary..
Godkväll.

Det bidde en sen kväll, var hemma från jobbet strax innan 23 och eftersom jag måste byta om och sanera mig själv innan jag kan gå ut i vårt egna stall var hästarna inte inne och nattade förrän 24. Efter det var jag tvungen att äta en skål med popcorn, som om det inte vore nog med alla godsaker som det bjudits på under dagen idag! Jenny hade bakat en massa gott och så fick jag en bagerisemla också.

Eftersom jag tydligen är royalist nu (grannarna har trott det sedan de råkade se en gammal julklapp från Sofia - en bok om det svenska kungahuset) så har jag ju även tvingat mig själv till att googla om Victorias förlossning (jag gillar rent allmänt att läsa om förlossningar) och försökt att komma ifatt med informationen. Utan facebook hade jag lätt missat prinsessans födelse.

Nu måste jag dock sova och därmed basta, har massor på kalendern imorgon trots att jag är ledig!
Hallå.

Jag har inte lyckats ta mig ur sängen fast att jag verkligen borde. Är less på den här förkylningen nu, speciellt på att vara så nedrans trött. Jag hade ställt väckarklockan på 9 men vaknade nu! Nu blir det hundpromenad och mockning innan jag måste börja åka mot jobbet, vi fortsätter med instruktörskursen ikväll och det ska bli kul. En liten liten bit av den där goda kardemummakakan och en kopp kaffe kanske får mig på fötter..

Snart blir det promenadtur med detta djur


Janna: Haha justja, Frida var inte den enda systern som blev utsatt för Bulgarien-souvenirerna! Tror att vi köpte hem en hela armé av de där små snoppljusen..
Men hej.

Har precis kommit hem till byn och kunde ta in hästarna i sina mockade boxar. Simzon var motionerad och klar. Jag hade nästan glömt hur bra det var att ha en medryttare.. hoppas nu att denna vill stanna!

Jag har varit hos mamma och jäst, vi lagade en supergod lasagne med lax och så fick jag en liten souvenir från Kanarieöarna för så går traditionen i vår familj. Jag kan dock skatta mig lycklig som fick en fin souvenir! Saker jag givit min syster från utlandet: en prickig slöja med solskärm, kortlek med bulgariska såpastjärnor, ett litet svart snoppljus mm.

På tal om mamma så har jag i alla fall tagit bort inlägget med bilden där Robin sitter och spelar gitarr på toaletten. Jag gillar bilden men mamma har nu orerat om hur hemskt det är att jag lägger ut sådana bilder, de kan komma i fel händer (?) osv.. Jag gillar inte att trotsa min mor så nu är den borta.

På vägen hem handlade jag kardemumma så nu blir det kvällsbak för jag är lite för uppe i varv för att kunna gå och lägga mig. Hoj!
Godkväll.

Dags för mig att sova! Ska bara skicka ett godnatt-meddelande upp till datarummet.

I förrgår gjorde jag brylépudding på tal om rubriken (som är ett internt meddelande till Frida) och det slutade med att jag fick äta två portioner eftersom Robin tyckte att det var "läskigt". Jag vill minnas att föregående pojkvän var av samma åsikt (om jag nu minns rätt). För mig är brylépudding (ordet är inte så frestande faktiskt nu när jag ser det i skrift) nostalgi av det tyngre slaget eftersom det var något som min söta mormor alltid bjöd på när vi var små, jag tror jag måste försöka få hit Frida på en bryléafton snart..

(Nu när jag googlade såg jag att den nu för tiden kallas Creme Caramell.. så tråkigt)

Godnatt!
Hej hallååå.

Jag inledde den här dagen med en hundpromenad i solskenet, orkade inte gå jättelångt med den här förkylningen men en trekvart var vi då ute i alla fall. Efter lunch kom pappa och Mikki på besök, jag fick min goda efterlängtade semla och klippte klor på alla hundarna. Sedan tjatade jag mig till en promenad med pappa också, dvs han gick bredvid och jag red barbacka på Simzon. Trevligt!

Nu ska jag lösa middagsfrågan, ett uppdrag av det svårare slaget.

För alla medlemmar i Mios fanclub kan jag förresten meddela att det finns en kopia på 3 år, en liten hemlös kille från Spanien som är otroligt lik min Mio både till sätt och utseende.. Hugg!
Haj.

Jag sitter hemma vid köksbordet och lider av svåra cravings! Jag är extremt sugen på glass med någon form av sås på toppen, en greenburger från Max eller en krämbulle kanske.. Det är lätt att bli sugen på godsaker när det inte finns något gott i hela huset. Jag håller tillgodo med en skål flingor och mjölk vilket var det närmsta en onyttighet jag kunde komma. Det är rätt illa.. Jag har dock hört ryktesvägen att Mikki kommer på besök imorgon för att få sina klor klippta och att han har tänkt betala med en semla.

Godmorgon!

Vad svårt det är att kliva upp när man har en liten varm vessla bredvid sig i sängen. Mios sovplats är i tvätten så han har fått sova på Rillans sovplats och Rill blev då "tvungen" att sova i vår säng. Han var inte direkt svårövertalad om jag säger så..

Min förkylning har brutit ut med full kraft men jag ska ändå ta mig till jobbet för jag verkar inte ha någon feber, får kanske bära munskydd dock!

Nu ska jag ut och promenera lite med vovvarna i det vackra vädret! Det blir nog longering idag för den brune. Tråkigt tycker han, men jag vet inte om en sådan ansträngning som det innebär att rida honom vore nyttig för mig idag. 14 börjar jag jobba.

Sooo long!

Gammal bild på vesslan.
Fråga: Hur kan man se att den är flera år gammal?

Godkväll.

Är det ett skämt eller ska vi ha så här mycket snö? Tar jag mig ut från byn imorgon så har ett mirakel skett.

Nu har förkylningen brutit ut, kanske lika bra det så fick jag ett kvitto på min slöhet och mitt dåliga humör. De flesta verkar ha en liten släng av förkylning just nu, drygt! Jag har suttit inne större delen av dagen och sysslat med aktiviteter som den lilla gåvan till mor och en vegetarisk tacopaj.

Jag plockade in de översnöade hovdjuren vid 9 (Robin hjälpte mig att ta in dem men han var tvungen att fråga guilden om lov först) och sedan dess har ja suttit och skrivit på kursinnehållet. Nu ser jag dock ljuset. Jag har förberett en sen liten efterrätt som vi ska äta nu om min karlslok behagar lämna övervåningen. På tal om honom kunde jag inte låta bli att skrämma honom tidigare idag, jag fick ett sådant gyllene tillfälle. Jag var på väg ut i stallet då jag hörde fotsteg i trappen så jag skyndade mig in på toaletten (som var nersläckt) och hukade mig på golvet i mörkret. Jag hörde du han letade efter mig lite snabbt här på nedervåningen för att sedan inse att jag var ute i stallet (hehehe). Han gick in på toan utan att tända lyset och då kastade jag mig väsandes mot hans ben.. hahahha. Han skrek. Det var en syn..

God söndag.

Jag har precis kommit in från en snöig promenad med hundarna och passade på att ringa lilla mor medans jag hade mottagning. Hon är precis hemkommen från utlandsresa men tyvärr hade hon inte tid att ge någon recension, det får vänta till onsdag då jag nog droppar in på kylis efter jobbet.

Idag har Robin flyttat.

Men bara upp på övervåningen, haha. Han har tagit hippie/öl-rummet och gjort det till ett datarum så nu ser man väl aldrig till honom något mer. Jag kan inte neka till att det blev mycket mysigare i vardagsrummet utan all lan-utrustning och äntligen har jag fått tillbaka mitt fina skrivbord! Nu ska jag nog göra om det hörnet av vardagsrummet till en bokhörna..

Nu ska jag sätta mig och planera lite inför morgondagens kurs som jag har tillsammans med Maria. Det där ridhuset som jag önskar mig skulle förövrigt sitta fint en dag som denna!
Hallå!

Mitt eländiga fredagshumör vände något efter en powernap i soffan, en skål popcorn och en kommentar från min fina vän Ida :)

Idag har det varit lördag och  jag har haft en mysig dag trots snöstormen. Jag har ätit tre mål mat hos grannarna, haha. Först råkade jag sitta där när det dukades upp palt till lunch (det råkade även finnas palt utan fläsk till råga på allt). Sedan blev jag inbjuden på the och smörgås efter att vi mockat stallet, och sist men inte minst åt både jag och Robin tacos där till middag. Då deltog vi tack och lov med ett par ingredienser. Nu ikväll har vi spelat 7 wonders, vilket är vårt nya favoritspel eftersom vi matat sönder bönspelet rätt ordentligt.

Jag har även hunnit med att pyssla lite på ett pyssel till mamma som hon skulle ha fått FÖRRA julen. Skämmes på mig, men nu är det på gång! Fortsätter det att storma imorgon så kan jag med gott samvete fortsätta pyssla (brodera för att vara exakt).

Nu till det viktigaste! Idag fyller min älskade älskling Akilles hela 6 år! Min trogna lilla följeslagare. Min lilla skorpa som lägger kinden mot min kind när jag är ledsen och förgyller alla mina dagar.

Grattis min lilla pastill!
Efter att ha läst denna blogg tycker jag inte lika synd om mig själv längre.

Allt för hederns skull
Och (nästan) allt är samernas fel.

Jag kan inte ha hundarna lösa eftersom de uppenbarligen blir helt rabiata av renlukt. Observera att renarna är runt tomten så jag kan inte ens ha hundarna lösa på vår egen gård. Nima kan jag överhuvudtaget inte kommunicera med eftersom hon bara vill jaga ren så jag orkar inte ens vara ute med henne mer än korta kissturer. Helst vill jag helst inte se henne mer idag.

Hästarna bör jag väl inte ens ta upp. Jag försökte longera Simzon men han hade glömt allt han någonsin lärt sig (och det mina vänner var inte mycket till att börja med). Allt han kunde fokusera på var att vittra efter ren. Han var nära att springa över mig ett par gånger och efter en stund var jag så arg så jag kokade. Dåliga hästdagar är verkligen höjden av dåliga dagar.

Och på tal om hästeriet, efter vår långa sadelprovardag i onsdags slog det mig att det var länge sedan jag kontrollerade mina egna sadlar. Som jag misstänkte så ligger Stübbensadeln inte bra alls.. den har väl aldrig varit optimal men nu känner jag att den måste ut ur stallet. Så lägg ett bud, den är i fint skick men ger blåmärken på sittbenen..

Men åter till renfrågan. Kan någon bara kort och förståeligt förklara varför renarna måste vara här när de har ett halvt land att böka runt på? Säg inte bara att maten där inte räcker för jag vet nog hur stödutfodring går till. Jag har absolut inget emot renar, jag finner dem mycket söta och vänliga. Men att de får vara i tätbebyggelse och på folks tomter kan jag inte förstå.. Det ligger en hund begraven här.

Sen har jag fått en kommentar idag om att jag kanske borde röra på mig mer. Hör opp nu! Varje dag går jag ut med hundarna, rider/motionerar minst en häst (fler de dagar jag jobbar på hippo), mockar, bär vatten, spånar och höar. Vissa dagar bär jag ved eller skottar snö (innan jag fick en sambo skedde detta varje dag). Jag har två fysiska jobb där jag går mycket. Men näe, nu har man visst gått och blivit slö också..

När inte ens Mio kan muntra upp mig, då är jag bra less..

Till råga på allt är det fredag kväll och jag är ensam. Lika bra är det iofs när jag tänker efter, detta humör skall inte behöva upplevas av någon IRL.
Hoho.

Vad ska man göra av den här lediga dagen då?

Solen skiner och inbjuder till promenad men vi har renar som lurar runt knuten så jag vågar inte ha hundarna lösa. Tänkte ta mig ut med Simzon lite senare men risken är väl att han inte känner sig helt bekväm med renarna, jag vill dock minnas att han vallat renar med Malin ute i Braxsele så det kanske går bra ändå.

Helgen blir lugn och det ska bli så skönt! Lite spel, tacos, städning, ridning, promenader och bokläsning. Perfekt för en gammal.
Godkväller.

Jag vet att det är sjukt tråkigt att läsa när folk whinar, men det spelar ingen roll just nu för det är precis det jag har tänkt att göra i det här inlägget som skall komma att handla om öron.

För några månader sedan var jag väldigt yr till och från och svimmade till och med en gång ordentligt. Det visade sig bero på lågt blodtryck i kombination med en svullen trumhinna.. jag trodde att jag hade någon början till öroninflammation jag hade när det kom någon vätska ur höger öra och jag hade hela tiden "lock" för örat. Men detta visade sig då alltså inte vara någon inflammation utan en svullen trumhinna som då kom åt balansen på något vis. Det var så här jag förstod det av undersökningen på vårdcentralen, kanhända var det någon annan del i örat som var svullen. Hursom. Det släppte efter några veckor och allt var frid och fröjd, men nu har det återkommit i vänster öra! Jag antar att det är samma för nu har jag konstant lock i det. Det är dessutom blött i örat idag märkte jag.. jag vet att jag låter sjukt nasty nu. Less blir jag i alla fall. Jag hör ju knappt något på vänster öra nu och trycket gör att det ibland gör ont.

Till råga på det känner jag mig riktigt orkeslös. En trevlig överraskning skulle nog kunna muntra upp mig.. typ ett fast jobb, en ny bil eller ett ridhus.

Eller en semla.
Hallå där.

Idag hade jag en kortare dag på jobbet. Jag hann iaf rida på fina glada Maggan, planera lite kurs tills nästa vecka och så var det personalmöte som vanligt på torsdagar. Nu ser vi äntligen lite ljus i tunneln när det gäller den förbenade kvarkan.

Jonas styrde upp att vi alla i personalen skulle gå ihop om ett v75-system och fick med sig varenda en, så nu håller vi tummarna för en storvinst. Jag var egentligen inte supertaggad men jag skulle inte kunna gå till jobbet på måndag om de andra vunnit en miljon utan mig.

Jag borde pallra mig ut i mitt egen stall nu men någon har sugit musten ur mig. Giv mig styrka.
Godmorgon, hälsar Rill från sin koja.

Godkväll.

Det är norrsken över Morbyn! Men det var inte det jag hade tänkt skriva om. När jag var på Myrorna sist, tillsammans med Sofia och Lina, fick jag ett litet boktips av Lina. Jag köpte pocketen "Den vita massajen" för 15 kronor och jag kan bara konstatera att jag och Lina inte har samma taste in books..

"Den vita massajen" har egentligen en intressant handling (vit europeisk kvinna blir kär i massajkrigare och lämnar allt för att bo i Kenya i en liten hydda) men författaren (och även huvudpersonen i boken eftersom det är en sann historia) skriver på ett sätt som får mig att känna noll medkänsla trots att jag är en väldigt känslig person. Trots att hon råkar ut för en hel del tråkigheter i boken så kan jag inte förmå mig att tycka synd om henne, så olustigt naiv som hon är. Men det värsta med allt är att jag redan efter några få kapitel starkt ogillade alla karaktärer i boken (utom två äldre afrikanska kvinnor), inklusive författaren. Nästan alla är verkligen retsamt dumma i huvudet.

Trots detta ska jag inte säga att boken saknade underhållningsvärde, jag fick ju lufta en del aggressioner. Nu när jag googlade såg jag att den även blivit film.. Det är nästan så att man vill se.. DEAR LORD det finns en uppföljare i bokform också! Det värsta är att jag kanske vill läsa den.

Hooho.

Vi har jobbat med sadelprovning nästan hela dagen och ändå hann vi bara en liten del av alla hästar. Vi provade allroundsadlar, dressyrsadlar och hoppsadlar tills vi blev helt yra. Eller kanske talar jag bara för mig själv när det gäller yrseln..

Nu sitter jag tillsammans med min hy från helvetet och smälter min ytterst smakfulla middag, pasta med improviserad pastasås. Snart måste jag hasa ut i stallet men just idag kändes det väldigt jobbigt. Jag är frusen.

Jag återkommer med en spännande bokrecension efter stallet.
Godkväll.

Jag är inne i en trött-period och ligger därför redan i sängen med ögonlock tunga som blyyy. Jag lyfte arslet från fåtöljen för en stund sedan och gick på kvällspromenad med mina vovvar IRL och Sofia i luren. Det var både ljust (så ljust som det kan bli på en skogsväg utan belysning) och varmt ute, win win. Nu ligger älsklingshundarna nöjda och knorrar.

Imorgon blir det sadelprovardag på jobbet om allt går enligt planerna.

Virgin Mary
Hallå!

Idag har jag varit nära döden. Men mer om det snart, jag måste blogga om dagen i kronologisk ordning.

Jag var trött som en amitiöslös tonåring i morse, men tog mig till slut bortur sänga. Hade studievägledningsmöte på Viva på förmiddagen och blev något klokare. Jag fick veta att jag kan söka mycket med "grundläggande behörighet" samt poängen på mitt högskoleprov, men saknar fortfarande ett slutbetyg så vill jag ha det måste jag göra en förbaskad prövning. Prövningen jag inte vågar nämna. Eller helt enkelt läsa in 250 poäng på annat vis vilket kanske skulle kunna vara lika gott.

Jag åkte förbi Willys och provianterade. När jag kom hem red jag ut tillsammans med en tjej som fick prova att rida Simzon, man ska som känt inte ropa HEJ men hon vill i alla fall prova vara medryttare på honom under våren. Jag känner mig peppad på att få lite ridhjälp! Men det var under ridturen som vi höll på att bli påkörda, i en snäv kurva kom en bil (modell mindre lastbil) i riktigt hög fart, den måste ha kommit riktigt fort för vi hann inte ens höra den och här ute i tystnaden brukar man höra fordon väldigt bra. Vi red bredvid varandra eftersom vi pratade och killen i bilen fick plöja ut i snövallen när han såg oss, han fick inte riktigt stopp ändå och var på väg att köra på Simzon innan han fick fäste åt andra hållet och körde mitt mellan hästarna på den smala vägen. Vi hann inte ens rida ut i snövallen själva. Det syntes att killen visste vad han gjorde (han är dock inte mindre idiot för det) när han manövrerade bilen men gud vet vad som hade hänt om den hade haft en mindre skicklig förare bakom ratten. Fyfan, vi var faktiskt rätt chockade när vi red vidare. Vi båda såg bilen i slowmotion först väja för Älvan och sedan för Simzon för att till sist glida mitt emellan.

Efter den händelserika ridturen gjorde jag klart stallet och kom sedan in till färdig middag och dukat bord, så skönt! Nu ska jag slinka ner i min fantastiska liggfåtölj tillsammans med hundarna och läsa ut min bok. Ni andra slinker väl ner bredvid era sambosar såhär på alla hjärtans dag men min sitter klistrad vid Star Wars :) Tur att han är fin att se på i alla fall, så att jag kan ligga och glutta från fåtöljen.
Hej supergej.

Det bidde en sen kväll i kväll men mitt behov säger mig att jag måste blogga innan jag somnar. Jag började jobba halv 2, då hade jag hunnit trycka en tårtbit precis innan. Jag inledde arbetsdagen med att tillsammans med Maria planera för en intern instruktörskurs som vi ska passa på att ha under tiden ridskolan är stängd. Jag tror att det blir roligt och hoppas att vi får många nya peppade vikarier till ridskolan! Dessutom är det ju bra att själv tvingas friska upp sitt minne på vissa punkter. Vi fick göra en paus i planeringen för hästintag men vi hann i alla fall klart med att planera datum och sätta upp anslag om kursen samt löst bestämma innehållet.

Efter det åt vi middag men till mitt stora förtret hade något snott min broccolisoppa! Who does such a thing?? Det är garanterat någon som bara tagit fel men jag fick försöka överleva på en ciabatta och en risifrutti..

Efter middagsrasten red vi varsin häst och sedan hade jag Kerstins markarbetesgrupp mellan 19-20, det var kul att få ha en lektion mitt i lektionstorkan. Jag avslutade med att fodra, låsa och natta på ridskolesidan. Det är mysigt att gå och kvällsfodra när stallet är helt tomt! Efter jobbet hade jag ett litet ärende förbi korpralsvägen och var nog inte hemma förrän vid 23-snåret. Tog in och nattade våra egna hästar på en gång, sedan blev det en skål med popcorn när jag kom in samt en varm dusch. Jag måste även erkänna att jag tog in dressyrgjorden och smorde den framför TVn.

Men nu äntligen; sov gott!
Hej.

Jag har egentligen ingenting att skriva om men jag gör det ändå. Jag ska strax ut och göra stallet och sedan börja den riskfyllda färden mot hippologum.. Jag har onda aningar gentemot Saaben idag. Jag jobbar ju i regel inte måndagar men idag har jag en träning i stället för Kerstin och då var det ju lika gott att byta fredagens timmar mot denna måndag. Detta innebär ju alltså att jag är ledig på fredag i stället, inte mig emot!

Imorgon har jag mitt viktiga studievägledningsmöte. Hoppas att det tar mig i rätt riktning, eller i någon riktning över huvudtaget..

Morgontrött korv
Hej.

Klockan är mycket men jag är uppe i varv. Det har väl inte undgått någon i min del av landet att det har varit ett riktigt härligt vinterväder idag. Jag vet inte hur varm/kallt det varit utomhus men solen har i alla fall visat sig under dagen och nästan framkallat vårkänslor hos mig. Märk väl - nästan. Vintern är allt utom förlåten och jag tänker inte vara den som ropar hej.

Till följd har jag spenderat dagen utomhus. Jag började efter lunch med en promenad tillsammans med mina bruna favoritgrabbar. Mio hämtade stolt en frusen död kråka ute i skogen och bar den till matte, det var bara att tacka och ta emot! Lyckliga och busiga var de båda två, mina små hjärtan.

Efter det for jag ut och red på min tjocke S och han var faktiskt fin! Jag är inne i en hackamoreperiod och nu verkar det som om han faktiskt börjar bjuda till lite när han slipper ha ett bett i munnen. PEPPAR PEPPAR. Men idag var matte glad. Han fick en liten frisering och en näve karra efter sitt fina uppträdande.

Älvan har gått in i ett nytt kapitel av sitt liv. Jag har tänkt att lära henne några tricks, för att vi ska ha något att göra tillsammans i väntan på vad som än komma skall. Efter idag kan jag dock bara konstatera att det kommer bli ett jädra holabaloo.. Jäsikens vad vi måste jobba med att ha uppmärksamheten på rätta stället. Tricket "yr höna" behärskar hon dock med bravur, det ska man inte ta ifrån henne!

Efter att ha snurrat runt med Älvan i ett grimskaft så tog jag tag i stallet och mockade alla fyra boxarna, fyllde vatten, spånade och tog ner kvällsmat. Efter det så kände jag mig nöjd med min insats och gick in för att äta en sen middag. Tro nu inte att det slutade där, icke! Efter att jag sedan tagit in och nattat pållarna så tog jag med mig alla mina träns och bett som är i bruk in i huset och fixade mig en liten smörjhörna framför TVn. Jag kan tala om att det var på tiden att det där lädret fick sig en omgång, jag är fortfarande inte riktigt färdig men jag får fortsätta imorgon.

Några av de töra små liven. Jag har en hemlig crush i mina träns! Men som ni säkert kan räkna ut står ett mässingbett högt på önskelistan.. det skär i ögonen när bettet inte matchar spännena. Huga.


Mitt nya pannband. Livskris?


Godnatt!
Godmorgon, vilken dag är det ens? Inte för att jag är bakis eller så, men jag vaknade med den ovana känslan av att inte veta vilken veckodag det var. Kunde lättad konstatera att det inte var måndag..

Jag hade en trevlig kväll igår. Den började hos Ida där vi tog en fördrink och pratade. Lika tråkigt som alltid var det att lämna vår lilla förfeststillställning! Ridsportgalan hölls på Umestan och ingången gick igenom en hästtransport, festligt må jag säga. Vid ankomst kunde vi dock lite dystert konstatera att fördrinken var alkoholfri men något senare kunde vi köpa oss en flaska vin att dela på. Maten var god! Älska mat. Tänk om man hade kunnat få med sig en liten doggybag hem, då hade jag vaknat med ett flin. Nu vaknade jag till insikten att det roligaste som finns hemma i skafferiet är nudlar.

I alla fall fortlöpte kvällen med mycket hästprat, prisutdelningar, HAVREPAPPA, jubileumstårta och dans. Klockan ett var det mycket glest bland besökarna så jag och Stina tog ett besök på Cover/Schlager. Det blev en timmes intensivt dansande så jag hoppas att jag bränt några av alkoholkalorierna.

Nu önskar jag bara att jag hade lite maxmat nära till hands. Dock får det ju av avståndsskäl bli något annat till lunch och sedan ska jag ta en promenad med hundarna, vädret ser härligt ut.

Ha en bra dag.
Goddag.

På uppmaning kommer här receptet på kikärsbiffarna jag gjorde i veckan. Sjukt lätt och nyttiga som få!

450-500 g kikärtor (2 konservburkar om man använder dessa)
1 vitlöksklyfta (jag tog två!)
½ lök
2 ägg
2 msk vatten
1 dl maizenamjöl
1 söndermsulad buljongtärning
(den går inte sönder i mixern så lätt)
Kryddor! Jag använde salt och peppar, i originalrecept ska man även ha i lite färsk persilja. Man kan nog slänga i de kryddor man gillar. Krydda inte för mesigt!

Släng alla ingredienser i mixern och mixa till en jämt smet. Stek i stekpanna med ngt fett, smeten är lös så klicka ner biffarna i stekpannan med en sked till exempel och vänd inte för tidigt.
Höpp höpp.

Jag har haft en skön stallkväll och sitter nu och gluttar på Män som hatar kvinnor. För er som inte läst böckerna - gör det! Helt otroliga. Simzon var pigg och kändes fräsch trots att benet fortfarande är lite svullet, han får nog ett läckert överben på ena frambenet. Lite synd på den gamle mannen som annars har så fina ben.

Jag har precis anmält mig till klassåterträffen, kan nog bli kul! Tyvärr är det ju dock inte så många ur the old Bananius som bor kvar i Umeå och av adresslistan på baksidan av inbjudan att döma är jag den enda som blivit bondlurk. Nåväl! Jag och Emma ska i alla fall dit, får hoppas att det är fler som far!

Just nu önskar jag att jag hade en semla från Ullas i min hand, men det får bli popcorn. Godkväll!

Gammal bild på käre S och jag, Braxsele
Hallojsan skojsan.

Jag är hemma tidigt en fredag och ska njuta av kvällen med en lugn ridtur (om jag får välja, vi får väl se vad Simpen säger) och kanske lite sällskapsspel.

Arbetsdagen har varit superbra men lite trött är jag trots allt. Dagens höjdpunkt var i alla fall ett ridpass på fina Magic, jag börjar återhitta hans knappar känner jag. Han blev så mjuk och fin på slutet idag att det var svårt att sluta rida! Red på lilla Chelsea också, hon är ju lite knepigare men rolig att rida. De här veckorna med så mycket ridning kommer förhoppningsvis leda till lite bättre ridform för min del, dessa år i skogen har ju lett till en slags mycket påtaglig pärsäcks-sits.

Imorgon vankas ridsportgala, sån det finns helt klart potential för en trevlig kväll. Nu återstår det dock att rota fram en lämplig klänning ur garderoben..
Haha, jag gillar pappas kommentar ang bk-inlägget.

"Har jag fel när jag påstår att ni gjort det förut när ni bodde på Böleäng. Tog ju ett tag innan ni fick möbler dit."

True story, ni som hälsade på mig och Malin på Böle vet att vi saknade både möbler och vett..
Dags för en sammankomst..

Haha. BK.. ett av de stora glädjeämnena i livet.
Här drack vi vin första natten i huset, utan möbler.

Hallå!

Jag ligger fortfarande i sängen och trycker tillsammans med lille Rill men det börjar bli hög tid att kliva upp, börjar jobba 11. Jag känner mig lite krasslig men jobbar kort dag idag så det ska nog gå.

Bästedjur
Hejhoj.

Jag är omegatrött så det blir bara en ynklig liten uppdatering. Jag har haft en superbra dag på jobbet med löshoppning, instruktörsmöte, promenad med habelev i skogen och en tur på Maggans rygg. Och Marlenes tårta, icket att förglömma!

Nu ska jag ut en sista gång för att sätta in motorvärmarsladden. Sedan ska jag ta en dusch och efter det hägrar nog sängen, tro det eller ej..

Sov godt.
Hallå.

Eftersom Tina var den enda som kom med något konstruktivt i det förra inlägget så kommer jag nu att flytta ner till Göteborg. Det här med storstaden är ingenting jag egentligen gillar (förutom klimatet och dialekten då) men det var den vägledning jag fick..

Jag har ögnat igenom många av de tusentals utbildningar som finns, bokat ett vägledningssamtal på Viva, mailat ett flertal utbildningsanordnare och halsat kaffe. Må något gott komma ur denna dag.

Nu ska jag äta en nystekt kikärtsbiff och fortsätta begrunda. Tack och lov så jobbar jag imorgon.

Slänger in en suddig sommarbild för att hålla mig vid liv..
Godmorgon.

Nog för att det är otroligt härligt med lediga dagar, sovmornar, ett tvång att sitta inne under en filt när det är kallt ute.. MEN, för mig dyker det då ofta upp frågor kring min existens då jag har för mycket tanketid till övers. Det lät dramatiskt men nu sitter jag här igen och undrar vad tusan jag ska göra av mitt liv, jag har ingen aning och de mest underliga tankar dyker upp.

Vill jag jobba med hästar? Vill jag ens HA hästar i framtiden? Vill jag köpa hus, vill jag bo i stan? Vill jag bli amish (haha)? Vill jag ha barn eller vill jag inte? Vill jag plugga vidare till något helt annat som jag aldrig testat förut? Satsa på en karriär? Vill jag bli hemmafru? Vill jag flytta söderut?

Kan någon sammanställa vad jag ska göra av mitt liv, tack!
Haj.

Telia sket sig. Och de kan skita ner sig. End of that story (för nu). I övrigt hade vi en relativt trevlig stadsvisit, vi höll oss till planen med undantag från en liten butik - konstnärsshoppen. Jag är helt inne i pyssel nu, smycken av olika slag. Det blev en liten liten påse därifrån.

Nu är alla djuren nattade och vi ligger redan i sängen. Det sker inte så ofta innan klockan slagit 23. På tal om någonting helt annat, på fullt allvar nu, jag har gått upp över 2 kilo på 2 dagar. Hur olustigt är inte det? Att allt ska vara så tröttsamt just nu. Trasiga bilar, kvarka, skadade hästben, hundkiss i sängen, trasig köksfläkt.. och nu detta. Tur man har sitt på det torra såattsäga.

Godnatt mer er nu.

Tradera är ett gift..
Godmorgon.

Jag har helt snöat in på en kreativ idé och har legat vaken nästan hela natten. Hihihi. Jag ligger och surfar runt på olika pysselmaterial.

Idag ska vi ta oss in till stan och göra några ärenden. Vi ska köpa startkablar så vi har till båda bilarna, och jag måste in på telia för att byta abonnemang. Telia ruinerar mig nämligen i dagsläget. Det ryktas även om en ny telefon i anslutning till detta abonnemang.. Pappa har paxat min Sony ericsson Xperia om jag får en ny, han är galen den mannen.

Robin håller på att sota skorstenen under handledning via telefon. Hoppas det går bra förn..

Ha en bra dag people!

Efter gårdagens bild blir jag bara tvungen att göra en sammanställning av Älvans crazyface!

Jag börjar med en bild med hennes normala face:


Men här kommer crazyfacet in med all kraft..


Den här är grov!


Another one..


Och här..


Och så denna hemska såklart, för att ha dem samlade.
Åh vilken härlig dag. Jag har inga commitments förutom hundpromenad och mockning. Vi har lite trubbel här med värmen dock, men tursamt nog så har vi ju väldigt händiga hyresvärdar. Vi ska ta en gemensam fika med dem om en timme så jag ska ta mig i kragen och baka något gott.

På tal om det vill jag gärna ha tips på goda och enkla recept (bakning), hit me!
Godkväll.

Dagen har fått en bra avrundning trots allt. Vin, cheeseballz, bönspelet och grannar. Nu ska jag sova men jag bjuder er på Älvans crazy-face som avslutning. Av någon anledning gör hon denna min väldigt ofta när jag ska ta kort på henne.. Helt orimligt.

VADÅ?!
Hej.

Okej, man kan ogilla kylan. Och så kan man hata kylan.

Dagen började med att bilen (Robins) som jag skulle ta till jobbet inte startade trots att den stått på motorvärmare. Jag ringde Robin som övernattade i Sävar med min bil, och den startade givetvis inte heller. Efter MÅNGA om och men (inklusive några tårar) fick jag igång bilen med Henriks hjälp och dök sedan upp på jobbet 1,5 timme sen, efter att även ha hämtat upp Robin så att han sedan kunde köra hem bilen igen.

Någon timme innan jag skulle sluta jobba ringer Robin och berättar att ett element frusit sönder i huset och att vatten läckte ut på golvet. Jaaahapp. På vägen hem från jobbet åkte vi i alla fall till Sävar för att försöka kabla igång min bil, utan framgång, vad annars. De första kablarna vi fick låna var ett olustigt hemmamek så Robin fick lov att ringa på en random dörr. Där fick han förvisso låna funktionella kablar men även veta att det var störigt att min bil stod utanför på gatan. JAG BLIR SÅ JÄVLA LESS PÅ SÅNT. Sura gamla pensionärer som inte har något annat att göra än att glo ut genom köksfönstret. Till råga på allt så stod det en sjukligt enerverande gubbstrutt ute på gatan enbart för att följa hela händelseförloppet, när han kläckte "Så här går det när kärringar ska köra bil" blev jag tvungen att gå och sätta mig i Robins bil för att inte rabiat skrika rakt ut.

Hela proceduren slutade i alla fall med att vi fick bogsera hem bilen. True story. Nu är jag så helvetes kall om mina små tår att jag inte vågar lämna sängen där jag varsamt lindat in mina fötter i morgonrocken. Jag har varit inne i 20 minuter men de smärtar fortfarande. Hyresvärden har plockat ut den frusna elementet ur hallen vilket innebär att vi har noll värme där nu, tidigare var det ju kallt där men inte FROST.

Det sista jag vill just nu är att gå ut och mocka men jag har inte direkt någon valmöjlighet i den frågan. Nu kom Robin med ett glas rödvin hit till sängen, lifesaver.

Mio hälsar.
Yey, nu har jag varit utomhus för sista gången denna dag! Har tagit in pållarna, lindat om ben och sår, tagit fram det tunga artilleriet i täckesväg (för oklippta björnhästar that means, dagen jag klipper Simzon har jag ännu bättre grejer att lyfta ner från vinden) samt pussat och kramat. Simzons sår såg riktigt fint ut idag men tyvärr är han rätt svullen, dock inte halt han heller vilket ju är en jädra lättnad.

Nu ska jag fixa något gott kvällsfika, fortsätta betapeta med Frojder, ta en dusch och packa jobbarväskan (pensioooo..) inför imorgon. Sedan sova. Ha en god fredagkväll.

Stallkompis och Simzonmule
Man kan nog påstå att jag lyckades bli ledig på precis rättan dag! Fy fasen för denna kyla. Alla pratar om den och jag själv vill ju gärna inte vara sämre. Det här är en sådan ovanlig dag när jag känner för att inte göra någonting speciellt faktiskt, trots att det är fredag. Kanske är det så att både bil och förkylning tagit musten ur mig, jag vet inte.

Jag har i alla fall lyckats gå en 20 minuters promenad med hundarna. Jag ska givetvis göra stallet också men det är ju ingen stress med det, dock ska hästarna få komma in lite tidigare idag och så ska de arma benen ses om. Jag har varit nere på byn och handlat mera kompresser samt sårtvätt. Och lite fredagschips.. hihihihi.

Imorgon jobbar jag dock och jag har tjatat mig till att få ta Robins bil, gud vet hur det kommer att gå annars. Den röda faran har hänt länge och dinglat på dödens kant nu..

Är även inbjuden till Marlene imorgon kväll eftersom hon fyller 30 i helgen och jag vill verkligen fara dit för det var så länge sedan jag träffade Braxsele och Vännäsbyborna men jag vet ännu inte hur själva färden ska gå till. Jag får grubbla vidare. Och förövrigt även krya på mig.
M, för att avbryta chatten: Jag och den äldre brodern Landström kände varandra innan han blev tillsammans med min goda vän Sofia, vi har således känt varandra i snart 10 år (huga). Jag och C Landström är vänner, liksom han och Sofia fortfarande är lika goda vänner (om inte ännu bättre). Det var flera år sedan de var ihop och vi umgås nu rätt ofta alla tre tillsammans.

Jag har en annan god vän som varit tillsammans med den yngre brodern Landström, vi umgås dock EJ. Jag och brodern alltså. Vi skulle förmodligen inte ens heja på varandra om vi möttes.

Så!
Nope, jag bor inte i något som heter Myrbäck men en viss kollega envisas med att tro det. Dag ut och dag in. I alla fall så har stallet förvandlats till Dalas lilla sjukstuga. Nu har givetvis även Simzon lyckats få en spark på ett ben (det blir ju lätt så om man hoppar över/igenom tråden in till den andra hagen och jagar två ston) och ett mustigt sår. Det var för sent att sy men jag har bandagerat, sedan får morgondagen utvisa. Det lär bli en färd till apoteket.

Sedan har jag ytterligare något att rapportera om, jag har nämligen skitit knäck här alldeles nyss. Robin skulle sova borta i natt (Lan..) men kom precis hem. I mörkret. Utan att ringa först. Här låg jag i godan ro och blev skrämd från vettet när det plötsligt knackade på fönsterrutan. Jag har inte återhämtat mig än..
Hej hallå.

Nyss hemkommen från jobbet. Jag åkte 06.20 i morse. Nog för att jag tycker mycket om att vara på jobbet men just nu är jag väldigt trött! Här hemma väntar ju dock mina egna boxar och hästar på mig, men någon ridaktivitet kan de glömma. Det är ju för bövelen -24 ute!

Har ridit tre hästar idag, fina alla tre! Det har även mockats, fodrats, duschats, tvättats osv osv. Man hinner mycket på 12 timmar. Liksom en semla till exempel. Vi har även haft besök av friends på jobbet idag, de hade sammanställt en enkät om stämning, mobbning och dylikt i stallet. Intressant och bra!

Nu blir det hundmys! Di brune tycker att matte varit jättedum som knappt varit hemma de senaste dagarna.
Hej.

Detta blir ett kvickt inlägg, klockan är mye och morgondagen blir lång.

Vi har varit sjukt effektiva idag men jag orkar inte ens börja rada upp allt vi hunnit med, viktigast av allt är dock att däcket är lagat och på plats så nu tar jag mig obehindrat till jobbet.

När jag tog in hästarna ikväll upptäckte jag att Älvans ben faktiskt såg mycket bättre ut. Det känns bra i mammahjärtat.

Förövrigt har jag haft en bra dag på jobbet trots alla tråkiga omständigheter med kvarkan. Har ridit Carisma, lille Fobos och guldklimpen Magic. Han var supertaggad idag och väldigt fin!

Nu sova, poss.