Hej.

Dagen har gått i trötthetens tecken trots att jag hade en mysig kväll igår och en god natts sömn i natt. Kvällen har jag spenderat i köket där jag kokat palt för första gången i mitt liv.. 18 små knoddar blev det. Har dock inte provsmakat eftersom det tog så lång tid att koka dem (hann äta mig mätt på smörgåsar).

Nu må jag sova, har massor att hinna med innan jobbet imorgon!
Hej.

I natt sov jag ingenting. Det var väldigt konstigt och mycket enerverande. Jag låg och vred mig samt tittade på klockan tills den var 05.30 och då klev jag opp. Jag önskar att jag åtminstone hade tagit fram en bok eller något.

Det blev en lång dag på jobbet på grund av min sömnlöshet. Stalltjänst, kursplanering, två hästar ridna, hab, och lite annat smått och gott. Det var otroligt skönt att komma hem till ett mockat stall och en motionerad häst! Jag ligger och bloggar på mitt nya fina överkast men det sticks tyvärr lite (det är inte nytt, jag hade bara glömt bort att det fanns och hittade det på vinden).

Ikväll har jag en dejt.
Hej.

Nu är han här, bilen alltså.. Hoppas att han kommer att ta bättre hand om mig än den gamla saaben har gjort. Har spenderat kvällen hos Mallis, druckit kaffe och tittat på TV. Sånt som vanliga människor gör helt enkelt. Nu när jag är hemma igen ska jag dock smörja lite läder.

Jahapp.

Vissa är på Teneriffa och vissa är här. Jag är klar med ridning, mockning och hundpromenader för dagen. Håller på med lite städning och ska sedan åka och hämta "min" "nya" bil :) Vad kvällen erbjuder vet jag inte ännu..



Ciao!
Hej måndag.

Jag mår inte bra idag. Jag har ett möte för att skriva under nytt anställningsavtal (PA) och en ridlektion inplanerad idag men jag får se om jag orkar båda.

Denna vecka jobbar jag endast ons-fre och i helgen följer jag med Ida till Sundsvall som hästskötare. Den aktiviteten kunde inte komma mer lägligt!

Nu ska jag ta en promenad med hundarna och hoppas att jag mår lite bättre sedan. Ha en bra!
Jag har idag vandrat strandpromenaden fram och tillbaka tillsammans med Malin. Det var en bra ventilation.

Note to self: Rid inte med PMS.

Godnatt!
Hej på er alla människobarn.

Jag somnade vid 23 igår och vaknade 10 i morse (dvs 9) av mig själv och var totalt utvilad, yey! Normalt så tycker jag alltid att det är jättetungt att kliva upp, oavsett tid och hur många timmar jag sovit därför var det en sån härlig känsla att kroppen faktiskt ville lämna sängen idag. I natt drömde jag att jag var på ett super-bodaborg, jag hann inte klara ut "den gula banan" under hela drömmen och då hann jag besöka minst 30 avancerade celler/rum. Jag tävlade mot en expojkvän och hans tjej av någon anledning och hade så bråttom att jag tappade mina löparskor i nästan varje cell, dessutom skulle jag passa en tid för att hinna med min skjuts hem till Umeå. När jag var i typ cell 28 så var det en pytteliten asiat som öppnade dörren så att jag fick rött ljus och jag blev jättesur, men då kom hennes pappa in och visade mig hur man kunde göra med strömmen för att få grönt ljus igen.. vaknade tyvärr innan jag klarat ut banan så jag vet inte vem som vann.

Nu kommer det sitta otroligt fint med lite middagsrester från igår, sedan ska jag inviga min nya sadelpadd och dressyrgjord. Och på tal om "The walking dead" så är ju nu Carl orsaken till att ytterligare 3 människor dog + att farmen nu är förlorad.

Senare idag måste jag nog baka för igår tog jag den sista valnötsmuffinsen..

Hallå.

Vi ligger nerbäddade och har precis sett det sista avsnittet av "The walking dead" för säsongen vilket givetvis innebär att jag är livrädd. Robin har dragit på sig någon form av magsjuka, därav det tidiga sänggåendet på en lördag! Jag hade nämligen inte heller något bättre för mig än att krypa ner under täcket..

Longerade S idag och imorgon är planen att ta oss hela vägen till ridbanan. Jag invigde även, tillsammans med vovvarna,  cykeln för i år men vägen är alldeles för lerig så jag fick gå halva vägen. Vid middagstid tog vi oss in till ersboda. Jag och mamma lagade supergod middag tillsammans och sedan frossade vi i kakor från Mekka. Den lille söte pojken med pagen var också där såklart. Jag fick med mig två matlådor hem samt en liten flaska med en sås från Gran Canaria som är helt magisk!

Godnatt, hoppas ni har en rafflande lördagkväll :)
Hallå!

Är det en bra dag eller ej, jag vet inte än. Såg att lönen hade kommit igår så jag betalade bort alla mina räkningar igår kväll, alltid skönt när det är gjort även om kontot är mycket ointressant. Jag jobbade nämligen inga extra lektioner under februari pga kvarkan och jobbade inte heller alla mina planerade pass som PA (hade bland annat tagit ledigt för clinicen som inte blev av) så lönen var väl ingen stämningshöjare direkt. Men så kan det gå. Dessutom hade jag två veterinärräkningar denna månad, inte helt otippat :) Jag och veterinären pratade faktiskt om följande under ihopsyningen av Mio - vad gör människor som inte har några djur med sina pengar? Berätta gärna (ni som har barn behöver inte svara på frågan).

Jag sitter och lurar på vad det kan bli för lunch idag, sedan tänkte jag ta en cykeltur med hundarna. Jag var verkligen sugen på en lugn helg denna helg så jag har bjudit in oss till middag med mamma och Elias ikväll, det blir nog mysigt! Mina hästgrejer har kommit så jag ska åka och hämta ut dem senare idag. Mina nya jodpurs är extremt efterlängtade!! Har fått alternera mellan gummistövlar, ridstövlar och gympaskor som en galning hela veckan..

Fann denna Don Juan på kameran när jag laddade över Miobilderna :)
Hoj hoj!

Jag sitter i soffan och trycker ostbågar tillsammans med Rill. Det är ju helt fruktansvärt vilket dåligt televisionsutbud det är på fredagar!

Jag började jobba 13 idag och har haft en bra dag på jobbet. Har bland annat ridit fina Magic och haft klippning med klippmaskin under teorikvällen. Nu ska jag snart gå ut och göra kväll för hästarna här hemma.

Robin tog några bilder på Mios sydda sår i morse när jag sköljde av det det med sårtvätt. Det är verkligen ett gissel att hålla det rent med all vårlera som florerar runt gården, Mio får bära tröja hela tiden.

Hej.

Jag har precis ätit middag vilket väl säger en del om den här dagen. Jag startade morgonen med de vanliga rutinerna + medicinering av skadat hunddjur. Började jobba kl 11 och inledde arbetsdagen med att förbereda inför morgondagens teorikväll. Efter det red jag två hästar, sedan var det intag och personalmöte. Efter mötet hoppade jag och Maria för Kerstin, roligt som vanligt! Värmde upp med små hinder på volt och sedan hoppade vi bana. Jag fick rida på fina Semarillion som verkade mycket glad över initiativet.

På väg hem från jobbet blev det ett besök på Ica-butiken. Hemma fanns inga tecken på liv så jag gick direkt ut i stallet och mockade, sedan for jag ut på en kvällsskritt på Simpen tillsammans med Sonja. Efter stallet så har jag lagat pastagratäng, tvättat och vikt tvätt samt skickat några viktiga mail (varav ett roligt). I kväll kan jag nog somna med gott samvete!
Hallå.

Alla är nattade och så även jag! Jag nattar mig själv för andra gången ikväll kan man säga, somnade nämligen en stund i soffan också. Morgondagen blir nog en bra dag. Godnatt!

"Ge mig lite socker nu.." - Robin
Hej.

Jag vaknade upp i morse med känslan av att det skulle bli en bra dag. Solen sken in genom fönstret, jag släppte ut hundarna en snabbis, gjorde mig i ordning, drack lite blåbärssoppa och det sista jag gjorde var att krama om Mio. TUR, säger jag bara. Mina fingertoppar gled nämligen in i hunden som hade ett 4 cm långt gapande sår på magen. Jag greps givetvis av panik och sprang några varv i en cirkel på vardagsrumsgolvet och ringde därefter Lars Göransson som precis hade telefontid på kliniken. Efter samtalet kunde jag lugna mig lite eftersom jag var tvungen att beskåda skadan närmare.. Det var ett ytligt sår mest troligt kommit till redan igår kväll men eftersom det inte blödde hade jag inte upptäckt det. Vi fick tid 18.00 så lille Mio fick snällt följa med på jobbet eftersom jag ville ha honom under uppsikt.

På jobbet hade vi planeringsdag hela dagen lång. Roligt eftersom jag har så roliga arbetskamrater men även ganska uttröttande, sista kvarten vet jag knappt vad vi pratade om. Vi planerade i alla fall in en massa roliga aktiviteter under våren och sommaren. Jag slutade jobba 16 och åkte hem till mor där jag fick mig en liten matbit. Lars hade ringt under dagen så jag fick komma in lite tidigare med Mio. Väl på kliniken blev Mio ordentligt drogad och sydd. Lars fick skära bort en stor bit (i mina ögon stor bit) hud för att få nya sårkanter, det såg läskigt ut men jag var modig. Haha. Tog vägen förbi apoteket på vägen hem där jag plockade ut antibiotika och smärtstillande till den lille (vi börjar få rutin på det här nu). Nu är vi hemma och har så varit i en timme ungefär. Mio ligger och slumrar i sin bädd och ser vansinnigt sur ut. Jag önskar att han kunde ha lite högre självbevarelsedrift eller åtminstone tala om när han är injured! Mitt lilla barn.

Älsklingar
Godkväll.

Jag har haft en bra tisdag. Vaknade rätt sent, inte så konstigt kanske med tanke på att jag somnade halv 3 i går. Så kan det gå. Ägnade förmiddagen åt en lång ridtur tillsammans med Sonja, Simzon var mera vild än tam bitvis. Han är så mystisk den där hästen, för det mesta är han lika energisk som en snigel men det är något med Bellas stormiga galoppfattningar som gör honom helt galen.

Efter ridturen blev det lite pyssel i stallet. Tog in och tvättade en del hästgrejer bland annat. Återfann dessutom mitt favoritschabrak på vinden! Spenderade lite tid med vovvarna och åkte sedan till jobbet (via Granngården där Lena fyllde på vårt hundmatslager), vi har teorivecka denna vecka och dagens ämne var "ryttarens sits och balans" vilket alltid är ett aktuellt ämne.

Nu ska jag ta en välbehövd dusch och sedan krypa i säng! Imorgon är en ny dag :)
Godkväll.

Lektionen i Håkmark gick bra. Det blev en snabb inhandling av proviant i Hissjö efter det och en enkel longering av häst när jag kom hem. Lagade middag som blev ytterst lyckad och gick sedan över till Sonja på en kopp the. Kvällen har spenderats i köket där jag bakat muffins med choklad och valnötter samt lyssnat på Kent - Vapen och ammunition. Tog in hästarna vid elvasnåret och fastnade en stund i stallet. Det blev en sen kväll igen för bövelen.. Synd att jag är som mest aktiv efter åtta på kvällen.

Godnatt.
Hej.

Jag sitter och gnager på mitt favoritsnacks efter ett par timmar utomhus. Favoritsnackset är avocadobitar som man doppar i soja och wasabi, så sjukt gott!

Här kommer några bilder från lillebrorsbesöket som utlovat..

Borstning
(ja, det är jättefult med en nött reflexgrimma men det är PRAKTISKT om de skulle rymma i mörker..)



Den modige..


Sötnosar <3
God förmiddag.

Vi är insnöade. Jag tappade all min inspiration när jag vaknade och tittade ut genom fönstret. Jag har egentligen bara en fastspikad plan för dagen och den är att åka till Håkmark i eftermiddag och hålla en lektion, frågan är ju bara om det blir av om det fortsätter att snöa på dette vis.

I dag vid frukosten gled ämnet in på vegetarism eftersom jag tyckte att mjölken smakade dåligt. Jag har varit vegetarian i minst 12 år nu men har fuskat då och då under åren genom att äta fisk och jag har även ätit ägg och mejeriprodukter (vilket jag ju fortfarande gör). Jag har aldrig ansett mig ha tid eller engagemang till att laga helt vegansk kost även om det självklart är och har varit lockande. Det har även varit skönt att kunna underlätta för mina närstående genom att äta fisk. Och jag tycker att fisk är gott!

Nu till problemet. Jag har under de senaste 2 åren ungefär fått allt svårare att få i mig fisk. Jag älskar lax, det är supergott, men något har börjat ta emot. Minsta lilla förnimmelse av ett ben eller fjäll får mig att vilja avbryta måltiden. Det är numera i princip endast lax jag vill äta (fiskpinnar, panetter, fiskbullar har jag aldrig ätit eftersom det är ett mos man inte ser) när det kommer till fisk. För ett tag sedan började allt smör jag åt smaka härsket och nu smakar även mjölken dåligt. Även om den är nyöppnad och kall. Om ostskivorna är för tjocka kan jag inte äta dem heller. Jag är ingen kinkig person när det kommer till mat egentligen så jag undrar om det är min kropp som självmant försöker styra in sig på veganism..

Det vore ju en lättnad för mitt samvete. Om jag nu har varit fuskvegetarian (till den grad att jag ätit fisk alltså, kött ville jag knappt äta ens som barn) i 12 år så skulle jag ju lika gärna kunna vara fuskvegan nu. Dvs äta vegansk mat i den mån det går utan att ställa till bekymmer, dvs äta mejeriprodukter och ägg när jag blir bortbjuden på mat.. För egentligen handlar det ju inte om att sätta ett namn på sin kosthållning, det handlar ju om att göra NÅGONTING. Döda djur (kött) är knappt värt någonting idag eftersom alla är så jävla snåla. Bönderna kan inte hålla en vettig djurhållning eftersom ingen är beredd att betala de extra kronorna per kilo som det kostar att hålla färre djur på större yta, tillräckligt med personal för att hinna ta hand om alla djuren osv. Nej köttet ska vara så billigt som möjligt och framställs i fantasimängder där sedan enorma mängder kött slängs bort eftersom det finns mer kött i butikerna än vad som konsumeras. Svinnet är nästan det värsta, att hundratusentals djur föds upp under vidriga förhållanden och dödas för att sedan bara slängas bort. Vem tror människan att hon är egentligen?

Nu sitter väl någon och suger på argumentet "men alla har inte råd att köpa det dyrare köttet". Näe, alla har kanske inte råd med det. Om en arbetslös ensamstående 5-barnsmamma går på Willys och köper den billigaste korven så ska jag inte yttra mig. Men de allra flesta har råd att betala för att inte gynna den djurmisshandel som pågår dagligen i alla äckliga köttfabriker. De flesta har väl ändå en välfylld garderob, en ok bil, ett bra boende, festar på helgerna, klipper sig och slingar håret hos frisören, många har hästar (vilket inte är billigt!) och andra husdjur, men när det kommer till att välja fläskfilé ja då blir det den billiga från Belgien! Alla kan göra något och den som kommer med argumentet "det spelar väl ingen roll om JAG gör något, det kommer ändå inte bli någon skillnad" är bara väldigt lat. Ett exempel är en vegetarisk dag i veckan som en del skolor och restauranger infört. Nu har jag inte siffrorna i huvudet men skulle alla ha minst en vegetarisk dag i veckan så skulle industrin, konsumtionen och svinnet minska oerhört mycket på lång sikt. Om den vegetariska kosten var vällagad så skulle dessutom fallen av hjärt och kärlsjukdomar hos människorna minska.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om det här men jag får lov att avrunda innan jag hetsat upp mig för mycket för att hålla mig inom ramarna för vad man får uttrycka.

Tack till alla ni som faktiskt gör aktiva val för att underlätta för djuren som själva inte har någon talan!
Godkväll.

Jag får börja med gårdagen. Det blev en ridtur på lille S och besök av guldklimpen Elias (lillebror) på dagen. Han hjälpte till i stallet och red på Simzon den modige lille killen, bildbevis kommer! På kvällen blev det så att jag hastigt och lustigt besökte ett trevligt St Patriks days firande men åkte hem tidigt. Skönt som tusan var det i morse att inte vara bakfull, jag har hunnit med en massa idag känns det som!

Började med en god brunch och en lång hundpromenad därefter, sedan for jag ut och red. S tyckte att jag var jobbig idag. Tränade fattningar längs vårvägen och S var inte brun längre när vi kom hem, han var täckt av lera och således grå. Efter ridturen blev det en tripp till Haddingen där det bjöds på middag och när vi kom hem igen gjorde jag klart stallet. Vi avrundade sedan dagen med ett biobesök! Vi såg "Devil inside" och den var mycket olustig. Nu blir det inte skräckfilm igen på bra länge..

Godnatt!
Hej.

Jag är slö. Jag hade ingen blogginspiration igår. Jobbdagen flöt på men kvällen hemma sög. Jag är fortfarande arg.

Nu ska jag beställa lite hästgrejer, det gör mig alltid på bättre humör. Jag ska ha en ny dressyrgjord, en sadelpadd, ett par nya jodpurs och eventuellt ett par ridbyxor också. Det bästa är att det är sånt som jag verkligen behöver köpa. Eftersom allt är utnött. Förutom padden då men där behöver jag en ny modell..

Nu vill vovvarna ut i vårsolen.

Hej igen.

Jag glömde berätta i mitt tidigare inlägg att jag gjorde ett fynd på Myrorna också! Hur många vuxenpoäng får jag om jag erkänner att jag sparar ihop till en komplett servis från 60-talet..? Det började med tallrikar som jag faktiskt köpte på Myrorna för typ 6 år sedan. Några år senare hittade jag tillhörande assietter på Andra Varvet i Sikeå. På tradera hittade jag fler tallrikar och någonstans hittade jag även matchande uppläggningsfat. Idag stod dom där - kaffekopparna med fat. Jag undrar hur många delar det finns.. Jag har hittat ganska många delar på tradera men de har antingen varit för dyra eller för få (man vill ju inte ha typ 3 koppar). Vad ska nästa fynd bli?

Ruska by Arabia of Finland
Hej.

Jag har spenderat morgonen på tingsrätten och kan bara konstatera att jag inte är någon speciellt bra vittnare. Jag ville egentligen gå all-in i mitt vittnesmål men den där eden man fick avlägga i början gjorde mig livrädd.

Efter den farsen for vi på Lantmanna och köpte mineraler och nya hinkar till stallet. Det blev även en lunch i stan och sedan en liten tupplur när vi kom hem. Nu ska jag ut i stallet men jag hade verkligen hoppats på ett roligare väder att vara ute i..
Hej igen.

Hästarna är nattade och jag har glass. Allt är således väl för stunden. Förutom att det är fruktansvärt kallt här i huset och Rill har övergivit mig för lan-rummet på övervåningen.. Han kom ner (iförd blå overall), hejade, och stack upp igen.

En av världens sötaste ponnysar efter vår lilla ridtur idag


Godnatt!
Hej dagboken.

What a day. Jag började sju i morse med stalltjänst, efter fikat red jag lille Alert som var hur söt som helst och sedan fodrade jag tillsammans med Forsen, åt lunch och red sedan lilla Rebel. Efter lite kontorsjobb fick jag nys om att det var hoppning på gång. Jag gillade inte tanken på det först eftersom jag inte fick tid för mental förberedelse men när vi väl kom igång var det hur kul som helst. Vi började med att hoppa ett räcke på volt och sedan blev det några hinder i följd, bla en linje (där vinden ven i öronen för att vi skulle räcka). Jag red Chelsea igen och jag är så glad att jag får hoppa henne, hon är en klippa på hinder samtidigt som man får jobba lite med galoppen för att det ska bli bra. Otroligt roligt!

Efter jobbet på hippo blev det en strille med mozarille i cafeterian och sedan åkte jag ut till Håkmark för att ha en privatlektion där. Kul men kallt om tårna! Nu är jag hemma och värmer de små liven under en filt. Ska snart ut och fixa stallet här hemma men det blir ingen ridning idag. Imorgon börjar dagen med mitt vittnesmål och sedan har jag gott om tid att rida eftersom jag inte jobbar något.

Höres!
HALLÅ!

Jag har ännu en bra dag att lägga i bagaget. Började med en blåsig ridtur och stallsysslor. Åkte sedan in till stan för ett möte med mitt andra jobb, dvs mitt extraknäck som personlig assistent. Efter det tog jag en liten sväng på stan och inhandlade ett par suspekta leggings. Mötte upp Rebecka för en middag på Café Göteborg och lite typskt väninnesurr.

Nu ligger jag i sängen redo att falla i sömn, det blev nämligen inte mycket av den varan i natt eftersom vi tittade på The walking dead innan vi gick och lade oss igår. Jag kan bara inte släppa det som hände med Dale! Och jag är så jävla less på snorungen Carl.. Han kommer att få dem alla dödade, sanna mina ord.

Just det. Jag har fått en p-bot också men jag ska överklaga den.

Godnatt!

Obs: Pappa, jag är myndig sedan några år tillbaka.
Haj!

Måndagen levererade. Jobbtimmarna svischade förbi och kvällen avslutades med Maxmat. (Jag skulle nog tyvärr kunna leva på Maxmat eftersom det är så snablarns gott). Det var jättekul att hålla lektion igår, jag tror dock att det här ridskoleuppehållet helt har fått mig att tappa tidsuppfattningen. Jag fick ju även rida på lilla Rebel Snabel igår. Hon tuffade på så snällt så.

Nu ska jag snart ta ett litet skrittpass med S (är så nedrans halkigt) och sedan åka in till stan för ett möte med PA-jobbet.

Sedan så måste jag även åka på Peace & Love i sommar..
Hej måndag!

Jag har varit ute och ridit med Sonja men vi höll nästan på att blåsa av vägen. Rill har suttit ute och solat i sin sweatshirtdress medans jag har mockat. Pappa har varit här på visit även, vi fikade och klippte Mikkis klor som vanligt. Vi har även pratat bil och letat fram mitt ägarbevis på Saaben. Jag ska lägga ut den på blocket i veckan som reservdelsbil och sedan flyttar Chryslern hit, hihihi.

Nu ska jag strax åka till jobbet och jobba några timmar. En mjukstart på arbetsveckan!
Hallå.

Vi har en bakisdag idag, ganska skönt men samtidigt får jag alltid lite ångest när jag lökar en hel dag. Jag hade väldigt roligt igår. Vi startade upp hos Rebecka där det bjöds på jättegod lax och groggar. Jag fick se melodifestivalen, trot eller ej! Sofia dök upp och vid elvasnåret drog vi oss mot schlager/cover. Jag dansade väldigt väldigt mycket så förhoppningsvis gick jag +/- 0 i spritkalorier. Observera att Sofia dansade med mig större delen av tiden! Dock inte hela tiden så jag fick styra in mig själv i en grupp av randoms ett par gånger också..

Jag mötte upp en skelögd Robin vid tvåslaget och så fick vi skjuts av våra favorit taxidriver till teg där vi övernattade hos Robins mor. Där har vi sedan degat hela dagen idag, vi tog en promenad i solen ner till Ica och köpte hem den obligatoriska bakiscolan och efter det har vi bara legat i soffan och glott. För en stund sedan hämtade vi mina vovvar som sovit i Holmsund och nu är vi hemma. Snart blir det quornpytt till middag, den är så jävla god!
God helg.

Nu ska jag ut i det fina vädret med alla möjliga djur. Hoppas ni alla får en trevlig lördag!

Skäggiga damen i somras
Spelade just betapet mot ______ och fick 1024 poäng!
Japp, imorgon går finalen av stapeln och jag är mycket osäker på om jag kommer att få ta del av den. Har en känsla av att förfestuppstyraren Rebecka kanske inte är så intresserad men hoppas kan man ju alltid göra.

Jag har inte sett så mycket utav deltävlingarna men "Andra chansen" såg jag ju förra helgen och tycker nog att rätt låtar gick vidare (jag saknar dock Sean Banan i finalen helt klart). Rockabillybandet eller Thorsten Flinck bör vinna enligt min åsikt, allt annat jag hört inför finalen har antingen låtit som bajs eller likadant som 1 000 000 andra likadana låtar. Dannys låt till exempel.. jag finner inga ord för hur dåligt det är (i mina öron givetvis).

Nu ska jag göra kväll här. Saucedo!
Goddag.

Vi har haft en väldigt förvirrande förmiddag här i Moris.

Jag måste upp på höloftet och reka i dagsljus men jag känner mig inte så sugen. Om ett par timmar ska jag med hjälp av min fallfärdiga saab transportera mig till jobbet. Ikväll har jag lektion med min egen far, något jag inte tänkte på när jag anmälde honom till ridlektion. Hoppas han sköter sig!

Jag ser fram emot helgen som attan. Jag ska rida så klart och så blir det middag och utgång med Rebban på lördag. Hoppas på fint väder så att man kanske kan göra någon typ utav utflykt. Eller kanske ha en bakdag inomhus..

Sedan måste jag även få klargöra en sak. Följande ord finns: Bäst, bästa, bättre, Bra osv.. men ordet BÄSTASTE är inte ett ord och i mina ögon har vi på facebook ett fall av ordmissbrukande när det kommer till detta påhittade ord..

Mina senaste bakverk
Hej.

Det är med darriga händer som jag skriver detta inlägg. För drygt en timme sedan skulle jag ta in hästarna för natten. Jag började med att gå ut i stallet för att öppna boxdörrarna och fylla vatten. Redan ute på gården tyckte jag att jag hörde någon prata/sjunga men antog att det var Robin som höll på med någon högljudd aktivitet inne i huset (i grannhuset var det tyst och mörkt). När jag stod i stallet en kort stund senare hörde jag flera tydliga ljud från höloftet ovanför, det lät ungefär som steg eller stampningar och de var tillräckligt höga för att jag skulle vara säker på att det inte var inbillning. "Det är nog bara katten som jagar en mus" tänkte jag så övertygande jag kunde och gick ut för att börja gå ner mot hagen. Då såg jag katten ligga och lata sig i fönstret till sadelkammaren. Jag gick in i huset med raska steg för att hämta Robin, vilket jag inte skulle ha gjort..

Jag berättade förskräckt att någon höll på med något uppe på höloftet, att grannarna sov och att katten befann sig i sadelkammaren. Han följde med mig ut i stallet och precis när vi kom in hörde vi båda de olustiga ljuden som kom uppifrån och sedan tystnade. I det ögonblicket, när jag själv frös till is, så förväntade jag mig att bli lugnad av en stadig jordnära man. Men icket. Robin är uppenbarligen sju resor värre än mig för han kastade sig efter en stor ishacka och höll den framför sig med stirrig blick riktad mot taket medans han vankade av och an i vårt lilla stall. "Vi får se vem det blir som dödar vem" mumlade han med slutna läppar. Eller, jag vet egentligen inte exakt vad han mumlade eftersom läpparna var mycket hårt slutna. Jag gick in i Älvans box för att slänga över lite hö till Simzons box. I Älvans box finns en lucka i taket från höloftet och Robin var givetvis tvungen att skrika "Akta luckan! Han kan hoppa ner på dig!" precis när jag stod under den. Nu kanske ni tror att han bara skrek så för att skämta med mig men jag kan svära på att han var oerhört seriös. Jag sprang självklart ut ur boxen och tvingade Robin att slänga över höet i stället för mig. "Vad ska jag ta höet med?" "Men händerna!" "Aldrig! Det är för riskabelt!". Varpå han hämtar en grep och drar höet till sig genom att hålla allra ytterst i grephandtaget.

Efter det gick vi ut för att hämta hästarna, men precis när vi kommit ut på gården igen hörde vi ett brak som verkade komma nerifrån baksidan på stallet. Observera att jag är van vid en bekväm tystnad här ute på kvällarna. Jag fick springa in och hämta ficklampan medans Robin höll vakt med ishackan. Sedan påbörjade vi vandringen ner till hagen och jag var livrädd. Efter många om och men fick vi in hästarna i stallet och tog oss tillbaka in i tryggheten men jag är fortfarande övertygad om att det är någon som uppehåller sig på höloftet.

Peace out.
Godmorgon godmorgon hör Rillor sjunga glatt, godmorgon godmorgon i kööör!

Det är dags för brunch i stugan, mockning och en hundpromenad. Börjar jobba 14 idag och likadant imorgon. Hästarna får vila idag med eftersom de blev vaccinerade i går.

Jag behöver nya bloggar att läsa! Jag gjorde mig av med både Spiderchick och Backman på min bloglovin för ett tag sedan och sedan dess har det känts lite tomt. Jag saknar dem dock ej. Så bloggtipsa mig nu!

Dags att agera med dagen.
Ha en bra!
Tuggben är nog det allra bästa Mio vet (förutom matte då antar jag) och han vaktar dem som en liten brun hök.


Min spanska ökenböna.
Varför ser han ut som en nakenhund här?


Rill gillar också ben! Speciellt om de är stulna..
Hej.

Jag vet inte varför jag skrev Robbertsfors i förra inlägget, jag antar att det var en kompromiss mellan Robban och Robertsfors..

Jag har haft en bra dag på jobbet medans Robin och veterinär Göransson styrde upp vaccination av hästarna här hemma. Höjdpunkten var att jag fick hoppa lite med Chelsan idag också med hjälp utav Jenny, så kul! Jag vet inte om Maria hade lika roligt på sin hoppsession tyvärr..

Vi lyxade till middagen här hemma så jag kommer att ha med mig en väldigt avancerad matlåda till jobbet imorgon.

Nu ska jag strax ut i stallet här hemma och göra kväll men det är ju så snöjvans kallt överallt!
Höstbesök av fina vänner
Linda, Dalila & Emelia
Hohoj!

Jag och Robin har precis kommit hem från Robbertsfors (några små medskick rikare). Det blev en fika hos Lennart och en middag hos mormor, dom är så fina mina gamla. Något jag inte kan förstå dock är att mormor alltid lyckas skicka med mig (och andra) en massa medskick, idag kom jag ju på oväntat besök och till och med då hade hon en påse redo att skickas med!

Förmiddagen spenderade jag på Simzons rygg till hans stora förtret. Idag ska jag börja ge den gamle mannen lite havre igen så han kvicknar till! Jag tror att det kommer att bli ett kärt återseende från hans sida..

Nu ska jag gå ut i stallet igen. Hoj!
Godkväll.

Lång blandad dag har det varit för mig. Den började jättebra på jobbet med några timmars jobb, jag var med på stalltjänsten och sedan pysslade jag en stund med lilla Rebel. Efter det hoppade jag och Maria för Kerstin och det var sååå kul! Det var ganska små hinder men för mig som inte hoppat ordentligt på år och dar så var det ruskigt spännande och trots min lilla hoppklump i magen så kändes det riktigt bra förutom några små missar. Jag fick aldrig panik och började backa, haha, men Chelsea är ju en klok liten hoppstjärna så det kan mycket väl ha berott på det :)

Efter ridningen blev det en tur på Granngården och sedan åkte jag hem. Där slutade den glada delen av min dag eftersom jag sent på eftermiddagen blev varse att jag inte kan göra yrkesprovet för hästskötare pga att jag ska vittna i en rättegång samma dag. Trots att jag fått tillåtelse att vittna över telefon så gick det inte att lösa. Det kändes väldigt jobbigt eftersom jag nu inte vet om jag kan söka någon av utbildningarna jag vill till hösten och måste i värsta fall vänta tills nästa år. Jag blev tvungen att spendera en timme under en filt efter beskedet.

Nu har vi ätit en sen middag och jag ska strax gå ut till mina pållar som fått vila idag. Imorgon ska jag dock rida och hoppas på att isen fortsätter att smälta bort från vägen.
Nog är det väl själva fan att jag alltid ska vara en känslosam mes..
Men hej.

Jag är jätteslö, känner mig smygsjuk igen. Inte så upplyftande men jag har i alla fall haft en lugn dag med hundar och hästar. Några kortare promenader i solen bland annat. Nu väntar jag på att R ska komma hem med en willyskasse så vi kan göra middag. Ikväll är det möte i stan med BK-styrelsen.

En favoritbild från i tisdags! (Rilla gäspar)
Hej!

Nu är det kväll i stugan. Jag och hundarna har haft en riktig myskväll hos mor (jag och Mio tyckte det var mysigt i alla fall, Rill ville hem efter cirkus 2 timmar), jag blev bjuden på massa gott fika och så blev det massa surr som vanligt. Jag lyckades inte slita mig förrän efter midnatt.

Vi tittade som sagt på melodifestivalen och mamma är så himla rolig. Jag älskar att upplysa henne om obekväma saker och ikväll fick jag ett ypperligt tillfälle när jag påpekade en mening i Sean Banans låt som hon inte tidigare hade uppmärksammat, något med "jag blir glad i min ding" och så pekar han på skrevet. Haha. Hennes efterföljande minspel har etsat sig fast..

På tal om mammor.. en viss (annan) mamma ska enligt uppgift ha sjungit "hit me with your rhythmdick" istället för "hit me with your rhythmstick" som det ska vara. I love it.

En söt liten melodifestivalspaj <3
Hej alla klämmiga lördagsfirare.

Jag började dagen med att sova bort hela förmiddagen. Det sved men jag börjar bli van. Jag har gjort mina vardagsrutiner, börjar bli lite enformigt att blogga om mockning och hundpromenader.. Jag hämtade R i stan och då passade vi på att hälsa på hos hans mor och syster. Vi åt lunch från Big Boy och jag vill meddela att det inte var någon direkt hit. Tacka vet jag Max.

Tro det eller ej men jag har idag avverkat vårens första joggingrunda! Det gick bättre än jag trodde faktiskt. Jag värmde upp genom att gå en promenad med Simzon och sedan sprang jag 3-4 km. Nu ska jag och hundarna strax bege oss mot ersboda. Vi ska se melodifestivalen med lilla mor.

Grodben och löpartights


Jogging-stass. Bildbevis på att jag i alla fall befann mig inuti träningskläderna.
Mu.

Nu ligger jag nerbäddad och försöker hålla småögonen öppna en liiiten stund till. Läser bloggar och smälter en halvliter glass (Sias wienernougat kostar 5 kronor på Willys just nu!). Jag har spenderat kvällen hos Sonja och Henrik, där introducerades True Blood för mig och nu vill jag ha mer! True Blood, The walking dead, Game of thrones.. vad har hänt med mig?

Innan dess jobbade jag som sagt några ynka timmar. Det känns riktigt kul att få komma igång med lite lektioner igen i alla fall!

Godnatt!
Goddag.

Jag har gjort stallet och gått hundpromenad, nu ska jag bara longera en pålle (om det inte är för halkigt) innan jag åker in mot stan för några timmars jobb.

Tänkte bara visa vad jag klickade hem från House of Hedda för ett par dagar sedan!

Kokboksställ till mina vegoböcker


Smyckesträd
Höj ögonaböj.

Lång dag som började med att vatten läckte in från taket, via vinden, och ner på köksgolvet. Vi snackar litervis med vatten. Vi fick ställa ut kastruller, bunkar och hinkar överallt! Jag lämnade det sjunkande skeppet halv 2 för att åka till jobbet och när jag kom hem igen på kvällskvisten så hade Robin styrt upp situationen med sopsäckar och häftpistol. Han hade även fått hacka bort en isklump som krupit in på kallvindan och börjat smälta.. Det var samma procedur förra våren men i mildare tappning. Då rann vattnet endast ner i köksskåpen och inte ner på golvet.

Nu är det hög tid för sömn. Igår, när jag betalade räkningar, var jag tvungen att avsluta med att webbshoppa. Jag köpte två fina inredningsdetaljer, visar imorgon!
..har jag ett stort problem att lösa. Två väldigt viktiga och avgörande händelser infaller på samma dag, hur kan jag ha sån otur?!

..vankas ett antal mindre evenemang. Ska bland annat följa med Ida och Sigge till Sundsvall på tävling.

..kommer min lönespec att vara migränframkallande.

..vankas vårkänslor! Vaknade till takdropp idag, första mars!

..ska jag lägga ner massor av tid på mina hästar. Äntligen ett väder som man vill vara ute och rida i (och inte bara tvingar sig själv ut i).