Hejhej.

Vad gäller? Jag inledde min aktiva del av dagen med att hoppa Magic för KM, en fantastisk start på dagen. Efter det jobbade jag mina torsdagstimmar och avrundade med ett biobesök. Vi såg "The cabin in the woods" och den var väldigt special..

När jag kom hem tog jag först en cykeltur med mina vovvar och sedan en powerwalk utan dom. Simpen har fått beta gräs i lugn och ro idag och imorgon ska jag ta mig ut och rida innan jobbet hade jag tänkt. Tur jag har Sonja som drar mig ut, annars hade det blivit sovmorgon.

Min blogg förfaller långsamt känner jag men motivationen för det mesta ligger nere just nu.
Goddag!

Jag har sovit bort halva dagen. När jag kom hem sent igår kväll kändes det som om jag varit borta jättelänge men jag har faktiskt bara varit borta hemifrån i 41 timmar. Bilresan ner tog 11 timmar åt båda håll, på vägen hem stannade vi även till och hälsade på lilla Älvan som fick några morötter. Sjävla ridprovet och intervjun tror jag gick ganska bra, men vem vet. Det visar sig inom ett par dagar. Det finns 16 platser på utbildningen så det är bara att hålla tummarna.

Sedan har jag blivit informerad om den tragiska olyckan på jobbet igår som slutade med att fina underbara Dixon inte finns i livet längre. Ponnyn med ett hjärta av guld, jag satt på hans trygga rygg senast i fredags och gjorde lustiga gymnastiska övningar.. Vi kommer att sakna honom otroligt mycket på ridskolan..
Hallå där.

Detta hade kunnat vara en fantastisk dag om jag inte varit lätt rörelsehindrad hela dagen på grund av min rygg, jag börjar misstänka att de akrobatiska övningarna med min ponny 5a är orsaken till det hela. Jag måste ha sträckt mig :) Nu har jag i alla fall fått en smärtsam linimentsmassage av min käreste.

Jag har varit inne på hippo och ridit lite på fina Lusen som en sista förberedelse inför måndag. Jag har några svåra val framför mig nu, som tex vilka ridbyxor jag ska ta med mig. Tidigt imorgon rullar vi iväg men ikväll ska jag titta på Eurovision och knapra på rotsakschips.

Ni kommer väl ihåg era mammor imorgon?

På återseende!
Ohoj!

Grova smärtor från svankryggen vittnar om en bra dag. Jag inledde som sagt arbetsdagen med att hoppa fina fina Magic på hoppbanan utomhus, han tog väl hand om mig så som han alltid gör den lille gentlemannen. Han blev till och med lite busig och drog några glädjeskutt efter att ha hoppat vattenmatta med en skräckfrusen Johanna på ryggen. Tack snälla Jenny som hjälpte mig med hoppningen på din lunch!

Efter hoppningen fick Magic en välförtjänt dusch, jag åt mitt dagliga nudelpaket, planerade kvällens lektioner, var med på hästintaget som vanligt och hade sedan en rolig privatlektion. Efter det hade jag tre teorilektioner med mina roliga elever och avslutade sedan arbetsdagen med att träna lite till inför måndagens ridprov genom att ta en ridtur på lilla E-vitamin. Hon kändes bitvis riktigt fin men jag misstänker att det är hon satt mina ryggmusklet på prov! Efter jobbet utförde jag en hemlig aktion tillsammans med Soffan och åkte sedan hem. Kom hem vid 22 så det blev en snabb mockning, en hundrastning och en klapp på pållen innan jag rasade ihop i tvsoffan med en pinnglass i vardera handen.

Imorgon ska jag ta ett ridpass eller två till och sedan packa inför den långa bilresan på söndag. Kanske slänga ett öga på Eurovision också!

Godnatt!
Haj.

Jag har haft en bra dag på jobbet. Imorgon ska jag inleda arbetsdagen med att träna lite hoppning med Maggan inför provet på måndag, kan man få en bättre start på en arbetsdag?

Nu har jag dock tänkt droppa en liten bomb (som många redan vet om dock). Måndagen 4 juni reser min lilla bäbis Simzon ner till en familj i Falun som ska prova att ha honom på foder några månader och fungerar det så blir han kvar på obestämd tid. Han ska stå i samma stall som Nora har sin häst i. Det kommer att kännas jättejobbigt men samtidigt väldigt bra eftersom jag tror att han kommer att få det jättebra, det känns som en perfekt lösning för alla inblandade och framförallt för Simzon som kommer att få dubbelt så mycket uppmärksamhet i sitt nya hem. Många tårar kommer dock att fällas..

Min jättebäbis
Hej.

Jag är inte människa just nu och kommer förmodligen inte bli det igen förrän efter måndag 17.00 då provet är avklarat. Jag kunde inte sova bra alls natt och ändå är det hela 5 dagar kvar! Jag mår dessutom illa hela tiden. Jag vaknade 05 i morse, pigg som en mört och nu är klockan över 00 men mina ögon är uppspärrade till max. Ikväll blir det allt en liten sängfösare..

Idag har jag jobbat, kokat palt och haft pappa på besök. Samt skitit knäck. Kanske skulle jag må bättre om jag fick nätshoppa hem något litet ting..
Hallå.

Vilket härligt väder vi har fått. Igår jobbade jag KMs lektioner och jag kan säga att jag var helt tömd på energi efteråt, som tur var fick jag chili sin carne och chokladtårta när jag kom hem som snälla Sofie hade skickat med.

Idag inledde jag dagen med en hundpromenad, och sedan en härlig skrittur med Simzon. Jag har hunnit med lite städning och ska åka in till stan om en stund för att säga adjö till en vän som flyttar ner till Göteborg. Ikväll är det städdag på hippo, var där eller var en fyrkant.
Sköna söndag.

Typ hela dagen har spenderats i soffan med en god bok med undantag av en hundpromenad och en tilllagning av en fantastisk vegetarisk korv stroganoff. Kl 18 hade jag min lilla dressyrgrupp på hippo och när jag kom hem tog jag en lugn kvällsritt på min lille S.

Jag har förövrigt bestämt mig för att åka ner till Skara och göra ridprovet, det må bära eller brista. Jag ska få hyra en häst på ridskolan där nere, känns ju jättepeppande att alla andra kommer att komma dit på sina flashiga tävlingshästar som de ridit på i typ 7 år. Men jag resonerar som så att det vore dumt att försitta chansen nu när jag faktiskt blivit kallad trots en något bristande behörighet. Jag söker nu ett glatt resesällskap om någon känner sig manad! Eller det behöver faktiskt inte ens vara särskilt glatt bara jag slipper köra 93 mil ensam på en dag..

Nu ska jag se ett avsnitt av true blood om Robin finner den mytomspunna USB-stickan och sedan söva. Godnatt!
Hallå!

Idag har vi vandrat fram över stock och sten, vi gick minst 2 mil i väldigt blandad terräng (man gick bland annat över ett berg). Mot slutet var jag ganska psykiskt utmattad. Jag hade förmodligen haft lika mycket socialt utbyte av en huvudlös torso som jag hade av min sambo längs slutet av den där vandringen, men tittar man på bilderna så ser det onekligen ut som om vi haft ganska trevligt.

En tidig fikapaus. Jag trodde dock inte att den var tidig! I min enfald trodde jag typ att vi hade gått hälften när vi i själva verket kommit en femtedel ungefär. Gifflar rocks.




Här blickar jag ut över vad som verkade vara ett mycket aktivt bäversamhälle..




En åker där hundarna fick löpa amok en stund. Mio fick fnatt!




Tillbaka vid bilen, lätt sprängd efter dagens strapatser :) Rilla var till synes oberörd.. 2 mil i halvtaskig terräng är ingenting för en liten pinscher!
Godmorgon slorgon.

Min gårdag vad fasligt lång. Jag började jobba 7.00 (men min morgon började betydligt tidigare) och kom ifrån jobbet 20.00. Åkte och handlade och var hemma vid 21. Mockade men orkade definitivt inte rida, sedan tog jag in hästarna och tog en dusch. Klockan var 22 när jag äntligen skulle få äta en skrumpen nudelmiddag men vi blev jag hämtad av Sonja, jag tog förvisso med mig nudlarna och en liten kastrull men där bjöds det på mycket godare grejer inkl vin. Kom isäng vid 1 och har sovit som en däckad.

Nu är det dags att packa fikaväskan för strax ska vi iväg och vandra tavelsjöleden, vi och alla hundarna. Rilla är peppad till 100!
Godmorgon.

Gårdagen var lång. Nu ligger jag och vrider mig i nöjdhet över att jag kan ligga kvar i mina nybytta sängkläder hur länge jag vill. Man skulle kanske kunna tro att det skulle bli svårt med tre hundar i huset men de är riktiga sömntutor alla tre..

Idag ska jag motionera mina djur och sedan bege mig in mot staden för en middag och ett biobesök tillsammans med en tröstande vän. En får hoppes att solen kikar fram någon gång under dagen! Jag ska passa på att njuta av min lediga dag för imorgon väntar ett (självvållat) monsterpass på jobbet.
Jisses vilken fantastisk dag detta har varit!

I morse fick jag ett sms av Sonja "Kom över när du vaknat!" och jag fick genast mina aningar. Det lilla fölet hade ploppat ut under natten! Hon är underbar den lilla krabaten. Det är verkligen helt otroligt mysigt att ha en liten fölis på gården, man vill smyga dit och titta på den hela tiden men får hejda sig ibland.

Efter fölinspektionen rullade vi igång dagen med en cykeltur med hundarna i det fina soliga vädret. Robins syster Sofie har varit här med lilla Wilma och det blev en spontan grillning till lunch! Efter det mockade jag och läste lite i min bok för att känna lugnet. Mot kvällskvisten motionerade jag pållen, gick en promenad med Sonja som skrittade ut på Bella och sedan tog vi ut Metra och fölis på en liten kvällsluftning.

Jag fick förresten ett brev idag om att jag är kallad till ridprov inför ridlärarutbildningen på distans som jag sökt, dock verkar det här med själva distansen lite luddig så jag får se om jag ger mig iväg, ridprov och utbildning håller nämligen till i Skara! Jag har sänt i väg ett mail och inväntar info. Tycker nog inte man kan kalla det distansutbildning om man måste bo i eller i närheten av utbildningsorten..

Idag har jag verkligen samlat energi i sommarvädret. Jobb imorgon, godnatt!
Hej igen.

Jag råkade somna mitt i det där inomhusmyset och sov en timme, vilken fröjd det var för kropp och själ! Tyvärr drömde jag en lång dröm om ett enormt godishus så när jag vaknade blev vi tvugna att åka till affären och handla lösviktsgodis.. med i korgen slank även ett paket ägglikörglass. Mmm. Observera att jag typ aldrig köper något annat godis än en chokladbit ibland men idag fick jag en craving för vass för att motså.

När jag vaknade hade jag även fått en liten uppdatering om Älvan på mailen. Tydligen "verkar hon trivas", jag har lite svårt att tro på att min känsliga dam landat så fort på nya stället men ok :) Hon lever ju i alla fall och har inte heller råkat ha ihjäl någon. På onsdag skulle hon få gå ut på betet och då blir hon nog nöjd!

Det är klappat och klart att jag åker ner till Nora i slutet av juni, då ska vi åka ner till Älvan och hälsa på! Vi har även köpt festivalpass till Peace and love så jag kommer att få se Kent! Hög lyckofaktor.


Älvan på bete 09, just innan hon blev min!

Öj!

Måndag idag. Jag har haft hoppkurs för ponny lördag och söndag samt dressyrträning söndag kväll. Mitt på dagen igår drog jag igång en storstädning som jag inte riktigt hann avsluta så nu är hela köket belamrat med saker som ska slängas och sortera. Idag är jag mystiskt nog inte alls lika peppad på att fortsätta.

Jag har varit inne på hippo och jobbat stalltjänsten idag, sedan åkte jag ut till Holmsund och fick mina däck bytta. Det var väl på tiden det. Det regnar och är trist utomhus så vi tar en liten lutare på sängen hela familjen, ska ta mig ut till stallet på ett tag men det krävs sannerligen en timmes inomhusmys under en varm filt först.
Haj.

Jag har gått på högvarv hela arbetskvällen, pweeew. Varvar ner med ett glas halvjäst vitt vin. Nu ska jag strax ut och ta in våra pållar och sedan gör jag nog kväll i stugan. Har hoppkurs lör-sön. Sedan tog jag visst på mig att jobba måndag morgon också bara för att det är så trist med sovmornar..
Godkväll.

Jag har haft en bra dag och kryper strax i säng efter en kort uppdatering. Jag har jobbat mina små torsdagstimmar, ätit middag i sällskap av Fridi (hon såg på) samt ridit och haft en lektion i Håkmark. Gick en kvällspromenad med sambon och vovvarna och upptäckte därefter att min käre Mio fått ett sår på en trampdyna, han är verkligen inte rädd om sig den där. Han har dock gjort mig till en mycket skicklig sårskötare! Simzon har det slagit slint för kan jag berätta, är duktigt less nu tredje kvällen jag tar in då han beter sig som en galen gräshoppa. Vi vill alla ha tillbaka Älvan - som förövrigt är seminerad igår! Coolt.

Senare delen av kvällen har jag spenderat med att rensa garderoben och lägga upp en del grejer på tradera. Sist jag gjorde en rajd tjänade jag 2000 spänn. Men nu, godnatt!

Mio my love i strut (gammal bild från senaste veterinärbesöket, trampdynan kräver tack och lov ingen fruktansvärd strut!)

Hej!

Det har varit några intensiva dagar. I måndags skickade jag iväg Älvan med Greens hästtransporter vid 8 på morgonen. Hon ville inte lämna gården, eller framförallt Simzon, så det var lite hjärtskärande. Efter lastningen blev jag upphämtad av min far och syster och sedan åkte vi mot Örebro. Vi inkvarterade oss på hotell, åt mat på en helt sjukt bra indisk restaurang, jag nervösbajsade en del, och på tisdag morgon åkte vi ut till stuteriet och tog emot Älvan när hon kom. Nu undrar säkert en hel del varför vi inte körde ner henne själva och anledningen är helt enkelt den att Ä är väldigt otrygg i en vanlig finka och fick därför åka lastbil. Att jag åkte med ner beror bara på att jag är blödig..

På tisdagen fick vi i alla fall se några fina hingstar och föl. Älvan fick en stor lapp på sin grimma med sitt namn och kommer inom kort att släppas på bete i ett soligt Örebro (på en fantastiskt fin gård!). Imorgon ska jag ringa och kolla hur hon har det. Min lilla minigris! Det kändes väldigt konstigt att lämna henne där och här hemma är ingenting sig likt utan henne. Simzon går i hagen med Bella och det verkar inte vara någon som gillar det arrangemanget. De var hemska att leda in tillsammans idag. Simzon har faktiskt varit på dåligt humör både tisdag och onsdag, kan det verkligen bero på att hans älskade Älva har åkt?

Idag har jag jobbat och det har gått som smöre. Nu ska jag packa upp mina böcker som kommit från adlibris och börja nöta i den som verkar bäst. Godnatt!

Hingsten Sir Oldenburg. Nyrullad men fantastisk! Fridas bild.


En liten skymt av gården.
Godkväll.

Jag har precis kommit in från kvällens bestyr i stallet och en kvällspromenad med mina fina hundar som, tro det eller ej, faktiskt är både FRISKA och LYCKLIGA.

Jag sov länge idag, Morbergarn gjorde sitt igår om man säger så. Även 2 timmars intensiv dans. Vi har varit och ätit middag hos Robins mor som fyllt år, vi fick supergod mat och en liten doggybag med oss hem.

Jag har lite nervösmage inför morgondagen eftersom jag drömde en hemsk lastningsdröm häromnatten (av någon anledning så skulle Greens lasta Älvan med hjälp av en lyftkran och tappade henne i luften!). Det blir att kliva upp tidigt imorgon för att raspa hennes fötter en sista gång, hälla på switchen (som jag glömde i Robins bil och kan därför inte göra det idag) och ta på henne sin nya grimma <3 Tyvärr har hon inte fällt klart ännu så hon ser aningens ovårdad ut..

När  hon är lastad åker jag, pappa och Frida ner till Örebro med bilen. Det blir en kombinerad resa. Vi ska besöka stuteriet och titta på den fina hingsten samt kolla att Älvan kommit ner helskinnad, sedan ska vi umgås och sova på hotell. Frida ska få en försenad födelsedagspresent som jag vet att hon både vill ha och inte ha.

Nu måste jag packa lite!
Tjo.

Tjoflöjt.

Jag försökte inleda dagen med en sovmorgon men det gick sådär. Min näsa var lite för tät för att en sovmorgon skulle vara behaglig. Jag har dock tagit det himla lugnt idag, varit ute i stallet och varit ute med hundarna. Hade tänkte rida idag men jag har verkligen inte lust att fara ut i detta väder. Simpen vill inte heller, har han sagt.

Robin har varit iväg på hemligt uppdrag. Jag ska snart studsa in i duschen och göra mig respektabel, det blir en sväng in till stan ikväll tillsammans med Mallis och en flaska "Morbergs"! Undrar bara vad det blir för outfit i detta regnrusk..

Hoj hoj.
Godkväll.

Jag har haft en bra dag på jobbet med mina härliga elever och arbetskamrater. Avslutade arbetsdagen med att vinka av fina Dino som åkte till sin nya ägare! Kom hem, gjorde stallet och ligger nu i sängen och budar på mystiska kläder på tradera.

Det börjar dra ihop sig för Älvans avfärd! Det börjar kännas i mammahjärtat att hon ska bo på annan ort i okänt antal veckor framöver. Och dessutom åka lastbil!

Nu ska jag ladda inför morgondagen. Godnatt!
Hallå!

Jag inledde gårdagen med att försova mig. Helt sjukt! Det känns som en dålig bortförklaring, men det är sanning, att alarmet på mobilen aldrig ringde. Men det var mobilens fel! Den jäveln. Jag har ett fast alarm på onsdagar - 05.30, men när jag vaknade (av mig själv, med en påträngande känsla av panik) hade den själv ställt om sig till torsdag! Besynnerligt och mycket otrevligt.

Jobbade och handlade. Hanna red och mockade under dagen så när jag kom hem ställde jag mig och gjorde ett storkok av en gryta som Ida tipsat mig om. Slängde ihop en massa grönsaker och quornfärs med kokosmjölk och sweet chili. Jag mindes nog inte allt som skulle vara i, men det blev gott och cirkus 9 matlådor. Det blev även en kvällspromenad med vovvarna.

Idag började jag 11. Jobbade några timmar, åt middag med Marlene och åkte sedan ut till Håkmark för att rida och ha en lektion. Kom hem vid 7 och då var det nagelfix som gällde i gårn bredvid! Gjorde sedan stallet och nu ligger jag på sängen med halvöppna ygen.

Imorgon blir det jobb och stall som vanligt, tror inte jag mäktar med någon fler aktivitet. I helgen är jag dock ledig, så förhoppningsvis orkar jag hitta på något läckert då.

Min tumnagel i ny skrud
Hallå där.

Jag är ett gammalt stelt fossil. Valborgsfirandet igår i Gräsmyr hade både sina bra och dåliga sidor. Vi åt gott, det fanns en brasa, jag och Sofia smet iväg på ett litet sidospår och smygköpte dessert, vinet var gott och jag fick en oerhört fin present från Teneriffa. Jag har dock insett att jag är totalt oförmögen att släppa loss nu för tiden. Vid 3 tyckte jag att festen borde varit över, jag gick och lade mig men somnade aldrig pga den höga hiphopbasen (all annan musik hade känts bättre) och de vilda diskussionerna. När klockan var 6 var jag sjukt less och önskade att jag aldrig lämnat Morbyn. Robin försökta kura ner sig i sängen med mig på morgonkvisten men jag var alldeles för arg och han fick sova i soffan. Jag tror att jag eventuellt lyckades sova 2 timmar under morgonen trots fullt ljusinsläpp, sedan läste jag ut min bok, gick ut med hundarna och så for vi hem.

Vi hämtade hem Rillan i Holmsund och var inte hemma förrän vid 15. Det är kanske inte helt friskt att känna som jag gör men jag får verkligen ångest över att möka bort en hel dag på det här viset. På grund av sömnlösheten har jag bara guppat omkring som en degklump utan ork att göra något. Missförstå mig inte, jag älskar att slappa och mysa och ta det lugnt men då ska det vara för att jag redan gjort bort alla måsten och med gott samvete kan lata mig.

Nu har jag precis beställt hem 4 pocketböcker från adlibris för jag är så himla lässugen. 4 pocket (som jag vet kommer att vara helt sjukt bra) för 150 och gratis frakt, det är ju fantastiskt.

Mysigt!