God förmiddag!

Nu sitter vi bänkade på Globen igen. Just nu är det paus i dressyren och jag surar lite för min yoghurt har runnit ut i väskan.

Igår såg vi dressyr och hoppning samt finkammade mässan, Gastro har fått ett nytt fint vitt Miasschabrak.



Frukost på McDonalds på väg till Globen igen!


Hippologums ridinstruktörer gör Stockholm ;)



Hallå!

Sitter i Globen och myser. Är tyvärr extremt trött trots en rejäl kopp kaffe, men vi har trevligt!

Jag skulle skugga min tatuering på armen igår, trodde väl att det skulle ta en timme men det tog 3,5. Då blev det inte bara en hel del bläck (det liksom bara växte) utan även några spökhistorier, gynekologhistorier (ok, det var mest jag som stod för dem) och kaffe.

Lite tillspejsad i instagram, älska tatueringar!


Jag äger tydligen en sån här. Vad jag ska ha den till är oklart..


Plastjulgranen ihopmonterad - Check
Tre saffransgifflar ätna - Check
Hej.

Jag tar en mikropaus på sänga. Har just hittat en låda med kläder som jag inte sett ryken av på 4(!) år, det är som julafton!

Dagens jobbhändelse var brandskyddsutbildning. Jag har fobi för bränder, så det var lite olustigt.

Praktiska övningar 


Nu börjar jag gruva mig för kvällspromenaden, hurvens.
Till och med betala räkningar kan vara mysigt om man har två mjuka brunbröder i soffan :)


Hej där.

Jag håller på och lagar mat för första gången i denna lägenhet, det blir indiskt.

Vi har det hektiskt på jobbet just nu med allt möjligt, ska bli så skönt att få komma iväg till Stockholm i helgen och göra något annat! Innan dess måste vi (jag och J) bli klara i gamla lägenheten så vi kan lämna det åbäket bakom oss. Det är alltså Stockholm horseshow i helgen om jag inte nämnt det tidigare! Denna gång stannar vi fredag-söndag så vi hinner insupa atmosfären grundligt.

Jag har ridit på min fina springare idag också, den lille mysarn. Han behövde få jogga runt lite kravlöst för att hålla igång storkroppen.

Nu tror jag riset börjar vara redo!
På återseende.
Godkväll.

Gick igenom en gammal låda idag och hittade en gammal Bamsetidning som jag sparat. Innehållet är ju lite speciellt :P


(läs orden baklänges)
Emergency!! Det ligger något i Rillans säng..


Lördagskvällen fick ett snöpligt avslut då J råkade stoppa in ett finger i ögat på mig.

Nu ska jag iväg till min stjärna för en tur i skogen! Hoppas det är uthärdligt kallt..
Hallå.

Jag ligger i skrivande stund i ett mörkt rum och lyssnar till ljudet av en xbox.

Jag har jobbat 9-15 idag, med ett gäng som gjort grönt kort prov. Sedan blev prinsen vaccinerad och därefter var jag och hämtade lite kläder i gamla lägenheten samt utförde några ärenden. Jag var så trött när jag kom hem att jag la mig på sängen en stund men kunde inte somna så här ligger jag nu och undrar om jag ska orka äta någon middag.

Veckans nyhet är i alla fall att Jonathan nu har så långt hår igen att han kan sätta upp det i toffs. Det är lite av en dream come true..

Love of my life och en risifrutti


Man kommer hem, andas ut, tar fram glassburken ur frysen, går till sovrummet för att byta om till något fredagscasual.. Och inser.. Att man måste ha haft gylfen öppen större delen av arbetsdagen.
Lång dag idag! Imorgon kl 7 inviger jag tvättstugan här i nya hyreshuset, ska bli mycket spännande att se om maskinerna håller samma standard som på rågången.

Jag har förresten uppgraderat mitt fina arvegods gratängformen till en fruktskål så att jag ska kunna se den oftare, nice!


Jag orkade aldrig uppdatera bloggen igår kväll, jag var inte nådigt trött, men jag måste ju berätta om clinicen med Jens Fredricson som vi hade på Hippo igår! Jag har aldrig sett honom på clinic förut och blev glatt överraskad över att han var så otroligt inspirerande och duktig, vilken känsla karln har!

Jag stod som banpersonal vilket gjorde att jag kunde se allt i minsta detalj, och i fikapausen fick vi fika tillsammans med honom i personalrummet och ställa egna frågor. En värdefull kväll. Nu vill jag hoppa mera!







Ibland undrar jag om man skulle ha inriktat sig på frimärken istället.

Igår eftermiddag tyckte jag att min lilla häst verkade återställd, kanske något medtagen men han åt och drack med god aptit. På kvällen skulle jag därför avlägsna nålen och slangen som han hade i halsen. Jag älskar ju att ta bort stygn och små operationer så jag såg fram emot det i smyg. Men tji fick jag.

Jag var jätteförsiktig när jag drog ur slangen och korken satt på men ändå uppstod ett högt vidrigt sörplande ljud. Det liksom bubblade i ådran. Jag fick panik, jag trodde att jag lyckats trycka in en massa luft i ådran och att Gastro skulle dö när det nådde hjärtat. Tack och lov kom Maria Sandberg i rättan tid och sa att det inte skulle hända.. Hade dock redan hunnit ringa två samtal i panik.

Jag måste verkligen ta mig samman.



Godmorgon!

Här kommer en liten lägesrapport. Efter dropp, smärtstillande och en promenad i ridhuset igår kväll började lille G att fippla med några höstrån. Efter midnatt kom han igång och åt tuss efter tuss så till slut åkte jag hem och sov några ynkliga timmar. Nu på morgonen när jag kom tillbaka hade han ätit allt hö jag lämnade och även druckit en halv hink. Kanske slipper vi åka in idag!

Lite gladare


Jag vandrar i ridhuset med min älsklingsprins som är dålig. Han vill inte äta eller dricka och dreglar oavbrutet. Två veterinärer har kollat honom utan att hitta något, ingen kolik, ingen hög puls, ingen feber, inget konstigt på blodprov, han har fått dropp och en slang i strupen. Jag blir galen. Och ruinerad.

Jag är livrädd för kolik jämt, Gastro får mycket hö och så ofta som jag kan, jag blöter allt kraftfoder, han har alltid vatten i hink trots att han har vattenkopp. Snacka då om att det börjar äta mig inifrån att han inte ätit sedan i morse!

Är det inte bättre imorgon måste vi åka in och pejla av matstrupen med en kamera som jag förstod det..

<3


Så lätt. Varför finns det inte en Kent-kategori?


Jag har ju förresten glömt att lägga upp bilderna från kursen i akuthjälp som vi på jobbet fick göra på brandstationen i torsdags. Det var lärorikt. Det är ju ett väldigt viktigt ämne men man kunde ju inte låta bli att skratta emellanåt, det är ju inte varje dag man får se sina kollegor rädda livet på små bystar i plast..




Hoho.

Alltså, mina glansdagar verkar vara över. Åh vad vi inte skulle ha gått ut igår. Vi skulle ha suttit kvar hemma, ätit potatisbakelser, druckit rom och cola, spelat words in a pic och lyssnat på electro latino. Men nej, vi skulle givetvis bege oss ut i Umeås katastrofala nattliv. Där den ena människan är otrevligare än den andre, och den tredje vill slåss.

Vi fick i alla fall lite spänning på vägen hem. Stormen hade orsakat att en byggställning blåst ner från utopias tak och landat på en kille (som det gick bra för ska jag tillägga), och en träskiva typ 2x3 meter hade blåst ända till folkets hus-sidan av vasaplan. Brandkåren var där och plötsligt passerade jag någon jag kände igen, och utbrast (jag hade ju druckit några rom och cola): "det är ju du som var vår hjärt och lungräddare!" Mm, så kan det gå. Tror han kände igen mig på min leopardmössa iaf.

Ikväll har jag bjudit ut Jonathan på middag men fram till dess ska vi bara slappa, känns som lyx!

Sofia får ta del av något chockartat på Saras telefon..



Jonathan fyllde 30 igår och hans vän James fyllde (okänt antal) år i tisdags. Idag fick dom en present av mig och Sara, nämligen en ridtur! Jonathan fick rida på gentlemannen Magic och det gick fint :) Nu blir det party!




Bara för att tre personer idag har sagt "Hur kan du ha så långa naglar i stallet"..
Skulle lite käckt hjälpa till att tränsa en ovillig. JF fick ta över efter min skada..

Jag har precis upptäckt citiboard, fantastiskt. Men kan man sälja vad strunt som helst?

Denna vill man ju inte gå miste om, en hunka så är den din!


Godkväll.

Hela familjen (som till större delen består av djur) är samlade i soffan i en så kallad hög. 

Jag har ganska nyss kommit hem från stallet, jag och G var med på hoppträningen men höll det hela på låg nivå eftersom han inte är helt igång igen. Vi var väl inte lysande direkt, men vi var glada.

Vi har förresten även haft ponnykul idag på jobbet! Jag har skuttat små sockerbitshinder med lilla Silver, b-ponny. Tråkigare kan man ha.

Nu är det snart dags för sänga, ska upp med tuppen.
God måndag.

Jag inledde dagen med att försova mig, så vansinnigt pinsamt. Något måste ha hänt med alarmet. Jobbet har iaf flutit på utan större missöden.

Efter jobbet red jag på prinsen och han var så fin! Han verkar ha vilat sig i form den lilla illbattingen.

Nu är jag på nydalahöjd och trycker i mig en sallad från Ica berghem, jag har lite uppsättning av gardin och duschdraperi framför mig. Och kanske ett litet bad hihihihi..

Min fikus Jon (som tidigare bodde hos paret Cardon) börjar vara väldigt berest inom umeåområdet. Här på väg ut till bilen.


Vilket fantastiskt namn på en dryck!


Jag blir aldrig less på skräpmat. Idag blev det lunch på Frasses. Därefter fick jag en efterlängtad hylla från jysk! Nu i skrivande stund sitter vi och tar en fika med världens bästa pappa som precis levererat två bruna djur hit!

Jag vet, det är helt otippat att jag skulle kunna knipa en så här snygg kille. Men plötsligt händer det!



Nu har även Fisi fått flytta pga panik i andra lägenheten, alla hennes favoritplatser försvann en efter en. Hon är på synnerligen gott humör, hon tror nämligen att vi flyttat bort från hundarna. Ikväll raseras tyvärr hennes drömmar för då kommer dom också hit :)


Hallå!

Jag försöker ensam montera ihop en stor divansoffa här, men börjar misstänka att jag saknar några viktiga delar :/ Jag har även lyckats baxa in en stor hylla i ett rum, men det blev inte bra  och nu får jag inte ut den därifrån.

Vi har iaf haft en bra konferens, god middag på TC och efterrätt på Waynes.




"Jaha vem är det där nu då.. Vad ska han ut i träsket och göra. Men vad fan göööör han?"

Pappa fågelskådar vid frukostbordet


Godmorgon.

Jag sitter hos pappa och dricker kaffe. Jag är här för att lämna hundarna till imorgon så de slipper värsta flyttkaoset. Han lät mycket besvärad i telefon när jag ringde och frågade om jag kunde få en liten frukostbit också, men magen började kurra väldigt bestämt efter Holmsundsvägen så jag hade inget val!

Jag släpade mig ut i skogen i morse. Vi var typ helt ensamma denna tidiga lördag.



Hej fredag hej!

Hann som vanligt precis hem till att se utröstningen i Idol, Jens och Kevin vilka killar!

Har slut på hjärnceller efter alla dagens lektioner, men det har varit riktigt roliga lektioner måste jag medge. Alltid lika spännande att stänga stallet efter afterworken, benskydd, grimmor och täcken lite här och var ;) en riktig fredagsskattjakt.

Började ju förresten dagen med sovmorgon idag, fantastiskt skönt. Jonathan sover aldrig speciellt länge (och jag skulle kunna sova 1,5 dygn med uppstigning endast för att slå en drill) så han morgonkissade hundarna och bjöd sedan på varma mackor i sängen. Bland annat.

Nu har jag lite me-time i soffan med en burk glass. Köket ser ut som ett slagfält pga flytten och jag börjar misstänka att Jonathan har tagit sig friheten att packa saker som jag planerat att snöra åt piiip..

Ser i smyg fram emot morgondagen då vi ska ha konferens med personalen och styrelsen. Man kan ju tycka att jag skulle känna mig mätt med en hel vecka i rad med mina arbetskamrater men nej. Alltid kul att få umgås lite civilt!

Godkvällz.

Elias håller stämningen uppe på face!


Avrundar med ännu en fin bild som Malin tagit på min prins.


Godkväll!

Jag sitter och trycker mackor i ren panik. Jag är superhungrig och dessutom går det en mycket ångestframkallande film på tv.

Jag trodde vi skulle få nycklarna till nya lägenheten men tji fick jag. Bäst vi får dom innan lördag för då går första flyttlasset, jag är så peppad!
Jaha. Bara för att mitt förra inlägg innehöll ett vuxenord så fick jag plötsligt typ 10 fler läsare än vanligt.

Idag har jag jobbat, som alla andra onsdagar. Tagit hand om hästen som fick gå i skritten idag och fixat inför flytten som påbörjas i helgen. Vi lever i totalt kaos här sen vi tömde mitt förråd.

Jag har givetvis även tittat på Bonde söker, det är ju veckans höjdpunkt. Programmet har en perfekt blandning av skräck och förtjusning!

Nu sova!
Hur ska jag våga spela quizkampen efter det här??



Observera mitt snabba och rätta svar..
Godkväll.

Ligger i sängen och äter frusen frukt. Karln klev upp efter mig idag och som vanligt sover han också före mig. Det tar väl på krafterna att vara ihop med mig tänker jag.

Jobbade dag idag, fick bland annat äran att rida vår nya söta ponny Jörn. Gastro fick nya skor. Efter jobbet fick vi hjälp av pappa att tömma mitt förråd på berghem inför flytten. Efter det fick jag med mig Jonathan till stallet för att brodda och kvällsmocka. Och lite mer därtill.. I stallet är man aldrig göralös :)



Pffff.. Den här kan jag i sömnen!


Måndag långdag.

Jag trodde aldrig att jag skulle ta mig upp ur sängen i morse men på något vis var jag ändå på jobbet en minut i 7.

Slutade 15 men satt inte på hästryggen förrän 17.20, jag fattar inte vart all tid i stallet tar vägen! Det är makalöst. Men det var fint att skritta lite på prinsen.

Efter stallet åkte jag och rekade mitt förråd som pappa ska hjälpa mig att tömma imorgon. På vägen blev det plocksallad från Ica Berghem, en helt fantastisk butik. Tur att jag snart bor nära igen.

Nu har jag tippat i soffan. Saknar min karl! <3



Hej.

Jag har haft en bra söndag må jag säga. Började med sovmorgon, sedan skogstur med karl och tre hundar, hämtade upp subwaymat och Malin, sedan spenderades ett par timmar på hippoläktaren.

Gastro har ju lyckats slå på sig i hagen på något vis men nu verkar han vara helt återhämtad, så skönt! Imorgon blir det lite skritt igen.

Jag har även varit och lämnat lilla Nima, det var tråkigt. Vi ville hellre lämna tillbaka Rill. Sedan så har jag handlat lite och på vägen hem såg jag att det fortfarande var fullt med ljus på kyrkogården så jag tog med mig mina hundar och tog en kvällspromenad. Det är alltid stämningsfullt på kyrkogården men extra vackert med alla ljus!

Nu ska jag tvätta lite, äta en krämbulle, ta ett bad och sedan vänta på J som jobbar kväll.

Gastro (Malin har fotat!)


Lilla Nima



Kyrkogården 


Jag vet att jag är gammal och grå men jag förstår seriöst inte grejen med Halloween. 

För det första, det finns risk för att okända barn kommer och knackar på i läskiga kostymer. USCH! Jag vägrar öppna och det har jag alltid gjort. Kommer ihåg en halloween på glassgränd när en person i screammask ringde på, jag ålade fram till dörren så att jag inte skulle synas i fönstret och kastade mig på låset.

För det andra, så verkar halloween även handla om att få en ursäkt att klä sig som en prostituerad. Alla vill vara catwoman. Jag har inte haft något intresse för att klä ut mig i vuxen ålder, det är väl därför jag inte hakar på. BK gjorde ett försök för många år sedan en halloween, jag minns inte vad de andra var men jag var en cowboy. Jag hade nyligen ramlat av en häst och hade ett blåöga så jag behövde inget smink. Jag minns inte om vi uppskattade tillställningen..

Nu ska jag äta lite marshmallows på burk!
Godmorgon!

J har åkt till jobbet och jag har inte rört en fena, så himla skönt! Ingen av hundarna har heller klivit upp, det är rätta takter det!

Jag har haft en mycket förvirrande dröm i natt. Jag hade en travhäst som stod på landet någonstans men jag hann aldrig dit för jag var i Stockholm med BK där vi jagades av en rånarliga och kröp genom ventilationstrummor och liknande. På gatorna förflyttade vi oss i en motordriven garderob som rörde sig i en hastighet runt 20 km/h men rånarna kunde ändå inte komma i fatt den..

Nu ska jag strax ta en tur med vovvar i skogen, lunch och sedan blir det stallet ett obestämt antal timmar framöver! Måste bara kolla på startlistan när mina favoriter rider :)

Ett sjukt bra djur 



Hej.

Alltså Nima. Hon har varit med i stallet idag typ hela dagen. På kvällen efter lektionerna knöt jag fast henne i kopplet under mitt skrivbord och gick för att titta lite på hoppträning, när jag kom tillbaka låg hon visst inte kvar under skrivbordet :)

Hur hon tog sig lös är en gåta, men nöjd var hon!

När jag till slut lyckades slita mig från stallet svängde jag in på Ica och handlade lite budgetlyx, det är ju ändå fredag! Nu mys i soffan en stund med J <3


God fredag!

En kvart i soffan före jobbet. Ska bli skönt med en helt ledig helg! Bara titta lite på hoppning och mysa med djuren :) 



Hallå!

Jag började dagen med utsläpp i stallet. Min stackars Gastro är fortfarande svullen i ett framben, som tröst för att han bara får stå och glo hela dagarna gav jag mig på en amatörmassage. Jag var helt död i armarna efter typ 20 min men G var då väldans nöjd.

Åkte hem, promenerade hundar, åkte till vårdcentralen och kollade mina hemska utslag bland annat (jag har undanhållit dem här i bloggen för allas trevnad men sanningen är att jag är helt flammig över hela kroppen sen typ en vecka tillbaka), började jobbet 14.00 och slutade 22.15. Då blev det lite kvällsmockning och byte av lindor på G.

Nu ligger jag äntligen i sängen och myser. Vi har en liten gäst här i sovrummet! Nima är här och stannar till söndag. Hon blev så glad när hon såg mig <3

Godnatt!