Förra måndagen var jag och systra och hälsade på min favoritperson, hade nästan glömt bort att jag tog den här lilla bilden! Om jag blir hälften så söt som mormor när jag blir gammal kan jag skatta mig lycklig :)

Världens sötaste mormor


Ikeadags! Vi har varken plats i bilen eller mycket pengar i plånboken, men jag är väldigt spänd på den nya avdelningen med inslagspapper, etiketter och snören. Jag älskar att göra fina paket, ett genetiskt arv från mor.

Vi har spenderat natten i det gamla sanatoriet vid Boda Borg (eller är det den byggnaden som kallas Boda Borg?) 12 personer och 7 hundar i samma "lägenhet". Det gick bättre än man kan tro! 

När vi skulle åka blev Mio rädd för att bli lämnad och klämde in sig bland packningen <3


Hört på rastplatsen:

Isac -  Var det skönt att sova?
Jag - Jag sov inte. Jag bara låtsades så att ni inte skulle prata med mig.

Det kallar jag ett uppfriskande morgonhumör!
Hej.

Att köra bort från Umeå när det är nationell tävling på Hippo är väldigt trökigt och av någon anledning verkar det alltid hända mig. Nu sitter jag i en bil med Jonathan, systra och Isac på väg till Sundsvallsområdet för diverse aktiviteter. Det är pappa som har styrt opp.

I torsdags fick jag lite go'bläcke på lillarmen min, gjorde lagom ont på undersidan av handleden men nu har jag bara lite kvar sen ska den vara klar! Då är det bara att börja spara ihop till nästa då..


Pappa tog följande fina bild på klubbdressyren. Vi har tränat lite på halterna sen vår första start ;)


I söndags gjorde vi vår 4e dressyrstart tillsammans, jag och G. Jag var lite smygseg efter bröllopet och totalt onervös. Hästen var oknoppad och rätt stretig på framridningen. Det måste ha varit en god kombination för det gick riktigt bra på banan och vi fick 65,60% vilket firades med många morötter.

Mysdjuret


Vi var på bröllop i lördags. Bröllop är ju trevliga tillställningar trots att romantik inte riktigt är min kopp av the. Bruden var vacker, maten var god, vinet serverades generöst. Jag och Jonathan var placerade så långt ifrån varandra som det bara gick, stämningen var god tills han efter ett par timmar tyckte att jag hade alldeles för trevligt med kubanen bredvid mig. Då fick jag placeras om :)
Jag missar en enda dag på flera veckor att gömma mina hörlurar och vips är de försvunna igen. De befinner sig garanterat på precis samma plats som en viss chilenare..
Så. Jag gör ett nytt försök att uppdatera. Detta har hänt sedan måndag (i kronologisk ordning):

- Jag har fått skriva på mitt anställningsbesked! *partytuta*
- Jag och Jenny har haft b-ponnyrace i skogen.
- Jag har ätit middag hos mor.
- Jag och Gastro har hopptränat.
- Jag och Stina har släpat Jonas genom stallgången och vidare ner i vattenspiltan..
- Jag har deltagit i firandet av Chiles nationaldag genom att äta empanadas i världens mysigaste uterum.
- Jag har trimmat dressyr.
- Jag har fått typ 17 ofräna kråkor då rösten brustit under kvällens lektioner.

Detta har Mio gjort:

- Ätit upp Jonathans uppehållstillstånd.

Ny kompis 


Vad ska man göra när den här skitappen trollar bort ens långa inlägg tre gånger efter varandra? Den låtsas spara mitt inlägg men nästa gång jag går in är det borta. Snart lägger jag ner det här.
Jag och Jonathan har en helt seriös diskussion om vilket datum julafton ligger på i Sverige.. Jag känner mig rätt säker på min sak :)
Jag är inne i en känsloperiod igen. Ibland undrar jag om jag lider av något extra. Jag kan gå ett år kall som en gråsten utan att fälla en tår och sen kan det komma en vecka då jag grinar varje ledig stund.

Nåväl, det var inte det jag skulle blogga om. Jag ska blogga om påhopp. Jag känner mig ideligen påhoppad för att jag inte äter kött samt värnar om djurs liv och välbefinnande. Varför undrar jag? Och vill gärna ha ett svar. Vad är det som sticker i ögonen egentligen? Det går ju inte att räkna längre hur många halvspydiga och spydiga kommentarer jag hört/läst genom åren men här är ett urval vanliga:
"Om du skulle ta och bry dig lite om barnen i Afrika istället"
"Människoliv är väl ändå mer värda än djurliv?!"
"Varför ska man engagera sig i andra länder, du kan väl ta hand om det som finns i vårt land"
"Det är ingen ide att du engagerar dig, det är bara en droppe kiss i havet"

SERIÖST!!! Vad i hela helvetet är det som säger att man helt plötsligt skiter i människor för att man råkar värna om djuren? Jag är en person som tycker synd om allt försvarslöst som far illa, djur, barn, gamla, utsatta. Bara för att jag skriver på protestlistor mot vansinne som pälsfarmning och plågsamma djurtransporter så hindrar det mig inte från att skänka pengar till barncancerfonden.

Och vad är grejen med att jag ena stunden ska tänka på barnen i Afrika och nästa stund ska jag enbart och endast värna om det som finns i mitt eget land?

Jag kan bara dra slutsatsen att de soffpotatisar som fäller dessa kommentarer och stör sig på att jag (och väääldigt många fler) bryr mig om utsatta djur måste vara väldigt upptagna med sig själva som inte orkar känna för mer än ett problem i taget. Det kostar inget att visa sympati.
Gu se gött med helg!

Idag kan man iaf säga att jag jobbat för brödfödan, min hjärna känns som gröt. Imorgon ska jag hoppa lite smått med Gastro och sedan har jag en dejt med min sambo, tacos och vin :) vi har inte hunnit ses alls i veckan förutom i sovande läge.

Nu hägrar en dusch och sedan sängen!


I bild nedan ser ni världens största hund som står och hänger handskar. Vi tog en liten promenix i ridhuset igår och eftersom stallet var helt öde så knäppte jag loss grimskaftet för att se vad lille Gastro kunde tänkas hitta på (svaret är: absolut ingenting). Han vandrade efter mig som ett litet plåster några varv tills han plötsligt stannade för att lukta på en bajs, jag fortsatte gå och när han tittade upp igen hade jag väl hunnit en 30 meter. Gastro fick kortslutning. Han frös fast i ställningen på bilden och stirrade ut mig i flera minuter. "Jag är här, matte är där borta, shit vad gör vi nu". Jag fick gå tillbaka och hämta den lille stackarn :)


Jag har spenderat eftermiddagen hos först mormor och sedan hemma hos "låtsasmorfar" Lennart. Mina hjärtan som blir äldre och äldre..

Min mormor har alzheimers (stavning?) och bor på ett äldreboende. Ibland är hon väldigt trött och snurrig och vet knappt vem man är, men idag hade vi en fantastisk stund tillsammans. Vi satt ute i solen och pratade och hon var precis samma gamla humoristiska, glada och kvicktänkta mormor som hon alltid varit. 

Jag har gråtit sedan jag kom hem, över min rädsla för döden, över att jag inte är där oftare, över att jag är så lyckligt lottad som fått växa upp med så fina människor och över hur en dryg timme kan vara mer värd än alla materiella ting. Älskar min underbara lilla mormor så otroligt mycket! Och Lennart också såklart <3

Avrundar en bra helg med denna intressanta påse..

Det blev en 8:e plats av 18 startande så det tar sig! Nu hejar vi på Maria och Sammy!

Snyggingen

Jag och min lille prins har ridit på exakt samma procent idag. Dock var domaren idag överlag mycket mer återhållsam med poängen till alla ekipage så jag är väldigt nöjd! Han har varit jättefin båda dagarna men vi har lite småmissar här och var i programmen som taktinslag, galoppinslag och svaga längningar. Inga katastrofer alltså :)

Gastro tycker om sin groom <3

Hallå!

Pustar ut raklång på sängen. Idag har vi tävlat och det tär på krafterna för en med nervösa anlag. Det blev bara en LB idag och en LB imorgon, och det räcker nog gott. Jag har verkligen en liten prins som är så lätt att lasta och ta med på tävling!

Detta var vår andra dressyrstart tillsammans och vi höjde oss med 3 procent från förra gången även om det inte blev något resultat att skryta med. Han var helt fantastisk på framridningen men sen blev vi båda lite spända på banan. Vi har ju lite att jobba med men för att bara ha teamat i ca 2 månader så tycker jag att det går otroligt bra allting!

Nu väntar jag på att Jonet ska komma hem så vi kan åka tillbaka till Vännäs och gå en promenad med prinsen och sedan stoppa om honom för natten :)

<3

Hata bilkö. Sitter i en just nu på ök med bara ett par sekunder från hemmet, retsamt. Jag har en skön förmiddag ändock, sov till 8, släppte ut hästarna, tog med brunisarna till stallet och gick en 45 min, åkte och handlade och nu blir det strax lite brunch! Sen trimma häst, jobb, och sedan låsning på stallet.

Vad less jag blir. Jag har varit lite halvkrasslig i snart en vecka. Relativt pigg på dagen men blir trött som tusan på kvällen med huvudvärk och små feberkänningar. Jag får alltid värk i små leder när jag har feber, värst i fingrarna, så när man känner att fingerlederna gör ont så är det något på G. Ingen direkt sjukdom har dock brutit ut än peppar peppar! I helgen ska ju jag och Gastro vara med på vår andra dressyrtävling och då vill jag vara pigg.

Lille G har fått nya skor idag och jag har haft en bra dag på jobbet. Imorgon blir en lång arbetsdag, en får försöka hålla sig vaken. Nu ska jag snart åka och låsa på Hippo, tar med mig mina bruna beskyddare.

Mysig dag med J, Frida och Isak på forslundas naturbruksdag. Det blev inte så mycket shoppat men iallafall lite ekologiska ägg, självplockade tomater och en liten present till mammi. Nu Göteborg med arbetskompisar!

J plockar tomater