Ollon bollon.

Sitter och myser med en kopp kaffe och en påse kardemummaskorpor.

Happy valborg everyone!

Godkväll!

Jag har jobbat 8-16 idag med. Fick en utsökt middag hos mamma efter jobbet och passade på att mysa lite med syskona mina. När jag kom hem mockade jag stallet och for ut och red på lille S. Han var bråkig och jag försökte se det positiva i hela situationen - jag behöver inte gå på gym så länge jag har honom. Jag red ca 45 minuter, under dessa 45 minuter så kändes han fin i ca 12 sekunder. Det som får mig att orka gå vidare efter ett sånt här ridpass är att under dessa 12 sekunder var han fantastisk och rörde sig helt otroligt.. tyvärr är det också ungefär 12 sekunder som jag orkar sitta i den traven :)

Vår tvättmaskin leker förresten med mig, jag gillar det inte.

Nu är det läggdags här i Murbäck. Imorgon ska vi fira valborg i Gräsmyr. Jag hoppas innerligt att det inte blir ett fackeltåg i nakenhetens tecken.. (det har hänt).
Hej alla partyprissar.

Jag är tidigt i säng denna lördag. Har jobbat 8-16, gjorde sedan stallet, åt middag och tog en promenadtur med Simzon. Gick sedan över till Sonja och tryckte lite obligatoriskt lördagssnask samt förfärades över tvutbudet ännu en gång.

Igår hade jag en bra dag på jobbet och avrundade dagen med spel hos grannarna. Jag har förövrigt glömt att skriva något om min och Idas Timrå-tripp. Vi var hos PH-vet med Idas häst och en travhäst på undersökning och behandling. Det var mycket intressant då veterinären verkligen tog sig tid att förklara allt han gjorde och såg, jag tror vi båda lämnade kliniken lite klokare än innan. Det ska bli spännande att höra Idas utlåtande efter några veckors ridning på lille Sigge! Vi kunde även konstatera att vi umgåtts 2 gånger under 2012 och båda gångerna i Sundsvall.. vad nu det ska betyda.

Jobb i morgon igen gott folk, och sedan middag hos mamma (den inkluderar en barnhämtning).

Godnatt!
Godkväll!

Idag har jag jobbat några timmar och efter det bjöds det middag på Lottas med PA-jobbet. Jag kan inte minnas att jag någonsin ätit på Lottas tidigare. Maten var mycket god med ett litet minus för det vegetariska utbudet.

Jag åkte tillbaka till på hippo på kvällen för att bevittna pappas och Landströms hopplektion. Det var kul. Jag tog in hästarna när jag kom hem och pysslade med dem en stund (medryttaren har ridit idag). Älvan har fått byta box eftersom Metra ska ha bäbis och behöver den största boxen. Jag kan lugnt meddela att Ä är inte nöjd eftersom hon nu inte längre bor vägg i vägg med sin pojkvän.. Idag när jag skulle borsta henne så sprang hon ut ur boxen (i panik eftersom hon vet att hon inte får). Simzons boxdörr stod öppen och med en stirrig blick pressade hon målmedvetet in sig i boxen tillsammans med honom. Han blängde bara surt på henne medans hon bökade omkring där inne bärandes på sitt hönslika utseende. Jag fick mig ett gott skratt..

Älvans färd till Örebro är bokad idag! Nu ska jag bara avmaska och hoppas att hon hinner fälla klart innan v.19!

Nu har jag precis betalat alla räkningar och det känns alltid bra att vara skuldfri (nåväl, nästan skuldfri)! Fick ut min semesterersättning från Frösunda och eftersom jag ska jobba hela sommaren tänker jag unna mig en Stockholmsweekend med mina väninnor! Datum är inte spikat än dock.. vi och våra intensiva liv.

Hallå långa dag.

Jag vaknade 05.20 och hade tänkt somna om men insåg i sista stund att min telefon har blivit äckligare än någonsin och vägrar väcka mig. Jag låg och glodde som en zombie ett tag innan jag klev upp och åkte till jobbet. Slutade halv 5, åkte till Granngården och handlade tuggpinnar, saltstenar och B-vitamin till den håriga damen.

Handlade även människomat på vägen hem. Tog en dusch för att lugna mina nerver. Gjorde en rajd i min stora pappershög och lyckades sedan somna. Vaknade en stund senare till ljudet av en flashpoint och hasade ut och gjorde stallet. Nu sitter jag och suger på frysta mangobitar och ska snart hoppa i säng, hoppas bara att jag kan "somna om".

Dagens citat: "Det är alltid mannen som bestämmer. Tills kvinnan säger nej.."

Och på tal om min värdelösa telefon: Det finns inget som skulle tillfredsställa mig mer i detta nu än att få slå sönder den med en hammare.
Halli hallå.

Är just klar med min deklaration. Det är första året i livet mitt som jag kommer att göra lite avdrag för bilresor till och från arbetet, jag känner mig lätt förvirrad.

Djurmotioneringen och stallet är avklarat för idag. Om en stund ska jag åka och ha en lektion i Håkmark och sedan ska jag ta en visit hos Sofia. Natten ska jag spendera i stan eftersom det blir en tidig morgon imorgon då jag ska följa med Ida till Timrå.

Just, Saaben är såld!
Klappa in den!
Godmorgon.

Jag försökte sova ut i morse eftersom detta var min sista chans till en sovmorgon fram tills nästa måndag men vaknade vid 8 och har legat och vridit mig sedan dess. Det blir ju så rackarns ljust i sovrummet men det klagar jag då absolut inte på. Jag laddar nu inför hundpromenad med hembakta muffins.

Helgbaket
Hoj!

Sitter och gnager på en sen middag. Fisksweetchilisoppan som pappa bjöd på idag var helt sjukt god och höll mig mätt i oändlighet. Jag och systra har nu tatuerat oss! Varsin liten mörtsugga, bild kommer senare. Min sitter i sidan och gjorde hejdundrandes ont..

Håll till godo med bilder på 2 av mina gamla sötögonMin mörtsugga i egen hög person
Hallå!

Här kommer en resumé igen! Vi börjar med torsdag, torsdagar är fantastiska dagar. Jag red bland annat på ridskolans egen "mini-Briar" som tjöt hejvilt i ridhuset. Fodrade, gjorde nya scheman till mina fredagsgrupper och så hade vi personalmöte som vanligt. Gick en promenad med Simzon när jag kom hem och fick en lugn kväll.

Fredag var däremot en längre dag. Började arbetsdagen med dressyrhingsten (Baloo) igen, tredje dagen gillt så jobbade han faktiskt på riktigt bra! Fin ponny. Därefter hade jag en rolig privatlektion, fodrade tillsammans med Maria, åt lunch, förberedde inför kvällens ridlektioner, var med på hästintag, hade tre ponnylektioner och fodrade sedan kväll med Johanna. Min ponny 5:a förgyller verkligen mina fredagkvällar! De får mig så vansinnigt engagerad. Kom hem och gjorde hamburgare/vegburgare med min sambo. Gick ut och fixade stallet här hemma men det blev ingen ridtur på grund av det fruktansvärda vädret! Smorde träns framför teven istället. Tyvärr var det ingen kanal som fungerade eftersom antennen alltid ger upp i snöstorm. Avrundade som vanligt med ett avsnitt True blood!

Idag har jag också varit aktiv. Skjutsade och hämtade lille mor som for på begravning. Jag var lite lur tidigare i veckan om jag också skulle följa med på denna begravning men bestämde mig för att vara barnvakt i stället.. mest för att jag är otroligt känslig när det kommer till begravningar och knappt kan entra kyrkan utan att stortjuta. Det är en person jag tyckt om som gott bort, men ändå ingen närstående till mig, därför besparade jag mig den ångest som begravningar skapar. Dessutom var jag rädd att vissa ur hans familj och vänner skulle finna det märkligt att en person de aldrig sett förr bryter ihop i kyrkbänken.

Efter att jag hämtat opp lilla mor åkte vi och handlade samt åt en sen lunch. Hämtade upp Frida och en tjej som rider på ridskolan, Sofia, och sedan åkte vi hem till Bullis. Sofia provred S för andra gången för att eventuellt ta honom några månader på foder. Vi får se hur det blir! Man kan behöva litet betänketid innan man öppnar upp sitt hem för honom. Jag älskar min fine S men det går trögt med motivationen och kanske kan en liten hästpaus göra susen. Efter stallet gjorde jag lasagne för ett helt kompani och nu sitter vi här i soffan och smälter maten. Jag, Frojd och Slojd. Ska dock strax ut och ta in hästarna från snöovädret.

Imorgon ska vi åka till pappa och äta lunch, och på kvällen är det tatueringsdags som sagt. Det blir ett unikt motiv.

Min wundersnail
Hallå!

Jag har blivit en sporadisk bloggare. Jag har varit småsjuk hela veckan och då har jag inte orkat göra något annat än att jobba och ta hand om djura, övrig tid har jag mest legat som en sill. I måndags var det värst, men då var jag ledig så jag varvade skritturer och hundpromenader med soffläge. I tisdags hade jag Stinas lektioner på kvällen och gjorde inte många knop i övrigt, förutom att baka scones.

Gårdagen var dock en intressant dag. Jag började den med att köra fast med bilen 3 meter från garaget (första 2 km av väg var inte plogad efter det massiva snöfallet), detta resulterade i att jag vägrade köra till jobbet så jag väckte Robin och när vi fått lös bilen så fick han köra mig till jobbet. Jag hade en bra men långdragen arbetsdag och sedan hämtade Robin mig igen, vi åkte till mamma och fick pannkaka. Elias skulle ha hjälp med ett spel och hade ringt Robin under dagen :) Det blev en lov förbi Haddingen innan vi tog oss hem. Min medryttare var här igår och allt var klart i stallet när jag kom hem, så skönt! Såg ett avsnitt av True Blood och slocknade sedan.

Idag jobbar jag bara några timmar som på de flesta torsdagar, sedan ska jag eventuellt ha en lektion i Håkmark.

På söndag, då händer det grejer! Då är det gaddning på G. Hihihihi. Som jag har längtat..
Höpp höpp.

Gårdagen inleddes med en morgonpromenad tillsammans med systra mi, den var dock inte frivillig från hennes sida. Vi åkte sedan till Robban och firade gamle morfars 80-åriga bemärkelsedag. Han är nyinflyttad på ett mysigt litet ålderdomshem och vi dukade upp tårta och kaffe i matsalen och hade hysteriskt roligt. När morfar är i gasen får man höra många otroligt roliga historier berättas, ibland kan det roliga vara en liten gnutta på andra människors bekostnad men det är ju sådant man kommer undan med när man är 80. Han är en snurrig gammal morfar numera men jag vet inte om jag någonsin har sett honom så sprudlande glad som igår, så det var definitivt ett fint och trevligt firande.

På kvällen firades även Totte som fyllde hela 22. Min förkylning gick på högvarv så jag var inte en speciellt energisk festdeltagare men det var kul ändå. Vissa människor/barn är tyvärr inte uppfostrade till att vara trevliga men jag och Malin är ju rätt vana vid att vara the bigger persons vid det här laget. Tyvärr styrde sällskapet ut på Olles och det var inget jag kunde förhindra. Förfesten är alltid bäst! (Om man inte går på schlager då). Jag och Robin övernattade på teg, hämtade hem vovvarna efter lunch idag och resten av dagen har vi spenderat i soffan. Vi har sträcktittat på True Blood och gör det fortfarande. Jag har kännt mig sjuk och febrig hela dagen (ej bakissjuk) och det har varit så skönt med en hel eftermiddag under filt med min grovt snygga pojkvän. Det är dock lätt ångestframkallande att lata sig så här grovt men jag antar att man måste tillåta sig själv att vara sjuk ibland också, framför allt på en söndag. Jag var tvungen att moppa golvet nyss för att försöka väga upp det en aning.

Hästarna är nattade och vi ska snart krypa i säng men vi måste bara se ett avsnitt till först!
Hallo.

Ibland finns det ingenting som känns så rätt som ett glas kall cocacola.

Igår jobbade jag kort dag. Hade en privatlektion, red Carisma och så var det personalmöte som vanligt på torsdagar. Kvällen spenderades på SURF där det var kurs för dem som vill kunna hålla i grönt kort-kurser och självklart ville jag det, tyvärr missade jag dock Landas ridskoledebut på grund av det.

Idag började jag dagen med en hästlongering. Åkte till jobbet och insåg att jag var otroligt förkyld.. har haft 5 lektioner idag och knappt kunnat andas igenom näsan. Efter jobbet hämtade jag upp systa mi på ersboda, numera kallad "avvo" efter avokado, samt handlade massa snarra på Willys.

Nu är det fredagsmys och imorgon ska vi besöka två födelsedagsfiranden. Hoj!
Men hallå.

Jag har haft en aktiv dag trots det deprimerande slaskvädret. Jobbade 7-16, gjorde några ärenden efter jobbet, kom hem och mockade, red ut på Älvan tillsammans med Sofia som fick provrida Simzon, gick en hundpromenad i regnet tillsammans med Sonja och äter i skrivande stund en sen middag samt betapetar med Lannis. Ska strax ut och ge pållarna kvällshö, jag kommer att somna ovaggad ikväll känner jag, mitt huvud är fullt av tankar (så mycket som händer just nu!). Men jag är glad.

Hyres!
Oboj!

Sitter och gnager på mina utbildningsansökningar. Jag känner mig som en riktig nöt. Mosebacke ringde nyss i ett försök att göra mig lite klokare, hon är ju lite av en universitetsveteran. Varför var jag inte mer engagerad på gymnasiet? Då hade jag sluppit detta gissel.

Har lagt ut saaben på blocket idag, pysslat här hemma, storhandlat med karln och förbannat vädret.

Jag har inte så mycket att komma med idag. Imorgon har jag en fullspäckad dag dock!
Hoj.

Jag lever! Men jag har haft väldigt mycket att göra.

Jobbade dag på hippo i fredags, hade ett gäng lektioner och pluggade på om nya sits-rön inför vår avsuttna ryttarträning på onsdag. Var rätt dålig uppslutning på lektionerna men det var ju trots allt långfredag. Kvällen spenderade vi hos Malin och Totte, Sofia anslöt också så det blev ett litet BK-häng där i köket.

På påskafton jobbade jag som PA på dagen, åkte sedan till mamma och fick en god påskmiddag. Därefter anslöt jag till ett påskfirande sällskap på korpralsvägen. Jag kom ganska lagom till godiset. Påskdagen jobbade jag också. Sedan åt vi tacos, drack vin och spelade spel med grannarna. Det var också väldigt trevligt.

Idag trodde jag att jag skulle få sovmorgon men tji fick jag då hovslagaren kom vid 8. Jag har även läst ut en bok idag (mycket viktigt göromål), motionerat djur och tvättat. Jag har jobbat kväll på hippo och haft ett gäng roliga lektioner. Nu kommer jag att sova gott och imorgon får jag ÄNTLIGEN sovmorgon! Veckans höjdpunkt.

Tack till er som överöst mig med påskkänsla och mys denna helg, jag som trodde att jag knappt skulle få se en påsklilja i år (och nu har jag oväntat två stycken på köksbordet)!

"Påskparaden" även kallad "skräckparaden" som äger rum på mammas spisfläkt år efter år. De består av olika barna-alster. En av de numera helt ögonlösa kycklingarna hade förr ett öga som hängde och dinglade i en lång limtråd, därav "skräckparaden". Jag älskar den.
Hej.

Jag vaknade en halvtimme före väckarklockan ringde idag och var PIGG. Det händer aldrig mig så jag var tvungen att utnyttja morgonen till fullo. Började med en hundpromenad i morgonsolen och fixade sedan stallet. Åkte till jobbet 10.30 och jobbade sedan mina sköna torsdagstimmar, blev en tur i skogen med Carisma bland annat. Kvällen har spenderats hos Robins mormor där det bjöds på påskmiddag och blodtryckskontroll. Nu har jag precis kommit in från mina kvällsbestyr, dvs hundpromenad och nattning av hästar. Snart dags att hoppa isäng, börjar jobba 7 i möran!
God afton.

Vissa har varit på dejt och vissa har sitt på det torra.

Jag har haft en bra dag på jobbet men åt tyvärr lite för många pepparkakor för att det ska vara ok. Vi har dock drabbats av ett litet bakslag som jag hoppas reder ut sig så fort som möjligt.

Skulle handla ägg på vägen hem från jobbet och stannade till på Willys, kom ut med två stora kassar mat - men inga ägg. Det blev en god middag dock. Har ägnat kvällen åt min stora pappershög, bananglass och hundmys. Nu är det läggdags! Ska mysa in mig hos R och se slutet på en jobbig film.

Avslutar med ett citat från mormor: "Roligt ska vi ha, men vi ska aldrig gift oss."
<3
Hallå där.

Nu går jag i säng eftersom jag ska opp i ottan. Jag har jobbat kväll i stället för Stina (som precis okynnesrest till Florida), det var kul att ha lite lektioner. Ridskolan har ju dragit igång på halvfart och denna vecka får jag ha mina egna grupper igen, tjoho!

Deklarationen har ramlat in och den mottogs med öppna armar! Imorgon har jag massor av jättejobbigt pappersarbete att ta tag i efter jobbet (högen ligger och blänger på mig från köksbordet varje dag), wish me luck. Sov gott!
Hej!

Jag ligger till sängs och bloggar efter ett spontant biobesök. Vi såg "Hunger games" och den var riktigt bra, den gjorde mig så nervös att jag fick ont i magen. Robin också.

Jag har haft en trevlig helg i Sundsvall. Jag följde som sagt med Ida och Sigge på dressyrtävling som hästskötare/kompis/expertkommentator. Själva skötarbiten var dock mycket lindrig, jag mockade någon bajshög här och rengjorde någon sadelgjord där. Ekipaget var mycket duktigt! Mio var med under helgen och skötte sig exemplariskt! Det var dock kallt i Sundsvall så jag fick i ett tidigt skede inhandla ett täcke till hunden och ett par varma sulor till mig själv.

Förutom att titta på fina hästar och duktiga ryttare så besökte vi även Ikea såklart. Jag höll mig i skinnet och kom endast ut med 2 krukor, en packe servetter, 2 muggar och en förvaringsgrej till badrummet.

Inatt sov jag 12 timmar (somnade 21 igår) som en murken stock. Hur man kan vara så trött efter en tävlingshelg utan att själv ha deltagit förtäljer inte historien. Vi har haft besök av pappa och Mikk idag, Rill kom hem och vi bjöd på palt. Jag och Robin har varit ute på en joggingtur dessutom. Skön måndag! Nu väntar dock 7 dagars jobb, påskhelg vad är det?

Godnatt!

Charmiga Sigge med sin matte