Jag brukar alltid bjuda på några bilder från mammas kameraförråd när jag bloggar från denna dator. Så, här kommer ett litet axplock..

 

Mysig bild! Älvis, lillebror och jag.

De tre syskonen..

Powernap?

Loved ones.

Hej fredagkväll.

 

Jag spenderar min fredagkväll hemma hos mamma, det är nämligen något slags lan som pågår hemma hos mig. Jag är inte utkörd ur mitt hem men jag vill gärna få sova ordentligt då jag ska upp tidigt och jobba imorgon. Jag är övertygad om att lan-folk kan utbrista vad som helst när som helst och hur högt som helst.

 

Min kära mor är ute på galej så jag sitter och glor på Idol. Sjukt länge sedan jag såg på tv, det är vansinnigt jobbigt att BARA titta på tv. Jag behöver egentligen en bok eller en laptop i händerna för att orka härda ut en film eller ett tvprogram. Oj, nu ropar de upp vilka som gått vidare.. got to go!

 

 

Hej.

Denna dag inleddes med ett rejält ridpass. Jag red en jättehäst som heter Lucky Landing (då Gulis var drogad och Cobra var omöjlig att fånga) och passet var inte att leka med. Det var framdelsvändningar, tempoväxlingar, travbommar, galoppbommar, öppna, sluta och förvänd galopp. Allt utfört utan stigbyglar. En kort period under ridlektionen var jag så trött att jag förlorade delar ur mitt synfält, haha, då är det illa. Men sjukt kul. Jag kände mig grovt hjulbent när jag ledde in hästen till stallet och av Jenny och Johannas gångstil att döma så kände de något liknande..

För övrigt så har pappa inlett sin ridskolekarriär idag! Han fick rida på trogna Max och det gick bra för honom, tyvärr hade jag ingen kamera att föreviga ögonblicket med men det kommer. Om två veckor.

Nu har jag ganska nyss kommit in från stallet här hemma. Har även klippt klorna på di brune! De var jätteduktiga. Det är de iofs alltid när det kommer till kloklippning men Rill har en förmåga att förvandlas till en liten snålhal ål ibland.

Dusch och kvällsfika nu, sen sooooova. Love it.
Godkväll.

Det är snart sängdags så jag har klivit i nattsärken. Jag har varit väldigt aktiv idag och det börjar kännas i ögonlocken. Var uppe med tuppen för att släppa ut pållarna innan jobbet, Mio hakade på vilket var väldigt mystiskt med tanke på att han annars brukar sova fram till lunch. Var på jobbet kl sju och körde mockningsrace för att nästan bli klar med ponnystallet innan åtta då jag hade Stinas morgonlektion. Sedan fortgick dagen i sann onsdagsanda med tre HK-lektioner bland annat.

Handlade på vägen hem och tryckte tre sojakorvar med bröd och Johnnys när jag kom innanför dörren. Tog rätt på en tvätt och slängde i en ny. Sedan gick jag ut på en promenad med Simzon, han fick lite ont i tassen som saknar sko igår när jag red så det blev en promme idag. Dessutom ska jag bekänna en sak, jag finner det vansinnigt långtråkigt att skritta ut ensam. Ska jag göra det kan jag lika gärna gå bredvid och själv få motion. Simzon är lustig på många vis, till exempel kan han blåsa upp sig och springa i sidled med uppspärrade ögon när han bara ska vandra in från hagen men att gå 4 km bredvid mig utan hästsällskap (och med x antal bilmöten) går visst fint.

Fixade stallet när vi kom tillbaka, pysslade runt en stund och tog sedan in alla pållarna. Jag älskar att greja i stallet när jag inte behöver stressa, speciellt på kvällen då jag får pussa på hästarna, släcka i stallet och säga godnatt! :) En dusch och en sårtvätt (lyckades sticka mig på en rostig spik) senare befinner jag mig nu här vid datan. Hundarna har varit ute på långpromenad med Robin. Ibland är det ruskigt gött med en sambo. Lite kvällsfika och en hundkvällskiss, och sedan sova!
"Man gläds alltid i smyg när det går dåligt för någon annan"

- Anonym facebookchattare
Hej.

Nu har jag ridit båda pållarna, fixat stallet och snyggat till delar av min ridutrustning. Mio har varit på musjakt. Nu är middagen klar i skrivande stund! Robin har styrt upp pommes, quorn och bea.

PAUS

Hej igen. Nu befinner jag mig i vågrätt läge igen. Jag har ätit middag samt förhört Robin på frågor inför provet i möra, ett delprov för taxikortet. Vad kvällen skall bjuda på vet jag inte ännu, men jag hoppas på popcorn. Ska försöka komma i säng tidigt i alla fall så jag är pigg på jobbet imorgon. Jobbar ons-fre på hippo och lör-sön som PA denna vecka.

Nu, kommer dock en glansdagsbild som utlovat! Observera Johanna FÖRR och NU.

FÖRRNU


Dom säger ju att det var bättre förr och jag är ganske benägen att hålla med. Robin känner sig även lurad på konfekten.
Goddag!

Idag tar vi det lugnt i stugan. Rida ska jag dock göra, och kanske ta en cykeltur med Mio och Rill. Men annars ska jag bara pyssla runt, typ fixa i hallen och tvätta lite. Funderar även på att genomföra årets stora garderobsrensning men frågan är om det blir av idag..
Goddag.

Jag sov oslögt länge idag igen och är ganska säker på att det beror på den förkylning som smugit fram. Sen varför ingen väcker mig när klockan börjar passera 11-snåret kan man ju också diskutera (då syftar jag både på sambon och hundarna). Nä, jag är glad att de låter mig sova ut ibland :) Perfekt timing med denna förkylning dock, jag tar det hellre lite lugnt dessa två dagar så att jag kan jobba på onsdag än att jag måste vara hemma från jobbet och kurera mig.

Idag tog vi en tur till staden. Det blev pizza till lunch och så lite nödvändig shopping. Nu ska jag ut i höstkylan och fixa stallet för idag, blir ingen ridning för latmasken (mig) idag. Sedan ska vi bädda ner oss och titta på filmen som aldrig blev sedd igår!

Nöjd in the car. Gillar när vi samåker i forden, då slipper jag köra..


Hittade denna glassiga ring i väskan när jag underhöll mig med annat än bilkörning under resan in till stan. Att hitta gamla bortglömda ting är nästan lika kul som att köpa nya.


Samme snygge man som precis nyss försökte dansa tryckare med mig i köket medans majskolvarna kokade. Denna bild är tagen på pizzerian där jag drack något så spännande som blåbärssoda! Kan rekommenderas.
Föjande konversation utspelades i komplett mörker.

Anonym1 - Lyssna på det här.. *mystiskt knäppande ljud hörs*
Anonym2 - Vad är det?
Anonym1 - Gissa!
Anonym2 - Ehh.. Din stortå? Du knäpper med din stortå?
Anonym1 - Det kommer från min förhud..

Hej och godkväll. Här kommer några bilder från gårdagen som utlovat. Tyvärr kom jag inte på att slita fram kameran på kvällen när jag hade middagsbesök, men så kan det gå.

Lillebror och fuxen som gillar kids! Hon är faktiskt otroligt försiktig med barn.


Kid på berg


Trevlig utsikt. Vädret var bättre än den här gamla kameran vill påskina.
Hej!

Jag ligger och myser i soffan efter en stor portion glass med kolasås. Jag gillar att blogga i vågrät position helt enkelt!

Jag har som sagt haft tre intensiva men roliga dagar. Idag sov jag ut ordentligt, gick en promenad med vovvarna i det fina vädret, tog ut Simpan på en sväng och mockade en box, sedan tog energin slut och jag var tvungen att gå in för att äta den där glassen. Nu tar jag en söndagslutare och sedan ska jag åka ut till hippo för att ha dressyrträning. Jag får mocka den andra boxen innan jag tar in ikväll. Förhoppningsvis blir det någon form av söndagsmys ikväll, typ popcorn och en film. Jag gjorde ju en fantastisk upptäckt på willys igår - popcornkrydda!

Nu väntar två lediga dagar, grymt! Helst vill jag bara vara hemma, städa, rida, elda i vedspisen och mysa i höstmörkret.
Godkväll. Nu kryper jag i säng efter några intensiva dagar. Tog några bilder under utflykten idag men de kommer upp imorgon, jag är nämligen redan installerad i sovrummet utan kameran. Marlene, Ida, Sandra och Marlenesmansbrorstjej Katarina har varit här ikväll, supertrevligt! Synd att vi inte lyckas samlas oftare. Natti!
Tjo!

Hemkommen från utflykt och väntar nu på finfrämmen. Har en del att stå i.

SkogsMio
Hej.

Jag sover typ nu, medans jag skriver. Jag har haft en rolig arbetsdag med mycket smyggluttande på hopptävling. Avslutade arbetsdagen med 3 fantastiska teorilektioner. Nästintill total uppslutning, jag var i chock. Vilka härliga elever jag har, jätteintresserade (av foder och hur man räknar ut hästens vikt, just idag) och frågvisa!

Inatt övernattar lille kiddet och min mamma. Imorgon ska vi försöka ta oss ut på någon liten utflykt om vädret tillåter. Men nu stänger sig mina ögon av sig självt, jag och Rebban satt ju uppe till halv tre i natt och surrade. Godnatt!
Oboj vad skoj.

Mina ridkläder har växt fast på mig så jag är förpassad (av mig själv) till hundsoffan. Ligger och chattar med Robin som är i vardagsrummet. Är klar med stallet för dagen och ska för-äta lite nu, innan Rebecka kommer hit på visit. Då blir det en sen middag. Vi ska sitta uppe och surra ikväll för det vankas sovmorgon imorgon, börjar ju 11 på fredagar!

Har haft en god arbetsdag med ridning som dagens höjdpunkt! Det är så kul att rida för någon, det var minst ett år sedan. Speciellt kul att rida för Kerstin M igen, i stort sett så är det ju hon som lärt mig rida under årens lopp. Innan hon klev in i bilden var jag inte mycket att hänga i julgranen.

Nu ska jag försöka skala av mig ridbrallorna och hoppa in i duschen! Rillan signalerar även att det är dags för hundmiddag.

Hej, jag har lugg och spån på rumpan
"Elias mamma äger på snörmålning!"

Mamma har spenderat dagen i årskurs 2. Och angående kommentaren; jag är inte förvånad!
Hej.

Luften har gått ur mig.

Blev ett långpass på jobbet idag, tog på mig en extra lektion och lite annat så jag var hemma först halv sju. Dock är det nästan alltid kul på jobbet, tiden går oftast fort! Förutom stalltjänsten och mina vanliga lektioner har jag agerat klipphjälp, skrittat ut med Sando, slängt iväg några mail och förberett fredagens teorilektioner idag.

Sen jag kom hem har jag hunnit småstäda lite och slänga in en tvätt i maskinen. Nu ska jag ta mig samman och gå ut och fixa klart stallet samt ta in de små djuren (kändes nästan tidigt att ta in nu snart men jag orkar nog inte masa mig ut igen senare), sedan ska jag sova gott (kanske till en film)! Inleder morgondagens arbetspass med att rida Gulis, det blir nog fantastiskt kul om han är lika fin som han var förra veckan!

Hittade förövrigt denna typ av konversation på face:
Robin Lundgren (status): Idag har jag varit nära döden. Stötte på en älg med kalv i skogen. Tur att Nima skrämde iväg dem.. måste investera i ett vapen till nästa gång..
Fetaste Ågren (kommentar): Jag tror att Johanna kommer att tillåta en visselpipa på sin höjd..

En annan konversation som ägt rum idag:
Jag (i telefon): Hej, jag blir sen hem. Jag jobbar över en stund idag.
Robin: Ok. Bra!

Va? Bra?! Vad hade han i kikarn undrar jag.

Vad har M i sin kikare?


Puuu. Har skurat andra boxen och det tog kål på mig. Det var inte jobbigt egentligen, blev bara egendomligt trött efteråt. Sambon har bjudit på extremt goda amerikanska pannkakor till fika och snart ska jag börja rulla mot hippo för ett par lektioner. Vädret utomhus är förövrigt strålande!

Nu har di här små liven rena boxar. Insåg dock just att den brune herrn har trampat av sig en framsko IGEN.Hallååå..
Hej.

Jag vaknade med tuppen på grund av en mycket olustig dröm. Jag kan tyvärr inte skriva vad den handlade om för jag antar att det ej vore politiskt korrekt (inte för att jag kan rå för vad jag drömmer men ändå). Jag gjorde en ansats till att kliva ur sängen och kom mot förmodan faktiskt upp så jag gick ut i stallet. Rättade till de värsta missarna i Älvans man och släppte ut de små liven. Hade tänkt att mocka också men insåg att jag var för lätt klädd för en längre stallvistelse så nu har jag återvänt till sängen. Nu tänker jag försöka somna om en stund!
Godkväll.

Jag hann skura ena boxen idag. Jag hade givetvis hunnit även den andra om jag inte kommit på så många andra intressanta saker att göra under dagen. Men men, nu är det i alla fall snyggt hos Älvan. Ska ta Simzons box imorgon. Jag kom just in från stallet. Har varit ute och gått med Simzon idag igen, när jag ändå bara ska skritta ut ensam känns det lika bra att gå bredvid. Jag får motion och han är mindre tittig. Jag har även friserat båda hästarna med ett ganska illa resultat, jag lät dem nämligen äta samtidigt. Dålid idé.

Jag har fyndat på tradera igen, för övrigt. Budade hem denna för 10 kronor och den passade extremt bra in i köket. Den är shabby chic, som man säger. Jag vill egentligen inte avslöja följande, men, jag har ett förkläde i köket i matchande blommigt mönster. Mormor hängde på mig det i julas och jag bar det en stund under högljudd protest. Dock har jag på senaste tid fattat tycke för det och hängt det väl synligt i köket..

Fynd!Nu smuttar jag på en liten irish och latar mig i soffan. Robin har eldat som om det inte fanns någon morgondag så jag småsvettas i min rosa Steve Urkel-tröja. Konversationen som förs handlar om hur mina glansdagar passerat (vi tittar på gamla pics på datorn). Tyvärr hade vi samma konversation för bara någon vecka sedan. En makeover är vad jag skulle behöva! Till exempel har jag inte varit hos en frisör sedan jag var 12. Slänger upp någon glansdagsbild imorgon så får ni se vad jag pratar om.

Robin är alltid lika sugen på att bli fotad. Ungefär så här ser alla våra parbilder ut.Sov gott!
Hej, jag gillar att åka bil! /Najm
Måndag! Jag är i regel alltid ledig måndagar, så för mig innebär måndag oftast en lugn skön dag då jag hinner med sånt jag annars inte hinner med. Tyvärr frasar min rygg lite smått oroväckande varje gång jag reser mig, men jag är väl som en gammal stel häst som behöver skrittas igång ordentligt.

Nu ska jag ut med hundarna och sedan sätta igång med stallstädningen. Har hittat ett beg Rambo Walker täcke som jag vill köpa till Älvan, får se hur jag gör. Det är nämligen inte så ofta man hittar dom begagnade (men de är ju inte så värst billiga för det)! Det är ett täcke som man egentligen ska ha när hästen går i skrittmaskin eller tex vid longering eftersom det lämnar bogen fri. Jag använder dem dock som vanliga täcken till Älvan eftersom hon tycker det är obehagligt med allt som trycker minsta lilla över bogarna, som täcken, hjälptyglar osv. De håller kanske inte värmen lika bra som vanliga täcken men man skyddar ju i alla fall ryggen från regn och blåst! Hon är en specialare den där hästen..

Ha en bra dag!
Hej!

(det hände just något obehaligt, det ploppade upp en ruta där det stod "ange lösenord för johannaspratstund".. eh va?)

Jag har jobbat hele långe dagen. Först RStävling och sedan dressyrträning. Jag har bara förtärt onyttigheter. Dagen avslutades nästgårds med ett parti Umeå-spelet, bajsbryggediskussioner, blåbärsglass och vin.

Imorgon ska jag städa boxarna (skrubba väggarna) och inventera sadelkammaren inför vintern. Det blir bra.
Hej.

Jag tog en sovmorgon idag, härligt även om Rill mådde lite kyvens och skulle ut för att tugga gräs en gång i timmen från 5-snåret och framåt. Dagen har spenderats i Tavelsjöområdet. Vi vandrade upp till krogberget (tror att det var så det hette) bland annat. Där fanns det några grottor som hundarna glatt utforskade. Det uppstod ett litet kritiskt läge i slutet av utforskningen då Mio blev rädd för en hög smäll och tog skydd i en läskig grotta, då fick jag lov att hasa in för att hämta ut honom. Fy.

Nu har vi avnjutit en tacosmiddag och strax ska jag ut på en promenad med Simpen. Ha en trevlig lördagkväll!

På väg!


Utsikt


Mio, grottutforskaren


Söta
Oboj!

Det är fredag i stugan och ni vet ju alla vad det betyder - ingen idé att blogga egentligen. Jag jobbade en lugn natt i natt, åkte till mamma och fick bröd från Åre till frukost, åkte sedan till hippo och började jobba 11. Lyckades under visiten hos mor framgångsrikt lura henne att Jehovas stod utanför dörren, hon vågade inte röra en fena! Lilla mor.

Nu är jag hemma, har tagit en väl behövd dusch och ska se en film med the man without taste (musiken han spelar i skrivande stund får mina öron att bokstavligen ruttna).

Imorgon är jag ledig men jobbar söndag. Lång söndag.

Dagens nyhet: Stena ska börja på ridskolan!
Här bär jag runt på en stor brun påse.


Här pussar den mig!


Älsklingen min!
Godeftermiddag.

Kommit hem från mitt korta torsdagspass på jobbet. Red Guling idag vilket gick riktigt bra efter en stund! Han är faktiskt en väldigt trevlig häst att rida, väldigt viktkänslig. Idag var han dessutom jättetaggad vilket garanterat bidrog till att det gick så bra.

Nu ska jag strax ut och fixa stallet här hemma. Blir väl ut och skritta också fast jag inte riktigt känner peppen. Jag skulle vilja lata mig hela kvällen eftersom jag jobbar natt i natt och sedan 11-19.30 på hippo imorgon. Nu har vi ju som sagt sovande natt så man får ju en del sömn, men om natten blir som i måndags då jag sov cirkus 1 timme så blir det en halvtung arbetsdag imorgon. Nu är det i alla fall min sista schemalagda natt, high five!

Det var nog allt jag hade att förtälja.

Oboj.

Robin skulle prompt äta kött idag så jag köpte mig en fryspizza till middag och hivade in i ugnen. Det fanns inte utrymme för någon avancerad matlagning från min sida idag. Jag har legat och slumrat i soffan en stund men nu ska jag ut och kolla om hästrackarna vill komma in från regnrusket.

Övrig kul info:
Min lilla söta laptop sjunger på sista versen
Min lilla söta saab sjunger på sista versen

Jag vill gråta.

Tur att jag har Rill

Otäckt. Fruktansvärt om de haft ihjäl varandra i panik.

Tre hästar döda i mystisk olycka
Hola amigos.

Jag har jobbat natt och har ärligt talat inte sovit mer än en timme totalt på hela natta. Personen som skulle byta av mig var dessutom väldigt sen så jag fick jobba över, hyffsat trött. Kom hem, släppte ut pållarna och lagade hästhagen. Det var mycket uppskattat eftersom de två skorporna plötsligt fick tillgång till några nya kvadratmeter gräs. For ut och cyklade med Robin och hundarna, även det var en uppskattad procedur. Speciellt Mio älskar att springa bredvid cykeln.

Nu har vi precis tryckt i oss lite lunch och jag ligger på mitt favoritställe, sängen, för att strax ta en liten tupplur. Mio och Rill är givetvis också här. Ska åka in med bilen till Robins mekarkompis i eftermiddag och kolla varför en speciell varningslampa lyser, I dont like!
Goddag.

Är återkommen från Robban. Ligger och myser med en Rilla på magen, det här är ju min vilodag! Jobbar natt i natt som sagt. Ska gå ut med vovvarna en om en stund, gå ner till hästarna och sedan kanske bjuda in mig själv på en kopp the hos Sonja. Jag har tyvärr inte så mycket mer att avslöja om denna septembermåndag.
Hej.

Glömde helt bort spökhistorian, det var alldeles för spännande i Game of thrones. För att sammanfatta: Jag sov ensam natten mot lördag, vaknade med ett ryck vid 2-3 tiden på natten av att två oknytt brottades bredvid sängen. De var inte ens en meter långa och jag såg bara siluetterna i mörkret, de hade i alla fall smala armar och ben men en stor mage vardera. Jag ryckte till, Nima skällde till och sedan var de borta. Mitt hjärta dunkade så att det höll på att hoppa ur kroppen på mig, jag fick hala upp Rillan upp till huvudkudden och hade väldigt svårt att somna om. Givetvis så drömde jag, antar jag, vad annars.. men det var sjukt verkligt. Och varför skällde Nima om jag drömde? Hon har aldrig skällt på natten tidigare. Så typiskt mig att väckas av två kivandes oknytt :( Obs, detta är inget skämt.

Idag har jag jobbat hele daga, först som PA och sedan har jag haft dressyrträning. Mio har varit med som moraliskt stöd men fick stanna hos mamma under dressyrträningen. På kylis fick jag en väldigt god sallad till middag, blåbärsefterrätt samt en liten presentpåse från mammas Stockholmsvistelse. Jag älskar mammas små souvenirer. Och mamma såklart.

Nu är det snart natta för jag ska upp tidigt även i morgon. Jag och Sonja ska åka upp till Roberts och hälsa på Lennart och Jacko. Jacko är ju där på prov för att kanske flytta permanent! Jag har köpt honom en fodersäck som ska dit och Sonja vill givetvis se hur han har det. Det var verkligen på tiden att Lennart fick sig en ny hundkompis att smyga runt på skaren med, så jag hoppas att de trivs bra ihop och att Jacko får stanna.

Sov gott people! I will! Om oknytten håller sig borta det vill säga.
Jahapp, då var det lördag och då är det egentligen ingen idé för mig att blogga. Det är nämligen extremt få som läser min blogg på lördagar, folk har väl generellt bättre saker för sig.

Jag har i alla fall jobbat hela daga. Ligger och myser i soffan i skrivande stund, ska ut och fixa stallet lite senare. Återkommer med en spökhistoria. Later!
Hejhej!

Nu kan jag glatt meddela att jag efter stora mödor fått bort 2 av nästa veckas 4 nätter, livet känns onekligen lite lättare nu. Idag har jag haft en bra dag på jobbet, kvällens lektioner var jätteroliga att ha och eleverna var duktiga. Fick beröm från ett mycket oväntat håll också, det värmde. Tänk vad lite det behövs ibland..

Nu är jag i alla fall hemma, har sjukt dåligt samvete över hundarna den här dagen. Jag vågar inte gå någon lång promenad på kvällen (det är extremt mörkt här, vi har inte gatulysen om någon trodde det!) så de fick bara ut och göra det nödvändigaste. De har knappt varit ute under dagen heller, usch. Robin får kompensera dem imorgon när jag är på jobbet. Han sover i stan i natt så därför kan han inte följa mig ut på någon mörkertur. Trots min skräck lyckades jag med en pannlampa på huvudet i alla fall transportera mig ner i beteshagen och ge hästarna hö, det är så varmt här att de får sova ute i natt. På tal om det så fick jag bannor av Sofia när jag berättade att jag bar en pannlampa.. "Det här hade jag inte väntat mig av dig!". Nu ska jag tydligen få en fotogenlykta att bära framför mig som en liten skogstomte i stället, hur kan det vara bättre?

Hallå. Hur kan Rill som sover två rum bort höra ett halv popcorn falla till golvet och rusa in i köket utan att jag hinner blinka?

Från 0 till 100 på 2 sek


Obs. Ingen kan livsnjuta som min Rill! Obs igen: Det är inte jag som klätt ut honom till virgin Mary, han fixar dom där sovrullarna alldeles själv.
Jaha. Som det ser ut så jobbar jag enligt följande närmsta veckan (två olika jobb):

Fredag: 11-19.30
Lördag: 08-16
Söndag: 08-16
Tisdag: 00-08
Onsdag: 00-08 samt 07-16.30
Torsdag: 00-08 samt 11-15
Fredag: 00-08 samt 11-19.30

Jag får detta till 76 timmar med rasterna borträknade. Ja, ni förstår problematiken? Jag har sagt upp mitt nattjobb men enligt avtalet så måste jag jobba dessa sista fyra. Hur jag ska göra på onsdag för att pussla ihop det hela vet ingen.. Vad jag kommer att göra på måndagen vet alla - sova.
Hey.

Nu har jag har en bomb att släppa! Nima har äntligen fått en egen husse. Robin ska köpa henne, hon kommer alltså att bo kvar här hos oss! Dom har fått någon slags connection de här veckorna då jag jobbat och hon har blivit såpass laglydig att Robin vill behålla henne. Hon kommer alltså att vara hans hund medans Mio och Rill är mina. De på hundrondellen blev överlyckliga! Själv är jag ganska lättad över att slippa ta farväl av lilla skruttan..

Ikväll har pappa och Mikki varit här på besök. Mikki har fått den vanliga manikyren och vi fick ostkaka. Nu har jag precis nattat hästarna med några äpplen och nu ska vi se den där läskiga serien igen, med lite snarra. Yey!

Anonima i Spanien


Anonima i Bullmark
Ner från minus 50 grader
Mannen brevid stinker svett
Vi går ner i varma mörker
Jag gör dig arvlös på en servett.

Jag ser dig på terminalen

som en hägring på en prada-klon
Jag har ett gömt behov i sjalen
för just en sån här otänkbar situation

Jag gick långsamt fram mot bordet

med min avvaktande blick
Över munnen mitt i orden
slog du till så hårt det gick

Jag såg du tyckte om det

Från nästan bottenlös tristess
kom det kärleksvarma våldet
och vinet spills
bleka Rorschachtest

Jag ser någon vid rödljus

samma NK-paraply
och någonstans i min plånbok
glöder en post-it från -97
där tio kulspetsblå små siffror
skriker våga utan ord
men ögonblicket glider undand
som skuggorna från små grå lätta moln

Jag ser din rygg från taxin

fast att jag vet att du har flytt
från det kalla tysta landet
jag stampar torkarbladens rytm
jag minns ingenting som hände
men jag kallsvettas ändå

VM i att hålla färgen

tyck synd om mig
jag är ensammast i Sverige...

Och jag drog med dig i mitt fall

och sen gled jag bara undan
så förlåt, förlåt för allt
för min förbannade kluvna tunga
jag har ett foto någonstans
där vi är drottningar och kungar

Nu ligger bilder överallt

där gamla ansikten är unga
och jag har letat som besatt
efter känslor som är försvunna
Det har varit en lång lång natt
men jag är glad att mina
tårar är behärskade och lugna


Den här arbetsdagen. No comments.

Nu väntar jag på en ihophöftad vegetarisk flygande jakob som är i ugnen. Inte fy skam.
Hoho.

Nu ligger man nerbäddad igen. Bäste platsen att blogga ifrån! Har haft Stinas lektioner idag plus stängning, gick som smort om jag får säga det själv. När jag kom hem tryckte jag lite chips, blåbärskaka och knäckebröd så nu mår jag väl sisådär förvisso. .

När jag klev ur bilen hemma på gården blev jag förresten ännu en gång påmind om varför det är så härligt att bo på landet. Det är helt galet stjärnklart vissa kvällar, som ikväll!

Godnatt!
Goddag!

Jag var uppe med tuppen idag (eller tupparna för vår del). Hundarna var rastade och hästarna utsläppta innan 7. Sedan gick jag i säng igen, ehe. Nu har jag lite att stå i innan jag börjar jobba kl 3. Det blir middag med Marlene idag!

Ha det gött.
Godkväll.

Jag älskar såna här dagar när jag verkligen är helt ledig. Jag är så van att stressa att jag även under en helt ledig dag som denna tänker flera gånger "ska jag ingenstans idag? var det inget jag skulle göra?". Att mixa plugg och jobb är ganska jobbigt, man blir sällan helt ledig. Men nu är jag pluggledig ett tag framöver, tills jag ska börja läsa en stor hästkurs.

Idag har jag ju som sagt varit ute i skogen med familjen :) Plockade blåbär till en kaka som jag i skrivande stund har i ugnen! Vi ska äta den till kvällsfika med glass. Jag har varit ute och ridit med Sonja och nattat hästarna som får sova inne i natt. Jobb i morgon! Ha det fint.
Mitt i skoga

På led!

Ang reflexerna, älgjakten är igång!

Mutor delas ut!

Fikapaus

ÄlsklingsMio

Lustig min. Älskar Rillis icke-fokus på kameran.

Här slog Rillan läger i en halvtimme. Det var helt uppenbart att han vaktade fikaväskan medans vi plockade bär.
Den här bloggskrivaren är sjukt observant. Älskar detaljerna, t ex händerna i fickorna fick mig att skratta rakt ut.

Licence - Högt spel
Hej.

Jag älskar verkligen att sova. Ligga och mysa under täcket när det är mörkt och kyligt ute med en Rilla på fötterna, det är grejer! Och helst sedan få vakna av mig själv också och inte av den nedrans väckarklockan..

Vi ska ut och promenera i skogen idag när Robin kommer tillbaka från sitt taxiplugg. Kanske hittar svamp eller bär om en har tur. Nu ska jag laga lunch, jag hittade vegetarisk "middagskorv" igår på Ica så nu blir det korv stroganoff, så sjukt gott! Eller ja, jag hoppas den här middagskorven är god i alla fall..

Ha en bra dag!

Hej!

Gårdagen blev inte riktigt som planerat (jag har sällan sån tur). Jag fick nämligen rycka in och jobba fram till 22 på kvällen. Nåväl, jag hann ut i vimlet ändå. Vi hade en betydligt bättre utgång nu än sist med tanke på att ingen av oss blev slagen i ansiktet. Cover spelade grym musik på dancefloor. Jag avslutade kvällen sittandes på en trottoar med en random dude som spelade håkan på sin iphone medans jag väntade på att Sofia skulle bli klar med sin "buisness". Sedan fick jag sova med Sofia. Jag kan verkligen rekommendera att sova med Sofia om man gillar mys (vilket jag ej gör när jag ska sova), hon kommer ofta över i sömnen och vill spoona..

Idag har jag haft träning som vanligt. Di gamle från Roberts har varit här på besök, även Ida och Lars har varit här och baxat upp ett skåp på övervåningen (det krävdes en hel del våld för att det skulle komma på plats). Sen middag åt vi hos Lena och nu är det dags för sängen!

Sov godt.
Godmorgon!

Jag har haft en göd sovmorgon med många snooze. Ibland ställer jag väckaren trots att jag inte behöver bara för att det är så skönt att snooza. Älska snooz! Nu har jag ätit brunch i lugn och ro, ska ner och ge hästarna lite mat också och sedan blir det en cykeltur med Rill och Mio.

Jag har fortfarande något lustigt som biter sig fast i mina öron trots att jag köpte hem någon slags naturläkemedelskur. Fy! Nu blir det garanterat VC på måndag, varför for jag inte dit på en gång?

Vill bara inflika att jag just nu mitt i blogginlägget gjorde upp en liten försiktig eld i vedspisen och det luktar så himla gott. Mys!

Ikväll blir det utgang!
Hepp hepp.

Tredje världskriget bröt ut här i stugan runt halv 9 ikväll. Efter att den ena parten retirerat kunde vi dock vandra över till grannarna och spela kort.

Jag har förövrigt fått en helt oprovocerad grov åthutning idag och jag är tämligen känslig för sådant. Jag är ganska konflikträdd och försöker att inte komma på kant med folk, dock hindrar det mig inte från att kunna hetta till när någon beter sig som en hög med skit.. Jag funderar starkt på att konfrontera personen nästa vecka bara för att jag vet att jag inte kommer kunna låta det rinna av mig om jag inte gör det. I ögonblicket blev jag nämligen ganska paff (jag blev givetvis ganska vass i munnen men fick tyvärr inga smarta ord sagda.. happens all the time).

Imorgon är det lördag. Jag säger ridning på dagen och Cover på kvälla. Haj!
Hoj.

Det är en extremt frusen Dala som skriver. Jag har slagit på elpatronen (på låg värme) nu ikväll, får väl se hur länge jag lyckas mygla innan Robin upptäcker det. Skulle ha varit mysigt att elda i pannan men vi ska få en kontroll av skorstenen innan vi kör igång med eldningen så det får vänta. Nu ligger jag under en yllefilt och slänger ena ögat på datorn och det andra på "Games of thrones" (tror jag att det heter).

Mitt traderafynd visade sig vara en besvikelse, hade traderat hem ett par snygga och sköna ridbyxor men de var alldeles för stora! Den som är intresserad av ett par Pikeur storlek 38 (stora i storleken) kan ju hojta till..

Jag har jobbat några timmar och varit ute på en lång skrittrunda med Sonja. Simpan var rätt nöjd efteråt. Nu ser jag fram emot att snart krypa ner i en nybäddad säng!
Godmorr.

Jag har haft någon sorts sömnmaraton! Sov mig igenom två filmer igår kväll (älskar att Robin försökt väcka mig en gång, men att jag väsande bett honom sluta göra det för att "det var så läskigt att vakna när det var folk överallt") och vaknade 9 idag. Nu ska jag strax åka och jobba, men bara halv dag idag. Ikväll blir det ut och rida!

Finn 2 fel