Hej.

Jag är nyduschad och nerbäddad. Från min högra sida, från Rillans bädd närmare bestämt, kommer en pust av gammal prutt blandat med hundschampo. Jycken har varit och levt rövare på dynghögen och fick sig en kvällsdusch. Nu håller jag tummar och tår för att han inte vräkt i sig något olämpligt också (pruttlukten varnar för det tyvärr) och vill ut och bajsa mitt i natten.

Hästarna är nattade. Älvan är lindad med mina rutiga favoritlindor, kanske kan det bringa tur till hennes skadade bakben? Svullnaden verkar inte ge med sig än men hon är fortfarande inte halt eller ovillig att röra sig.

Nu står väckarklockan på 05.20, så rysligt! God natt.
Hallå.

Jag började dagen med ett litet städrejs, hann inte förebereda huset för pappas ankomst färdigt igår kväll. Eller hann och hann, jag fastnade på tradera i en jakt efter nya köksgardiner.

Lannis har ridit på Simzon idag men tyvärr glömde jag i tumultet bort att fota! Men det gick bra för honom, S var snäll och foglig om än något förvirrad. Ibland är han fin den där S!

Pappa kom på besök och jag bjöd på hastigt ihopslängda muffins som kanske hade blivit något bättre om jag inte börjat experimentera med minimaschmallows. Igen. Än så länge är det endast i Malins julklappsfudge som de lämpat sig riktigt bra. Pappa tog med sig mitt trasiga däck när han åkte <3

Nu sitter jag och Robbis framför teven och smälter vår tacosmiddag. YES YOU HEARD ME! Vi har en fungerande television igen. Det känns väldigt ovant eftersom vår tvbox inte fungerat sedan förra våren. Jag har faktiskt inte saknat tvn alls men nu känns det trevligt att ha den tillbaka.

Ska snart ut och natta pållarna sedan blir det nog en tidig kväll.
Så här ser Robin ut när han syr <3
Åh hu vart ska jag börja..

Jag väntade förgäves på Lannis i morse som hade försovit sig. Jag for ut och red i min onepiece som tröst. Sedan åkte jag in till stan och mötte upp systrarna Sehlin.. på grund av tyngden som blev i bilen när de två satte sig i den så fick jag tyvärr punktering på ett bakdäck. Vi fick byta bil och fullföljde sedan vansinnesshoppingen. Vi har länsat Expo, Boom, Rusta, Jysk.. jag har inte ens orkat packa upp alla inköp än.

Efter shoppingen bytte Sofia mitt trasiga däck mot mitt futtiga lilla fula reservdäck som jag nu kuskar runt med, 50 km i timmen.

Nu måste jag baka något i all hast eftersom pappa kommer på visit i morgon och kräver fika. Lannis ska göra ett nytt försök i morgon också så vi får se hur det hela fortlöper. Tur att jag köpte både muffinsformar och en bakform idag..

Nu ska jag återgå till min städning. Man vill ju inte plocka fram alla sina inredningsfynd om det inte är nystädat. Det vore ju helcrazy!
Gomöra.

Jag ska strax agera. Lannis bör anlända på en halvtimme ungefär, då vankas en ridlektion på käre S. Sedan blir det lunch i stan och efter det ska jag ta en liten biltripp med 2 Sehlinsystrar.Tänk mormorsshopping. Jag vill bland annat köpa en duk och Sofia dillar om en pall..

Jag kommer givetvis att föreviga den här ridaktiviteten.

Sist..
Godkväll.

Visst får man unna sig något nu när nya höökskatalogen har kommit? Jag vill ha så mycket men tror att jag nu begränsat mig till ett par tyglar, en nosgrimma, ett schabrak och eventuellt ett bett..

Det finns verkligen ingenting som är så roligt att shoppa som hästgrejer. I prylväg det vill säga..

Men nu ska jag sova. Morgondagen blir nog bra!
Hallå.

Kylan åt upp mig på ridturen. Den här ridturen var dock i allra högsta grad nödvändig, imorgon kommer nämligen C Landström och ska övningsrida på lille S. Då får han under inga omständigheter vara orastad!

Medans jag tinar så bjuder jag på några bilder från gårdagen.

Malin dyker ner i kaffeköppa på nya favoritstället Cafe Göteborg

Sofias dessert, pecannötpaj


Min jätteglass med kola, marshmallows och kakbitar


Vårt nattliga och sorgliga avsked i dörrn på nygatan


Hemma
Goddag.

Jag ligger och tar en liten söndags-efterlunch-lutare i skrivande stund.

Jag har hunnit gå en (relativt kort) promenad med vovvarna, gjort stallet och fått hästarna skodda vilket känns som en mycket bra start på dagen! Det är dock olidligt kallt utomhus. Ska snart samla ihop mig själv och fara ut och galoppa med S.

Nu har jag hunnit ta en skarpare titt på Älvans ben och det verkar onekligen som om hon fått en rejäl spark på insidan av vänster bak. Hon är öm men inte halt i skritt. Jag får se hur det utvecklar sig..

Hoj!
Hej hej.

Jag har inte varit tillgänglig här på bloggen på ett tag eftersom blogg.se valde att spela mig ett spratt. Jag vill helst inte prata om det så mycket men de hade i alla fall gjort om startsidan till någon olustig modesida där jag inte kunde logga in.

Det får bli en kort resumé av kvällen. Den började med middag på Café Göteborg med BK, sedan bio med Sofia där vi smygdregglade ikapp till Persbrandt. Man kan ju bara konstatera att den människan bara blir snyggare och snyggare med åren. Filmen var förövrigt oerhört spännande! Efter bion fastnade jag ett par timmar i Sofias soffa men nu är jag då alltså hemma igen, 03.19 är klockan i skrivande stund och snart kommer hovslagarn.

Tog in hästarna för en stund sedan och upptäckte att Älvan är lymfangittjock i ett bakben. Pust.
Hallå.

Jag fastnade ute i stallet i flera timmar ikväll. Jag hade ändå inte bråttom in till något och karln somnade som en stock skrämmande tidigt. Jag linade som sagt S med mina nya inspänningstyglar och jag trodde faktiskt ett tag att han skulle vinna över dem likt han gör med mig, gramanen, gummibanden och chambonen. MEN, efter en stunds bråkande, kastande och stegrande (och godis) så verkade han faktiskt acceptera sitt öde och travade snällt ganska många varv i fin form. Nu låter det som om jag plågade honom men jag kan med gott samvete meddela att inspänningstyglarna var löst spända. Har jag nämnt någon gång att han förkastar att gå på tygeln? Tur att han är så himla söt. Nu ska vi upprepa denna procedur varje torsdag, pepp!

Gott med ny slicksten.


Mr Skeptisk


Snuttegubben i sin trygga vrå


Stallkompis!
F - Jag föder upp bruna. Idag är det en kull på 5 och sista är nog dödfödd..

J - Jag fick två här hemma idag, en fick dock återupplivas.

F - Den sista var ej död men hade för stor syrebrist och fick därför avlivas på plats, den ville varken ut eller in. Vi fick plocka ut ena halvan och lät resten vara kvar.

J - Då måste ni genast operera ut resterna innan modern drabbas av infektion!

F - Vi får se om den delen glider ut med moderkakan imorgon. Den brune var torr, hård och viljestark. Vi kommer att hedra den med tända ljus.

J - Vi skickar er vårt varma deltagande i sorgen..

F - Vilka är vi?

J - Alla vi i Morbyn.
Hallå.

Haha. Först nu såg jag att även Rill fanns med på bilden som jag lade upp i morse, hemlig i bakgrunden som en liten "gubben i lådan".

Jag har återkommit från jobbet och överraskade min karl med att ha diskat, eldat och lagat mat på ungefär samma tid som han varit på bolaget. Om han blev så överraskad vet jag dock tyvärr ej..

Nu är Mio här i skrivande stund och superpockar på min uppmärksamhet. Vi ska strax ut och fixa stallet, jag ska även longera den stora bruna och prova mina nya fina inspänningstyglar som jag precis köpt på Granngården. Det blev en liten spontanshopping på Granngården efter jobbet nämligen.. Inspänningstyglar, ett gäng olika hundben, hundgodis, nosludd till hackamoret och saltstenar.

See you when you get there
Goddag önskar en ståtlig herre!Nu ska jag ut på en promenad med herrarna och damen, sedan är det dags för jobb.
Uj uj uj.

Jag har varit aktiv idag känner jag. Började dagen med en latte som ett födelsedagsbarn bjöd på. Var på jobbet 7 prick och avhandlade 2 timmars stalltjänst som vanliga onsdagsmornar. Idag hade jag inte mina enskilda HKlektioner utan fick istället ta en lugn vända på Carismas rygg på förmiddagen efter att ha prickat av ett par ärenden i min mailbox. Lunch inmundigades på Max i gott sällskap av Sonja och en studiekamrat till henne. Eftermiddagen rullade på i lungt tempo och klockan tre var det dags att möta upp mina Hab-elever. Glad i hågen trodde jag sedan att jag skulle få sätta mig i saaben halv fem men så blev inte fallet utan jag ställde upp och hade två lektioner till pga magsjuka. Halv sju åkte jag hemåt och bjöds på middag i grannhuset när jag sedan anlände! Vid nio gick vi ut och gjorde stallet och från tio har jag grejat runt här inne, samt datat lite. Husefriden har också räddats. Jag tror att jag omedvetet strävar efter en perfekt balans mellan aktiva och lugna dagar i min vardag. Nu ska jag dock sova gott!
Alltså VA! Hur kan ingen ha kommenterat bilden i det senaste inlägget? Jag har klickat upp den framför ygena säkert 10 ggr och gapskrattat rätt ut varje gång. Beror det kanske på att jag som vanligt är sist i umgängeskretsen att upptäcka den? Alla har redan sett den? Så som jag alltid är sist med allt på nätet.. youtube, skype, facebook..

Nä men seriöst. Jag är irriterad på speciellt dig Frida! Du borde ha kopierat över bilden till en tygväska vid det här laget! Och pappa, du borde ha kommenterat något obekvämt som "Usch" om saker och ting hade varit som vanligt. Mystiskt..
Det roligaste jag sett på länge..

God tisdag!

Nog för att jag tycker mycket om min sambo men det är ganska skönt att han börjat jobba igen! Jag får så mycket välbehövd me-time såna här dagar. Jag har varit ute med vovvar, tagit in ved, ridit ut en sväng tillsammans med Sonja, gjort stallet och påbörjat mitt tvättrace. Jag har ju en hel del stallkläder som nu ska saneras.

Nu ska jag äta ett gäng spartanska potatisbullar och sedan åka till hippo för att ha Marlenes lektioner.

See ya.

Ett sista farväl till julpyntet för i år.. I sure will miss you!

Hoj.

Nu sluter sig snart ygena av sig själva. Om någon behöver intressant nattaläsning kan jag rekommendera flashbacktråden om Berny Pålsson..

Jag känner mig också manad till att nämna min och Simpans ridtur idag, den var fantastiskt rolig! S var hypertaggad och vi var båda mycket glada.

Godnatt!
Jaha då har det konstaterats kvarka på hippologum, på en ridskoleponny (som tillsammans med några fler ridskolehästar står i karantän). Själv var jag på laget som gissade på att det ICKE var kvarka - förlorarlaget kan man också säga. Nä men jag har hört talas om kvarka men aldrig sett någon häst IRL som haft det, och av kvarkaskräckhistorierna att döma så hade jag som sagt inte gissat att ponnyerna skulle ha just det. De har varit alldeles för friska i mina ögon för att stämma in på någon av skräckhistorierna.

Men nu är det alltså konstaterad kvarka och då kan kan kanske gissa att det är någon mildare variant av? Om det nu kan komma i olika grader. Jag hoppas innerligt att jag inte lyckats överföra smittan till vårt eget stall trots ihärdigt klädbyte.. Tydligen kan bakterien överleva på kläder och dylikt i flera veckor. HUGA.
Hej!

En ledig måndag här! Jag har precis haft besök av pappa och Mikki. Vi gick en lång promenad med alla hundarna (som nu ligger helt utslagna) och sedan åt vi lunch som pappa hade med sig. Han har fortfarande inte vant sig vid att det numera finns mat i mitt hushåll (något som kunde vara mycket sällsynt för ca 4 år sedan). Jag har klippt klor på den lille musketören och även gett mig på att skrapa lite tandsten! Det blev bara en kort skrapning då jag inte är så van. Jag ska prova på Rillan ikväll också, och öva upp min färdighet på stackars Rill..

Nu ska jag ta mig ut och rida innan mörkret faller över byn!

Ta ingen av oss.. vi äter ju!
Jaha. Jag har haft en himla bra dag idag. Den började med en lång sparktur med hela familjen och efter den gick jag en promenad med min Älva. Den promenaden vart inte så harmonisk dock. Sedan gjorde jag stallet, åt middag och åkte iväg till hippo och hade söndagsträningen. Jag nattade de små karantänponnysarna och var hemma igen kring 20. När jag kom hem fick jag ett städryck och påtade på i hela två timmar till Tomas Ledin, skivan jag köpte på myrorna för 15 kronor. NICE. Nu ligger jag på mitt favoritställe igen, sängen, och väntar på att min förväntansfulle karl ska komma hit (det där kan misstolkas, han är förväntansfull inför att jobba imorgon och inte något annat). Jag bjussar på några bilder från min sköna söndag!

In the middle of nowhere..


Den svarta minken till vänster i bild är Nima..


Baby med vind i ansiktet


Snorkfröken
Goddag.

Jag ligger i sängen med en köpp kaffe och sysslar med en favoritaktivitet, nämligen att surfa runt på hemnet.se och drömma om fina hus och gårdar med stall. Vi har det ju verkligen ultimat som vi har det nu men någon gång vill jag äga mitt eget hus så att man får fixa och dona som man vill (för er som inte vet så hyr vi en liten västerbottensgård på en gård med ett litet stall).

(Ovanstående text skrev jag för en timme sedan men fastnade i hemnet som vanligt.. Söndag är Älvandag så vi ska snart ut på promenad, tjing!)
Nu för tiden kan jag få helt sjuka cravings och jag vet inte vad det beror på. Här om veckan blev jag ju som känt helt galet sugen på sockerkaka, något som jag verkligen aldrig annars är sugen på. Jag har aldrig haft något emot sockerkaka, don´t get me wrong, men suget kom sannerligen oväntat. Idag gällde det en röd påse med Polly som jag bara var tvungen att köpa. Jag har aldrig köpt en Polly-påse i hela mitt liv!

Obs IGEN. Jag är inte gravid. Det verkar som om man kan härleda alla möjliga symptom till graviditet nu för tiden..

Vi har i alla fall varit och storhandlat och det blev tyvärr en hel del snarr, förutom Polly-påsen. Ikväll vankas det spelkväll hos våra kär grannar. Henrik har fyllt år så vi ska uppvakta med en chokladask.

Hoj!
Godmorgon heliga lördag.

Idag blir en hektisk dag. Tänker jag, men går fortfarande runt i morgonrocken. Om en pizzabit ungefär ska jag gå ut i stallet och sedan ta mig en ridtur på den brune springaren. Hundarna är också sugna på någon cool aktivitet i det fina vädret, jag har dock försökt förklara för dem att längdskidor inte är ett alternativ. Någonsin.

Efter mina utomhusaktiviteter ska julen äntligen UT ur detta hus!

Varför icke skiiiidor?
HEJ

Fy vale vad trött jag är. Jag kom hem från jobbet vid 21, gick ut i stallet och mockade och fick inte i mig middag förrän klockan slagit 22. Nu har vi dock ätit Robins hemlagade pizza och druckit ett glas vin. Sånt som vanligt folk gör på fredagkvällar..

Idag var i alla fall en sådan dag som jag gav 110 % på mina lektioner. Jag tror att jag ömsom pratade ömsom skrek konstant i tre timmar vilket gav mig en lätt huvudvärk. Idag var det min ponny 5a som briljerade i hoppningen, superkul! Att hålla hopplektioner gör mig ofta väldigt upprymd, haha. Det är väl även dags för mig själv att ta tag i den förbenade hoppningen någon gång. Det är lätt att se vad andra gör för fel men själv är jag för tillfället lika ringrostig som.. ja, you tell me. Bra är det inte i alla fall.

Vad händer i helgen gott folk? Själv planerar jag en lugn helg med massa mys. Jag har en liten brun 32 cm hög kille med huvudet på min högra axel som saknat matte hela dagen. LOVE.
Godkväll/natt.

Jag tänkte avrunda den här torsdagen med en personlig Bra eller Anus. Stay tuned.


Bra just nu

- Torktumlaren. Aldrig någonsin har jag insett dess värde som jag gör nu. I ett hushåll med 3 hundar är den ovärderlig eftersom den samlar upp allt hår som inte försvunnit i tvätten. Vilket är en hel del.

- Rena sängkläder. Få saker är väl så tillfredsställande som att sjunka ner i nya fräscha sängkläder. Helst om de är i satin och i smårandigt mönster.

- Vin. Rött, vitt, mousserande.. you name it - I want it.

- Popcornkrydda från Willys. Tre små påsar god krydda för en tia! Det är ett rån.

Anus just nu

- Snö och kyla. Efter att min bil ännu en gång suttit fast i en snödriva basunerar jag nu ut att det är dags för sommar. Julen är ändå över och dessutom är jag helt seriöst allergisk mot plagget "mössa".

- Dålig hy. Punkt.

- Min våg. Den verkar visa fel. Enligt mina egna beräkningar bör jag väga en sisådär 5 kg mindre.

- Anus. Eftersom det är ett riktigt olustigt ord.

Jag sitter här i köket i godan ro. Knaprar på några popcorn. Klickar mig in på facebook. Och detta möter mig..(Malin Eriksson gör något sånt här)
Hejhej.

Jag vet att det är sent men jag är upprymd. Jag tror att jag har hittat HINGSTEN, den jag vill ha till Älvan (eller i alla fall den jag vill ha av dem som jag tror är rimliga att ha råd med). Tyvärr har jag ingen aning om priset ännu men den står i Sverige och jag har mailat hingsthållaren så nu får jag hålla tummarna för att kostnaden är överkomlig, kan dock inte tänka mig om att det rör sig om fantasisummor.

Den är i alla fall perfekt. Och tysk. Något stor kanske men i alla fall lägre än Älvan. Nu måste jag jaga seminstation där jag kan få lämna henne under hela perioden (vill inte åka skytteltraffik till Vännäs t o r hela våren helst eftersom hon blir så uppjagad i transporten).

Hingsten är dock ännu hemlig då jag inte är redo att bli idiotstämplad ännu. Jag är ju trots allt en förstagångsavlare (peppar peppar, det är ju inte säkert att jag blir en avlare alls).

Jag önskar mig en Älv-bäbis


Hej.

Onsdagar är intensiva dagar. De börjar 07.00 med två timmars angenäm stalltjänst, idag var jag på medlemssidan större delan av morgonen. Sedan blir det fika och därefter har jag två enskilda handikapplektioner på Closseau och Camaro, en inomhus tillsammans med Jenny och en utomhuspromenad i det idag fina vädret.

Efter det äter jag lunch, idag hade jag äran att få sällskap av Elias. Efter lunch tar jag en halvtimme-timme på kontoret, just idag gjorde jag klart en terminsplanering, ringde några samtal samt planerade eftermiddagens HAB. Kvart i två är det intag av alla pållar och därefter fika. Tyvärr hann jag inte med någon fika just idag men däremot tog jag ett ridpass på fina fina Magic! Han är som en liten turbo nu när han håller på att sättas igång, pigg och glad.

Klockan tre anländer mina HAB (habilitering) elever, då gör vi i ordning hästarna och jag ställer fram eventuella bommar och koner i ridhuset. Halv fyra och 40 minuter framåt rider de, de är en himla rolig grupp att ha. Därefter plockar vi bort och ställer in hästarna. Lille Flaxman bor för tillfället i karantänstallet så den lilla flickan som brukar rida honom fick ta Fobos idag i stället och han skötte sig som en riktig liten pärla! Vi har så fantastiska hästar och ponnier på ridskolan..

16.30 slutar jag och brukar passa på att göra något ärende på vägen hem. Idag blev det Coop och systembolaget.

Thats my wednesdays! Nu vankas det middag.
Godkväll!

På grund av en hästskoincident så har ridturen blivit utbytt mot en baksession. Jag har bakat hälsomuffins enligt detta recept (i stället för russin stoppade jag i hackad mandel), och de blev grymt goda att äta nybakta med en liten smörklick. Så goda att det inte är så många kvar efter provsmakningen faktiskt..
Hej.

Jag ligger här hemma och myser i min Onepiece (jag tror för övrigt att jag måste döpa den till något, känns så opersonligt att bara kalla den för OnepieceN). Rilla ligger också här och knaprar morot. Mio är också på plats, stoltserandes med sin bästhet.

(Paus i bloggandet för att krama Mio.. som luktar popcorn)

Jag och grabbarna har varit till stan och promenerat i 120skogen tillsammans med Andreau (franskt uttal), efter det gjorde vi klart stallet här hemma så nu är det bara en ridtur kvar på dagens schema. Jag hoppas kunna sammanstråla min ridtur med Robins hundpromenad för jag har ingen lust att bege mig ensam ut i vintermörkret här.

Ikväll blir det förhoppningsvis en tidig kväll då jag börjar 7 i morgon. Jag önskar att jag inte var en sådan inbiten kvällsmänniska.

Gammal bild på mitt popcorn
Hello.

Jag är hemkommen från myskväll med mami och måste slå ett litet slag för Café Göteborg! Vi åt både middag och efterrätt där för en väldigt överkomlig slant. Jag har vart där en gång förut och har nu alltså utforskat sortimentet ytterligare utan att bli besviken. Helt klart ett ställe för mig med mycket vegetariskt och superlyxiga efterrätter. Inget för den som vill ha en stor fettig köttbit med bea dock, men vem vill det anyway..

Simzon och Älvan vill också slänga in ett litet mattips, på coop kan man just nu köpa saftiga megamorötter för 2,90 kg. Gott till höet eller bara som de är :)

Caféets söta utsida


Godnatt!
Godmorgon!

Robin och Nima har för länge sedan begett sig ut på en lång snöfärd (på skidor tror jag). Vi andra tre var dock inte lika peppade. Mio steg inte ens upp när Nima högljutt åt frukost. Nu börjar det dock bli dags att agera med något, jag tror att jag ska laga en lunchpaj och sedan gå ut i stallet.

Thats all I have for now.

Förresten, någon som vet vilken dag man plockar bort julgranen? Har det varit? Jag är ännu ingen van granhållare.
Jaha. Remember that fantasi om att Robin kanske stod hemma och mockade tidigare idag? Falskt alarm. Jag får lov att mocka själv fastän jag är jättefrusen!! Därfår får han nu lov att göra pannkakor åt oss istället medans jag ligger och läser en fruktansvärt dålig blogg (kan vara min egen).

Imorgon verkar bli en hygglig dag men jag hoppas att det blir varmare än idag. Jag ska ägna dagen åt mina stora och små djur, sedan ska jag och mamma ha myskväll med middag på Café Göteborg och vidare efter det hoppas jag på ett parti alfapet eller liknande.

Förövrigt är det rätt drygt att få följande svar på diverse olika frågor:
- Jag vet inte, jag måste rådfråga Herr Penis.

Hej gej.

 

Jag sitter och jäser hemma hos mor min eftersom jag fick sluta tidigare idag, hela 4 timmar tidigare faktiskt vilket är rätt lyxigt då jag får betalt för hele dagen. Tyvärr har mamma och Elias dragit till Busplaneten så jag får snällt själv vänta in dressyrträningen som börjar 18.00. Jag ska mysa soffa, smälta den goda lunchen jag just ätit och fantisera om att Robin kanske står där hemma och mockar mina boxar precis i detta nu..

 

 

Är det bara mina djur som efter en tid lyckas få väldigt märkliga smeknamn? En del har undrat varför min hund Akilles kallas för Rill, för oss har det varit en naturlig utveckling!

Akilles - Akillis - Arillis - Rillis - Rillan - Rill. "Railo" och "Royl" har också förekommit. Just nu är jag dock inne i en period då jag gillar att kalla honom för Wienersnitzel (helt naturligt det också, jag menar han är liten, gyllenbrun, knaprig och härstammar från Tyskland) eller kort och gott "Wiener". Lyckosamt nog så kommer han oftast vad man än ropar.

Mio däremot har inte lika många smeknamn men jag gillar att ropa "Miiioooosssssssssssss" med ett jättelångt sss-ljud i slutet. "Bästedjur" brukar jag också kalla honom. Eller "Struten".

Simzon råkade jag kalla för "Rumpelstiltzkin" häromkvällen, tycker att det namnet också föll sig rätt naturligt. Simzon - Simpen - Simpet - Simpiz - Rumpelstilzkin. "Simpalur" förekommer också rätt ofta. När jag kallar honom för "Simpaluuur" brukar jag sjunga ut namnet likadant som Loa Falkman sjunger ut "Symfoniiiii".

Älvan - Älvis - Mälvis - Mellis. "Mellis" som i "Mellanmål" på dagisspråket kör vi på just nu. Men oftast blir det "Älvisen", inte lika innovativt som de övriga smeknamnen kanske men det funkar. Ett fåtal gånger om år kan jag dock inte låta bli att kalla henne för "fiskmåsen", det har med hennes uppsyn att göra.

Nu måste jag powersova! Ska upp tidigt imorgon så nu måste Robin natta mig.

Petra, vi provar gärna skorna!
HEJ

Jag är nyligen hemkommen från jobbet och har under arbetspasset burit min Onepiece, helt utan kommentarer faktiskt. Jag får se om jag vågar bära den imorgon också, då kommer nämligen min brukares föräldrar på besök. Helst skulle jag vilja hålla dressyrträningen i den imorgon också men det är väl knappast legitimt.

Robin and the dogs har varit ute på långvandring i skogen idag, tydligen hade Rill burit både täcke och väst men ändå frusit så pass mycket att Robin fick bära honom sista biten. Betyder detta att jag får köpa små söta skor till Rill?

I veckan ska jag boka tatueringstid till mig och Frida, jag längtar enormt! Det är min fantastiska julklapp. Vad vi ska tatuera in vågar jag inte yttra mig om nu men jag kan nästan garantera att ingen i världen har en likadan. WOHO!

Nu är jag sugen på något friterat..

Den frusne
Hallå.

Klockan är 22.16 och jag har intagit bloggläge tillsammans med Mio och Rill. Dagen har flytit på bra, jag har jobbat med mina terminsplaneringar och så har jag ridit på fina Magic. Kvällen blev tyvärr lite långdragen pga ännu en febris, men vid 9 var jag hemma och maten stod nästan på bordet vilket var tur för en hungrig Johanna är nästintill ohanterbar.

Nu jobbar jag lördag och söndag också vilket inte är överdrivet peppande så trött som jag känner mig idag.

Dags att ta in pållarna. Hoj!

För att utsmycka detta blogginlägg slänger jag upp en random bild på den hemodlade pumpan vi fick av grannarna i höstas.
Hej!

En sten har fallit från mina bananbröst. Jag har nämligen äntligen tagit mig i kragen och skickat in bilder på mina operationsärr till försäkringsbolaget. Kanske kanske kan jag få en liten pening där om jag har riktigt tur.

Jag har haft en bra dag idag. Hann med rätt mycket på jobbet, åkte sedan och postade viktig post (ännu en sten som föll) samt handlade massa gott. Redan på affären började jag crava efter sockerkaka så efter middagen blev jag tvungen att baka en som dessutom blev riktigt lyckad! Tror inte att jag provat baka sockerkaka förr faktiskt, konstigt nog.

Det blev ingen ridning idag (vi har nästintill istid här ute) så pållarna fick komma in och bli nattade vid elva, mysdjuren. Nu är det dags att natta mig själv! Klockan är mycket men jag lyckades självklart somna en stund medans kakan gräddades så jag är inte jättetrött nu tyvärr. Dock börjar jag inte förrän 11 imorgon så det är gött.

Förövrigt händer det mycket spännande nu inom den närmsta framtiden! Dressyrlinic och roliga fester bland annat, yey. I februari vankas det återträff (högstadiet) om jag bara får ledigt från jobbet den helgen. I sure hope.

Godnatt!

Jag med min älskling. Och Akilles.


Lika söt som sockerkakan
Jag älskar min Onepiece. Skulle jag inte uppskatta en ridtur eller en sväng på dansgolvet ibland så skulle jag nog aldrig kliva ur den (med undantag för dusch). Nu i skrivande stund slog det mig dock att jag kanske ändå skulle bli tvungen att krypa ur den framåt sommarn då den är ganska varm att bära.. hm, de borde lansera en Onepiece summeredition typ i meshtyg.

Jag vill dock passa på att sända er ett varningens ord! Om ni som jag är nybliven ägare av en svart Onepiece, häng den för guds skull inte i luvan på en krok (på en höjd av ca 170 cm) bredvid sängen. Jag vaknade nämligen till i natt och trodde att liemannen stod lutad över mig..
Hej.

Jag har ägnat senaste timmen till att surfa runt bland olika hemska bloggar om cancer. Jag vet inte varför men det här är något jag gör några gånger per år. Och det får mig alltid att gråta hejdlöst.. jag som hade tänkt att blogga om något roligt. Nu är allt jag vill ha lite choklad.

Nu säger jag godnatt och uppmanar samtidigt er alla till att skänka en slant till cancerforskning! Det ska jag själv göra innan veckan är slut.

Jag får återkomma under morgondagen med något roligare.
Jag avrundar kvällen med ett inlägg i serien "om mig", det var länge sedan jag skrev något där..

Dagens ämne är då alltså - min favoritfödelsedag. Jag är tråkig men jag tror inte att jag kan välja någon. Jag är övertygad om att de var fantastiska allihopa när jag var ett litet kid även om jag inte riktigt minns. Även på senare år har jag bara fina födelsedagsminnen. Den födelsedag som jag blev överraskad med en kryssning plockar väl iofs ett litet extrapoäng! Och en annan kan jag faktiskt styra ut ur matchen, nämligen den då Tom Engman påpekade att jag gått upp i vikt.

Hursomhelst så passar det väl bra med några små bilder från min senaste fina födelsedag!

Min underbara lillebror och den fina tårtan som Sonja hade bakat <3


Älskade familj och släkt! Och min ko-tavla <3


Hihihihi.. FACE


Hej.

Jag har haft en riktigt dålig dag trots att jag bara gjort trevliga saker. Hästarna är motinerade, vi gick till affären och tillbaka med hundarna och lagade sedan en god middag. Men mitt humör har varit fruktansvärt dåligt och jag har tokgråtit två gånger utan att egentligen ha en anledning. THATS IT, säger jag bara.. imorgon ringer jag till VC och ber dem plocka ut Pstaven illa kvickt annars gör jag det med en osthyvel. Tyvärr är de inte speciellt snabba på min vårdcentral.. jag ringde för ett tag sedan och trodde att jag hade cancer, då fick jag en tid 2 månader bort.

Nu ikväll har pappa och Mikkis varit här. Mikki fick sina klor klippta och jag fick min julklapp av pappa, en helt fantastisk onepiece från piece of norway! Jag önskar att jag aldrig behövt kliva ur den! Tyvärr kommer det ske redan ikväll eftersom jag måste duscha. Det blir en tidig kväll förövrigt, börjar 7 imorgon.

Pus.
Hallå.

Det är något jag (till min förskräckelse) glömt att uppmärksamma här i bloggen, nämligen Mios födelsedag! Mio har fyllt sju år och firade med en typ av torkad kycklingrulle.

Älsklingen i juleskrud
Hej.

Hemkommen från lillejul några läskiga prylar rikare. Vad sägs om en plåtburk med politiskt inkorrekt utsmyckning, stora lila örhängen och en vinöppnare i form av en avklädd man? Själv var jag mycket nöjd med en av Sofias och Malins julklappar, de fick nämligen klamydia och skabb i gosedjursform.

Nu väntar en sista ledig dag, sedan jobbar jag onsdag-söndag. FU för att jobba helg. Men det suger som vanligt i peningapungen. Godnatt!


Klamydia på bilden ovan. Sköna bakterier återfinns på coolstuff!
Kära måndag.

Denna dag fick en hastig början då vi oväntat fick besök av veterinär Göransson. Okej, helt oväntat var det inte eftersom jag visste att han skulle komma någon gång i Januari men att det skulle bli idag var jag dock helt oförberedd på. Just denna dag skulle hästarna absolut inte bli infångade i hagen, väldigt märkligt då Älvan aldrig någonsin sprungit ifrån mig. Men idag, när Göransson skulle anlända vilken minut som helst, sprang de så fort jag kom inom en radie av 5 meter. Muntert. Jag fick helt enkelt lura in dem, men nu är de båda vaccinerade vilket känns skönt!

Resten av dagen har jag pysslat. Japp, det började med en thekopp i grannstugan och på den vägen var det. Det blev ett för mig väldigt avancerat armband till slut. Jag känner en grov craving efter att beställa hem eget pysselmateria nu.

Snart måste jag dock krypa ur pysselkläderna eftersom jag ska in till stan och fira lillejul med BK ikväll, bättre sent än aldrig!

Fy vilken seg dag. Jag har gjort stallet men det är också allt, förutom att vi drog en lov till Sävar och handlade mat. Plus bingolotter. Japp, vi ska spela bingo ikväll med Tina och Björn. Två gamla par och bingolotto, det kan inte bli fel!

Funderar sedan på att ta denna till min nya profilbild på face..
Oboj vad skoj.

Nu är jag hemma efter en skön förfest samt utekväll med Borren. Har precis tagit in hästarna och socialiserar nu med mina älskade vovvar, Mio är på ett strålande humör trots den sena tidpunkten! Jag har haft alldeles för höga skor och känner en jobbig smärta i mina trampdynor. Godnatt!
Godmorgon.

Vi ligger fortfarande och drar oss, hele familjen. Nima har varit ute och bajsat men annars är det ingen som hittills orkat kliva upp. Det börjar dock bli hög tid! Jag ska ut på promenad med hundar och Älvan hade jag tänkt, och kvällen ska som sagt spenderas i storstan så det är ju dags att agera. Dessutom är jag hungrig.

Biljetten till Patrik Kittel är nu bokad, hehehe.
Väck inte den Mio som sover..
Jag tror att jag lagt upp någon av dessa bilder förut men de är ju bara helt underbara! Speciellt när man vet att Mio är världens vänligaste lilla vovve. De små ärren i öronen ger honom verkligen the real gangstahlook. Jag kan nog inte beskriva med ord hur bra och charmig han är för någon som inte träffat honom. Förvisso måste man nog träffa honom i sin hemmamiljö, han blir ju ganska blyg på andra ställen (hos mormor och morfar kan han också leva ut sin fulla potential). Han skulle lätt kunna jobba som hundskräcksbotare. Min älskade guldklimp.

Nu är det natti efter ett fruktansvärt parti monopol i grannhuset. Utgång i möran!
En helt normal typ av dialog.

- Vill du höra vad jag har gjort idag i Star warsspelet?
- Nej..
- Kan jag inte få berätta?
- Hm.. ok.. men då får du klia mig på ryggen samtidigt.
Hej.

Jag har spenderat ett antal timmar ute i stallet och på gårn. Började med att mocka mina boxar, sedan friserade jag, broddade om samt longerade Simzon. Efter det var jag så i gasen att jag mockade Sonjas boxar också samt gjorde i ordning allt för kvällen. Hundarna har varit med ute hela dagen och "hjälpt till".

Angående longeringen så har jag inte longerat Simzon sedan förra vintern någon gång. Det var ganska kul att se, för trots halvtaskigt underlag och oregelbunden träning så är han nog så fräsch som en nybliven 17-årig lantishäst kan bli! På linan rör han sig väldigt bra, utan minsta tillstymmelse till stelhet eller ojämnhet. Galet att han är 17 år!

Efter mitt hårda arbete kom jag in och proppade i mig en ohälsosam mängd fika. Mår inte så bra nu kan jag tillägga. Måste vila bort detta sockerkoma snarast eftersom det vankas spelkväll i afton.

2 år gammal bild på S och jag
Hallå.

Här kommer lite bilder från nyårs.

Curly Sue mfl engagerade i ett parti Besserwizzer.


Robin pekar med hela handen (som tillsynes är lika stor som hans eget huvud). Det är inte Jonas S som sitter i mitten även om man kan tro det vid första anblicken.


Salve!


Nu ska jag snart bege mig ut på en ridtur men det verkar kyligt utomhus..
Godafton.

Jag ligger nerbäddad med laptopen och spelar en spindelharpa. Det är jättekallt i huset, jag har bäddat in Mio i en filt (han har spansk päls!) och mig själv i täcke + filt. Jag har dessutom en värmande Rilla under täcket. Robin är på nördaktivitet så jag får sova själv i denna kyla.. ytterst nedrigt.

Annars har jag haft en skön dag! Jag klev upp ur sängen vid 12 (fygarns), åt en stadig brunch och gick sedan ut och gjorde stallet. Efter det for jag ut och red en sväng i djupsnön, det blåste kallt men var härligt ändå. Det var ett sånt där typiskt ridscenario (för mig): det börjar med att jag går och gruvar mig för allt möjligt och är allmänt opepp, typ kyla, att göra iordning hästen, timmerbilar.. sedan när jag väl sitter på hästryggen är allt frid och fröjd. Jag kände mig jättebusig idag och Simzon också, vi hade helst velat ta en galen galopptur idag men han hade för höga styltor för att jag skulle våga.

Kvällen har spenderats på Allstar i goda arbetskamraters sällskap. Det blev en trerätters så jag mådde faktiskt lite illa på vägen hem, haha. Men nu så här undet täcket känner jag mig bara mätt och belåten.

Don´t hate me men nu måste jag kolla vad Hugo Rosas haft för sig idag..
Voj.

Jag hatar Telia idag igen. OCH min värdelösa mobiltelefon.. varför gick jag i från min kära gamla Nokia? Nu kan jag inte längre skicka sms, uppenbarligen. De skickas helt enkelt inte i väg. Till råga på allt får jag inte heller några sms utan bara små knappt läsbara irriterande felmeddelanden.

Robin sitter här bredvid och sjunger på en låt som verkar vara i toppklass verkligen.. "Grab your dicks if you love hiphop..".

Dagen har varit bra, innehållsrik men även väldigt stressig. Det är verkligen otroligt vilka känselspröt hästarna har, i slutet av dagen strulade alla hästar för mig, de tjaffsade med tränsning, en vägrade låta mig ta på grimman av alla saker.. sedan insåg jag på grund av hästarna hur grymt stressad jag var. Det är aldrig värt att stressa runt hästarna, det får man tillbaka sannerligen. Något fruktansvärt har dock också inträffat, lille Flaxman är hängig och febrig! Min absoluta favoritponny <3

I alla fall, nu är jag ledig en vecka! Hur grymt är inte det. Jag har inte tagit ledigt eller något, det bara råkade bli så med schemaläggningen över jul. Jag tror det blir en tidig kväll ikväll igen, somnade halv nio igår och det var onekligen mycket tillfredsställande. Imorgon ska vi förövrigt ut och äta middag, alla instruktörerna. Gött!

Hoj.

Jag vill bara inleda med att dela med mig av en åsikt: Jag hatar Telia.

Jag är så trött och manglad nu så jag funderar faktiskt på att gå i säng. Min axel är ur funktion dessutom. Det har varit en lång dag och morgondagen blir förmodligen precis lika lång, dock har jag tänkt plocka privatlektionspoäng utan dess like..

Godnatt!
Ah! Hör opp hör opp!

Jag upptäckte precis att jag hade fått in ett höstrå in under huden i handen som låg och halvsved. Jag kom på den briljanta idén att trycka ut den med min lustiga pormasktryckare i metall som Frida så generöst skänkt mig. Så jag tryckte och höstrået gled ut halvvägs.. när jag sedan tog tag i det med fingrarna och drog så satt det som fast i en typ av sträng som åkte ut hur huden säkert en cm.. Jag var helt lyrisk. Det hade kunnat bli ett fantastiskt youtubeklipp.
Hej svej.

Jag ligger och trycker under min morgonrock och gruvar mig för att gå åt. Jag gruvar mig även för morgondagen, då jag återigen ska köra helvetetsvägen till jobbet. Seriöst, i morse var det inte långt till tårarna. Först och främst såg jag ingenting och fick krypa i 30 stora delar var vägen, och när jag sedan stannade på en parkeringsficka för att rengöra vindrutetorkarna i ett desperat försök så körde jag fast.

Tack vare morgonen blev det en stressig dag på jobbet. Jag kom sent, hann knappt fika innan kursen drog igång, sedan hängde sig alla kontorets datorer så det var med nöd och näppe som vi fick utskrivet allt teorimaterial i tid. Vi var sedan tre som tog in hästarna i snöstormen, det tog utan att överdriva 45 minuter innan alla var inne och allt var under kontroll. När klockan var 15.50 och jag och Stina hade haft sammanlagt 10 minuters rast under hela dagen så insåg vi även att vi hade tagit på oss hästar att rida idag.. clever!

Nu har Sofia ringt också.. usch..
God nyårsdag.

Vi hade ett trevligt nyårsfirande här igår, i goda vänners lag. Alla hade bidragit till en supergod buffé! Angående nyårskvällen vill jag dock även utlysa att en blå tröja i herrmodell är upphittad! Jag tog lite bilder igår men har inte hunnit föra över dem till dotan.

Idag har jag varit som en sill. Klev upp alldeles för sent och det enda vettiga jag gjort är stallet. Jag påbörjade en städning, vandrade över gården för att återlämna ett par stolar som vi lånat nästgårds men blev fast där i 2-3 timmar så städningen kom väl lite i kläm. Robin hade dessutom somnat medans jag drack the.

Nu ska jag hoppa i säng. Jobbet kallar i möra.