Hej.

Semester slut, jag hade lätt ångest i söndags kväll. Jag känner mig inte det minsta utvilad. Tur att jag har så fina arbetskamrater!

3 hästar ridna idag varav en var en liten ponny som jag red barbacka, inte fy skam för en sketen onsdag.

Återkommer.

Jag skulle kunna skriva ett långt inlägg i ämnet men det orkar jag dock inte. Ser bara att folk börjar dela en länk om hur farligt det är att importera gatuhundar, hur sjuka dom är osv osv osv. Ja, det finns förmodligen hundar som importeras trots att dom inte är friska. Ja, det finns skojare som förfalskar veterinärintyg men huuuur många branscher finns det inte skojare i? Som lever på att lura folk? Typ alla skulle jag säga. Hur många historier hör man inte om människor som blivit lurade till att köpa skadade hästar, ofunktionella bilar, mögliga hus, osv. Personligen har jag hört bra många fler historier om folk som blivit lurade av hunduppfödare som sålt sjuka hundar än vad jag hört om smittspridande gatuhundar. Nej vänta nu, jag har faktiskt aldrig hört talas om det sistnämnda med en säker källa..

Jag har träffat ganska många seriöst importerade gatuhundar som alla varit väldigt friska och levt många år utan sjukdomar. Det är självklart bra att varna om oseriös import och en lösning är kanske att skärpa kraven på import (längre karantän, fler tester osv) men att dra alla över en kant är bara löjligt. Kolla på skador och sjukdomar inom rasaveln, där kan vi snacka! Medveten avel på ledproblem, andningsbesvär, skelettbesvär, hudåkommor, ögon som kan ploppa ut.. Härligt jobbat hundälskare..

"Kan du inte ta hand om en hund i Sverige istället". Ja den har jag hört förut, ungefär 300 ggr. Jag vill inte ha en dobermanblandning som Ronny 22 inte klarade av och dumpade på djurskyddet! Nåväl, det finns andra typer av hundar också men den som sökt runt lite på svenska omplaceringar vet att det är många såna annonser som dyker upp.

Mest tar jag illa upp för att jag tar det personligt. Min älskade Mio är mer än en hund för mig, han förgyller mitt liv och han är som mitt lilla adopterade barn och jag blir ledsen när jag vet att bekanta till mig uppenbarligen ser honom som en parasit som inte borde få vara här. Jag är lite känslig och frispråkig idag. Men det är så jag känner..

Jag har sagt hejdå till mina underbara älskade gamla vänner. Imorgon kväll finns dom inte längre här på jorden utan bara i våra hjärtan, det känns så overkligt och egentligen för jobbigt att tänka på. Jag förstår inte att jag har vågat ta det här hemska beslutet, jag kan bara hoppas att det är rätt beslut. Det gör så ont i hjärtat..

Tack för allt ni gett mig, jag älskar er så mycket. Mina sista bilder och mitt fina sista minne <3

Nu har jag vaknat efter en orolig natt och hoppas med all min kraft att gårdagen bara var en fruktansvärd dröm..

Ja vad ska man säga. Jag har lagt ut min lägenhet på Berghem på blocket under rubriken "bytes". Vi bor i Jonathans lägenhet nu men han hyr den i andra hand. Jag tyckte iaf att jag var mycket tydlig i min annons, jag skrev att jag vill byta min lilla 2a på 42kvm till minst en 3a. Eventuellt en 2a om den är riktigt stor. Sedan skrev jag även att de flesta områden är intressanta men EJ Östra Ersboda och Ålidhem. Jag fick då följande mail igår, konversationen är ngt nerkortad:

- Hej, jag har en lägenhet att byta med. Hör av dig vid intresse.
- Hej, hur stor är lägenheten och vart ligger den?
- Det är en 2a på 49 kvm som ligger på Östra Ersboda.

Alltså va?
Folk..
Men kanske någon som läser detta vill byta lägenhet? :)

Trevlig kväll igår! Jag mår inte dåligt idag men jag är superslö. Vi startade upp här hemma med gamla gymnasieanekdoter, och sedan blev det en tur till Båten. Det var latinokväll så Jonathan trivdes som fisken förstås. Båten har de grymmaste drinkglasen, vi måste fråga nästa gång hur man får tag i dem!

Jag bar keps och var lätt skelögd

Hej sköna dag. Jag vaknade helt utan förväntningar idag, gårdagens YR hade nämligen förutspått att det skulle bli supertrist väder idag.

Jag har varit i stallet, gått hundpromenad, postat sålda hästgrejer, hämtat min post samt hämtat ut ett schabrak, ring ett hemskt samtal, varit på systemet, och nu sitter jag på balkongen och pustar ut med en bok och en cider. Jag tänker dega här minst en timme till om vädret tillåter och ikväll blir det utgång på båten med trevligt sällskap!

Hoj.

Vi låg i sängen till 15 idag. Inget jag är stolt över men det var väldigt skönt! Jonathan lämnade sängen en gång på förmiddagen för att kissa hundarna samt hämta frukost och jag kan eventuellt också ha lämnat en liten stund för ett besök på damernas.. Fantastiskt.

Sedan gick jag en långpromenad med vovvar, åkte till stallet och red, kom hem vid 20 och då kom Sofia på besök. Vi hade mycket på agendan att diskutera!

Imorgon har jag fullt upp så nu måste jag sova.

Idag har jag sovit ut ordentligt, fy fen vad gött. Ligger fortfarande i sänga. Jag har drömt att jag var i Falu gruva igen fast denna gång med mor, far, Frida, mormor och Lennart. Detta gäng var väldigt besvärligt i min dröm. Lennart vägrade gå ner för han hade tydligen jobbat hela sitt liv i en gruva, mormor försökte betala sin biljett med nyplockat gräs samt bussade sin galna katt på en random besökare. Pappa försvann med en annan turistgrupp och Frida vägrade betala och gick iväg för att försöka planka in på gruvan..

Obs! Vissa delar av denna dröm hade tveklöst kunnat hända även i verkligheten.

Idag hade jag tänkt hitta på någon solig aktivitet på dagen men jag kanske åker till stallet tidigare och rider. Love ledighet!

Gruvbesök IRL

Godkväll.

Jag och Jonathan har varit både i Braxsele och Brån och tryckt i Simpan och Älvis en massa morötter och äpplen. Jag vågar knappt tänka på de snart har gått sitt sista sommarbete :( De var båda tjocka och glada. Vi fick äran att klappa på två mysiga föl, det höjde mitt humör <3

Nu sova! Imorgon hoppas jag på fint väder, jag är fortfarande vit som ett lakan och skulle behöva en omgång i solstolen!

Hej.

Nu har jag semester i två veckor! Jag inledde dock semestern med att försova mig.. Tur Oscar räddade upp situationen! Jag hann dock till hippo med nöd och näppe, Gastro skulle nämligen skos imorse. Efter det red jag lite samt provade en annan sadel, både häst och sadel fick högt betyg!

Voj voj!

Tråkfredag. Jonathan är på galej och jag lägger upp pinaler på tradera och finkammar hästnet efter nya annonser.

Har jobbat 4 timmar och pysslat i stallet. G får ta det halvpiano tills måndag morgon då han ska få nya skor!

Dags för lite snarra nu känner jag.. Hihi.

På bild: badad Cassie. Dock rullad efter bad, men kolla färgen på huvudet :) Den färgen var hela kroppen innan bad.

Jag och Gastro i måndags :)
 
http://www.youtube.com/watch?v=q9uCxzRaG7M&feature=share

Godkväll!

Efter en halvdag (eller halvdag + skulle jag vilja påstå) på jobbet och ett lätt dressyrpass med lille G ligger jag i soffan och äter bigaråer.

Jag och Jonathan är väldigt bra på att vardagslyxa och vardagsmysa. Idag blev det ett badkarsbad med varsin cider och The Killers i högtalarna. Älskart!

Godnatt och sov gott!

Om det är ngt jag är riktigt bra på så är det att ställa om dygnet! Fy tusan för tidiga mornar. Har varit ledig två trevliga dagar. Måndag var en slapp dag då jag mest hasade runt på dagen och sedan hoppade lite på kvällen. Igår åt vi lunch på Båten med Nora och Oscar och det var så trevligt att vi bjöd in dom på middag också. Idag jobbar jag 12-16 och så ska jag rida förstås, mitt nya fina träns har kommit på posten! Kanske visar sen. Nu måste jag och mina slappa ben dra oss ut på hundpromenad.. Cheers!

Di lustige brune. Förgyller mitt liv! Älskar att dom båda är så wierd.. Sådan matte sådan hund förstås.

Hej!

Soffläge efter en bra dag som dock har gått ruskigt fort trots att jag började jobba halv 7. Det är jag, två bruna hundar, en halvgalen karl och ett pringlesrör.

Jag har haft en superspännande vecka, som de flesta vet har jag ju köpt en häst! Lilla Gastro. Och jag är så glad över köpet, han är verkligen en underbar häst <3 Så min vecka har helt enkelt spenderats i stallet eftersom jag jobbat, ridit, fixat och grejat.

Iofs gjorde jag en liten avstickare igår och åt middag på Lottas med Linda och Magali som är uppe från Göteborg några veckor, kul! En avstickare till Braxsele har det också blivit, klappade på dom andra två hästälsklingarna och fick middag :)

Här kommer lite bilder! Ibland läggs samma bild upp två gånger, det är dock inte min mening. Den här appen har ett eget liv!

Hej!

Nu hade jag nästan glömt bort bloggen igen! Jag har så mycket för mig just nu, love it! Jag gillar både att ha fullt upp och att slappa som en död sill, det är en fördel. Det får inte bli för mycket åt något håll bara :)

Vi hade en jättebra minisemester i Falun! Vi var bland annat nere i Falu gruva, trots att jag varit i Falun typ 100 ggr hade jag aldrig varit där tidigare. Rekommenderas! Jag är sjukt svår att imponera på men den där gruvan hade "det". Jonathan trodde dock att det hette Falu gryta, så det är det nya interna namnet. Jag köpte en bok om grytan som jag hoppas hinna läsa nästa semesterperiod.

Annars så blev det lite shopping, häng, cider, god mat och hundpromenader. Karlarna fiskade. På hemfärden blev det givetvis Ikea, vi kom hem med 3 lampor.

Jag har haft en toppenvecka helt klart men min redovisning får fortsätta i nästa inlägg för nu är det strax läggdags! Här kommer lite blandade minisemesterbilder, orange hjälm betyder gryta!