Gott nytt år alla vänner. Låt oss hoppas att 2014 blir ett bättre år än det år som passerat. 

Vi har besök av syster, mor, bror, Isac och James. Det blir en lugn men trevlig kväll med mängder av ätbart, spel och högljudda diskussioner. Minst två här lider av en sällsynt sjukdom som innebär att de inte kan kontrollera volymen på sina röster.

Nyårsdessert


Hej igen.

Jag är sannerligen inte läcker! Vi, jag och Jonathan, åkte på Coop (tyvärr) och handlade. När vi parkerat hemma på vår parkering sa J "Gå före du, ta nyckeln" eftersom jag är så frusen. Så jag gick, stolt bärandes på en gräddbulle, och långt bakom gick J och släpade på fyra tunga kassar. Och jag gick in, reflekterade inte över att porten var låst, vidare in i lägenheten och började dola runt. Jag tyckte nog att J var lite väl långsam trots fyra kassar. Konstigt då, jag hade låst ut honom.. Och stängt av ljudet på telefonen.

En halvtimme senare låg han på mattan och tränade med vikter. Jag däremot hade börjat nalla på nyårsmaten..

Att han står ut :)
Hallå.

Utslagen på soffan efter en extra lång arbetsdag. Gastro hade ju busat till det igår och var varm i ett framben, han var jättefin i benen idag men får vara en dag till så ska jag lina honom imorgon.

Jag är förövrigt helt dagavill och har ännu inte handlat till nyårsmiddagen. Men jag är nyutfodrad så jag ska nog hålla mig vaken en stund till och kanske hala mig iväg till affären. Och min käre pojkvän har idag både köpt och bytt vindrutetorkarblad på min bil! Det är kärlek det.
Godkväll.

Ligger för att sova och har en jävulskt viktig fråga till mig själv - varför tog jag inte ledigt imorgon också? Jag känner mig fortfarande som en urvriden trasa.

Idag tog jag sovmorgon (jag tar varje chans jag får). Sedan blev det juligt fika med dom här sötnosarna:


Har varit i stallet med G men blev ingen ridning eftersom han levt rövare i hagen. Nu lite Walking Dead och så jobb imorgon.

Godnatt!
Hallå.

Det blev ingen blogg igår så jag får resumera för alla er som dör av nyfikenhet. Jag började morgonen i stallet med att skritta ut med Maria. Gastro fick jobba mycket med sin vattenrädsla som verkar vara lindrigare vintertid.

På kvällen blev det middag på Taormina med den härliga kvinnliga delen av Hippologums personal, sedan häng hemma hos Stina med så mycket snarra att jag gick upp ännu ett fladderkilo. Det får vi göra om!

Just nu går det lite segt här så jag får öka! Ska strax iväg till mina hemtrakter för att träffa Linda, Emelia och Dalila som flytt Norrland för flera år sedan.

Tjoho
Vi betalar räkningar och Mio har glidit ner i skarven..


Hola.

Idag har vi haft planeringsdag inför vårterminen på jobbet. Vi har även planerat morgondagens vinkväll.

När jag kom hem somnade jag i soffan och sov tre timmar. Nu har jag varit och handlat och ska precis börja betala räkningar, vilket fantastiskt fredagsnöje..
Jag har haft en kort men jättetrevlig kväll med trevliga människor. Har varit som en snigel hela dagen men fick en liten energikick nu, om det var BK and friends eller det goda kaffet vet jag inte ;)

Sofias presentkort


Min nya favorittröja


Goddag!

Idag sov jag till 11 och det var helt fantastiskt. Sa jag att jag fick ryggmassage tills jag somnade igår också? Mmmm.

Har varit och gått längs sjön med hundarna och nu ska jag strax åka till Gastro. Sedan blir det middag med Sofia och förfest, men tyvärr ingen utgång för mig som jobbar imorgon!
Hallå!

Här ligger jag med familjen och ser en film. Jag fick välja Hamilton <3 förut så nu var det tyvärr männens tur att välja..

Jag var i stallet i morse, hästarna kom ut sent pga den nedrans bilen inte startade! Inte min bil, den rullade glatt men tyvärr inte på min sida av stan.

Ska tillbaka och motionera G senare idag men jag har inte bestämt vad det blir för aktivitet! Jag ska ligga här en stund till och äta godis och matrester först.

Idag är det förresten inte bara juldagen utan det är även Snorrans bemärkelsedag! Ett stort grattis!
Juletid men ingen julefrid! Det har varit en intensiv men mycket bra dag. Jag klev upp tidigt och åkte till stallet, släppte ut hästarna och fixade Gastro. Åkte hem, bytte om, gick en hundpromenad. 10.20 var jag på plats hos mor och hämtade henne samt J som jobbat natt och så brände vi iväg till Robertsfors.

Vi hämtade upp lilla mormor som vandrade runt som ett litet julspöke på boendet, sedan bar det av till Lennart som hade dukat upp med grötlunch och senare fika. Mera släkt slöt upp. Vid 14 rullade vi hemåt igen, jag somnade i bilen. Hämtade hundar, klappar och den stackars nattjobbaren fick ta en dusch fast det var på håret.

Sedan åkte vi vidare till pappa på udden där vi fick supergod mat och spelade spel till 23 snåret (vid 23 hade jag och Frida spårat ur så då fick vi avsluta, Frida läste Vajayjay istället för Vivyanne på frågekortet och jag fick för mig att det stod Big Cock istället för Big Clock). J jobbar natt igen och tog bilen så jag sover över här med vovvarna.

Finisar i Robban

Ett försök till arrangerad julbild :)

Vegoskinka! Vilken fantastisk upplevelse..


Pappas öl-renar från Frida


Någon har visst varit en snäll sambo i år..



Ligger i mammas soffa helt körd efter all mat och godis.. Håller på att somna men tanken på sista bingospelet håller mig vaken. Vi försökte komponera ihop ett julkort att skicka till Chile men det är tyvärr bara att konstatera att alla i den här familjen ser helt galna ut så vi slutade bort det..

Den lille nissen


Den ömma modern 


Uppesittarhund


Här sitter vi i bilen och försöker förgäves ta oss ut från stan!

Vi var på plats vid 10 och klarade oss undan det värsta. Hann dock störa mig ordentligt på människor. Det står alltså folk i köerna, klagandes på personalen, och verkar helt överraskade över att det är så mycket folk! Vad fan trodde dom!

Stallet är även klart och nu ska vi hem och preppa inför lilla julafton med mamma, Elias, Frida och Isac.
Hejhej!

Jag ligger i soffan under filten, ser grand prix hoppning från London och har väl sällan varit så nöjd över att vara ledig en måndag!

Jag och Gastro har ju hoppat klubbhoppning idag och det var vansinnigt kul trots att jag som vanligt var gräsligt nervös innan. Vi började med att hoppa fram relativt klockrent och inne på banan så hände något makalöst - jag såg nästan alla distanserna och började inte backa. Vi fick tyvärr ett litet olyckligt pet pga att vi kom för nära på ett räcke, lite överrumplande tyckte G, men vad gör väl det. Hade dessutom en jätteglad häst som gjorde en del glädjeskutt <3

Min karl köpte ohyggligt mycket grönsaker när vi handlade igår, sånt som vi ofta får slänga för att vi inte använder upp det, så jag tog på mig husmorshandskarna och gjorde flera liter grönsaksgryta.


Nu ska Gastro få två lugna dagar och jag ska umgås med familjen! Har fortfarande en förbenad julklapp oköpt :/
Hallå.

Jag hade en bra eftermiddag i stallet idag. Skuttade lite med både Jummis och Gastro och båda var duktiga, Jummis var en rolig ny bekantskap.

Nu ikväll har vi handlat inför jul men jag hittade inte allt jag skulle ha så jag känner en viss stress. Eller ganska mycket stress.

Nu blir det natti strax för jag och Gastro ska ju vara med på klubbtävling imorgon. Varför jag nu ska plåga mig själv på det viset :)

Storhandlarn



Den varma chokladen med minimashmallows serverad i en udda kopp börjar bli en vana..


Hallå.

Vi har haft en redig sovmorgon här. Lite brunch nu och sedan ska jag iväg till stallet för att luncha, motionera prinsen inför morgondagens hoppning på klubbtävling samt hoppa en liten ponny som kallas Jummis. Som dvärg får jag den äran. Jag hoppas jag kommer hem helskinnad ;)

Ikväll ska vi strategiskt storhandla, hoppas att sen lördagkväll är en tid då inte hela Umeå har tänkt handla. Jag är otålig som ett litet barn när jag måste köa.
God fredagskväll.

En veckas ledighet är här! Och efter ett par jobbdagar väntar ännu mer ledighet. Fantastiskt skönt! Jag ska sova och spendera tid med mina <3 (människor och djur) utan att stressa. Ikväll har jag tänt granen och dukat upp med julmust och julklappar från mina underbara elever, äntligen lite julstämning!



Hej!

Jag har haft en toppendag trots att jag varit väldigt trött, jag tror att min hjärna har gått in i juletid. Jag började med en tur i skogen med min älsklingsälg.

"När matte vill att jag ska stå stilla mitt i skogen för att ta kort måste jag ha mina öron så här för det är jättekonstigt"


Sedan har jag jobbat och haft mina torsdagselever för sista gången! Jag har fått så söta julklappar att jag är alldeles rörd. Stannade kvar och fikade med sista gruppen, dom är så mysiga. Jag kommer att sakna dressyrgrupperna :) Men så är det när man är vikarie!

Vid hemgång hade jag tänkt att extramocka ett varv men då låg den här lilla snabeln och myste! Det var ju bara att ställa bort grepen och bjuda på lite morotskvällsfika <3



Nu blir det en dusch och sen sängen (som bytt plats sen jag var hemma sist), ser fram emot lite sovmorgon imorgon!
Den där Sofia läser mig som en öppen bok..


Ok.. Jag vet inte om människan jag träffade nyss finns på riktigt eller om det var en seriefigur.. Eller om konversationen ens ägt rum.. :S
Goddag. Här kommer en toablogg.

Dagens höjdpunkt - dessertbordet efter dagens julbord på sävargården. Mmm. Tyvärr hade ris à la maltan någon lustig bismak men resten var mycket gott, som små hjortronbakelser, chokladmousse, varm äppelpaj med vaniljgrädde.. Jag tog tyvärr inga bilder att vara mallig över :/

Det var inte helt lätt att komma igång och jobba efter det. Nu är jag hemma en liten stund för att motionera hundar och äta middag, sedan ska jag tillbaka till Gastro. Kanske får jag med mig sambon, han är ju skrämmande lätt att locka till stallet så vi får väl se.
Den här lille vettvillingen fick lov att genomgå ett bad idag för att lindra kli-besvären. Nu vet jag även vad han förmodligen reagerat på.. "Tror du att det kan vara för att han fick smaka några såna här?" säger anonym person och håller upp en påse baconchips från LIDL. Pust.



Pust. Uppe med tuppen Akilles idag som hade allergi igen, tredje gången på 2-3 år. Det blir nog till att boka tid för en utredning hos veterinären, en lämplig julklapp till mig? :)

Pådraget resulterade i att jag kom mycket sent till jobbet, men nu har jag iaf slutat och ska ta en sväng med lille G! 

Typ så här kommer det att se ut..


Holy Moly.. Jag har gått upp 2 kilo under denna helg! Det ante mig med all köpesmat, julgodis, chirre, läskeblask.. Jag mår inte bra nu.

Hästen är dock klippt så nu slipper han bli så svettig! Min pojkvän klipper bra men oväntat långsamt så vi fick lite tidsbrist på slutet, vilket gick ut över bringan där Gastro har det mjukaste hästskinn jag någonsin skådat.. (små ojämna hårtoffsar pryder den numera).

Lite varm choklad med mycket marshmallows (före invägningen..)

Godnatt!
Denna dag började segt. Hade utsläpp och lunch i stallet men det var bokat i båda ridhusen och förenat med livsfara att rida ut så stackars G fick traska i skritten. Jag passade på att beställa en julklapp medans jag väntade på att få luncha.

När jag kom hem hade även J just kommit hem från jobbet, vi somnade en timme i soffan och det var sedan jävulskt segt men vi tog oss ut på hundpromenad och sedan vidare för matshopping. Jonathan lurade mig till LIDL eftersom han hade hört att de skulle ha pan de pascua men vi hittade inget förutom misstänkt billiga varor från skumma märken.

Nu ska vi iväg och klippa Gastro och sedan ska jag lämna av J på jobbet igen.

Slänger in den här fina bilden <3


Hoho.

Detta blev en helt ok lördag trots allt. Låg och surade i sängen hela fm men fick sedan lov att ta mig i kragen för en hundpromenad. Sedan åkte jag och J till stallet och lunchade och vandrade vidare till forslundas julmarknad. Jag shoppade lika skeptiskt som vanligt men kom ändå hem med två små julklappar, ljus och lite julgodis.

Efter marknaden blev det god middag (bland annat veg sushi för mig!) på Great Eastern med Maria och Johan. Nu på kvällskvisten har jag varit och longerat lille Gastro och nattat honom. J är på jobbet och jag myser med vovvar, blir en slapparkväll eftersom jag har utsläpp imorgonbitti.

Våra nyshoppade söta tomteljus


Lite julgodis som sig bör, gott med brända mandlar pistage!


Godmorgon, ni som sovit något. Här är det en skitmorgon. Jag har inte kunnat sova alls vilket har drivit mig till vansinne och fått mig på ett jävulskt humör. Jag har dock kommit till insikt om att jag är en alldeles för nervös och orolig människa för mitt eget bästa, kanske var det därför jag inte kunde sova. Jag har varit sån i perioder förut men senaste året har det eskalerat.

Jag kom bland annat på mig själv att ligga och oroa mig för om jag kommer hitta ett bra bete till Gastro i sommar, det är ju sinnessjukt. Jag är nervös hela tiden för att någon i min familj eller annan nära person ska dö. Jag oroar mig över hundarna för dom är så gamla nu.

Sen är nerverna över lag mycket känsliga. Härom veckan en tidig öde morgon när jag gick till bilen i mörkret såg jag en man på håll på parkeringen, han gick lite lustigt och var vänd åt mitt håll. Han hade något i handen som han plötsligt lyfte mot mig och jag fick panik, nu skjuter han mig tänkte jag och trodde jag skulle svimma. Sedan såg jag att han bara hade en tomflaska i handen som han svängde fram och tillbaka.

Nä usch. Dags för frukost här. 
Hej igen.

Idag har jag ridit mig till ett riktigt skavsår. Gött på en fredag.

Nu är jag äntligen hemma i soffan iaf, inte en minut för sent. Lite snarra, ett bad och lite sömn låter fint i mina öron!

Imorgon blir det förutom stallet en tur till forslundas julmarknad, inte helt fel.

I love rödbetor 


Avrundar en bättre arbetsdag med att titta på hoppträning för Emma Emanuelsson. Någon träning till våren ska vi nog också våga vara med..


Hoho!

Började dagen med att rida för KM, Gastro var superduktig. Eller egentligen började väl dagen innan dess med att jag låg och drog mig typ 45 minuter, det var helt omöjligt att kliva upp. Jag hatar att det alltid är jag som kliver upp först i den här familjen! I ottan smyger jag upp varje morgon, lämnar den varma mysiga sängen full av älsklingar och famlar ut i mörkret för att inte väcka någon. Så orättvist..

Nåväl, efter en genomkörare blev det lunch med kollegorna på Vezzo. Jag åt en supergod sallad med chèvre och rödbetor. Det var knappast sista gången jag lunchade där!

Jobbkvällen var lite för spännande för min smak men imorgon är en ny dag! Tänker börja arbetsdagen med att rida fina Kahlea om det går som planerat.

Kvällsmys med Maggan <3


Godkväll.

Skämmeskudden har svettats fast i mitt ansikte efter kvällens bonde söker fru, det är verkligen ett program som bjuder på skräckblandad förtjusning. Mest skräck kanske, och en stor portion nervositet.

Förövrigt har jag en riktig surdag idag, jag vet inte vad det beror på men det är bara att konstatera. J har försökt få mig på bättre humör en stund nu men allt han sa gjorde bara saken värre så nu är även han sur. Det är kanske lika bra att gå i säng snart, dock spelar det ju ingen roll hur mycket man sover, man får ju ändå ingen energi denna gudsförgätna årstid..

Just ja, jag har klippt av en decimeter sönderfrasat hår och färgat utväxten.



Här är en stor mjuk snigel som långsamt kan snigla sig in i vilket knä som helst..


Vaknade som ett vrak i morse när klockan hade ringt 6 ggr och Jonathan var en aning irri..

Jobbade halvdag idag, åkte hem och gick en härlig promenad med vovvarna längs sjön. Var skönt att få promenera i dagsljus för en gångs skull!

Nu ikväll har jag och Gastro hoppat och det gick så himla bra, han har fått tillbaka energin och taggen nu! Så kul <3



Måste ju visa det fina schabraket med tillhörande lindor som jag spontanshoppade till Gastro förra veckan!


Hallå.

Jag har grötat ihop i soffan men måste snart ta en liten kylig kvällspromenad med vovvar.

Igår var det ju då julshow på hippo och jag var alldeles uppspelt. Jag fick äran att rida lille Sudden i urfus tolkningsnr och det var helt sjukt kul! Sedan var jag givetvis med i personalnumret "Jerry Williams med grepdansare". Jag var även medansvarig på det hemsökta luciatåget och käpphästkadriljen, och det sistnämnda blev verkligen en succé! Det var en rolig dag. Urfus med flera gjorde ett toppenjobb i år igen och läktaren var helt fullsmockad.

Idag har jag jobbat, måndagar är den dag i veckan som jag försöker reda ut alla mina kaos, hinna skriva fakturaunderlag, läsa och svara på mail, göra anslag, ringa och fixa. Det gick ganska bra idag.

Efter jobbet tog jag en liten sväng med min prins i ridhuset och han var så fin och mysig <3 En liten klippning skulle han dock kunna behöva, just nu är han en stor teddybjörn <3
Hej.

Hög tid för sömn! Vilken dag det har varit, jag vet inte vart jag ska börja så jag tror jag får ta tag i det imorgon.

Nu är det iaf adventspyntat här och vi körde granen också när vi ändå höll på. Älskar mina mystiska julgranspynt..



Efter två dygn i sängen är jag lite dagavill. Dock mycket piggare.

Dagen har spenderats på hippo med genrep inför morgondagens julshow. Något svettigt och ångestframkallande. Det kommer nog att bli en riktigt bra show men jisses vad vi har stressat idag för att få ihop våra nummer någorlunda, det är ju tyvärr väldigt få av dagens barn och ungdomar som vill göra något alls i ett stall om dom inte får rida. De vill bara rida rida rida och är inte ett dugg intresserade av allt runtomkring. De få barn som faktiskt är intresserade av hästar får man se till att vårda väl! Tur det finns några kvar än <3

Här hemma har jag myskväll med min man och soffdjuren. En plocksallad från mitt nya favorit-Ica Mariehem fick mig på rätt köl igen och nu står pannacottan i kylen! En bonde söker-repris på det så har man en perfekt pensionärskväll.
Olgaotur på instagram fick mig att skratta högt i sängen.




Samtal via telefon mellan mig (J) och kommuniceras support (S). Förkortad version.

J - Hej, jag får inte igång internet här.. Det står att man bara ska behöva sticka in kabeln i väggn.
S - Vad har du för ip-nummer?
J - Hur vet man det?
Kort tystnad
S - Gå till kontrollpanelen.
Paus
J - Ja, nu vet jag inte hur man kommer dit. Det är inte min dator..
S - Vad är det för dator?
J - Samsung.
S - Vad är det för windows?
J - Ja.. Något nytt windows. Det ser konstigt ut..
S - Då är det nog 8..
J - Jaha..
Någonstans här i konversationen kunde jag höra hur supporterkillen började äta intensivt på något, typ en smörgås.
S - Gå nu längst ner till höger blablablabla blablabla kontrollpanel bla blabla..
J - Jag visste att min sambo skulle ha ringt istället.
Tystnad
S - Nä men det här går ju bra..
Glömde ju lägga till en bild på dagens sympati-sjuka hund..


Hallå.

Jag mår lite bättre idag men gör inte många knop. Kurerar mig intensivt för att kunna  fullfölja mina åtaganden i helgens julshow där jag är involverad i fyra nummer. Jag tog mig ut på en kort hundpromenad men det blåste ju fariken storm där ute.. 

Nu hoppas jag att min kavaljer kommer hem och pysslar om mig snart!
Jag ligger kvar i sängen, lite lätt stressad. Men sover väldigt gott i omgångar ska tilläggas. Ullared går på tv och jag blir vansinnigt sugen på att åka dit och shoppa billigt.

Jag har iaf tagit mig tid att ringa och ordna lite grejer med Bostaden, så det känns lite bättre. Vad som även känns bra är att Malin glömde sin sallad från Göteborg här i kylskåpet..

Den här ligger här och är inte det minsta stressad


Men seriöst.

Jag vaknade aldrig i morse för jag var redan vaken. Stora mängder snor har hållit mig vaken typ hela natten. Åkte till stallet och släppte ut de små liven men blev alldeles yr av ansträngningen så det var bara att snabbmocka och åka hem igen. Hasade från bilen mot huset och 5 meter från ingången halkade jag på isen så jag landade raklång på rygg. Och där låg jag och ville gråta.

Nu är jag dock nerbäddad med Rill och hoppas kunna ligga här resten av dagen.
Godkväll.

Lång men ändock bra dag idag för en utsliten. Jobb och häst från 06.40. Spontanshoppade ett schabrak och lindor till Gastro på AB nian, jag har nästan bara köpt begagnade saker till G hittills så det var vi värda.

Har spenderat kvällen med BK och har skrattat för ett par månader framåt. Det var väldigt välbehövligt och på tiden, speciellt med tanke på att Malin inte ens hängt med på att jag har flyttat så Snorran fick hämta henne på Sandbacka där hon stod och hängde handskar. En kväll med BK slår bara aldrig fel, och med lite hämtmat från Café Göteborg blir konceptet ännu bättre. Som grädde på moset fick jag hjälp av Mallis att hämta lite grejer på Berghem.

Nu kommer jag att sova gott, natti.
Hej.

Sliten.nu, jag har ont i halsen och sov bort min lediga eftermiddag. Det blir en ganska intensiv vecka det här med julshow bland annat så jag hoppas att jag inte blir sjuk.

Hoppträningen gick som väntat. Min häst är bäst, men vi är båda lite ur form.

3 julklappar är iaf inhandlade, kanske slipper jag den stressen i år! Nu blir det dusch och natti.
Nu säger vi godnatt här efter många om och men!

Jag har postat paket ikväll, har sålt en massa hästgrejer på tradera och det är ju kul - men det är så förbaskat drygt att paketera.

Imorgon är en ny dag och då ska jag och G smyga in lite på hoppträningen igen, yey! 

Två av mina hjärtan 


Hej.

Nu är jag hemma igen och tillbaka i vardagen. Vi har haft en rolig och intensiv helg i Estockholmo med hoppning, dressyr, shopping och onyttig mat. Bara att ladda om nu inför Göteborg horseshow!

Fina kollegor


Min näsa är uppenbarligen ganska sned :)