Hej gej.
Idag har jag haft en rella långsam inventeringsdag på jobbet, men hellre det än vad som väntar mig imorgon! Hursomhelst. Mio och Nima har varit hemma och myst, det har tydligen varit ovanligt lugnt i huset enligt Sonja som var ute med dem under dagen. Akilles har varit med Andre på friluftsdag, han verkar helnöjd.

Efter jobbet köpte jag en mutpåse tills imorgon, eftersom pappa ska vara hundvakt åt Nima imorgon. Hon är ju inte van att vara ensam så långa stunder så jag tänkte att två långa dagar i rad skulle göra henne till en värre studsboll än vanligt. Men jag fick som sagt muta med en kasse snask från Ica Bullmark för att planen skulle gå i lås.

Jag blev inbjuden på kaffe och kvällsfika hos världens bästa hyresvärdar, sedan har de varit här och styrt upp en massa saker i huset också. En ny kran i köket, lite grejer till badrummet och några lister. Godt blev det. Imorgon får jag förövrigt hämta min bil igen, måtte den hålla nu min lilla saab..!
När Dala får välja låt så blir det Sarek!

Ibland är de sams, de små liven. Alla hundarna ligger utslagna på rygg och snusar i sovrummet. Det värmer i mattehjärtat! Nima har varit som en sill sen hon fick vara lös och busa med en rottis och två stövare, hon var helt vild och lycklig. Dock kommer hon inte alltid när man ropar (har knappt haft henne lös, hon är ju inte min hund!), vilket resulterade i att hon hann rulla sig i vårtinat hästbajs i hagen innan jag kunde fånga in henne. Kul va, när man inte har rinnande vatten ;)

Nu ska jag städa tills mina ögonlock blir less.
J - Alltså, det är något med den här bilden.. du har som ett hängigt ögonlock..

F - Men du har inga ögonbryn

J - Men du har ett snirkligt ögonbryn på den här bilden.. det vänstra

F - Hahahaha fytusan

J - Byt bild you snirkle

F - Men jag har ingen nyyyyy, må ta en ny..

J - Ja, gör

F - Beantitty..
Godmorgon.
Jag var uppe sent igår så tog mig inte upp ur sängen förrän halv 11 idag. Tempade Rillan igår och det var lugnt, så efter ett tag vågade jag somna med Rillan som den lilla skeden. Fick panik en gång och trodde att han hade slutat andas så jag började ruska stackarn som bara var jättetrött. Nima börjar förstå principen som vi har här i huset, sova tidigt = morgonkiss tidigt, sova sent = morgonkiss sent. Innan ville hon ut och kissa halv 6 oavsett när hon fick sin kvällspinkare. Dom får alltid gå ut precis innan jag går i säng på kvällen. Hur som helst, Akilles är mycket bättre idag men inte bra. Han är alldeles svullen runt nosen. Jag provade att ge honom sitt gamla foder nu till frukost för att se om foderbytet kan ha spelat in, så jag får se under dagen.

Annars händer inte mycket idag. Jag ska plugga lite inför mitt slutprov i Historia A som jag har på måndag, jag har gjort alla inlämningsuppgifter redan (såg dock nu i skrivande stund att jag måste komplettera en fråga om Stalin, muu). Sen hade jag tänkt mig ut och rida samt låna dusch hos grannen, mitt vatten är ju gone again men ska åtgärdas ikväll. Boka skoning till hästarna och betala räkningar måste jag också göra. Och diska och tvätta men det är ju superenkelt utan vatten..

Ha en god dag.
Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag älskar Akilles. Förmodligen mer än vad som är nyttigt. Han ger mig så sjukt mycket. Han är en hund som inte har plats för så många olika människor i sitt hjärta, men de han rymmer ger han allt för. Han är så modig och glad bara han får vara nära matte. Han har fått en ordentlig allergisk reaktion idag, och gud vad det gör ont i hjärtat när han är dålig. Jag blir så sjukt orolig när något händer med hundarna, jag vill bara kräkas. Jag har ringt och pratat med jourveterinären och blivit lite lugnare, men kommer inte kunna sova. Hon ville att jag skulle kolla till honom några gånger under natten. Min lilla korv.

Världens trognaste vän i 5 år..

Rumpvärmaren




Godkväll. Kom just tillbaka från middag och ett parti uno nästgårds. Bilen är på verkstad igen, suck. Jag har laddat upp mina förråd med saker att tröstäta på.. (egentligen är det pappa som borde få tröstäta, men men). Nu ska jag göra klart min redovisningsuppgift 8.1 och sedan chilla på en prilla. Puss!
Kan man bli mera ineffektiv än mig denna dag?
Jag skulle inte tro det.
Godmorgon.
Jag hade världens mysigaste uppvaknande idag. Nima kan vara lite dålig på att förvarna att hon är kissnödig ibland, men i morse kom hon och la sitt lurviga huvud på kudden bredvid mig och gjorde små grymtande grisljud tills jag vaknade. Då ville hon ha en stor kram och sedan gå ut och kissa!

Idag är det stall, plugg och matinköp som står på schemat. Spännande lördag. Hade varit kul att fara och peppa mina elever som tävlar idag, men jag har ju ingen bil för tillfället. Och hippo ligger ju inte direkt nästgårds. Hundarna blir nog glada över denna nyhet i alla fall..

Hoppas ni andra får en bra dag!

Hej.
Min bil är trasig och jag är sugen på godis. Jag skulle inte ha lämnat mitt pluggodis hos pappa, men han ville ha påsen för sveda och värk (hundvakt). All alkohol är slut också, mu, det går inte att plugga nykter! Jag skojja bara pappa.. (or did I..). Det har varit en livad dag här, jag har varit barnvakt medan Henrik fixade min vattenledning. Nu börjar det bli hög tid att forsla mig själv ut till stallet. Jag ska lämna in bilen på måndag men fram tills dess känner jag mig obehaligt strandad..

De tre bruna musketörerna hos pappa igår
Hola.
Det märks på min besökarstatistik att jag måste göra ett ryck med den här tafatta bloggen..

Jag har jobbat i natt, det gick som smort. Sitter hos pappa och lyssnar på Journey och Håkan (peppar Peace&Love!). Vi har varit ute och gått med hundarna på isen. Ska snart packa in allihopa i bilen och åka hemåt. Jag längtar hem till urskogen, haha.

Ha en bra dag!
Hej!
Sitter ute i Holmsund och bloggar. Har varit ute på rundningen med hundarna tidigare idag och efter det hjälpt en elev på hippo. Pappa hade lagat middag när jag kom tillbaka, just like back in the days!

Ikväll blir det plugg och i natt jobbar jag. Ha ne hej!
Aaa..
Har precis rullat in från stallet. Tidigare idag blev jag bjuden på en lunchbit och fick sällskap på hundpromenad. Mio ligger vid mina fötter och är bäst. Vattnet är tillbaka även! Lite middag på det här så..!
Godmorgon.
Låt säga att det blev en liten tillställning här i stugan igår kväll. Ett mycket trevligt måndagsinitiativ. Jag peppar redan nästa måndag Snorran! Jag fick även en övernattningsgäst inatt, bäddsoffan kan behöva dra sitt strå till stacken ibland. Jag hade förträngt att det var vardag idag men nu inser jag att jag har en del att fixa med.. Jag ska göra stallet, försöka diska bort så gott det går utan rinnande vatten, packa ihop mig och hundarna (de ska sova hos pappa inatt) och sedan jobbar jag mitt första nattpass som PA ikväll.
Hohoj.


En bild från The Studio endast tillägnad dig Sofia! Här har du beviset!
Hej.
Det är söndag idag. I byn har vi inte längre rinnande vatten, jag har fått en provisorisk vattendunk och mitt diskberg bara växer och växer. Jag stal en dusch hemma hos Robin ikväll efter träningen, där jag även såg en av de segaste filmer jag någonsin sett - The kings speech. Jag kunde inte hålla koncentrationen uppe, den var så trist så jag minns knappt hälften fast jag såg den nyss..

Hundarna har gått och lagt sig så det är väl bäst att jag gör detsamma. Godnatt!

Avslutar med dagens citat:
Ta på den som om den vore ett marsvin
Godkväll.
Den enda kanal min tv får in ikväll är 1an. Happy Saturday. Jag har precis varit ute i stallet, det hände en liten incident vid intaget som jag får förklara för Sonja i morgon.. Alla hästar inne nu iaf, hela, borstade och nattade!

Ska snart ut på en sista sväng med hundarna också. Sonja och Henrik har varit här och hälsat på Nima och dom gillade. Men hur kan man inte?

Godnatt!
Hej.
Jag vet att det här har blivit en hundblogg på senaste tiden men jag kan inte hjälpa det. Det är ju så himla spännande med en ny hund, man får upptäcka en ny personlighet och försöka ge den en bra start på "det nya livet".

Vi har i alla fall haft besök idag och Nima fick busa med en ny hundkompis. Jag utrustade henne med telefonnummer och reflexer och sedan vågade jag faktiskt släppa lös henne nere på gården och hon hade jättekul med den andra vovven. De var ungefär lika gamla och lika stora, och det gick superbra. Jag fick hämta henne två gånger i hästhagen dock. Men ändå! Nu är alla hundarna trötta och har somnat som tre pölar på olika ställen.

Ikväll händer absolut ingenting, muu. Men det är väl bara att vänja sig. Jag har fått/lånat en ny dvdspelare så man kanske ska lyxa till lördagkväll men en film? Haha. Ska kanske ävem åka till Sävar och köpa något gott att äta. Jag har inte mycket läckert hemma. Hej!
Hej.
Det är hur härligt väder ut som helst. Jag har varit på min första "långpromenad" med alla tre hundarna samtidigt och det gick bra. Hade först alla i koppel men det blev lite stökigt så Rilla fick gå lös, och han gick faktiskt fot 99% av promenaden utan att jag behövde säga åt honom. Nima hoppar och far när man sätter på henne kopplet och första biten av promenaden, men sedan går det rätt så bra. Jag antar att det är lite nyhetens behag med snöiga promenader. Men hon är ju som en stor valp hela hon. Jag är ju på min vakt hela tiden men hon är nästintill redan rumsren (peppar peppar ta i trä).. I natt fick vi ju sova sju timmar utan avbrott och hon kom och nosade på mig när hon ville ut.

Det märks på grabbarna att de tycker det är lite jobbigt med ny familjemedlem, även om de verkligen accepterat henne jättebra. Men till exempel, det finns en stor solfläck i vardasrummet på golvet där Mio ALLTID ligger efter promenad.. men nu la hon sig där först, och då satt han bredvid och såg så ledsen ut att jag var tvungen att krama honom..

Obs! Nu la hon sig i sin bur och Mio fick tillbaka fläcken.
Hej.
Den här dagen. Jag har absolut inte gjort någonting känns det som. Jag har lökat, suttit vid datorn och myst med hundar. Min snälla pappa besiktade bilen åt mig idag så jag kunde vara hemma första dagen med Nima, som förövrigt har fått sig en ordentlig dusch och luktar mycket godare nu. Har även varit ute på några hundpromenader såklart, men i övrigt har det varit en mycket lugn dag. Det kanske är tillåtet att ha såna dagar också. Den här natten blir nog mycket lugnare, alla hundar är på sina respektive sovplatser och verkar ganska trötta. Godnatt!
Jag tror fariken att jag fortfarande har lite lock för öronen efter att ha flugit förkyld.. När jag snyter mig släpper det men sen klickar det tillbaka igen. Det var förövrigt väldigt oläckert, hade riktigt ont i öronen vid båda landningarna, brukar jag aldrig få.
Hon är nybadad på bilderna, måste nog ta en till sväng med skägget. Det har fortfarande några nyanser av brunt :) Hon är jättemysig, busig, 2 år gammal och vill ha ett eget hem!





Morgonblogg har guld i mun.
Jag släckte lyset halv 1 igår, då hoppade Nima upp i sängen för att daska sina tassar i ansiktet på mig och starta en lek. Både jag och Rill började grymta. Hon knuffades ned. Sedan kom hon upp igen men denna gång för att sova med rumpan på den andra kudden.. jag orkade inte argumentera emot. Jag ska bada henne idag och sedan byta sängkläder, hehe.

I alla fall så väckte hon mig kl 2, hade ju ingen aning om vad hon ville men vi gick ut och hon kissade. Sedan väckte hon mig igen halv 8 och nu har vi varit ute på en liten kiss och bajsartur. Hon är ju inte rumsren men hon verkar ändå känna på sig att man gör behoven ute. Inga olyckor under natten! Dessutom har hon ju aldrig sett snö förut (och tydligen inte hästar heller, haha) så hon är så rolig när hon är utomhus. Love!

Nu har hon precis fått en tuggpinne men hon vet inte hur hon ska hantera den.. Hon försöker snegla på hur de andra gör..
Haha, jag kan bara inte somna utan att skriva ner lite om det här sänggåendet. Jag önskar att jag hade det på film. Jag föste in alla i sovrummet och drog in Anonimas bur men la även ut en trasmatta och en filt i ett hörn. Övriga sovplatser är ju sängen, en hundbädd (lite för liten för henne dock) och Mios fåtölj. Det första som hände var att Rill invaderade Mios fåtölj! Han gillar den inte ens! Men nu dög den. Han la sig som en liten knärting i mitten av fåtöljen och blängde på oss alla. Detta innebar total katastrof för Mio som satte sig på hundbädden med ryggen mot alla andra och stirrade in i väggen och suckade så det skar i hjärtat på mig.. sedan resten han sig, hoppade upp i sängen men inte för att lägga sig utan för att stå upp i en stel statyposition med blicken riktad mot fåtöljen i flera långa minuter. Och han gillar inte sängen! Anonima lade sig i sin bur och var lugn medan de andra två höll på och stöka runt på fel platser, helt tomma i blickarna. Jag kunde bara iakta och le. Till slut tog Rill sitt förnuft till fånga och överlämnade fåtöljen så Mio kunde komma till ro. Och nu ligger Rill med mig här i sängen med huvudet under täcket.. Godnatt!

Ps. Det luktar spanskt hundshelter i hela sovrummet. Imorgon blir det bad!
Hej.
Jag är helt död efter den här dagen!
Anonima visade sig vara en riktig stjärna. Hon har skött sig så fint hela dagen trots tre flygresor och många timmar i bur. Mötet med mina hundar här hemma gick över förväntan. Hon traskade in, de luktade på varandra och sen var det färdigt. För nu i alla fall. Mina fina grabbar var helt lyriska över att jag kom hem och det värmde i mattehjärtat. Nu ska jag försöka fösa hela fårskocken i säng.. det är kanske lättare sagt än gjort. Men jag är så glad idag.
Godnatt!
Godkväll!
Det har varit en halvlång dag. Jag låg kvar i sängen så länge jag bara orkade i morse för att försöka vila bort förkylningen. Klev upp halv 11, gjorde lite plugg, fixade stallet, åkte till hippo och hjälpte en elev, tog en kaffe med dansken, åkte och handlade, hämtade upp gardiner hos mamsen (yey!), kom hem, for ut på en ridtur med Sonja och hennes väninna, pysslade lite med Älvan, gick över gårn och skrev ut flygbiljetterna inför imorgon.. och nu sitter jag här och ska ta tag i lite mera plugg innan jag går och sover! Måste ta mig upp tidigt imorgon så jag hinner göra bort stallet och rasta hundarna ordentligt för de kommer att vara ensamma hemma länge. Sonja kommer att ta ut dem under dagen men de kommer ju ändå inte få så mycket sällskap. Spännande dag i möra dock. Puss.
Vår nya inneboende från Spanien som kommer hem på torsdag. Hon är troligtvis också till stor del Podenco, som Mio! Jag tycker de är väldigt lika i ansiktet. Så söt!


Godmorgon.
Tekniken driver mig till vansinne igen, jag har fått två viktiga mail som inte går att öppna. Jag kan inte öppna något av mina gamla mail heller förvisso, men ändå. Det ena handlar om slutprovet i Historia, känns ju som att man gärna vill läsa det. Det andra är mina flygbiljetter till torsdag då jag ska åka och hämta Anonima på Arlanda! Jag får väl gå nästgårds och låna datorn i värsta fall..

Nu ska jag gå ut och mocka, sedan ska jag börja rulla mot Robertsfors. Det är nämligen hög tid att hälsa på di gamle (mormor och Lennart) och få sig lite sockerkaka! Mio och Rill ska med. Ha en trevlig dag!
Godkväll.
Sitter med plugget men min nagel på höger pekfinger har gått av så det är extremt drygt att skriva på tangentbordet. Jag matar Kentskivan "Kent" om och om igen. Tror det är första skivan under namnet Kent? Gammal och god.

Som det ser ut nu så väntar mig även en flygresa till Stockholm tur och retur på torsdag! Det blir kul, jag gillar ju att flyga numera. I mina yngre år blev jag typ åksjuk (balansnerven igen? haha).

Sov gott people!

Hello.

Sitter hos modern med barnmagen full av pannkaka. Ska snart bege mig hemåt för en hundpromenad och lite plugg. See ya, wouldnt wanna be ya. Och speciellt inte du Sofia.. Jag ska sätta gps på dig!

 

Och grattis till Marlene och Fredrik som fått sin bebis idag!

 

Godmorgon.
Jag är sjukt less nu, jag är förkyld igen. For ju ut och sprang i lördags och jag var säkert inte helt kry då, för vaknade på söndagmorgon med megahalsmandlar och ont i halsen. Läget är idag oförändrat, suck.

Jag ska dock åka in till stan och jobba några timmar idag (inte i restaurangen), får hoppas att det inte smittar.. Efter jobbet ska jag hämta mamma på jobbet, sedan lär jag väl spendera en stund på kylgränd med mamma och lillebror.

Det är finväder ute till Mio och Rillas stora förtjusning!

Dom som älskar sol..
Hej gott folk.
Jag svettas i sommarvärmen! Har haft besök av pappa och Mikki. Vi har lunchat och fikat och jag har klippt klorna på den lille. Har varit ute och fixat klart stallet. Jag och dogsen ska åka till Robin och löka så fort Mio ämnar dyka upp, han är ute på någon slags lov..

Dressyrträning ikväll som vanlig. Ha ne hej.


(Älvan på ridskolans sommarbete innan jag köpte henne!)
CLARO!
Nora åkte hem för bara en liten stund sedan, det blev ingen sleepover men väl en lång kväll. Vi har spelat spel nästgårds, och sedan surrat i soffan ett par timmar. Mycket gemytligt. Jag ser fram emot att åka och hälsa på henne på påskveckan om hon får ledig. Jag och hundarna då givetvis.

Nu är det hög tid att sova. Men gott och tungt lär jag inte sova när Sofia är ute och ränner utan övervakning.. då sover jag som på nålar!

Puss
Hej igen.
Efter/under min fikapaus fastnade jag framför en blogg, Annas Anatomi, och började gråta. Som så många gånger förr. Sedan satt jag här och grät i två timmar för allt möjligt, med en stor näsduk. Sen trodde jag att jag var tom. Sedan for jag ut och sprang med hundarna, och nu är jag om möjligt ännu mera tom. Det är en behaglig tomhet. Nu ska jag duscha..
Nähä, jag ljög visst. Min TV fungerar inte alls.
JAG HATAR DEN. JAG HATAR TVBOXEN.
JAG HATAR TEKNISKA PRYLAR..

Aaah. Min blogglust är här igen. Jag vågar inte försöka lägga upp låten igen dock, vill inte riskera att mitt goda humör förstörs. Jag känner mig så produktiv idag! Jag har mockat, varit ute och ridit Simzon, smörjt den fina sadeln (inte den fula dock) och lite smågrejer. Hundarna har varit ute och grejat i flera timmar. Innan jag gick ut hann jag även göra lite skolarbete, men nu känner jag mig nästan sporrad att försöka få ännu mera skolarbete bortgjort..

Jag är inne på en liten fikapaus nu i alla fall, men på en timme eller så ska jag ta mig ut på en liten joggingtur. Sedan kommer som sagt Nora på besök idag, jag har köpt en vinbox för detta speciella tillfälle. Och min tv fungerar igen, yey!

Vad gör ni en solig dag som denna?

En låda Drostdy hof någon?
Jag har absolut inget tålamod över huvudtaget när det kommer till datorer och internetfunktioner. Jag var jättepeppad på att blogga nyss, försökte bädda in världens bästa låt från youtube men det fungerade inte. Det fungerade inte igår heller. Om det beror på min dator vill jag slänga bort den. Om det beror på blogg.se vill jag inte blogga mer. Om det beror på youtube vill jag inte besöka den sidan nå mer. Min blogglust är som bortblåst.

Jag hatar förövrigt trånga trosor. Dagens lärdom: Gå inte upp i vikt så slipper du trånga trosor.
Godkväll.
Jag har kommit till en insikt via det ganska löjliga programmet Let´s Dance. Jag tror att Alexander Rybak kan vara den rätte för mig..

Annars har jag pluggat lite. Ätit chips. Ah, det var typ det. Fick rida lite ponny tidigare idag samt fick en kopp kaffe hos en bekant. Nu ska jag vandra ut i stallet, slänga ner hö, fylla vatten och ta in hästarna.
Hej!
Godmorgon.
Nu tror jag äntligen att jag har börjat ta igen för förlorad sömn. Klev upp vid sju, släppte ut hundarna och gav dem frukost, sedan somnade jag om och sov.. ganska länge. Men det är ju som vanligt egentligen, väderbundet, min kropp känner på sig när det inte är läge att vakna. Nu har jag precis varit ute och skottat fram bilen, vilket mörker. Ska åka och hjälpa en elev på hippo klockan 13 men var först osäker om jag skulle kunna ta mig dit, nu är det dock plogat på byavägen så jag ska bara äta lite lunch och sedan åka.

Jag hatar fredagskvällspressen. Fredagkvällar är inte speciella? Jag tänker i alla fall bara sitta hemma och kura ikväll. Eventuellt köper jag med mig hem något gott att knapra på till pluggandet. Lite kloklippning och tvättande på det så har jag en helkväll! Kanske avrundar det hela med ett korsord, kan inte bli bättre! Och nej, jag är inte ironisk.
Ha en trevlig dag!
Ohoj vad skoj.
Jag har haft en mysig dag med mamma och Elias. Jag har köpt växter och krukor och mamma har hjälpt mig hänga upp tavlor. Elias har ridit på Bella och lekt med hundarna samt matat alla djur med diverse godis. Det är så himla mysigt i mitt lilla hus nu efter allt småfixande.

Nu ska jag fortsätta nöta medeltiden med en skål cashew och en liter loka krusbär. Ha en trevlig kväll!

Hej.
Ligger i sängen nu och peppar sömn! Jag har varit ganska slapp tidigare idag men efter lite hemmagjord pizza hos familjen Nilsson kom jag igång ordentligt med plugget. Nu ligger jag i fas tidsmässigt, kanske till och med lite före. Är peppad på att bli klar med denna veckas plugg före helgen, wich I will be!

Imorgon kommer mamma och Elias på sportlovsvisit. Elias ska få rida och sedan ska vi äta någon god middag i lag. Det blir najs. Jag ska även passa på att köpa några läckra ytterkrukor på plantagen när jag åker in för att hämta dom små liven.

Fy, jag känner en konstig lukt i sovrummet och kan inte lokalisera den. Hatar när det händer. Hundarna har peppat sömn i flera timmar nu så det är bäst att jag släcker lampan. Godnatt!

Är inte ett vackert minne och inte något vi bör prata om.

Nä, jag skojjar bara. Min första kyss fick jag (eller tog, kanske man snarare skulle kalla det) av min första "riktiga" pojkvän. Det var en fin pojkvän men vi var båda lätt onyktra och hans rätt så läskiga kompis, som snart också skulle bli kär i mig, låg avdäckad vid våra fötter.
Those were the days..
Godmorr.
Jag har varit ute på en sparktur med grabbarna brun. Rill gillar att dra saker så jag måste verkligen tillverka en liten kärra åt honom så han kan dra hem typ ett äpple från ICA.

Nu har jag i alla fall fått veta att lilla Anonima kommer till Arlanda den 17de! Sen får jag se hur snabbt de lyckas skicka henne vidare hit upp i norr. Vi är jättepeppade, jag och grabbarna. Vi ska ge henne så mycket mys att hon blir less. Sen ska hon ju tids nog få en egen familj. Så spännande.
Japp. Jag är helt såld igen.

Jones och giftet - Håll i mig

Hej.
Jag är dead meat efter den här dagen. Mina ögon vill inte hålla sig öppna efter tre timmars sömn i natt och åtta timmars jobb men jag ska ändå sätta mig och plugga en stund. Jag har förresten gjort något förbjudet idag, förbjudet för min ringa ålder i alla fall. Jag har (efter påtryckningar från en random tant) köpt med mig en korsordstidning hem.. fy. Mikaela är dock snäppet värre för hon håller på att införskaffa sig en knarrig gungstol till sitt hem. Byalivet har gjort mig gammal..
Godkväll.
Idag har jag varit ganska produktiv vad gäller skolarbetet. Jag har skickat in min första redovisningsuppgift. Sedan har jag städat lite samt lökat. Nu har jag precis kommit in från en kvällspromenad med Sonja och alla hundarna, vi gick till affärn och tillbaka, sedan tog vi in hästarna och pussade dem godnatt. De sover inne ingefär varannan natt nu när det oftast är så varmt ute.

Nu ska jag gå och lägga mig strax. Det tar gode emot att ställa väckarklockan på halv 4. Godnatt!

Dagens internaste nöjdhet:
- MAHALA!
- Frösäck..
Godmorgon.
Alltså, naturdiet shake är ju helt crazy! Först kom den nya smaken "Choco-Banana" och nu hittade jag ännu en ny i hyllan, dvs "Vanilla Chai". Båda är helt okej för att vara "very low calorie diet" men C-B överglänste lätt VC..



Jag sitter i skrivande stund och dricker en VC nämligen, jag kommer nog inte köpa någon fler dock. Jag vaknade halv åtta i morse men låg kvar och lökade med datorn rella länge. Nu ska jag och hundarna strax ut på en promme och sedan är det stenhårt plugg som gäller. Det blir en tidig kväll ikväll eftersom jag öppnar halv 5 på restaurangen imorgon..

Ha en god dag.

Hej.
Gissa när jag vaknade. Typ halv nio. Vad är det som händer? Jag släppte ut hundarna och gav dem frukost sedan försökte jag somna om efter lite facebooking.. dock så ringde Malin (ändå relativt tidigt en söndagmorgon) och sedan klev jag upp utan ytterligare försök. Jag har inte fått mycket gjort idag, jag har bara lökat fram tills för en timme sedan ungefär då jag och Sonja gick en promenad med alla fyra hundarna. Det var väldigt skönt väder ute. Nu ska jag fika lite och förbereda en övning inför kvällens dressyrträning. Hej!
Hej. Det blev en lång spelkväll hos Sonja och Henrik ikväll. Knatade hem för cirkus en halvtimme sedan, typ ganska trött och onykter. Sovmorgon imorgon om allt går enligt planen.

Mio har fått sin fåtölj idag. Han var väldigt skeptisk tidigare men nu när det är sovdags dög den tydligen väldigt fint, precis som planerat. Han var till och med så målinriktad att han trängde ut både kattkorven och salajva när han skulle gå och lägga sig. Jag slänger in en bild här, det är bilden från blocket. Mio har fått den vita fåtöljen på bilden och han är grovt nersjunken i skrivande stund.



Imorgon har jag inget inplanerat förutom dressyrträningen på kvällen. Så vi får la se vad det blir.. Godnatt och sov gott.
Jag förstår verkligen inte hur man kan rida omkring utan hjälm. Jag for ut med Simzon idag och insåg efter halva vägen att det inte var en hjälm jag hade på huvudet, det var en mössa. Panik. Nä okej jag fick inte ens i närheten av panik eftersom min häst är som en snigel med björnpäls.. men jag tänkte på faktumet att "om jag ramlar av nu kanske jag spräcker skallen" exakt hela vägen hem. Inte värt! Det är kanske olika hur man är fostrad och jag är ju en inbiten ridskoleryttare, men jag trivs bäst i min ridhjäm på hästryggen..
Godmorgon. Åter igen vaknade jag för tidigt av mig själv. Ska man vakna frivilligt efter sju timmars sömn på en ledig lördag? När man dessutom klev upp halv åtta efter sex timmars sömn dagen innan, och sedan jobbade till tolv på kvällen? Det luktar räv här..

Gårdagen bjöd förövrigt inte på många bra saker. Vattenläkage i taket gjorde att det rann brunfärgat vatten ner i mina köksskåp och förpestade min rena disk samt nyskurade köksbänk (det hände när snön på taket började smälta och jag upptäckte det givetvis för sent). Jag blev även vittne till hur tuppen (kanske oavsiktligt) dödade en höna.. jag slog bort honom med min grep när jag upptäckte det men det var för sent, väldigt sorgligt. Jag hann även bli helt galen när jag trodde att Mio hade begravts under ett jättesnöras från stalltaket, jag började skrika i falsett men då kom han springande från ett annat håll.

Sen har jag väldigt svårt att hantera att någon är arg på mig. Jag mår riktigt illa över det, men jag antar att det är ofrånkomligt.. jag vet inte. Det är ju speciellt jobbigt när det är någon man egentligen tycker om. Magsår.

Det enda som gick bra igår var jobbet, det var kul igår.

Nu ska jag strax åka in till stan och köpa en begagnad fåtölj via blocket till Mio. Vi ska göra en kompromiss här i huset, han vill sova i fåtöljen i vardagsrummet men jag vill att han ska sova i sovrummet. Därför är jag så smart att jag köper en mysig fåtölj till honom och ställer den i sovrummet! Snille!
Jag orkar inte mer av den här dagen. Sov gott.
Någonting har slagit slint här.. jag somnade tjugo över två och vaknade halv åtta i morse hur pigg som helst. Men det är ju bara att njuta av piggheten så länge den varar. Vädret utomhus är awesome och kräver en ridtur!
Shit! När jag kom igång med städningen gick det inte att avbryta. Det var crazy. Jag vek en tvätt, sorterade kläder, städade kökshyllor, planterade om en växt, möblerade om i sovrummet, diskade, skurade köksbänkarna, hängde upp en tavla, moppade sovrumsgolvet och säkert något annat som jag inte minns i skrivande stund.. Klockan är nu halv två och jag är helt svettig och uppe i varv. Jag har lyssnat på samma kentskiva tre gånger för att hålla andan uppe. Nu måste jag väl dock tvinga mig i säng.. ska bara genomsöka blocket efter en vit hylla att ha i sovrummet. Jag har nu en vägg som är helt kal och naken efter allt mankemang. Godnatt!
Mina drömmar är väldigt medeltråkigsvensson med en touch av glesbygd. Jag vill ha en trygg (och snygg) karl, en mysig gård, snälla barn, någon typ av eget litet företag och en flashig hästtransport. Sedan skulle jag gärna vilja ha en båt..

Jag vet inte om det är en dröm eller mer en önskan, men givetvis hoppas jag också att jag och min familj får vara friska och lyckliga i framtiden! Och att Rill och Mio lever för evigt..

Ett tips för er som också har tänkt att sälja en häst: Gå inte in på "häst köpes" på hästnet. Folk är ju helt jävla vansinniga. Det är deprimerande. "Hej jag vill köpa en trevlig häst att rida i skogen och träna lite med, kanske tävla lite. Den bör vara minst 160 i mkh och mellan 6-12 år. Skadefri. Pris runt 3500."

Ja, man skulle kunna tro att det står 35000 där men det gör det inte. Det står 3500 och de finns flera liknande annonser. Även "jag kan ta din häst om du skänker den till mig, den får inte ha några olater". VA?
Mm, hej.
Jag somnade direkt efter att jag la in senaste blogginlägget och vaknade sedan halv nio. Min första tanke var "hur ska jag nu kunna somna ikväll?" men nu efter bara en halvtimme i vaket tillstånd känner jag att det inte kommer bli några som helst problem. Hästarna får sova ute i natt så jag kan mocka imorgon. Så nu blir det städkväll här i stugan, det kommer att suga. Jag måste ut och baxa upp min tunga fastfrusna soptunna till vägen också.. nu skulle man haft en karl här.

Imorgon börjar jag jobba 1600 men jag vet inte riktigt vad förmiddagen har att erbjuda. Förmodligen något hästrelaterat. Häst är ju trots allt bäst.

En bild jag tog på en underbar liten quarterfölis under min pratik hos Rick Lemay för kanske.. 6 år sedan? Kalla mig mästerfotograf om ni vill..


Nu signalerar Akilles att det är slut vatten i skålen genom att trumpeta i sin lilla minitrumpet.
Hej.
Jag har jobbat från 8 i morse och kom precis hem. Jag blev typ yr och illamående i bilen på väg hem så jag lägger mig en stund i sängen innan det är dags för stallet. See ya.
Godkväll.
Enligt seden så avslutas kvällen i sängen med min minidator i knät. Denna kväll spelar jag även betapet, men det går åt fariken. Imorgon ska jag jobba ute på flyget och jag börjar 8 på morgonen, oläckert. Jag jobbar även fredag (fast som PA) men sedan är jag ledig fram till på tisdag. Eller ledig och ledig, jag har ju fullt med skolarbete. Har inte vant mig vid det ännu.

Nu ska jag sova. Det ska bli rikti nice..

Vackra Sudden! Tänker på dig!

- Blir det inget ligg nu?
- Nej jag tror att musslan slöt sig faktiskt..
Jag och Malin är väldigt förtjusta över följande uppfinning. Vi ska bara ha en! Tänk att kunna hala fram en sån här ur gylfen när man är på festival eller liknande.

För att citera hemsidan addnature.com:

"GoGirls kisstratt är den smarta prylen som tillåter dig att kissa stående. Den får enkelt plats i väskan, fickan eller handskfacket. Nu behöver du alltså aldrig mer huka bakom buskar eller sitta på otrevliga offentliga toaletter. Ett måste för friluftsliv, konserter, resor och sport mm. Den perfekta presenten till äventyrliga flickvänner, mammor eller systrar!"

Godmorgon.
Jag älskar att jag inte ställde något väckningsalarm idag men vaknade ändå 9. Det är solljuset, garanterat. November-Januari skulle jag utan problem kunna sova bort om någon vänlig själ sondmatade mig.. Eventuellt skulle jag kliva upp en stund på julafton för att känna in stämningen. Men dock bara eventuellt.

Min blogg är väldigt bildlös och tråkigt. Det beror på att jag inte vet vart laddaren till min kamera är, jag misstänker att den kan ha följt med min exsambo i flytten? Eller så har jag den men på något drygt ställe. Typ en flyttkartong på vinden, suck.

Nu ska jag strax ut och motionera. Hundarna har dock inte klivit upp än, de älskar sovmorgon. Sedan har jag ingenting speciellt planerat förrän 1500 då jag ska in till hippo och hjälpa en elev.
Hej.
Jag har haft en bra dag. Efter en god laxpajlunch hos Sonja åkte vi in till stan. Sonja hade några egna ärenden och jag åkte till lantmanna för att köpa hundmat och hämta hundbenen. Sedan blev det fika med en vän och efter det hämtade jag upp Sonja igen. Vi åkte vidare till.. max.. ajaj. Sedan spenderade vi en bra stund på Willys och när vi kom hem var vi tvugna att gå ut på en rask kvällspromenad till affärn och tillbaka för att arbeta bort maten, greenmålet i mitt fall. Jag har i alla fall kommit på att det var ett vinnande koncept att trycka i mig maxmat innan jag for och handlade mat för veckan, för då var jag så avskräckt att jag bara handlade nyttiga saker. Typ palsternacka, granatäpple, kålrot, lätt yoghurt och annat lustigt som jag sällan annars handlar.

Nu har jag suttit en bra stund med första inlämningsuppgiften i Historia A kursen. Hoppas boken dyker upp inom kort, det kommer verkligen att förenkla detta. Snart börjar det närma sig sängdags, hoppas verkligen att morgondagen blir lika fin som denna (vädermässigt). Godnatt!
Det är norrsken över bullmark. Så grymt!
Hej alla ollonmän..
Jag älskar vädret utomhus. Mio är ute och chillar på gården och Rillan ligger på soldäcket (uppe på soffkuddarna). Vi har haft besök av grannarnas barn här på morgonen och det var full fart, vi måste ta en liten andningspaus känner vi. Jag är inbjuden på lunch hos Sonja vid 12 så jag ska bara sluka en caffe latte shake och sedan bege mig ut på en powerwalk/jogg innan solen sviker. I eftermiddag ska jag ta en tripp in till stan, jag ska få ett gäng gnawlers till hundarna av Robins mamma. Rill kommer att bli eld och lågor. När jag kommer hem igen ska jag sätta mig med skolarbetet.
Ha en bra dag!