Goddag.
 
Jag känner mig kluven inför den här dagen. Jag är trött men samtidigt sugen på att hitta på något. Jag skulle dock behöva ta tag i tvätten så jag sedan kan välja ut veckans festivaloutfits. En liten fågel har dock viskat i mitt öra att det ska regna i Borlänge i veckan..
 
Midsommarafton var mysig på många vis. Supergod mat och trevligt sällskap. Eftersom jag är en grandma vandrade jag dock "hem" från partyplatsen redan vid midnatt och kröp ner med Rill och en god bok. Mådde toppen igår så det var det värt! När vi kom hem åt vi pizza med grannarna och spelade lite spel på kvällen.
 
Bjuder på denna soliga men lätt ansträngda midsommarbild!
Midsommar lidsommar.
 
Jag har inte så många bra erfarenheter av midsommarafton (i mina "vuxna" år), men idag ska väl ändå vara ett undantag tycker man. Vi ska ut i Haddingen, grilla och dricka sprit. Jag tror att det blir trevligt. Rill ska med och jag har packat hans flytväst. Mio sover hos grannarna i natt, lika gott tycker han nog.
 
I sommar kör jag förresten på ett helt nytt koncept - brun utan sol. Jag bär på en enorm cancerskräck och tänker därför att jag inte ska sola sönder mitt skinn i år. Jag kör just nu på Apotekets brun utan sol men är bara halvnöjd då jag tycker att den flagnar fort.. någon som har tips på bra BUS?
 
Glad midsommar!

Här kommer några bilder från min mors mobil (vilken uppenbarligen har lika "bra" kamera som min). Jag tror de flesta bilderna härstammar från förra sommaren..

 

Lilli Simp i Braxsele

Syskonaskaran <3

Somewhere in Sundsvall


Hällastrand, jag, Mikki och älsklingsälskling (lillibror)


Loved ones


Utflykt med dogs!



Hej!

Happy thursday! Jag hade en relativt dålig morgon idag. Det började med att jag försov mig 20 min. Sedan hittade jag Mio i "komposten" just innan jag skulle åka. Han luktade så illa ur munnen att jag mådde dåligt i säkert 60 min, dessutom hulkade han olustigt så det var ju bara att peta in honom i bilen och ta med honom till jobbet. Jag vägrade riskera en kaskadspya inomhus som sedan skulle ligga och pyra in ordentligt innan Robin kom hem.. Sedan gasade jag på en aning för att hinna i tid till jobbet och vad händer, jo en ekorre kastar sig ut på vägen! Jag girade men vet ännu inte om jag körde på den eller ej.. usch, jag vill verkligen inte ha en ekorrdöd på mitt samvete!!

Nu är jag och Mio hemma hos mamma och ska äta lunch. Mio underhåller sig själv med att kasta ut en tuggpinne nerför trappen och sedan kasta sig själv efter.. om och om igen. Jag hade tänkt göra lite ärenden här på ers innan  jag ska iväg och ha lektion i håkmark men folk är ju som galna! Jag har riktig coop-ångest. Hatar att trängas och jag hatar definitivt att köa..

Nu hittade jag en massa roliga bilder här på mamma-datan som vanligt. Kommer några i nästa inlägg!

 

 

Haj.

Idag har jag jobbat förmiddag enbart. Började med lite mockning och följde sedan med ut på betet 2 svängar, det är ett festligt gäng som går där i beteshagarna vill jag lova. Jag önskar att jag hade fått se Flaxman galoppera ut på ängen, då hade jag kanske fällt en lyckotår! Och Ida, eftersom det är via denna blogg vi kommunicerar, det var jag som vinkade till dig på tegsbron i morse. Jag vinkade även till din man i ren reflex när jag såg din transport :) Han såg mycket oförstående ut men vinkade tillbaka..

Efter betesturerna tränade jag harvning igen, jag har blivit riktigt haj på ridhusen (enligt mig själv alltså). Efter lunch tog jag en tur på fina Crespo, utsikten var svindlande må jag säga! Det gick fint att rida. När jag kom hem gick jag en rask promenad med hundarna och vräkte i mig en halv påse chips.. det var den motionen det.

Jag är dyngdyngtrött, blev nog för lite sömn i natt. Nu klippa klor, packa traderapaket och ta en välförtjänt dusch!

Hallå!

Jag njuter av en ledig dag i hemmet. Gårdagen var rolig, jag inledde arbetsdagen med att träna på att harva i ridhusen samt dressyrbanan och vattna, jag känner mig ganska haj på fyrhjulingen + harv vid det här laget men traktorn är fortfarande lite (väldigt) skrämmande. Efter det hjälpte jag Johanna att döma dressyrryttartest för konfirmanderna, alltid roligt med varierande arbetsuppgifter. Jobbade bara fram till lunch och efter jobbet fick jag provrida Stinas fina två hästar. Jag ska nog få rida lite på dom nu när jag är hästlös! På kvällen var vi som sagt på Lottas och åt för att avtacka en medarbetare som går i pension efter midsommar. Det slår mig alltid att vi måste se ut som ett mycket omaka arbetsgäng när vi vistas på andra ställen än i stallet, men det är ju bara kul :)

Idag fortsätter jag med att lägga upp mitt liv på tradera. Bästa sättet att rensa i garderober och lådor! Ett tips är dock att köra allt som är fragile och krångligt att skicka med post till Myrorna.. annars blir man gruvligt less på att packa paket.

See you when you get there!
Efter en god middag på Lottas med mina trevliga arbetskamrater kryper jag nu i säng och imorgon väntar mig en ledig dag. Godnatt!
Åh gud. Robin blev just jättearg på vår internetuppkoppling (han blev utkastad från starwarsservern..) och började skrika "NU ÄR JAG LESS PÅ DEN HÄR VÄRLDEN! JAG VILL TILLBAKA IN!" samtidigt som han kastade ner mig på sängen och försökte åla in i mig med huvud först..

Jag är alldeles skakig efter händelsen.

Vi vaknade sjukt sent idag. Vi tog tag i dagen genom att gå nästan en mil med hundarna. Jag har börjat läsa i en halvdålig bok i brist på annat och just nu sitter jag och väntar på att min jordgubbspaj ska bli färdig i ugnen (Mallis kom med jordgubbar igår men vi glömde totalt bort dem så nu blir de paaaj).

Jag har förresten varit med om en mycket roande syn idag. Jag satt vid köksbordet och åt middag då jag plötsligt såg tre målmedvetna hästar vandra förbi huset och vidare in i stallet. Själva på ett led. Bella gick först, sedan kom Metra och sist lilla Fölis. Sången "Hej hå hej hå, vi till vår gruva gå" dök upp i mitt huvud. Jag sprang ut i stallet och då stod de nöjda i sina boxar som tack och lov stått öppna.. hur de tagit sig ut ur beteshagen är oklart :) Det roligaste är att det verkar som om de först försökt ta sig in i stallet via baksidan, men eftersom dörren där var stängd så gick de lugnt runt till framsida. Love!
Hej pastej

Jag klev upp relativt tidigt imorse med tanke på att det faktiskt är lördag idag. Jag må vara en grandma men det är sååå skönt att vakna tidigt och utvilad. Av någon märklig anledning så fick Robin för sig att han ville åka med till Sikeå på dressyrtävling så vi tog egen bil och åkte dit med vovvarna. Det blev en riktigt bra tävlingsdag för Ida som åkte hem med 2 blågula! Vädret var fantastiskt för oss åskådare och Ica Robertsfors sålde sallad med tzaikött så dagen kunde knappast bli bättre.

Nu på kvällskvisten har vi haft besök av ett gäng stadsbor. Vi har grillat, druckit vin, spelat kort och lyssnat på gamla discodängor. Nu ska jag krypa i säng! Godnatt.

Några bilder från dagen! Ida och Sigge.

Hoj!

Vilken härlig arbetsdag jag hade igår. Min 1a fick rida barbacka och var helt lyriska, tog en tur i skogen med min 5a och fick rida på fina Frodman och sedan hade vi lite markarbete med afterworken som till en början såg vettskrämda ut men sedan tyckte att det var superkul. Sedan har vi avmaskat alla ridskolehästarna så nu känns det verkligen att betestiden närmar sig.

Jag HADE ju inget inplanerat denna helg men det rådda Ida bot på så nu ska jag strax äta lite frukost och sedan följa med på dressyrtävling i Sikeå. Blir trevligt i detta fina väder.

Och igår beställde ja 6 nya böcker.. woho!

/Nörden
Hej!

Några timmars sovmorgon, en hundpromenad och en frukost bestående av ostpaj från mami är ingen dålig start på en fredag! Det börjar dra ihop sig mot sommaruppehåll på ridskolan, ikväll har jag mina sista lektioner för terminen och under nästa vecka åker hästarna ut på bete. Jag ska jobba ganska mycket i sommar men ser faktiskt fram emot det! Jag har hittills aldrig haft en hel semester i mitt liv så varför bryta ett fungerande mönster ;) I sommar kommer jag dessutom kunna ha med hundarna på jobbet så då känns det inte lika stressigt..

Nu tänkta jag strax ta en cykeltur med Mio och Rill, de har blivit lite försummade de två senaste dagarna eftersom jag knappt varit hemma. Börjar inte jobba förrän 13.00 idag eftersom jag jobbade längre igår.

I helgen har jag inga planer för en gångs skull, ganska skönt!
Hej hej hej.

Fy fariken vad kul det var på cykelfesten, och gott! Vi bjöd på laxsoppa till förätt, till varmrätt bjöds det på pasta med kräftstjärtar och parmesan och till efterrätt fick vi chokladfondant (hur nu det kan tänkas stavas). Det var en märklig känsla att knacka på ett helt okänt hus och bli bjuden på mat och vin av okända människor men ett väldigt roligt upplägg.

Nu har jag dock en liten förfrågan till mina bloggläsare av en helt annan karaktär, är det någon som ska hem från Peace and love som har en extra plats i bilen för en munter resenär? Jag ska nämligen åka ner till Falun tillsammans med Nora efter midsommar men jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig hem ännu..

Hoj!
Vi är just hemkomna från Bullmarks cykelfest. Det har varit en upplevelse! Vi fick förrätt och serverade laxsoppa och vitt vin till två helt okända par. Därefter cyklade vi vidare till ett annat par (Sonjas syster med respektive) och fick en god varmrätt. Sedan gled vi vidare till ett helt okänt par igen på andra sidan byn, där connectade jag väldigt bra på efterrätten. Ligger i sängen nu och sammanfattar kvällen med min sambo. Vi är ganska onyktra så jag tror att vi ska sammanfatta kvällen på nytt imorgon bitti.. godnatt!
Ja hej. Några korta updates!

Jag vill först och främst vädja till er alla att rösta på min tatuering varje dag fram till 11 juni! Jag gillar egentligen inte såna här tävlingar där man ska smöra in en massa röster men första pris är en tatuering och det vill jag verkligen verkligen ha..

I skrivande stund sitter jag med hårfärg i håret, jag ska bli "golden honey" tydligen. Det är steg 1 i min nya fräscha sommarlook.

I helgen vankas det cykelfest här i Bullmark och jag känner mig redan nervös! Vi känner ju i stort sett bara Sonja och Henrik. Dessutom är jag ljusskygg.

Jag avrundar med en bild på en söt kyckling i min hand <3 Dessa små underbara varelser bor för närvarande i mina grannars kök!
Goddag!

Jag kunde inte hålla mig ifrån att delta i denna tävling när jag har en fantastisk vandrare tatuerad på mitt ben (ritad av Frida 5 år). Snälla rösta! Man får rösta en gång per dag ;) Klicka på länken!


Rösta på mitt bidrag i tävlingen Blåkläder Heroes!
Hej.

Min första dag som helt hästlös har inte smugit sig obemärkt förbi med tanke på att jag varit ledig hela dagen. Jag har varit rastlös! Jag började dagen med en promenad med endast Mio, det var dags för honom att få lite kvalitetstid och slippa de två gangstrarna för en stund. Tränade lite inkallning och han var mycket nöjd och glad. Sedan for jag ut och cyklade med Nima och Rill. Därefter pysslade jag lite hemma samt läste ut min bok "Odjuret". På em åkte jag in till ersboda och hämtade upp systra mi, sedan åkte vi ner till stan och mötte upp pappa för en födelsedagsmiddag på Ghandi (grattis pappa!). Det var gott. Därefter åkte jag förbi coop och bestämde mig för att investera i mitt hår, något som inte gjorts på många år. Det blev färg, silikondroppar och någon mystisk spray. Så ikväll ska jag klippa mig själv och imorgon färga. Min hjärna är lite rubbad för tillfället så jag avslutade dagen med en ganska lång kvällspromenad. Nu ska jag strax börja läsa på bok nr 3 innan det är dags att krypa i säng..

Frida har förövrigt dissat mannen alla vill ha. Jag vet inte hur jag ska hantera den informationen..
Godmorgon.

Igår kväll var lille Simzon framme i Falun, han är således en dalahäst just nu. Allt hade gått bra och av bilderna jag fått på mobilen att döma verkar han nyfiken och nöjd. Det känns dock väldigt tomt här på gården utan min gamla gubbe!

I nya hemmet. Bild lånad från fodervärden.

Nu har jag vinkat av min fina Simzon. Vi ses dock om ett par veckor igen då jag ska ner till Falun och driva runt! Han gick så snällt på lastbilen, hoppas han sköter sig lika bra när hans fodervärd hämtar honom i Gävle!

<3
Godmorgon.

Det blev en utekväll med BK igår för att fira diverse olika saker. Sofia bjöd på Romas och stämningen var väl på sån topp som det kan bli trots att schlager/cover var stängt..



Ännu en happy nyhet har landat i min inkorg! Älvan är dräktig! Ännu kan ju väldigt mycket hända så vi ropar inte hej, men ändå!!
Hej.

Jag inledde dagen med en ridtur tillsammans med Sonja och sedan har jag haft en toppenkväll med mina fredagselever (dock tog min röst lite stryk). Avrundade med lite fredagssnacks i grannstugan. Kollade brevlådan i all hast när jag kvällskissade hundarna och där i låg det gyllene brevet, jag kom in på ridlärarutbildingen i Skara!! (Obs! Kommer att göra det mesta av utbildningen på distans).

HIHI.