Hej!

Jag bloggar ifrån toalettstolen. Jag håller på och packar, det blir en intensiv dag för min del men sjukt vad jag är peppad. Woho!

Åter på söndag!
Hej Jesus.

Shit, jag är helt slut efter den här eviga stadsvandringen. Jag har handlat myggmedel, handsprit, vanlig sprit, savetter, regnponcho, vattentät peningapung, en bh, ett liggunderlag, groggvirke, torrschampo, hundtugg och mutor att skicka med vovvarna till sina respektive hundvakter, örsnibbstöjare, and god knows what more..

Nu är det hög tid för packning, både min och vovvarnas väskor :)
Goddag.

Jag har precis kommit från Vännäs semin där vi varit med Metra hela möra. Jag tror jag börjar förstå hela konceptet med det här nu!

Igår såg vi en vansinnigt läskig film som hette Insidious. Jag kan fortfarande höra gramofonskivan spela inuti mitt huvud.

Nu ska jag ta en dusch och sedan hasa mig iväg till stan och möta upp Baldville för att beta av min inköpslista inför Peace (med bolaget som prio1). Nu har min puls börjat skena av stress, har hundra saker att avklara innan morgondagen.

Hojhoj!
Ohoj. Sitter och väntar på att min mystiska lasagne ska bli klar. I ett förvirrat ögonblick gjordes ett misstag som tyvärr kan ha påverkat lasagnens kvalitet nämnvärt. Obs! Jag tar inte på mig ansvaret för misstaget.

Jag och C Landström har varit ute på en ridtur som avklarades helt utan olyckor. Här kommer bildbevisen! Observera grimskaftet jag knutit på mig för att i nödfall kunna koppla Simzon..

Before


During


Jag måste börja bära annat än sport-bh. Men en fin häst är det!


Simzon utstrålar engagemang


3 män chillar gård
Slänger upp några nya bilder på bäbisen med världens längsta ben!



Godmorgon. Blev just påmind om den gamla goda Hata Matte Klubben som existerade under mellanstadiet. Jag vill minnas att vi var fyra medlemmar i klubben som hade våra hatiska möten i ett litet grupprum på Ersdungen. Samma medlemmar hade även en anna klubb, men det är så töntigt att jag tror jag behåller det för mig själv alt. påminner Linnea också så jag inte är den enda som minns..

Det är dags att kliva upp ur sängen men jag finner ingen motivation. Dels pluggade jag till halv 2 igår och dels är jag väldigt ledsen över en viss persons uppförande. Min kliva-upp-motivation får helt enkelt bestå i att Nima är kissnödig.

Jag har en sak som glädjer mig idag förresten. Landström ska komma hit och rida i eftermiddag. Jag utlovar bilder här på bloggen! Sedan ska jag även göra en packlista samt inköpslista inför Peace and Love. På återseende.
Efter ca 10 minuter på kapitlet "Algebra" så kan jag konstatera att det bara är dynga. Alltihop. Jag kan även konstatera att fattar jag inte det inledande "lätta" visningsexemplet så kommer jag inte fatta något av hela jävla kapitlet. Vad ska jag med den här skiten till..
Här kommer dagens "kurd" (ang. en typ av kontaktannons "Emil är singel").

:D

:D

:D

Vill han gifta sig med en muslim i burka?:)
Burkan åker av på smekmånaden:)
Då får han se diamanten:)
den underbara diamanten:)<3

:D

:D

:D


Den kommentaren gjorde min dag. Nu är jag i alla fall hemma hos mina älskade vovvisar! Vi har varit ute på morgonpromenad och nu ligger vi alla fyra i sovrummet och myser. Anar att dom fått helt tillräckligt med vila de senaste 16 timmarna men de verkar ändå kunna bjussa matte på en liten afterworkvila. Mio har krypit upp bredvid mig i sängen, ett bevis på att man varit ganska så mycket saknad. Mina älsklingsbebisar!
Alltså förlåt, men jag kan inte låta bli att gilla vädret idag. Det gör det så mycket lättare för mig att jobba en midsommarafton.

Jag har förresten varit ute och cyklat med alla tre hundarna samtidigt. Dom är bäst!
Hej.

Igår kväll skulle jag plugga, men det uppstod en situation. Jag och R blev nämligen inbjudna på kaffe efter pajen hos grannarna och det vill man ju inte gärna tacka nej till. Kaffe ledde till kaka, sedan började det regna så alla planer på att göra något nyttigt utomhus gick upp i rök, kaka ledde till popcorn, popcorn ledde till bönspelet, bönspelet ledde till hemmagjord kola, hemmagjord kola ledde till kaffe igen (vid 10tiden), kaffe igen ledde till kexchoklad.. Till sist avrundades kvällen med samtal om de mest opassande saker! Jag ligger här i sängen idag med lätt magknip efter fikablandningen samt träningsvärk i skrattmusklerna.

Jag har givetvis varit på jobbet därimellan och sovit som en stock. Idag är det midsommar, regnet faller ner och jag ska jobba 16 timmar i sträck med början kl 4. Så nu blir det powernap, lunch och sedan våldsmotion av hundarna så de klarar sig tills imorgon. Sonja ska ta ut dem medans jag är borta, men hon har inte möjlighet att gå några långa turer. Det blev väl ingen superlösning för hundarna men nuförtiden är de ju nästan aldrig ensamma så det får bli på det viset idag, nattetid är det tack och lov inga problem att lämna dem ensamma i nödfall - de sover som tre små rispåsar. På nyårsafton uppstod en liknande situation och hundarna skulle sova inne hos grannarna, det gick inget vidare eftersom Akilles ville gå över en gång i timmen och kolla om jag kommit hem. Så med facit i hand är det lugnast att de sover hemma själva. Jag ska nog muta dem med något litet midsommarsnarra..

Ha en trevlig midsommar!
Oboj vad skoj.

Jag har precis haft besök av Stena som bjöd hela gården på jordgubbar och grädde. Jag har klippt klorna på Mikki och ska nu snart påbörja middagen, idag bjuds det på laxpaj här i lillstugan.

Förövrigt! Jag tänker inte berätta vad som har hänt men Akilles har varit väldigt odygdig idag..

I am weasel..
Har nu jagat min spanskalärare i 1,5 vecka för att få reda på om jag överhuvudtaget klarat kursen.. och så slänger han på mig ett VG! Haha!
Tjoflöjt.

Nu stundar snart jobb igen. Jag ska bara ta en dusch och lite kvällsfika samt klippa klorna på Nimis. Har suttit med matten en stund här på kvällskvisten och det går väl sakta men säkert framåt, för att vara en 50p kurs tycker jag dock att det är väldigt mycket man ska kunna.. *mutter*. Imorgon blir det småföretagande för hela slanten.

Jag fick oväntat besök idag! Jenny från Oslo kom hit och följde med mig ut på en ridtur med Simzon och Älvan. Mycket trevligt!

Förresten så har jag lagt ut en hög med hästgrejer på tradera, får se om det ger tillökning i penningapungen (som jag ska få av Landström. Ja, jag ska eventuellt få en lajv-penningpung som en viss ersättning).

Slänger in en bild som inte har något alls med texten att göra, den är från inflyttningsfesten på ersboda tror jag. Jag vill bara demonstrera hur Jenny ser ut, kvinnan längst till höger i bild!


AAH! 6 dagar kvar till Peace and Love! 7 dagar tills vi åker. Jag får ont i magen av att tänka på det. Här har jag gjort en liten lista indelad i kategorier: Fetstil - MÅSTE SE. Normal stil - Ska se. Kursvi stil - Vore kul att se men inte livsviktigt. Min nervösmage klarar icke dette!! Fatta, jag kommer att se Journey!

Journey
Bob Dylan
Håkan Hellström

Volbeat
The Ark
Bad Religion
Oskar Linnros
Asta Kask
Sahara Hotnights

Kings of Leon
The Strokes
Mando Diao
The Sounds
Foreigner
Veronica Maggio
Säkert!
Soilwork

Hej!

Jag kör en favorit i repris och går i säng nu efter jobbet.

Jag spenderade (efter att ha blivit grundlurad) tisdagkvällen hos Sofia i Holmsund. Det bjöds på chips, cola och badboys på tvn. Av mig fick hon en liten Asieninspirerad gåva som ska hjälpa henne att tillfriskna..

Idag ska jag rida, plugga och jobba. Same old, same old. På återseende!
Jag låter den här tabellen tala för sig själv!

Godmorgon/Godnatt.

Jag har ganska precis kommit hem från jobbet. I dörren möttes jag av tre hundar som dansade runt med lustiga struthattar och tutade i festliga tutor, allt för att välkomna mig på bästa sätt! Vi gick ut på en liten morgonkiss och nu har jag placerat mig själv i sängen. Här tänker jag nu dega/lura en stund innan det är dags att dra igång den här dagen, som framför allt kommer att bestå av plugg. I eftermiddag ska hästarna få nya skor, i kväll ska jag besöka Sosia och inatt jobbar jag igen.

Mio är bäst!
Hej gott folk.

Jag sitter här, lätt tillbakalutad och mätt, och beskådar genom fönstret två unga män som ladar ved. Sämre utsikt har man ju haft. Ska snart ut och kolla till hästarna nere i beteshagen, sedan väntar nattjobb för min del.

Idag avnjuter jag min berocca boost i ett vinglas
Mallis hade hittat denna på blocket. Den här bilden höjer ju värdet på släpet avsevärt.

Jag får underbett bara av att snegla på krabaten..


Hela annonsen här!

Tjej (en blandning av "hej" och "tja" som jag rätt ofta omedvetet råkar dra när jag blir överrumplad av att någon oväntat hejar på mig)!

Den här dagen började med en lång sovmorgon. Jag väcktes dock flera gånger under morgontimmarna av olika saker (t ex av att någon spydde, att jag var sjukt bakisbajsnödig osv osv). Vi åt grillrester till frukost och sedan for jag och Mallis ut på en ridtur med Simzon och Bella. Den blev tyvärr inte lika gemytlig som planerat på grund av en flock med svinäckliga megabromsar..

Vi fick även kvällsbesök idag. Lena och Sofie kom med en stor vegetarisk familjepizza, lyx för oss! Nu på kvällskissen med vovvarna hände dock något otrevligt. Jag fick ett insektsbett på käken/halsen som fortfarande verkar utvecklas, det känns nästan som om jag har en liten pung som hänger där.

Godnatt gott folk!

Hehe.

Malin - Vad ska du göra?

Johanna - Jag ska bara laptopa lite i sängen..

Malin - Du tänker blogga!!

Johanna - Nej..

Men det är ju precis det jag gör nu. Hehe. Hela huset sover efter en lång grillkväll, så jag bör väl ansluta. Imorgon är jag ledig, det blir ridning och middagsbesök. Skön söndag!

Godmorgon.

Här ligger jag i sängen och betraktar en karl som dammsuger. Jag försöker blogga men känner mig något begränsad då Rill har lagt sig rakt över mina händer inkl tangentbordet. Mio ligger i sängen även han, fastfrusen av skräck pga dammsugaren. Jag skulle egentligen jobba idag men en högre makt gav mig ledigt med lön. En solig lördag, jag tackar inte nej!

I eftermiddag blir det grillning med Malin och Totte här ute i periferin. Det blir väl det gamla vanliga, lite sång, lite dans, lite naket. Och lite vin. Och aioli! Och imorgon ska jag och Malin ut och rida tillsammans, det var inte igår kan jag säga.

Nu får jag sura blickar från dammsugarmannen. Dessa blickar är dock totalt obefogade då jag normalt ALLTID kliver upp före honom. Dessutom har jag varit ute med hundarna tidigare idag och sedan återvänt till sängen då en annan låg och jäste..

Jaja. Frukost, cykeltur med hundarna och städning står på schemat innan vi ska in till stan för att handla och hämta herrskapet vid 3-tiden. Ohoj!
Den som hämtar Simzon inom 24 timmar får honom gratis. Gud, jag önskar att det var sant men det är det inte.. jag är nog stuck med Simzon tills han dör. Och så tjurig som han är så lär han väl blir runt 40 år gammal. Simzon var riktigt, riktigt hemsk idag. Jag skröt för Sonja igår om hur skönt det är att Simzon är så trafiksäker, PSCHH! Idag kunde vi inte gå förbi varken busskurar, barn, bilar eller cyklar utan ett jädra manekemang.. inte ens en trottoarkant kunde vi ta oss över utan stök. Mitt tålamod tog slut när vi blev stående mitt på bilvägen på bron över älven med bilar från båda håll. Då skämdes jag ögonen ur mig.. det ska ju tilläggas att det finns en trottoar på bron, där vi gått ca 50 gånger tidigare. Men nej, Simzon skulle gå MITT - I - VÄGEN.

Sedan var han ett aber resten av ridturen också. Märk väl att det enda jag krävde var att han skulle gå rakt fram i alla gångarter längs en skogsväg och böja en aning på nacken. När vi kom hem var han dock plaskblöt över hela kroppen på grund av att han snirklat sig, tvärvänt, bockat, rest, tvärstannat, galopperat på stället, backat.. Är det vanligt att ett schabrak blir blött helt igenom? Som om någon hällt vatten på det? Jag inser ju att det här kanske inte är den bästa reklamen för den lille herrn, jag söker ju fortfarande en medryttare..

Det som grämer mig mest är att hans uppförande förmodligen beror på en helt vansinnigt dålig inridning och utbildning, för man märker på honom att mycket av stöket beror på att han helt enkelt inte förstår ett smack av vad det är jag kräver. Människan som utbildat honom skulle ju ha fått smaka på riset!! Simzon kunde trots allt ha varit en riktigt riktigt fin häst med sitt underbara utseende och sina fina lätta gångarter..

Mysiga Nima och min pojkväns skrev


Godmorgon.

Jag har förvisso varit uppe ganska länge vid det här laget. Släppte ut ponnysarna strax efter 8 och har sedan dess bara lökat runt utomhus med vovvarna och grannarna. Nu blev jag dock extremt hungrig så det blev en tidig lunch i stugan.

När maten sjunkit undan ska jag fara ut en sväng med Simzon. Det blir sporrar och finkandar idag, någon måtta får det ju vara på våra slöa skogsturer. Jag drömde förresten i natt att jag tävlade dressyr med Älvan, vi var bäst och vann hela skiten. Kan det ha varit en sanndröm månne?

Currywoken som blev en gryta..

Föreställ er detta scenario: Jag sitter vid köksbordet och pillar på datorn, man kan anta att det är något skolarbete som jag håller på med. Plötsligt, från ingenstans, kastas Krabbis in i köket från sovrummet med en liten duns. Jag kan inte se vem som kastat men anar svaga tassteg som snabbt avlägsnar sig..

Krabbis. Han hade ögon förr.


Ja. Det är faktiskt sant. Någon av mina hundar har kastat in Krabbis till mig utan att själv visa sig i dörröppningen. De har varit gravt uttråkade idag, ingen cykeltur, ingen joggingtur, ingen ridtur, ingen jakttur, inget bus lösa på gården, ingenting. Bara några halvlama halvkorta promenader i koppel. Det här är baksidan av att man byggt upp en god kondition på sina vovvar, de börjar kasta krabbor på en när de får tråkigt..

"Andreas vill ha Friiidimyyyyys"

Hej.

Jag vill bara passa på att meddela att den här nya bloggdesignen endast är temporär. Jag har tittat på den flera gånger och jag har kommit fram till att: Jag gillar den inte. Frida ska komma hit och hjälpa mig att få fram en mera bushig look på det hela. Jag planerar för en header där jag själv figurerar, möjligtvis iklädd stövlar och halmhatt. Jag gillar förvisso själva headerbilden som föreställer träden bakom hästhagen, jag gillar att jag sprang ut i regnet iklädd pyjamas och fotade den med en värdelös kamera. Men fortfarande, inte nöjd med looken.

Ni hade dock en förbaskad tur. Hade inte Landström sagt sitt så hade jag haft denna som headerbild.


Hej!

Jag läste nyligen i en blogg att människor under sommaren glömmer sin normala musiksmak och plötsligt börjar avguda musiker som t ex Tomas Ledin. Det är faktiskt lite scary, eftersom jag för någon vecka sedan köpte en Ledin-skiva på myrorna för 15 kronor och har spelat den på stereon sen dess.. Myrorna är kul. Jag köpte nämligen även ett coolt sköldpaddsformat askfat samt två fruktansvärda ting som jag ska ge bort till Malin och Sofia.

Det är ju inte så att jag glömt Kent, Moto Boy, Håkan, och min bunt med gamla rocklegender, jag har bara lagt dem åt sidan ett tag.

Nu i skrivande stund föll även en liten sten från mina axlar. En kollega (som jag förvisso aldrig träffat) tog mina tre arbetspass som jag ville försöka få bort, så skönt! Thanks to you.

Vädret utomhus ser lite halvdant ut. Varannan gång jag tittar ut ser det soligt ut och varannan gång ser det mulet ut. Jag har ju varit ute med dogsen på morgonkiss men jag var så trött att jag inte reflekterade över temperaturen. Idag ska jag i alla fall fara ut en sväng med Simpiz och låta han jobba lite om det inte är alltför varmt. Nu lunch!
Har jag visat denna? Det är i alla fall Nima när hon äter frukost..



Fina fantastiska Nima. Att det ska vara så svårt att hitta henne ett eget hem. Mattes lilla mjukisöra. Det är helt sjukt hur snabbt de små liven utvecklas. Gatuhundar for life.

Hundrondellen
Hej.

Visst har bloggen blivit fräck? Nä jag vet, den är fortfarande rätt boring men nu orkar jag inte fila något mer på den för ett tag. Min hjärna klarar bara en viss del HTML per halvår.

Jag blev faktiskt lite klokare under min studievägledning. Jag lade till två nya kurser i min studieplan och känner mig allmänt nöjd. Nu ska jag gå ut och plocka "in" hästarna. Sedan blir det nog inte så mycket mer gjort idag. Jag fryser!
Gomorr.

Jag inleder nu dag två som stolt innehavare av en hemmagjord aioli genom att förtära den på smörgås.

Jag ska snart hoppa i duschen och efter det åka på studievägledning på Viva, hoppas det ger mig den information jag suktar efter. Sedan ska jag vidare och äta skolavslutningsfika hos mamma och Elias, den lille har ju gått ut ettan!

Ha en bra dag.
Hoho. Här kommer en sån här liten rackare igen, jag hade ärligt talat glömt bort den här kategorin men av en händelse så blev jag påmind. Det är på tiden att få klart den här listan. De redan avbetade numrena finns i kategorin "Om mig" om intresseklubben undrar.

Mitt favoritminne. Ah. Nu minns jag varför jag inte kom vidare, den här frågan är ju omöjlig att ta sig an. Hur många bra minnen har man inte i skafferiet? Fast bara för att jag skrev så, så kan jag inte komma på ett enda specifikt..

Jag är dock helt säker på att mina favoritminnen innefattar familj, vänner, hundar, hästar, party, sommar, sol och min glada barndom.

Här kommer i alla fall några random minnen i bilder (klicka på bilderna så blir de större).







Jenny Nyström har tagit mittenbilden.


Oboj.
Jag har precis, typ, lyckats med min första hemmagjorda aioli. Jag vet inte om det är positivt dock med tanke på att jag kan äta aioli till det mesta och därmed gaina..

Jag var sjukt trött när jag kom hem och har sovit typ hela dagen. Har vart och handlat och vart ute med hundarna också så klart. Sonja hade besök tidigare av en kompis med en dp-valp. Så gosigt. Rillan ville busa men den blev bara arg (rädd).

Rillan själv som valp
Hej.

Hemkommen från nattjobb, har släppt ut två glada pållar, gått hundpromme och ätit frukost. Sofia den lilla olycksfågeln är inlagd med någon för tillfället okänd åkomma, inte bra! Nu ska jag försöka sova lite och sedan väntar städdag. Jag har pluggat så mycket på senaste tiden att jag kan bara inte förmå mig att påbörja mina nästa två kurser förrän imorgon..

Förresten så har jag bokat in ett studievägledningssamtal på onsdag, mycket peppad.
Godkväll.

Jag kom precis in från en liten slapp kvällstur med Simzon. Jag hade Frida i luren och lunkade ner till affärn och tillbaka. Jag har varit väldigt trött idag, jagade väl upp mig innan provet och sov dåligt. Haha. Såhär var det aldrig i gymnasiet! Kanske för att man inte insåg allvaret i att misslyckas med en kurs.

Jag har i alla fall även varit ute och cyklat med Nima så lite motion har vi fått. De andra har fått vara ute på egen hand idag, slapp som jag är en måndag som denna. Nu ska jag äta lite kvällsfika och sedan åka mot stan igen, de ringde nämligen från jobbet och undrade om jag kunde jobba natt, och ärligt talat kände jag att jag inte hade något bättre för mig. Imorgon är en lugn dag så jag kan ta igen lite sömn då ifall det blir lite sovet i natt.

Förövrigt väntar jag spänt på att få rida Älvan igen. Snart är hon fit for fight igen med nya skor och nya sulor. Och i sommar blir det hästtransport, fariken vad kul det ska bli att kunna börja träna lite igen! Eller ja, jag ser framför mig att det kommer bli kul i alla fall..

Förresten så kan jag meddela att två dagar den här veckan så har BÅDE Simzon och Älvan galopperat till mig från längst bort i BETESHAGEN när jag ropat på dom. Det här är revolutionerande. Mina älskade hästar! Och mina älskade hundar!
Jag älskar den här personen som alltid kommenterar en viss blogg jag brukar läsa. Hon kommenterar alltid under namnet "kurd" och använder ca 30 smileys i varje kommentar. Det har gått så långt att jag nästan enbart läser den här blogget för att få se vad "kurd" dagligen kommenterar..

Idag hade blogginnehavaren skrivit ett inlägg om att hon skulle få göra en låt och en musikvideo. Då kommenteras följande:

"jag kan dansa i bakgrunden med min burka i din musikvideo :D
får jag det gumman?
snälla? snälla snälla snälla :D pleaceee<33333"

"snälla gumman kan du svara på kommentarsfältet? :D
får jag dansa på bakgrunden i din musikvideo med min burka på? :D
kram<3 sov sött:) dags att sova nu:) ska lägga fram min burka och titta imorgon bitti om du svarat<3 kram<3

:D"

 

Man kan bara älska det..


"Lite bajs på väggen är lika hemskt som mycket bajs på väggen"


Tag lärdom.
Uuh, nu har jag kommit hem efter att ha skrivit slutprovet i Spanska steg 1. I de andra kurserna har man fått veta sitt kursbetyg samma dag som man skrivit provet, men det lär inte ske i den här kursen. Jag har nämligen inte ens fått veta betyg på mina senaste 6 inlämningsuppgifter..

Min stortå är skitstel. Som jag skrev om för typ 2 veckor sedan så lyckades jag frasa sönder min tå under en hästaktivitet (jag tar helt på mig ansvaret trots att Simzon var inblandad) och den är fortfarande inte fräsch. Eller fräsch har den väl aldrig varit, men den är fortfarande inte felfri. Det går numera att böja den rätt mycket med hjälp av t ex handen men det går väldigt segt. Man måste vålda lite. Extremt mystiskt.

Nasty fot. Inget för känsliga, med eller utan stukad tå.
Obs! Jag böjer bort småtårna med flit för att ordentligt exponera stortån.


Nu signalerade Rill att brevbärarn varit här och levererat min mattebok. Nästa ämne på g. Just nu mår jag dock för dåligt för att rulla ut till brevlådan, var så hungrig när jag kom hem att jag våldstryckte 7-8 mackor.
Goddag.

Jag hade kul igår, det blev en riktigt lyckad utekväll igår. Tacka gudarna för att jag och Mallis drog oss ur Pipes mörka trygga vrå och bort till Olles. Olles är ju aldrig the place to be, men nu hade Taket helt plötsligt öppnat med ingång från Olles. Rikti nice! Det är nog bara tillsammans med Malin som jag kan gå riktigt all in på ett dancefloor.

Kvällen började i alla fall i Hagaparken och avslutades med efterfest på Sofiehem, däremellan hann vi med en krogrunda och en stripsmeny på frasses. Malin attraherade de mest mystiska typer med sin dress.

Nu ska jag vila en stund och sedan göra mig klar för dressyrträning. Hoj!
Ett paket nudlar och en flaska chapel hill, yey.
Men vad ska man ha på sig?
Goddag.

Här har det inte blivit mycket sömn inatt. Jag somnade sent, hann väl sova någon timme innan jag vaknade på det mest vidriga sätt. Något kröp över min axel och mitt ansikte. Jag fick givetvis panik och hoppade upp ur sängen men tänkte ändå att det "kan ju ha varit en mardröm också". Men nej. Tror du inte jag ser något stort svart springa rakt mot mig och sedan försvinna bland sängkläderna. Jag såg bara en utväg, dvs sova resten av natten i soffan. Utan täcke och kudde för jag vägrade röra något som låg i sängen. Vidare kan jag meddela att jag, efter att ha genomsökt hela soffan noggrant efter spiders, inte kunde sova speciellt bra. Det var som att försöka sova i en solstol i gassande sol (vilket ju förvisso är härligt nu när jag tänker efter). Hade jag kunnat vara naken hade det ju varit en annan femma men med mina stora vardagsrumsfönster var det ju bara att kliva i pyjamasen. Blä. Jag kommer att behöva en powernap någon gång under dagen (så skriver/säger jag ofta men den infaller sällan).

Mina nattbestyr resulterade i alla fall i att jag klev upp någorlunda tidigt, gick en hundpromenad, släppte hästarna på betet och åkte in till stan för att hämta min bakfulle pojkvän. Jag har insett att Melody Club är den allra bästa bilmusiken, speciellt när Frida sitter bredvid. Ikväll är det min tur att ta en runda på stan och det ska jag göra tillsammans med en vapendragare ur BarnKören, dvs Malin. Nu måste jag dock fortsätta med mitt eviga pluggande, om jag ska kunna leva rövare ikväll. Adios amigos.
Herre. Jag inser ju, efter att noga ha studerat (så nog det nu går med den skärpan) bilderna i förra inlägget, att jag MÅSTE börja bära BH. Haha. Ja man blir ganska slapp här ute på lanne.. Jag älskar att både Sofia och Emma (fast främst Emma) blev alldeles förfärade idag när jag beskrev min outfit via telefon. Cykelbyxor, sportlinne, crocs och ingen BH. Jag hörde att Sofia försökte förmildra omständigheterna när hon märkte hur upprörd Emma blev genom att inflika små kommentarer som "jamen hon har precis ridit", "jamen det är ingen annan där". Nu har detta i alla fall resulterat i att Emma noggrant kommer att gå igenom min packning inför Peace&Love och eventuellt ändra om i klädpåsen. Det kan gå så långt att hon själv tar med en nödoutfit åt mig, om ingenting duger. Dessutom hörde jag ryktesvägen att hon gömt bort Sofias crocs..

Skämt å sido. Jag må vara Bullmarkslöken på hemmaplan, men jag har en hel del sköna kläder i mina tre fulla garderober och 4 flyttkartonger. Vad jag skulle behöva är en walk in closet, men det här är ju information som inte Emma känner till. DOCK ska jag erkänna att jag har en jeanskjol som Sofia vill bränna på bål och jag ska något motvilligt erkänna så här i efterhand att jag aldrig använt djävulsskapet. Jag tror jag köpte den lite på pin kiv bara för att Sofia var så fruktansvärt emot den. Nu ska jag fortsätta med lite española och fredagssnacks. Adios!
Hejhej.

Det är lökardags. Jag har varit ut en sväng med lille S, som ni kan se nedan, planen var en härlig skrittur i värmen men det slutade i en vild galoppfärd eftersom bromsarna/bremsen var ute efter oss.. riktigt nedrigt var det.

Jag har även skurat upp en uppsättning utemöbler i plast som mina hyresvärdar kom över med. De har stått i en loge en till synes ganska lång tid och blev inte direkt jättenice ens efter min såpabehandling men de duger helt klart, ska fixa en duk till bordet bara. Blir super.


Godmorgon.

Sitter med en berocca och är mycket misstänksam till den här dagen. Den kan mycket väl sluta i dispyt nämligen..

Ja, det är fredag, so what. Jag har bara tänkt ta det lugnt, rida en sväng och plugga så mycket som jag orkar. Vilket förhoppningsvis blir mycket. Nu blir det nog snart en sväng till affären, jag tror eventuellt det vankas grillat till middag idag.

Ha en bra dag!

Asså. Ska vi ligga eller kan jag spela betapet?


Hej.

Idag har jag haft en bra dag. Den började med djurhäng och lite bokläsning i solen, sedan åkte vi in till stan för lite nödvändig shopping och lunchsallad på kajen. Jag köpte hästskor + filtsulor (till Älvis), solhelosan, insektsmedel, berocca boost, vitaminpiller för vegetarianer och lite mat. Åh jag älskar när man kan stilla sitt shoppingbegär med saker som man faktiskt verkligen behöver köpa. Ok, jag kan ha köpt en flaska mousserande vin också.. men ingen vet.

Nu har pappa precis varit här på visit. Vi har ätit marängswiss (hur det nu stavas) och Mikki har fått sina klor klippta. På tal om det klippte vi klorna på Nima igår igen, och det gick över förväntan! Det ska nog bli hund av henne också till slut.

Nu ska jag plugga. Eller i alla fall ge det ett försök.

Godmorgon.

Jag har släppt pållarna på betet och varit ute med los perros en stund. Jag har sovit riktigt taskigt, tror det berodde på värmen. Det kanske blir en liten siesta här någon gång under dagen..

Nu ska jag dock gå och ringa ett viktigt samtal och försöka låta arg på rösten.
Shit. Jag for ut på ridturen i rättan tid, ca 5 minuter från hemmet (på hemvägen) kom myggorna.. Och de var inte få. Ryktet går på byn att när svalungarna kläcks, runt midsommar, så kommer myggantalet att minska drastiskt. I cant wait!

Nu ser jag fram emot lite gott grillat kvällsfika. En annan sak jag ser fram emot är presentafton med BK, som verkar nalkas. Jag har ju uppdaterat med två riktiga godingar!

Idag hade Simzon förresten haft sönder sin grimma och jag blev hemligt nöjd.. vanligtvis blir man ju fruktansvärt onöjd men jag har köpt en ny fin grimma på hööks som jag hellre vill att han ska ha, men jag sa åt honom att slita ut sin gamla först. Och det gjorde han!

Den här grimman var starkt babyrosa när den köptes in..
(Älvan hade babyrosa och Simzon hade babyblå. Jag fick aldrig någon ponny ok?!)
Ohoj oboj.

Det är vansinnigt varmt idag, men det tror jag inte att någon har missat. Jag har spenderat större delen av dagen på gräsmattan tillsammans men min lilldota och spanskaboken. Jag blev klar med dagens plugg för en liten stund sedan, ytterst skönt. Nu ska jag fara ut en sväng på Simzon och sedan ska vi grilla majskolvar till kvällsfika.. Jag kan meddela att min lilla söta grill används mycket flitigt. Jag är i desperat behov av en dusch men det får väl vänta.
Godmorgon!

Idag är det sommar. Jag måste dock slita mig ifrån idyllen en stund under dagen för att köpa ett bättre insektsmedel samt solhelosan till hästarna. Jag kan inte minnas att Simpan brände mulen förra året, men i år verkar det inte bättre. Plugg står också på schemat, yey..

Ha en bra och solig dag!
Godkväll.

Här ute i vildmarken får man verkligen vara beredd på att vad som helst kan hända. Nyss dök det upp en spindel i sovrummet, och den var inte mild. Jag lovar att kroppen var stor som en tiokrona, minst! Och så några snuskiga ben på det. För några sekunder ville jag flytta in till civilisationen igen men hejdade mig..

På tal om kryp är jag helt söndertuggad av mygg, jag var tvungen att stoppa i mig en allergitablett. Något hände här ute i skogen när det plötsligt kom ett skyfall följt av tropisk värme - mygginvasion.

Och förresten, jag bestämde mig till sist för att bandagera Mios lille lår. Inte lätt kan jag säga. Och det ramlade av efter 20 minuter när han skulle kravla sig upp i sin skålfåtölj. Får hoppas att det inte hinner krypa in några bacterias during the night..

Godnatt!

Lille S spanar ut över vidderna..
Hej. Que pasa? Själv undrar jag que som pasa ute i Gräsmyren. Men den som lever få väl si. Jag har varit ganska duktig idag, tyvärr fortsätter min rygg att plåga mig lite lätt till och från. Jag har under dagen (tydligen) släppt in en okristelig mängd insekter i huset, något jag nu får sota för. Ska strax ut och flytta hästarna samt gå en liten promenad med hundarna, och sedan göra kväll i lillstugan. På tal om hundarna har Mio varit ute på tre långa jaktrundor varav den senaste slutade med en liten sårskada.. Imorgon får han ta det chill, både för sårets skull och hans smala kropp. Han håller ju inte vikten när han är ute och ränner på det här viset, trots att jag bytt till fetare foder. Mu.

Den här röran resulterade i en ytterst smakfull pastagratäng!
Goddagens.

Här är det frid och fröjd. Jag klev upp tidigt imorse och följde med till Vännäs igen som sagt, det gick som smort. Dock har jag varit för mycket bilpassagerare denna vecka, min rygg gillar det inte alls. Köra bil kan jag göra i flera timmar utan problem, men åka.. efter en timme eller två börjar min rygg tvinga mig till lustiga sittställningar och jag lyder, allt för att slippa den krampliknande känsla som annars uppstår.

När vi kom hem släppte vi hästarna i beteshagen och fikade matsäcksrester i trädgården. Hundarna har varit ute och röjt och ligger nu som utslagna sillar medans jag försöker plugga. Så jobbigt. Nu ska jag ut i solen och hänga lite tvätt i alla fall, som en skön pluggpaus. Nämnde jag att jag även ätit glass på gräsmattan?
Godkväll.

Jag kommer nu att återge denna dag i suddiga bilder..

Scones i ugnen, efter en angenäm sovmorgon

Varm choklad med minimarshmallows (10:- på Rusta, jag köper jämt när jag är där)

Vi har besökt mårdsjön

En läskig randomtjej som ville vara med på bild..

Inte redo för beach 2011.. eller ens för 2012..? 2 av 3 magar måste bort..


Efter turen till mårdsjön åkte jag ut till hippo och hade tre lektioner, dels min egen dressyrgrupp som flyttats från igår eftersom jag var på partaj, dels kombigruppen och hoppgruppen på ridskolan. Shit vad ringrostig man är inom hoppningen, men men. Jag blir i alla fall mer och mer taggad på att själv komma igång igen!

Nu ska jag sova sött i renbäddad säng, upp tidigt imorgon och följa med Sonja till Vännäs med Metra igen. Jag återkommer även under morgondagen med två extremt roliga bilder som förtjänar ett eget inlägg. Godnatt!
Oboj!

Nu har vi anlänt till Moris efter en trevlig fest. Födelsedagsbarnet var på glatt humör, vi fick grilla egna grillspett på jättegrillen och välja fritt ur den nyinköpta alkoholkylen på hjul.  Robin var den lille kyparen, Göran hade med sig trombonen och mina hyresvärdar var på plats. "Jaha, hur känner ni Sten då?", "Vi är Johannas hyresvärdar".. Hihi.

Hej.

Jag löste gårdagen på följande sätt: jag red ut med Simzon och Robin gick bredvid med hundarna och sedan släppte jag hästarna i beteshagen. Jag mockade inte, hästarna fick lix sova utomhus. Sedan la vi oss i soffan och såg en film, en riktigt dålig en som var ypperlig att ligga och sova till! I natt har jag sovit hur bra som helst. Ligger i sängen i skrivande stund och planerar att bli kvar här ganska länge till..

Godmorgon!
Hej.

Den här dagen har precis visat sig vara en riktigt dålig dag. Mitt psyke är en spillra av sitt forna jag efter den här intensiva veckan med ytterst lite sömn. Jag har inte hunnit med plugget och jag känner magsåren komma krypandes. Det hela slutade i alla fall med ett känsloutbrott för någon timme sedan då jag insåg att jag suttit och stirrat på samma worddokument i typ 30 min utan att skriva en enda bokstav. Jag kröp in i duschen och kände att den enda jag önskade mig var att få gå och sova, sova tills imorgon. Sedan kom jag på att jag har hundar som vill gå ut och en häst som ska ridas, samt två boxar att mocka. Disk, plugg och tvätt också givetvis men det är ju inte lika viktigt. Det är bara att ge sig själv en käftsmäll och sedan vingla ut i stallet.. Sedan ska jag sova. Djur kan verkligen få en att offra sina sista krafter, jag antar att det är samma (eller förmodligen värre) för dem som har kids..
Hej!

Middagen var super. Efter middagen for vi ut och cyklade med alla tre hundarna, det gick jättebra. Jag tror vi har hittat Nimas favoritaktivitet, och jag som trodde att hon var rädd för cyklar! Nu ska vi se en film som jag är mycket peppad på.

Nimis är med och grillar, samt inviger en av de nya strandstolarna


Obs. Jag är extremt trött och virrig. Detta hände precis:
Jag - Frida! Har jag berättat? Jag vann en grej på Loboo!
*Tystnad*
Frida - Johanna.. jag var ju med.

Nu släppte Robin en jättelångdragen.. en bubbla i taget. Hatar sånt.
Hej pastej.

Jag har tillbringat hela förmiddagen på ett mycket obekvämt ställe tillsammans med Borren, eller Stol-Borren som hon numera kallas. Efter det åkte jag och handlade några viktiga pinaler inför söndag. Nattens jobb var för övrigt väldigt lugnt, jag sov mycket. Dock har det blivit extremt lite sömn totalt den här veckan så jag är för tillfället en riktig surkärring.. Jag har lagt mig på sängen och ska i sällskap av Rillisen och Miosen ta en powernap medans Robin förbereder lite grillmat, det blir invigning av grillen ikväll nämligen.

Igår var en riktig slitardag förresten, det tog en evighet innan det blev ordning i vedboden. Emellanåt försökte jag klämma in lite plugg och annat. Vi fick dock en matbit på kajutan, pappa bjö, det var inte illa. Imorgon ska jag följa med Sonja till vet igen för en andra insemination av Metra, sedan ska jag ägna mina egna hästar lite mera tid. Idag blir det ingen ridning, men de är i alla fall och gottar sig i beteshagen en stund.

Godnatt.
Åh, mina duktiga små ponnysar har nyraspade tänder och står och hänger i sina boxar. Det där drogningsmedlet veterinärerna har är ju helt otroligt.. Men jag tror nästan att jag ska prova utan nästa gång! Och lille Simzon som brukar börja darra bara han ser en veterinär lät sig relativt beskedligt stickas med sprutan. Haha, jag kommer aldrig glömma våra turer till ATG när han hade frakturen och skulle drogas inför röntgen. Speciellt en gång då han var så stökig att veterinären inte ville ge sprutan i boxen, tror hon var rädd att bli klämd, så vi skulle göra det i deras långa stallgång men han bara sprang baklänges - hal som en ål. I en evighet höll vi på. Till slut blev jag så less så jag ställde mig bakom honom och sköt på framåt med båda händerna, då gick det. Jag vill minnas att jag var less på både veterinären och Simzon vid det laget, jag tänkte - stick honom bara för guds skull! Men hon ville att han skulle stå som en staty först. Jag minns även att man fick spruta honom typ 3 ggr varje gång för så fort han såg röntgenmaskinen vaknade han igen med ett ryck och man kunde inte se minsta spår av lugnande medel i dom små skurkögonen. Lille Simp.

Godmorgon!

Nu är jag hemma från nattens jobb igen. Jag och lillsyster tog en svängom på ersbodaby igår som sagt, och mitt i rusningen på rusta har jag ett missat samtal från Loboo. Jaha, vad har Malin nu hittat på? Tänker jag. Och åker dit. Då har Malin fixat mig två strandstolar och en grill, genom en Royal Canin tävling. Klappa in den!

Nöjd som jag var skjutsade jag sedan Frida till busstationen och åkte hem. Det blev ett intensivt städpass när jag kom hem och sedan for jag och Sonja ut på en lång tur med Simzon och Bella, Simzon var busig men bitvis fin. Sedan blev det kvällsfika med Robin, hans syster Sofie och hennes vän Anna.

Idag kommer vet och ska kolla tänderna på hästarna och sedan ska vi hämta ett lass med ved som står hos pappa. Ha en bra dag!

Ja, som jag sagt förut hittar man alltid lite smått och gott på mammas dator. Här kommer ett litet urval från en mapp som heter 07-08.

 

Älskade älskade mormor!

Trollmor är framme igen..

Någon är inte så fokuserad på forografen..

Sötögat

Hej!

Nu sitter jag hos mamma och väntar på att Frida ska styra upp sitt utseende så vi kan gå ut en stund på byn (ersboda). Nattens jobb var lugnt och vetbesöket gick bra! Bara att hålla tummarna för att Metra blir dräktig nu!

 

När jag kommer hem ska jag försöka vara lite produktiv, det finns ungefär en miljard saker som jag skulle kunna ta itu med. Nr 1 blir dock spanskan. Två jobbnätter kvar den här veckan! Sedan är det helg vilket innebär att Stena fyller 60 och ska ha stort partaj.

 

Nu får jäntungen lov att vara klar..